Schema och logg vecka 06, 2008

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 4/2

Tisdag 5/2

Onsdag 6/2

Torsdag 7/2

Fredag 8/2

Lördag 9/2

Söndag 10/2

Tid

08.00

 

06.30: Friskvård

 

08.30: Frukostmöte Halmstad City

 

Ledig dag

 

08.00

09.00

09.00: Arbete på kontoret

 

09.00: Arbete med Interreg IV A Gatuteater-projektet - Region Halland

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Friskvård

 

 

 

10.00

11.00

11.00: Resa mot Tokalyngan. 13.00: Möte inför ”Konst för en bättre värld”

 

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

 

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

 

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00

14.00

08.00: Arbete på kontoret – Länsstyrelsen upphandlings-kontrakt

 

14.00: Möte Gatutetaer-projektet

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Resa

 

16.00

17.00

17.00: Arbete på kontoret

 

17.00: Arbete på kontoret

17.00

18.00

 

18.00

19.00

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

 

 

Måndagen den 4 februari 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 21.00

Rapport Luciaspelet för Svenska Institutet

Efter en natt med en ytterst besvärande nackspärr…

Dagen har gått åt till att färdigställa Lucia-rapporten för Svenska Institutets räkning. De beviljade ju ett litet men naggande gott bidrag för genomförandet av förra årets Luciaspel. Vi pass fyra var rapporten klar, grafiskt formgiven och konverterad till PDF. Undertecknad begav sig till Media Rummet för att printa. Ett minimum av bekymmer och strax befann sig brevet med rapport – den stora tidningsartikeln – den ekonomiska redovisningen och ett personligt brev till handläggaren på Institutet – på väg till Stockholm. Här valda delar av detta PM

 

Bästa handläggare på Svenska Institutet!

 

Så nu återfinns jag i Halmstad igen – gamla goa Sverige och här lär jag bi ”sittandes” ett tag framöver. Hjälper just nu två av mina kollegor Festivalgeneralen från Halmstad och Akademichefen från Tokalyngas Teaterakademi. Akademin firar 20 årsjubileum med en rad festivaler under hela året. Undertecknad är anlitad som exekutive producent och kommer att hjälpa honom med allt från ansökningar till upplägg av festivalerna. Den första  - Poesifestivalen kommer att gå av stapeln 1 till 4 maj.

Festivalgeneralen står för Halmstads Internationella Gatuteaterfestival som avhålls första helgen i augusti i år. För hans arbetar är jag involverad i en Interreg-ansökan tillsammans med Norge och Danmark.

Jag tror möjligen att dessa båda herrar är bekanta för dig. Festivalgeneralen har ju varit i Kaliningrad och gjort en del uppmärksammade uppsättningar på olika teatrar där.

 

Det ser alltså för egen del bra ut – mycket arbete och redan så mycket att jag inte vet hur jag ska hantera det. Hustru och son kommer i början av mars. Då går flyttlasset från Gwardejsk till Halmstad. Under tiden bor de hemma hos svärmor i Kaliningrad. Vi ser alla fram emot det ”nya livet”!

 

Skönt att få iväg detta paket – rapporter har alltid en tendens att släpa efter – nu fick vi i väg den i rimlig tid…

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Tisdagen den 5 februari 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Gatuteaterprojektet

Interreg IV A

Kronor & Nycklar

Halmstad – Region Halland

09.00 – 19.00

Första generella genomgången med specialist ang. Interreg IV A – Region Halland

Stolt – Orkade upp till friskvårdsprogrammet och genomförde de tänkta bassängmetrarna. Härligt!

 

Förmiddagen fördrevs med strategisamtal och planering inför Interreg-ansökan och Gatuteaterfestivalen. Detta skedde i samråd med tjänsteman på Region Halland – den verklige specialisten när det kommer till EU-ansökningar. Mycket givande – mycket mer givande än den träff som var förra veckan med de som ger sig ut för att vara de verkliga specialisterna. Den här tjänstemannen har Undertecknad arbetat med många gånger förr. Vi har också gemensamt skrivit ihop två accepterade EU-projekt som föreningen arbetet som specialister för. Förmiddagen fördrevs på detta vis och många nya idéer och infallsvinklar kom fram under samtalets gång – Fantastiskt!

 

Eftermiddagen på jakt efter upphandlingshandlingarna till Region Hallands projektledarskap. Det blev en chock – minst sagt. Undertecknad fick efter diverse trubbel och en hel del telefonsamtal tag i upphandlingsformuläret. Det var här chocken kom. Tjock som en TACIS-ansökan. Mängder av komplicerade bilagor och referenspersoners utlåtande. Ekonomisk stabilitet och dokumenterad erfarenhet… o.s.v. o.s.v. o.s.v…. Undertecknad tog sig ett par sena timmar att läsa igenom upphandlingshandlingen och snörvlade till. Det är några dagar till den ska vara inlämnad. På måndag närmare bestämt… Hinns det med? Det är väl bara att göra ett försök… ingen återvändo… Formuläret uppfångades hur som helst – alltid en början.

