Schema och logg vecka 25, 2014

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 16/6

Tisdag 17/6

Onsdag 18/6

Torsdag 19/6

Fredag 20/6

Lördag 21/6

Söndag 22/6

Tid

07.00

 

 

STORA GODE GUD-DAGEN

TREVLIG MIDSOMMAR!!!

07.00

08.00

 

 

08.00

09.00

09.00: Pappaledig Tennis

09.00: Pappaledig Tennis

09.00: Pappaledig Tennis

09.00

10.00

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00: Arbete på kontoret

11.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

11.00

12.00

 

 

 

 

12.00

13.00

13.00: Friskvård Tennis # 78

13.00: Repetition Wapnösommar Magasinsteater

 

 

 

 

13.00

14.00

 

 

 

 

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

15.00

16.00

 

 

 

 

16.00

17.00

17.00: Repetition Wapnösommar Magasinsteater

17.00: Kostym

 

 

 

 

17.00

18.00

18.00: Repetition Wapnösommar Magasinsteater

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

23.00

Ett sista ryck… En maratonrepetition på tisdag och ett avslutande pass med kören på onsdag… Sen fyra dagar ledigt över midsommar. Trevlig midsommar!

 

Måndagen den 16 juni 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater på Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

09.00 – 20.00

Kontoret09.00: Pappaledig – Tennis13.00: Friskvård – Tennis17.00: Repetitioner – ”En Midsommarnattsdröm” – Wapnö Magasinsteater

                Tennis… Ah… storstryk… Knäredapågen… (behövs det skrivas mer)… Dock… Perfekt väder, något molnigt, vindstilla… Vi frestades att spela ytterligare fem game efter de ordinarie 14. Först rena utskåpningen ; 3 – 11… sen en till 1 – 4… Bittert men skönt! Tack och lov för dessa friskvårdspass!

 

                I och med att repetitionerna från nu är förlagda till Wapnö har logistiken, att få folk till scenen också lagts in i repetitionsschemat. Således reddes frågan genom att Undertecknad plockade upp Titania-kreatören på Nyhems Torg för vidare transport. Väl på Wapnö kom repetitionerna igång med omedelbar verkan. Oberon – Titania… det är bara att köra igenom scenerna även om vi ägnade en del tid till att sprida rörelseschemat på bredden, eftersom vi blivit alltför långsmala på Larsfrid. Absolut inget som ställde till några problem… bara vi är medvetna om den fällan. Så småningom kom också Puckkreatören… och Gangsterälvorna till Magasinet för att delta i övningarna. Det blev bra… och i dessa stycken är det mer frågan om konfirmerande arbete. Där textläxan sitter med säkerhet glimrar det också till – känns stabilt… gediget.

                Vid repetitionens slut blev det plötsligt oroligt. En nyckel saknades… och Undertecknad läste genast in det i det allmänna omenmönstret… som förföljt oss för att slå till med jämna mellanrum… Tack och lov fann vederbörande snart sitt saknade… Men det kunde gått riktigt illa. På vägen hem – motorcykelburen – höll han på att komma i ett riktigt dilemma. En incident med en lastbil förtäljdes Undertecknad… Det kunde kostat… Men någon salig ande håller kanske sin skyddande hand över oss… trots allt.

                En första bra repetition på den scen där vi ska bära fram vårt stycke!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Repetitionsschema vecka 25

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 17 juni 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater på Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

09.00 – 21.00

Kontoret09.00: Pappaledig – Tennis13.00: Repetitioner – ”En Midsommarnattsdröm” – Wapnö Magasinsteater – (maraton… (…) maraton)

                Dagarna börjar med att Undertecknad tar Den Nye Lille Medlemmen till sommartennisskolan… Där gör han dagens uppdateringar under den timme lektionen pågår. Skönt att sitta med datorn utomhus… njuta vädret och ljudet från banorna runt omkring…

 

                Maratonrepetitioner. 8 timmar i Magasinets något kylslagna storsal. Tänk ändå att vi får detta tillfälle att repetera och spela i denna historiska lada… Ärbart!

                Tre pass… med hämtning av folk inne i stan.

