Schema och logg vecka 25, 2016

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 20/6

Tisdag 21/6

Onsdag 22/6

Torsdag 23/6

Fredag 24/6

Lördag 25/6

Söndag 26/6

Tid

07.00

 

 

 

 

KULTURKOMPANIET KRONOR & NYCKLAR

önskar alla och en var en

TREVLIG MIDSOMMAR!

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00

09.00

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Teknik & Scenografi Wapnö Magasin – Dans Pilefelt

11.00: Dans- och sång repetitioner Pilefelt

10.00

11.00

 

 

 

11.00

12.00

12.00: Pilefelt-kommandot

 

 

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Teknik & Scenografi Wapnö Magasin

 

 

 

13.00

14.00

14.00: Lekar runt majstången Wapnö

 

 

14.00

15.00

15.30: Repetitioner ”Cabaret” Wapnö Gods/Magasin

 

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

 

16.00

17.00

17.00: Repetitioner ”Cabaret” Wapnö Mejerisalen

Magasin

 

 

 

17.00

18.00

 

18.00: Repetitioner ”Cabaret” Wapnö Gods/Magasin

 

 

 

18.00

19.00

 

19.00: Repetition Midsommarsånger

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

Vädret Midsommar 2016

23.00

 

                Sista repetitionerna av ”Cabaret”… och ett framförande på Midsommarafton med sång och

lekar runt majsången på Wapnö… sen är det ledigt i några dagar… och det ska blir skönt… att få

göra lite som man vill. Fast risken är väl att en viss saknad kommer att uppstå. Det gör det ju alltid

när man är så nära en premiär…

 

Måndagen den 20 juni 2016

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Cabaret”

Magasinsteatern Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret17.00: Repetitioner – ”Cabaret” – Wapnö Magasinsteater

                Repetitionsschema för tre dagar… var av måndagens övningar egentligen bara hängde med från förra schemat… Gjort och publicerat runt ett på eftermiddagen!

 

                Kvällens repetitioner kantrade helt åt sång och danshållet. ”Pengar” och ”Fattig”… De stora bristerna som kom fram under söndagens akt för akt genomgång. Nu var vi inte sena att kast oss över dem… med omedelbart resultat. Pengar satte vi i ett svep… utan någon tvekan alls. Sallykreatören, som har klisterhjärna och fungerar som rörelseackumulator, tog till sig sången med en gång… och gav det hela en möjlighet att utvecklas med omedelbar verkan… och båda kreatörerna sjöng ut för full hals. Gediget! Och väldigt lustfyllt. Resultat hur som helst… och tänk detta var ett av klagomålen i söndags. ”Hur ska vi hinna med att sätta den sången?”, lät det. Nu gjort!

                Den andra sången vi inte nafsat på, ”Fattig” spånade vi på. Främst flickornas roll i det dramaturgiska. Så kom vi fram till klädsel och attribut för de länder flickorna representerar… och att den sista flickan skulle spelas av en man… den tyska flickan. Men hur hens inställning skulle läsas… med det sköt vi i sten… Undertecknad hade en idé – den föll platt till marken… som skamlig… Ja, ja… och det var den säkert också. Men vi fick fatt i den sången också… och sen dansade flickorna igenom det de hade slipat på tillsammans med Koreografen i Mejerisalen… och ja, vi kan nog säga att vi kopplat det grepp som vi kan begära så här långt. Bra repetitioner – sådana där man har varannan dag… alltså exceptionella och alla på gott humör!

Hatte Bärtilsson 

Vädret veckan ut

Repetitionsschema ”Cabaret” Vecka 25

 

Upp>>

 

Tisdagen den 21 juni 2016

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Cabaret”

Magasinsteatern Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.00: Teknik och Scenografi – Magasinsscenen11.00: Danstepetitioner – ”Cabaret” – Pilefeltsgatan17.00: Repetitioner – ”Cabaret” – Wapnö Magasinsteater

                Medan flickorna dansade i Pilefeltssalen dansade Undertecknad med Teknikspecialisten på Wapnö med lampor och sladdar och lampor igen. Nåväl… nu ska vi nog vara ärliga… så mycket kunde inte Undertecknad bistå med vad det gällde det tekniska. Undertecknad hann därför äntligen åka ner till Kulturhuset och hämta de svarta stolar som han egentligen skulle ha kommit med redan igår.. Vi tog oss en runda ner på stan och handlade upp saker som saknas vad gäller kläder och rekvisita… och gjorde på det sättet av med ett par, tre hundra kronor – nice att göra av med pengar! Men vi hittade saker som vi inte trodde att vi skulle hitta… bl.a. den pengaväska som Konferenciern ska ha när han samlar upp pengarna i sången ”Fattig”.

