Schema och logg vecka 25, 2011

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 20/6

Tisdag 21/6

Onsdag 22/6

Torsdag 23/6

Fredag 24/6

Lördag 25/6

Söndag 26/6

Tid

07.00

 

 

 

07.30: Arbete på kontoret

Hela Härligheten Önskas En

TREVLIG MIDSOMMAR!!!

07.00

08.00

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.30: Laholm

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Sponsor-möte Hallarna

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Möte Ungdomsprojekt Laholm

Ledig dag

Ledig dag

Ledig dag

10.00

11.00

11.00: Friskvård Tennis - # 48

 

 

11.00

12.00

12.00: Kontoret

 

 

12.00

13.00

13.00: Prodråd. Hallarna ”Trollkarlen”

13.00: Halmstad

 

 

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

 

 

 

14.00

15.00

 

 

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

 

 

16.00

17.00

 

 

 

17.00

18.00

 

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

Midsommarvecka – Vi fortsätter med ”Trollkarelen” men makar oss bara fram. Till helgen Midsommar och ledigt innan allt tar fart igen under juli – augusti.

 

Måndagen den 20 juni 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Arbete på Kontoret –

Total depression… Hur ska vi kunna vända detta till något gott? Nu har den gamle datorn lagt av helt! Tog ner den till MediaRummet… som en sista utväg att få något ur den… Där finns en kille utan dess like. Doktor Hjälplös… kom hit och hjälp. Han slet upp bröstkorgen på den gamle skaraltige och plockade ut hjärtat… Det slet att höra hur den tröskade runt för att leta efter filer som nu tycks vara bort för alltid… O, sorg… Men Doktor Hjälplös lovade att ta med sig hjärtat och hjärnan hem för att koppla upp sig i sitt laboratorium… Med tunga steg hemåt igen… Sorg! Sorgisorgsorg

Under det att Undertecknad var med Familjen och plockade årets fläderskörd ringde Doktor Hjälplös… En tråkig nyhet… och en… god… - ”Vi börjar med den goda; Har lyckats rädda 99,9% av det som fanns i den gamla hårdisken… Den tråkiga… Du får komma inom MediaRummet i morgon så ska jag föra över det till din nya dator…” Världens bästa dåliga nyhet.

Tack och lov – Länge leve Doktor Hjälplös! Det finns hopp!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 21 juni 2011 - Sommarsolståndet

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Konor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontorsgöromål – 10.00: Sponsormöte – Maxi Flygstaden13.00: Produktionsråd – Hallarna – ”Trollkarlen”

Maxi Flygstaden… De kommer att hjälpa oss med Trollkarlen på så sätt att vi kan få tillträde till deras stora foajé att sitta där och rekommendera vår föreställning och försöka sälja biljetter. Vi kan till och med få tillfälle att framträda med sångerna vid ett par tillfällen och de erbjuder sig också att sälja biljetter för oss i ATG-kiosken. Storartat! En mycket trevlig kille mötte upp och gick i stort sett med på alla de förslag Undertecknad kom upp med plus egna erbjudanden som gott och väl föll i smaken. Vi får tillexempel tillgång till ett par av affärens trottoarskrikare där vi kan sätta upp affischer med information var man kan köpa biljetter inne på stormarknaden. Vi kommer på detta sätt alltså nära vår publik, vilket är mycket tacksamt. Det är väl ungefär vad man kan förvänta sig och begära. Att någon ger reda pengar… dem kan man leta efter – förutom de tre vi lyckats locka till detta (nämnt i all tacksamhet).

 

Till Produktionsrådsmötet kom Undertecknad utan nycklar till IOGT-NTO-lokalen… för första gången någonsin… Då var huset överraskande låst (för första gången på dagtid). Inte någon som helst verksamhet i hela detta stora hus – inte klokt i sig… Undertecknad fick vända åter för att hämta nycklarna.

Rådet drog i frågor som biljettförsäljningen, redovisning av Maximöjligheterna, framstegen med scenografin… Generalrepetitionsschemat. Viktigast av allt klubbandet av det sistnämnda. Inget rådslag är kortare än tre timmar numera. Egentligen ändå väldigt effektiva… Men det är klart att vi babblar runt och gaggar med varandra. För Undertecknad är det viktigt att ändå tömma allt det som trycker teaterhjärtat. Gärna då i skämtsam ton… det gör det hela trevligare.

Bra möte!