                Först ut ; De kära akademikerna. Långscenen – Den äter tid… och även om man vill så hinner man inte med så mycket mer än den… Idag nosade vi, trots det, till något på övriga scener, som bärs av dessa fyra unga aktörer. Precis som igår ägnade vi mycket tid åt att bredda rörelseschemat. Fast det där är egentligen inget större problem… Det liksom löser sig själv.

                Andra delen. Oberon – Titania – Puck – Gangsterälvorna - Botten. Det här kom att bli dagens bästa repetition. Titanias översvallande kärleksyttringar till Botten… Här var det framförallt Titaniakreatören som anslog tonen… vilket hon också gjorde med bravur… genomtänkt och fysiskt kreativt… Oj, oj, oj… Det blev både roligt och kvickt… rasande tempo! Det kommer att bli en av föreställningens mest minnesvärda scener… Det går nog att utlova redan nu… En klassisk Shakespearemidsommarnattsdrömsscen… Det var kanske kaffet vi fick i oss innan vi gick ner till Magasinet som fick oss i så skönt gung… För det här blev riktigt bra…!

                Sista passet – och nu började Undertecknad känna sig riktigt mör (tänk bara att stå upp i sex timmar… och ha ytterligare två att se fram emot – nu dessutom som aktör på scenen…!?) Men allt går… och även de sista två timmarna gick i ett jehu! Här vacklade dock resultatet något. Första scen att pröva var Pucks förvandling av Botten till åsna…! Vi skar något i Pucks repliker – Kaka på kaka… om lejon, björn, hund och eld. Vi fick i alla fall satt scenen… och fick en första indikation åt vart den pekar. Men bra blev den inte – återstår ställtid och att prova igen. Normalt repetitionsarbete. Sen Hantverkarnas första scen. Den gick vi igenom i Larsfridssalen… Nu helt annorlunda. Ej heller här ett fullt tillfredställande resultat. Det är svårt att vara regissör från scen. Det som känns bra i agerandet… kanske ser helt menlöst ut… om Undertecknad hade haft den förmågan att kunna ställa sig utanför sig själv. Alltså… svårt! Men det är ett strävsamt gäng… så vi kommer nog fram till lösningar vi kan vara stolta över… Det gäller att hitta humorn… Också det svårt.

                Åtta timmar – maratonrepetition… och ändå är det som om tiden inte räckte till!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 18 juni 2014STORE GODE GUD-DAGEN

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater på Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

09.00 – 21.00

Arbete på kontoret09.00: Pappaledig – Tennis18.00: Körrepetitioner – Wapnö Magasinsteater

                Stor familjehögtid! Firades med kärleksfulla ord och blomster. 15 år sen den där 18 juni 1999… då det begav sig i Kaliningrad. Ett förhållande mellan två människor… som varat över de första projekten i Kaliningrad över åren i Gwardejsk med det ena EU-projektet efter det andra till flytten till Sverige och en omställning av gigantformat. Men det gick det med och ut ur problemen kom förhållandet stärkt… Härligt! Grattis!!! Tack alla goda gudar… för Stora Gode Gud-dagen!

 

                Innan Wapnörepetitionerna drog igång, sammanstrålade Undertecknad med Kostymören klädförrådet, Kajskulet. Där hade hon plockat iordning möjliga kostymer för kören… De ska skilja sig markant från huvudaktörerna och kommer företrädesvis att vara jordfärjade och mer Shakespearesaktiga… Tre stora plastsäckar med plagg… Det blir att plocka i och räcker säkert till alla de behov som kan tänkas uppkomma vad gäller körens kostymering. Ett komplicerar saken en aning. Kören kommer inte att vara en homogen grupp. De kommer att skifta i antal och sammansättning från föreställning till föreställning. Det ses dock inte som ett oöverkomligt problem – och redan nu existerar ett inre schema för deras medverkan. Allt det där nogsamt skött av Körledaren… som dessutom till kvällens repetition skrivit om bröllopstexterna och placerat dem ny musikalisk miljö. Bravo! Ett arbete icke att förakta eller ringakta… Pusselbit för pusselbit. En del redan färdigsvarvade… andra, som kostymeringen… ännu i process… Nu gäller det att pressa bitarna ihop till den bild Undertecknad tänkt sig eller som är möjlig att göra men som ännu är något luddig i konturerna.