 

                Till kvällen repetition endast med Konferenciern… En av de övriga aktörerna fick brått uppdrag av familjär karaktär och fick bege sig uppåt landet. Med Konferenciern gick vi nogsamt igenom riktningar, läsning och attityd… Vi filade träget och flitigt på i nästan tre timmar… och visst fann vi nya vägar och en större säkerhet vad gällde bl.a. kontakten med publiken. Gott att få ha gått igenom det här… och egentligen var tanken att få till ytterligare ett pass i morgon… men med kvällens grundlighet strök vi kommande möte.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 22 juni 2016

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Cabaret”

Magasinsteatern Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret11.00: Dansrepetitioner – Pilefeltsgatan13.00: Teknik & Scenografi – Wapnö Magasinsscen18.00: Repetitioner – ”Cabaret” – Wapnö Magasinsteater

                Nya mordmanuset landade i Undertecknad mailbox under eftermiddagen. Detta tillsammans med ett förslag på att en av de anställda på Wapnö hädanefter ska lösa filmfrågan… Detta för att WapnöVD:n tycker att filmdetaljen kostar för mycket… Jo, det ska bli intressant när en novis ska lära sig programet för klippning och montering – som för övrigt måste införskaffas med klappa, bom, mikrofon, bandspelare, en superdator och några små strålkastare. Det blir väl på det viset att först efter tre, fyra år kommer besparingarna att märkas. För Undertecknad blir det förmodligen träigare och kommer att ta bra mycket längre tid framför klippdatorn… Ja, ja…

                Men nya mordmanuset är här och heter ”När fällan slår igen…” Härligt… nu kan Undertecknad se fram emot ett par svettiga timmar på Snapparps vägkrog till midsommar…

 

                Kvällens repetition, egentligen det pass, som från igår sköts upp, plus det som stod på schemat för kvällen… Alltså först sångerna… ”Gorillesången” och ”Pengar”. Båda utan anmärkning. Till Gorillan la vi till lite apkonster under det att Konferenciern sjunger om hennes förträfflighet… Hon hänger en av takstoderna och… ja, apar sig. Det blev väldigt roligt och som kontrast till texten. ”Pengar” utan anmärkning. Men här ändrade Undertecknad slutet. I stället för att det är Sally som plockar upp pengarna som fallit ut hatten så får Konferenciern göra det för att överräcka mynten till Sally. Hennes honorar. Detta till skillnad från sången ”Fattig” där Konferenciern tar pengar från flickorna – som en hallick… Den sången ”Fattig” har också genomgått en ändring. Sista versen där sjungs av flickorna ; ”Min pappa är fattig, min onkel är fattig, min mamma är tunn som en tråd…” argsint mot Konferenciern… Så får dansflickorna också sin vendetta.

                Sen i tur och ordning: Maximilian-scenen, Ernst Ludwigs uppdragsscen (Ernst Ludvig-kreatören fick ett totalt loss), till sist örfilsscenen som markerar den sista mellan Cliff och Sally. Mest möda la vi vid Maximilan och det dansparti där både Sally och Cliff dansar med honom. Det blev, efter det att vi lagt om och klämt in kyssförsök på båda hållen riktigt roligt… (fast roligt är nog inte rätta ordet)… och mer nervkittlande. Bra hyfs på den scenen nu. Blir dock inte fulländad förrän musiken kommer på… då kan dansen och kyssandet och avklädningen ta ett steg till mot fulländning. Så här långt signerar Undertecknad sig nöjd. De övriga scenerna känner vi bättre till. Inget häpnadsväckande tillkom… förutom då att Ernst Ludwig-kreatören gjorde sin bästa repetition hittills. Härlig avslutning innan midsommarledigheten.

                Så innan vi skildes haglade trevlighetsönskningarna och förhoppningarna om en fin midsommar… och äntligen lite ledigt – det vill Undertecknad utropa. Även om det blir ännu en sväng till Wapnö – för att expediera midsommarlekar – så landar nu arbetet med ”Cabaret” i några dagar, utan att vidare ägna tankar på det konceptet. Det kommer att göra gott åt saken! Bara det att få göra något annat … brukar föda nya idéer, särskilt nu sen vi varit så involverade i cabareandet. Så intensivt engagerade!

                När siste aktör klivit av Wapnöexpressen andades Undertecknad ut och såg sen Sverige spela sig ur EM i fotboll… Strunt samma… nu kan repetitionskläderna tvättas, skägget rakas inför premiären… laddningen nå fulländning… det kommer midsommarledigheten att fungera som en försäkran för!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 23 juni 2016

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.30

Kontoret12.00: Pilefeltkommandot 19.00: Sångrepetition – Midsommarlekar -Trollebo

                Bra rens under omfångsrik trädgårdstjänst. Hel grindkärra proppackad med allsköns skräp och dödsboeffekter. När såta kärran kom till Återvinningsstationen var den stängd… (för midsommarfirandet)… Ytterst pinsamt för ekipaget som fick vända åter och lyfta av allt igen.