 

Raskt ner till MediaRummet och Doktor Hjälplös. Ett litet minneschipps… Rakt in i nya datorn. 23 minuter senare var allt det gamla inmatat och skadan eliminerad. Otroligt! Nästan osannolikt. Det här var det värsta som drabbat Undertecknad på mycket länge. Han vågar inte tänka tanken ut vilka konsekvenser det fått om allt gått om intet…

Stort, stort tack till Doktor Hjälplös som löste detta osannolika problem. Euforiska känslor – nära till tårar… Att ta sig ur denna chock… det tog sin tid! Åter stort, stort Tack!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 22 juni 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret –

En hel dag framför datorn i hopp om att komma underfund med hur alla de nya programmen fungerar. Webbarbete – som tog enormt lång tid då allt måste byggas om från början – alla länka ur led… Inte en enda sak på plats – ingenting ledde dit det var meningen att leda. Alla bilder fick planteras om… Detta i ett nytt program där Undertecknad fick leta sig fram utan kunskap, utan egentligt tålamod. Fram åt kvällen kom de nya programmen och Undertecknad överens och plötsligt klarande principerna.

Undertecknad skriver inte mer – ty tid finns ej för detta!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 23 juni 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontorsgöromål – 10.00: Målgruppsmöte – Ungdomsprojekt - Laholm

Tidigt i Laholm för att pröva ut den Power Point Undertecknad förfärdigat under tidiga morgontimmar. Redan satt ett tiotal unga människor där för att lyssna på den information som skulle komma. Långsamt fylldes samlingssalen på så att deltagarantalet ökade till c:a 15. Representanten för Föreningsrådet i Laholm började sin redovisning av deras idé. I korthet gick den ut på ett slags sportfritids för barn i Laholms kommun. Ungdomarna skulle få en utbildning i ledarskap för att sedan kunna leda olika sportaktiviteter. En väl genomtänkt idé som också presenterades på ett klart och konkret sätt.

Sen blev det Undertecknad tur att presentera sin Mediaverkstad. Det gick som en dans… utan hakningar och förmodligen på ett livfullt sätt. Ungdomarna kom igång med frågor och funderingar. De flest tyckte nog båda föredragningarna var intressanta och vid en förfrågan vilket projekt de tyckte bäst om utföll resultatet till 12 lika (varför man gjorde denna gallup var en aning obegripligt…).  En timme i kvava salen och så var sittningen över. Nu går konceptet vidare på tisdag nästa vecka då vi ska sätta oss för att på allvar skriva ner en ansökan till Ungdomsstyrelsen. Undertecknads idé är med på banan.

Slibbig pizza i Laholm innan färden åter ställdes till kontoret. Bankärenden och inköp av ett nytt superminne. Hädanefter ska Undertecknad lära sig att göra back ups på sina datordokument. På MediaRummet fick nya datorn ännu ett program; Inkrediflash… Så nu kan veckoprogrammet rulla på hemsidan igen.

Under eftermiddagen fortsatte det trägna arbetet med att sätta sig in i de nya program som ännu härjar med Undertecknad. Mycket nytt att lära sig! Datorbekymmer…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 24 juni 2011 – Ivana Kopala – Midsommarafton

                                                                                                                           

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag – 11.00: Friskvård - Tennis

… Ledig dag – Lämnas utan kommentar…

Tennis – Säsongsdebut på asfalt och storseger över Broder = 8 – 4 innebar skön revans för förlusten senast nere i Skummeslöv.

Festivalgeneralen kommer i fortsättningen att heta Teaterchefen på dessa sidor. Kulturkompaniet gratulerar honom till denna nya befattning!

 

Nu midsommarbestyr och lite ledighet!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 25 juni 2011 - Midsommardagen

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

Ledig dag

 

… Ledig dag – Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 26 juni 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag

… Ledig dag – Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 25, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2006 >>>

Midsommar! Vi har alla fått Kulturkompaniets Kulturstipendie. Svetlana, Nadja, Alesia, Ira, Alyona, Tanya, Daria, Larissa

 

 

Detta hände Vecka 25, 2007 >>>

Midsommarfesten blev helt fantastisk trots det blöta vädret. Just det; Fantastisk Midsommar!

 

 

Detta hände Vecka 25, 2008 >>>

Resa till Porsgrunn, Norge. Norsk Gatuteaterfestival

 

 

Detta hände Vecka 25, 2009 >>>

Problem med Ruskabyensemblen men repetitionerna igång. Interreg och nybildad Styrgrupp i Laholm. Nytt kokboksprojekt initierat på Region Halland. Tre dagar ledigt över Midsommar…

 

 

Detta hände Vecka 25, 2010 >>>

En vecka full av JA! Ja till Projekt Respekt (ett riktigt genombrott)! Ja, till Ruskaby Skola som kom igång med bra repetitioner… och så Midsommar förstås. Härligt!!!

Samtliga loggböcker för 2011 >>>