 

                Med över tio körmedlemmar till kvällens samling – som alltså exkluderade aktörerna för att få fullt fokus på kören – började de med att gå igenom det nyskrivna. Vid detta lämnade Undertecknad dem i fred och vandrade runt en stund med kameran… Sen blev det full fart och reguljära repetitioner. Vi hann med att gå igenom alla passager i första delen där kören medverkar. Vid vissa scenbyten tog vi om till vi funnit den rätta formen… vi passade också på att korrigera vissa moment… på något ställe förkortade vi insatsen… på annat la vi om och korrigerade efter aktörernas text. Alltefter fan körmedlemmarna formen för sina roller… för här gäller det i lika hög grad att agera som att sjunga. Där är också ett par av tjejerna som ger sig hän förtjänstfullt – förtjänar beröm för sina levande insatser. Undertecknad passade på att ge dem beröm… och bad dem också flytta fram i leden för att fronta vid vissa bestämda aktioner. De tre timmarna som stipulerats för körens fromma gick som om de inte funnits. Vi hann med det vi skulle och fick också tillfälle för intensifierat regiarbetet där utgångspunkter och läsning nogsamt gicks igenom. Väldigt effektiv repetition – som det varit hela denna kortvecka… Det börjar nämligen osa katt… brännas i marginalen. När vi gick ur, strax efter nio saknas det tre och en halv vecka till premiär… Det där gjorde Undertecknad alla kvällens deltagare nogsamt medvetna om. Det ökade entusiasmen… och intresset för arbetet. Det är väldigt roligt att ha med dessa skönsjungande människor att göra! Det ger en hel del… och det verkar ömsesidigt…

                När så alla rullat hemåt igen… lämnat den grusiga parkeringen med sina fordon… stod Undertecknad kvar en stund i milda sommarnatten… och djupandades och lät alla de lantliga dofterna, ljuden och kvällen skär atmosfär berusa honom… Att få den här möjligheten att göra lantlig teater… att få befinna sig i denna miljö. Rofylldhet… som smeker minnen från barndomen. Gråa åkern är ett element som Undertecknad känner sig starkt hemma i… Att stå där en stund i eftertänksamhet… vederkvicker de sinnen som slits så hårt under ett repetitionsarbete… Härligt! Undertecknad i djup tacksamhet.

                Nu väntar fyra dagars ”sommarlov”… ”midsommarlov”… ”midsommarnattslov”. Absolut inget man säger nej tack till…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 16 juni 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

… Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 16 juni 2014 - MIDSOMMARAFTON

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

… Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 16 juni 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

Ledig dag…

 

… Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 22 juni 2014

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

… Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 25, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2006 >>>

Midsommar! Vi har alla fått Kulturkompaniets Kulturstipendie. Svetlana, Nadja, Alesia, Ira, Alyona, Tanya, Daria, Larissa

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2007 >>>

Midsommarfesten blev helt fantastisk trots det blöta vädret. Just det; Fantastisk Midsommar!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2008 >>>

Resa till Porsgrunn, Norge. Norsk Gatuteaterfestival

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2009 >>>

Problem med Ruskabyensemblen men repetitionerna igång. Interreg och nybildad Styrgrupp i Laholm. Nytt kokboksprojekt initierat på Region Halland. Tre dagar ledigt över Midsommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2010 >>>

En vecka full av JA! Ja till Projekt Respekt (ett riktigt genombrott)! Ja, till Ruskaby Skola som kom igång med bra repetitioner… och så Midsommar förstås. Härligt!!!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2011 >>>

Midsommarvecka med datorkollaps… Ett gott förde det med sig då ny dator togs i bruk

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2012 >>>

Midsommar och genomblöta repetitioner på Laxön. Dock… ingen misströstan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2013 >>>

Planeringsmöte med och för Kuliss E. Skön avslutning på Högskolans Bibliotek markerade sommarlov. Midsommar i solsken såväl som hällregn

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2014 >>>