 

                Balkong med strålande utsikt mot Nissan. Trollebo för att resonera om sångerna inför midsommarfirandet på Wapnö i morgon. Vilka sånger?… och hur dansar man till dem? Det här borde inte kunna ställa till några problem. Men som vanligt när man står inför något nytt… eller i alla fall halvnytt – det är ju några år sen föreningen stod som värdar för midsommarfirandet i Gwardejsk, Kaliningrad – så blir Undertecknad nervös. Därför skönt att i skymningssvalkan sitt där på balkongen och resonera ”Björnen sover”, ”Små grodorna” och ”Karusellen” med Dragspelsfantomen. Vi gjorde snart upp ett program att följa och sjöng igenom några av sångerna. Sen fortlöpte kvällen en stund mot tio och mer med resonemang än hit än dit… Bland annat återvände Undertecknad till svunna dagar i Kaliningrad… och de midsomrar som föreningen firade där… men också allmänna resonemang man skulle kunna kallas politiska. Skön kväll och ett resultat som ställer nerverna i svängning om hur det ska formulera sig i morgon!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 24 juni 2016

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
Midsommarlekar Wapnö

Kronor & Nycklar

Wapnö AB

Halmstad

14.00 – 17.00

14.00: Midsommarlekar på Wapnö – Majstång och c:o

                Varmt… uppemot plus trettio grader… i skuggan… och det var inte direkt där vi stod när ett tjugotal ysta bildade ring runt oss och majstången. Så det dröjde då inte särskilt länge förrän svetten droppade från näsan och skjortan var dyngsur… Men skoj var det och uppskattat. Undertecknad fick oväntad hjälp av WapnöVice… och det var allt tur för det tog inte många sånger innan rösten började knarra och svikta. Det gällde att ta i, sjunga ut och samtidigt hoppa och leka. I en halvtimme höll vi på… sen var ”Små Grodorna…”, ”Karusellen Som Ska Gå Till Kvällen” och ”Björnen Sover” och alla andra traditionella sånger färdigsjungna... Eller sjungit färdig Undertecknad. Och även om Undertecknad tyckte det gick si och så var alla nöjda… och det är klart ; Det härliga vädret… och entusiastiska lekledare… och den lantliga miljön… gjorde nog att många vuxna kände att de bjudit sina barn på en genuin upplevelse.

                Efter släkte Dragspelskungen och Undertecknad törsten med ett glas vatten med bubblor i… och pusta ut. Paret menade att de kunde lämna Wapnö med den äran… och att det förmodligen blir fler midsomrar runt majstången på Wapnö. De gillande tongångarna från personal och ledning borgade ändå för en god insats!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 25 juni 2016

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

 

-

 

... Ledig dag… Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 26 juni 2016

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

-

... Ledig dag… Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 25, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2006 >>>

Midsommar! Vi har alla fått Kulturkompaniets Kulturstipendie. Svetlana, Nadja, Alesia, Ira, Alyona, Tanya, Daria, Larissa

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2007 >>>

Midsommarfesten blev helt fantastisk trots det blöta vädret. Just det; Fantastisk Midsommar!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2008 >>>

Resa till Porsgrunn, Norge. Norsk Gatuteaterfestival

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2009 >>>

Problem med Ruskabyensemblen men repetitionerna igång. Interreg och nybildad Styrgrupp i Laholm. Nytt kokboksprojekt initierat på Region Halland. Tre dagar ledigt över Midsommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2010 >>>

En vecka full av JA! Ja till Projekt Respekt (ett riktigt genombrott)! Ja, till Ruskaby Skola som kom igång med bra repetitioner… och så Midsommar förstås. Härligt!!!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2011 >>>

Midsommarvecka med datorkollaps… Ett gott förde det med sig då ny dator togs i bruk

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2012 >>>

Midsommar och genomblöta repetitioner på Laxön. Dock… ingen misströstan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2013 >>>

Planeringsmöte med och för Kuliss E. Skön avslutning på Högskolans Bibliotek markerade sommarlov. Midsommar i solsken såväl som hällregn

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2014 >>>

Lite midsommarledigt mitt i allt ”En Midsommarnattsdröm”-repeterandet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2015 >>>

2/3 av Kompaniet lämnade för Ryssland. Lite administrativt plock. I övrigt Midsommarledigt. Regn och blåst

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2016>>>