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Onsdagen den 6 februari 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 21.00

Upphandlingsformuläret – Få koll…

Ja, se det var inte så komplicerat som det i förstone såg ut. Upphandlingsformuläret. Det är bara att ta det steg för steg, uppgift efter uppgift och noga följa anvisningarna. Så Undertecknad har suttit mest hela arbetsdagen ock fått kolla på detta allt, gjort anteckningar och instruktioner och en checklista. Undertecknad kunde inte hejda sig ett slag – det finns ett visst nöje i att lösa dylika uppgifter. På det bara! Det här fixar vi!

 

Stort friskvårdsprogram idag. Två gånger tennis. Det lockade också fram en speciell glädje. Får benen rasta av sig följer ett klarare huvud!

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Torsdagen den 7 februari 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Konst För En Bättre Värld

Kronor & Nycklar

Tokalynga

11.00 – 17.00

Styrgruppsmöte ”Konst För En Bättre Värld”

Tidig morgon med frukostmöte och träff med Halmstads näringsidkare. Köpmännen runt torget. Hotell Mårtensson inhyste denna brokiga samling entreprenörer och så katterna bland hermelinerna, nämligen; Festivalgeneralen och Undertecknad. Det är bra kontakter för framtiden och vi vill ju även att de ska ingå som partners i vår EU-ansökan. Det var ett trevligt möte det här och fri frukost – gott med hotellkaffe! Trevligt att träffa Halmstad Citys excellente chef förövrigt!

 

Rusning från det ena stället till det andra. Undertecknad ordnade årsunderlag för föreningen på Lokala Skatt och fick efter något besvär printa alla papper inför mötet på Tokalynga och ”Konst för en bättre värld”.

 

Något försenad – på grund av printningssjabblet - blev det först middag på Tokalynga. Så vidtog ett mycket bra och konstruktivt möte. Här gick vi igenom den dagordning som Undertecknad färdigstället och som tog upp frågor runt alla festivalerna och marknadsföringen. Mycket konstruktivt och redigt. Att börja med mat gör också att atmosfären blir gemytlig. Mycket skratt mellan allvarsfrågorna och mycket innovation bland påtagligt ansvarsfulla konstnärssjälar.

Retsamt är endast att det tar bort två timmar för färd fram och åter.

 

Till kvällen lästes instruktionsboken noga och se… Undertecknad som i övrigt känner sig förlamad inför tekniska installationer klarade på egen hand att inmontera det bredband som blev tillkopplat idag. Fantastiskt. Fantastiskt att Undertecknad klarade denna prövning – Fantastiskt att ha tillgång till nätet igen! Det blev en sen natts surfning som belöning…

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Fredagen den 8 februari 2008

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 16.30

Interreg IV A – Konst För En Bättre Värld

Halva denna dag satt Undertecknad som klistrad vid datorn och… surfade runt på allt möjligt. Måhända meningslöst – men uträttat i pur glädje över att allt går så mycket snabbare här än på kontoret i Gwardejsk, Ryssland. Det kan Undertecknad unna sig och det må vara så – om bara det begränsa till denna förmiddag. För även om bredband gör Internet snabbare äter det en väldig tid detta surfande. Fastna där vore rent förödande!

 

Därför språngmarsch under eftermiddagen. Det gällde att få folk på Region Halland att skriva referenser inför upphandlingshandläggandet. Det gick tiders bar. Både den regionale kulturchefen och min vän, EU-specialisten gav mig goda vitsord. I övrigt gav Undertecknad sig hän att försöka komma fram till en timlön för projektarbeten. 450:-… Det låter mycket. Får avvakta och förhöra hur andra tänker. Det är det minsta problemet just nu. Först se till att alla papper är i ordning. Det blev en del faxande och mejlande innan arbetsdagen var tillända. Vilket arbete föresten – vem lönar Undertecknad för detta slit?

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Lördagen den 9 februari 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

En dag till eftertanke

 

Lämnas utan kommentar…

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Söndagen den 10 februari 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

12.00 – 23.00

Interreg IV A – Konst För En Bättre Värld - Upphandlingsformuläret

Eftermiddagsmöte med Gatuteaterfestivalsgeneralen på dennes kontor inne i stan. Bra att koordinera inför nästa veckas resa och arbete. Nya möten ska bestämmas och en dagordning tas fram jämväl med nogsam planering inför resan till Åhus som tar onsdagen i anspråk. Måste få ut pengar, beställa biljetter, ordna med polistillstånd, ringa folk för möten och annat – det är hela tiden något som pockar på efter som arbetet föder sig själv och ger nya uppgifter.

Mötet avslutades med TV-matchen mellan Manchesters två fotbollslag. Prestigefullt derby och glädjande nog vann laget som har tillnamnet City. Mellan inkast och friskpark fortsatte diskussionen men mer informellt.

 

Till aftonen formidabel explosion på kontoret. Uppdatering av dagböcker, anteckningar och webbmaterial. Det är tillfredställande att sådant arbete blir gjort – det är grunden inför nästa veckas fälttåg…

Och så är det premiär för webbuppdateringarna – Äntligen! Vi meddelar oss med världen…   

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk