Schema och logg vecka 10, 2017

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 6/3

Tisdag 7/3

Onsdag 8/3

Torsdag 9/3

Fredag 10/3

Lördag 11/3

Söndag 12/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

- Ledig dag -

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

11.30: ”Gycklaren” Strandgatan Tjugo SOPPTEATER

 

11.00

12.00

12.00: Inspektion ”Gycklaren” ST

 

12.00

13.00

13.00: Friskvård Tennis # 27 & 28 Söndrumshallen

 

13.00

14.00

14.00: Pappaledigt Hemspråk A-berg

13.30: Möte Svipdag-gubbarna

 

14.00

15.00

15.00: Fribergs Svipdag-projektet

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00

17.00

17.00: Styrgrupp

17.30: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

17.00: Representation Skön kväll för Alla Hjärtan och Födelsedag

17.00

18.00

18.00: Husknuten Storgrupp Möte

18.30: Storkören Immanuelkyrkan Körrepetition

 

18.00

19.00

 

 

19.00

20.00

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 26 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 25 Söndrumshallen

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

 

Superbehaglig vecka! Vi har semester från Wapnö och ingenting att bekymra oss om där – Skönt! Lite repetitioner med Storkören i Immanuelkyrkan och ett stormöte, alias uppstartsmöte med ”Mer Än Du Ser”-gruppen på måndag. Just det mötet kommer att bli spännande. Vad ska medlemmarna komma med för kommentarer runt det nya projektet?  Och vad ska de säga om att vi de fakto ska till Stockholm och Cirkus och uppträda där? Dessutom gott att få träffa hela den gruppen igen! Annars tennis ett par matcher och på fredag det glädjande eventet i Café  Strandgatan Tjugo – Soppteater för andra och sista gången med ”Gycklaren”! Det makliga schemat ger oss äntligen tid att bjuda till födelsedagskalas (41 dagar efter tillfället) på Pilefeltkontoret. Och… ja, ja… Det ska produceras lite affischer, projektansökningar och leverera en eller annan rapport… men det är lugnt! Det blir en lugn veka! Ändå drar vi till med ett Davaij! Davaij!!

 

 

Måndagen den 6 mars 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Nya Projekt Husknuten

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret17.00: Styrgruppsmöte – Husknuten18.00: Stor- & Uppstartsmöte – Nya Projekt Husknuten – Föreningshuset Husknuten

                Styrgruppsmöte… det först egentligen sen vi utsett oss själva till styrande… Kort genomgång av skrivning och budget. Vissa justeringar… framför allt i budgeten. MUCF:s del splittrad på två av deras fonder… Så allmänna resonemang inför uppstartsmötet som väntade runt knuten. Redan kvart i stod ungdomarna och huttrade utanför… när dörren öppnades vällde de in… vi blev så småningom en bra bit över 15 till denna första samling.

 

                Först slog vi oss ner i det som blivit vårt hemrum på Husknuten. Men när Undertecknad kom fanns det inte en ledig stol till övers… så vi beslutade oss för att flytta mötet till Lilla Köket med betydligt fler stolar. Där serverade vi mackor och fick oss en kopp kaffe som vi långsamt mumsade på medan mötet kom igång. Spännande – det fanns en spänning i luften… förväntan!

                Först information om hur det gått för filmen (den gamla alltså). Nästa anhalt måndag nästa vecka då vi far fyra till Borås för en visning för c:a 500 skolungdomar. Så redovisning var vi visat den och reaktionerna på det vår publik sett… Vi kan vara mäkta stolta över vad vi åstadkommit… och det förstod alla! Även vår resta till Stockholm och vår medverkan vid Funkismellon på Cirkus diskutarades. Ett projekt som inte är helt lätt att ordna och lösa. Transporter… och inkvarteringar. En del frågetecken runt detta!

                Sen något runt vad nu väntar – mer av ansökningsteknisk art innan Undertecknad kom igång med sin föredragning runt det nya projektet. De skrivande deltagarna läste upp sitt medtagna… som ramberättelse runt det projektet nu egentligen kommer att handla om. Det var alls inte så tokigt – måste korrigeras, anpassas… men en mycket bra grund att stå på! Med detta kom frågan om det nya skulle kunna passa… vad deltagarna i allmänhet tyckte om konceptet och om alla var villiga att gå vidare med idéerna? Funkislotsen (den svenska delen) och Kunskap tur och retur (den ryska delen)… (…) frågan gick runt – alla kom till tals… och efter den debatten… var svaret JA! Då kör vi… det är bara att sätta igång!

                Ett bra samlande namn kom redan nu upp… och det var väldigt bra, dubbeltydigt och som korrespondens till det gamla projektet rent genigalt: ”Fler än du ser”

                Undertecknad fick i uppdrag att ta fram ett Generalmötesschema och maila ut det till deltagarna… Mailadresser togs upp… och annan information så att alla kan nå varandra. Det finns ju en gemensam Facebook-sida där information också kommer att finnas. Därmed absolverades mötet och kvar i köket blev tre av styrgruppens medlemmar… Skämtsamt deklarerade Undertecknad… ”Ska någon hoppa av så gör det nu! Om en månad står vi till öronen i ett arbete utan gränser, utan dess like!”… Det lär nog bli sant, det!

Hatte Bärtilsson  

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 7 mars 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören Immanuelkyrkan

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret18.30: Körrepetition – Immanuelkyrkan – Storkören21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Immanuelkyrkan. Traggelrepetition… och egentligen ingenting att göra för Undertecknad. Kören jobbade på bra! Och det var allt med det. Lite snopet kanske… kanske. Att inte träda i aktion. Men det som måste göras måste göras… som någon kanske sa.

                Kvällens tennis ännu tråkigare! Kom upp mot en supervass kille, 27 år gammal… som sprang på allt och som servade som en häst sparkar… ja till och med värre. Då fick Undertecknad vara nöjd med att få hem ett game i alla fall… Att bryta hans serve var helt omöjligt… Tråkigt när det är så ojämnt… Tråkigt för motståndaren… och ännu tråkigare för Undertecknad. 1 – 5, 0 – 5. Supersnöpliga siffror!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 8 mars 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret15.00: Initierande möte – Elin Svipdag-projektet – Fribergs Konditori17.30: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Kaffe och semla. Ho, ho, ho… Plötsligt sitter Undertecknad med två historiebärare utan dess like. Två pensionerade journalister av betydande mått! Outstanding! Inte konstigt att Undertecknad känner sig en aning rostig och försiktig… Vördnadsfull!
                Svipdag-projektets första författarmöte. Och det med Kaffe och Semla – kan det börja bättre!? Vi var tre som var överens om att det där var mums! Sen kom resonemangen igång… Undertecknad gav historien bakom… Storkören, Immanuelkyrkan, Körledaren och Damen som initierat projektet. Undertecknad gick också igenom det som redan har tänkts. Ett hem för dementa… där huvudpersonen mot slutet av sitt liv sakta glider in i dimman man aldrig kan ta sig ur. Storkören som medpatienter som spelar vänner, antagonister… kanske Halmstadgruppen… som hon stöter på under livet… och som sen glider in i samma dimma mot slutet av pjäsen… Lite som Peter Weiss pjäs om mordet på Marat. En tio – tolv tablåer med körsång emellan. Vi kan skriva talkörspartier också… alla frågor är fria! Det verkade som om gubbarna gick igång på grundförutsättningen… Arbetsupplägg… Vi plitar på ett synopsis tillsammans – sen delar vi in scenerna och skriver ett par var – någon av oss måste sen tvätta det skrivna så det får samma språkliga dräkt… och ja, på det viset skulle vi kunna komma fram till ett spännande manuskript. Men det är lång väg dit och en hel del andra som kommer att vilja lägga näsan i blöt… Undertecknad tvingar sig själv att inte känna alltför stor entusiasm… Men det ser fanken så bra ut ändå!

                En och en halv timme på gamla goa Fribergs Konditori. Det vi i förstone kom överens om var att ses på fredag till Soppteatern och därifrån, med hjälp av tryckt information ta oss vidare. Det ser bra ut… Tre gubbar i språng!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 9 mars 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret12.00: Inspekterande möte & Lunch – ”Gycklaren” – Strandgatan Tjugo14.00: Pappaledigt – Hemspråk – Andersbergsskolan20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Vi gick en sväng – Den Unge Aktören och Undertecknad – och mätte ut… Varifrån kan vi göra den skarpaste entrén? Ska flygeln stå där den gör? Hur fungerar akustiken… och när det blir folk (det där var det minsta bekymret)? Vi bestämde och vi frågade om hjälp med att få ner de bonader som utgör en utställning men som känns en aning för spräckliga att ha som fond på scen.

                Sen åt vi en enormt god soppa – som vi schangtilt nog blev bjudna på. 12 personer har meddelat att de vill komma imorgon – smaska soppa och kolla teater. Inte särskilt mycket… kommer det bara ett tjugotal så är vi nöjda.

                Vi tackade för soppa och kaffe – bestämde vilken tid då vi ses på Strandgatan Tjugo imorgon – och gick hem! En kort men god inspektionsrunda!

 

                En eftermiddag med mer av det allra roligaste Undertecknad vet. Budgetberedning. Denna gång inför ansökningen till MUCF – Ungdomsstyrelsen. Det räknades minsann rätt friskt framför dator och kalkylator… Budgeteri – Detta evighetsarbete!

 

                Fula Fatet gled denna kväll alldeles för långt bort för att vara uppnåelig i slutet av säsongen. 3 – 9… i par med brodern! Punkt slut!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 10 mars 2017

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Gycklaren”
Strandgatan Tjugo

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 16.00

Kontoret11.30: Föreställning – ”Gycklaren” – Soppteater – Strandgatan Tjugo13.30: Möte – Svipdag-gubbarna – Café Strandgatan Tjugo

                Årets första egentliga vårdag… I lä, där solen lyste… vilka förnimmelser – ja, bara det att solen strålade från en helt molnfri himmel… Halleluja!

                I denna tid vankades det ”Gycklaren” i Immanuelkyrkan… eller rättare på Café Strandgatan Tjugos lilla scen. Klent med förhoppning om publik men det skulle visa sig att härliga 27 personer letat sig fram till soppkastrullen och bänkat sig med hörligt berömmande ord om förtäringen. Undertecknad hade varit på Vallås att hämta GamleFar som slog sig ner med sin skål och sked för att bevittna den kommande föreställningen.

                Kvart över tolv äntrade Den Unge Aktören scenen genom att öppna och stänga scendörren fem gånger. Sen blev det ”Najaden, Najaden” och ”Gycklaren” för hela slanten. Det kändes tryggt och lugnt hela vägen… Bäst var ett dansnummer med de båda lärjungarna Petrus och Markus… När Undertecknad frågade Aktören om han tänkt igenom och övat det partiet svarade han att det kom helt spontant. Genialt!… just det, det får bli eftermälet på den episoden… ty förutom att det var skickligt genomfört var det dessutom på rim! Ett djärvt grepp!

                Det var inga problem med föreställningen… och soppan lär ha varit himmelsk… så det blev både ljudliga och långa applåder. De värmande orden lät inte heller vänta på sig… inte minst från GamleFar vid skjutsen tillbaka till Vallås. Han meddelade också att han suttit bredvid en belevad herre och fört ett intressant samtal… Där ser man – kulturens sociala inverkan!

 

                I direkt anslutning till soppteatern tog vi ett snabbt möte med Styrgruppen för Svipdag-projektet. Upprinnelsen till detta var att Undertecknad bjudit alla på föreställningen… i syfte att sen kunna föra samtal om projektet. Så vi satte oss halvtrappan upp runt runda bordet och avhöll det första mötet där nu alla var samlade. Körledaren, Initiativtagerskan, de två skriftställarna och Undertecknad. Undertecknad hade ägnat förmiddagen åt att kopiera det material som finns runt projektet och passade på att dela ut detta… så allmändebatt där Initiativtagerskan var mest språkförd… Överhuvudtaget ett bra möte – inte minst för att alla kom tillsammans… att vi vet vilka vi är och vilka roller vi har i projektet. Mycket bra! Trekvart… sen stod Gammelfar och skrapade med foten i tamburen…

Hatte Bärtilsson

Publik 27

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 11 mars 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

 

Kontoret 13.00: Friskvård – Tennis - Söndrumshallen

 

                Det blev minsann två timmar tennis idag! Ett mot Bottenkreatören (5 – 6) och ett mot Tennisfantomen, han som krossade Undertecknad i tisdags (0 – 7). På detta en timme bastu… Se, det finns många sätt att ta kål på sig… röker man så är det ett sätt att ta kol på sig…

                Resten av eftermiddag och kväll utan en tanke på några projekt…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 12 mars 2017

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag… :-}

Ledig dag… Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 10, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2007 >>>

Kulturkompaniets Allsmäktiga Arbetsutskott

 

 

Detta hände Vecka 10, 2008 >>>

Allt i en blandning huller om buller; Konst För En Bättre Värld, Gatuteaterfestivalen, Interreg

 

 

Detta hände Vecka 10, 2009 >>>

Alls icke angenämt besök i Kungsbacka

 

 

Detta hände Vecka 10, 2010 >>>

Hela veckan intensiva repetitioner med Hallarna. Retorikprojektet knackar ihop. Nya uppdrag för Högskolan. Projekt Respekt! för högvarv

 

 

Detta hände Vecka 10, 2011 >>>

Rådslaget för högvarv. Hallarnas styrelse godkände Trollkarlen med vissa justeringar. Till helgen kollationering. Trollkarlen är i produktion och regissören är regissör igen.

 

 

Detta hände Vecka 10, 2012 >>>

Enorm arbetsvecka med Laholmsspäket, omfångsrika repetitioner med ”Spöksonaten”, nytt HBK-projekt och två tuffa föreställningar av ”Utdömd Egendom”. Tufft? Mycket!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2013 >>>

Göteborg t.o.r. Härlig uppvisning av Kulturskolan och en skuta som äntligen fått vind i seglen efter stormiga vatten

 

 

Detta hände Vecka 10, 2014 >>>

Efter alla förhoppningar, drömmar, osämja, tjafs och mödor… blev det en hög sågspån kvar av allt! Heagårds-demoleringen helt klar. Klart för sommarteater på Wapnö. Klart på Högskolan för våren och helt klart godkänd mordgåta på Wapnö… Detta i en vecka med klart väder…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2015 >>>

Staren kom och sjöng för oss. Våren är här (den som letar han finner)! Manus och analys. Allting rör sig framåt!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2016 >>>

Lugn vecka… Då blir det mer tid för kontorsgöromål. Överfulla föreställningar på Wapnö. Projekt Husknuten samlade mer än 10 deltagare till kollationeringen på Biblioteket

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2017 >>>