Schema och logg vecka 41, 2017

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 9/10

Tisdag 10/10

Onsdag 11/10

Torsdag 12/10

Fredag 13/10

Lördag 14/10

Söndag 15/10

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

09.30: Styrgrupp Husknuten

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Manusmöte Elen Svipdag-projektet

10.30: Möte Wapnödirektionen

Lunch

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

12.00: Planerings- & Affärslunch

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00

14.00

14.00: Friskvård Golf # 109

14.30: Funkismöte Husknuten

14.00

15.00

15.00: Pappaledigt Hemspråk A-berg

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Ensemble-samling Teknik Scenografi

16.00: Årsmöte VTST Kulturhuset

16.00

17.00

17.10: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Ensemble-samling Teknik

17.00

18.00

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING Mord På Wapnö ”M/S Lycka” Wapnö Gårdsscen

19.00: FÖRE-STÄLLNING Mord På Wapnö ”M/S Lycka” Wapnö Gårdsscen

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 110 Söndrumshallen

20.00

21.00

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

 

Den här veckan…

 

 

Måndagen den 9 oktober 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret17.00: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Nu släpper bördorna… Vi är framme vid första veckan utan repetitioner… och vi har också valt att låta filmerna ligga utan åtgärder… även om det finns att klippa till på dem. Det är en välförtjänt vila som nu kommer att råda några dagar!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 10 oktober 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Nya Projekt Husknuten

”Fler Än Du Ser” - Funkislotsen

Föreningshuset Husknuten

Halmstad

09.30 – 19.00

Kontoret09.30: Styrgruppsmöte – Husknuten – Ekonomifrågor12.00: Affärslunch14.00: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana…

                I stället för viss vila radar nu frågorna upp sig runt annat. Nya Projekt Husknuten… Första reella styrgruppsmötet den här sidan sommaren… och vi kan beteckna projektet som nyuppstartat. Nu finns det en hel del att göra. Ansökningar, redovisningar (det har krånglat med revideringen av det förra projektet…) Vi måst vara mycket mer noggranna när vi lägger upp konton för den ekonomiska redovisningen. Det var främst det som dagens möte uppehöll sig vid. Husknutens kassör deltog i mötet… och är nu kopplad till projektet och styrgruppen. Men annat också. Undertecknad hade under morgontimmarna gjort ett generalmötesschema för höstens och vinterns aktiviteter. Det upptog slutdelen av mötet. Härvid framkom också en resa till Stockholm för att få information från MUCF… den ligger just på dagen då Undertecknad är begravd i arbete på Högskolan. Får se om det går att ändra – annars är vi ju två projektledare och kan täcka upp det mötet ändå. Stockholm kan dock Undertecknad se som en liten belöning på behärskat och så här långt väl genomfört arbete. Bra också att under en resa ventilera idéer och utsikter…

                Sen for Undertecknad ut med kamrat att låta klubborna tala på genomdränkt golfbana. Angenämt men slirigt…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 11 oktober 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Elin Svipdag-projektet

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret -10.00: Manusmöte – Elen Svipdag-projektet – Bäckagård

                Över en kopp kaffe med god vetelängd samtalade vi om det nära förestående projektet runt Elin Svipdags liv oh leverne… Framför allt hennes konstnärskap… Skriftställerskan kände ju henne och har en hel del att berätta. Hennes kamp mot den tidens stora målarmän… Halmstadgruppen… och hennes man, Chefsredaktören på Lokaltidningen… De tre krigsbarnen från Finland… hennes självständighetskamp… och självfallet om hennes måleri. Det finns gott om Svipdag-målningar i Skriftställerskans hem. Vi resonerade runt… utan att komma någon riktig vart. Det gjorde inte mötet mindre intressant. Det viktigast just nu är att vi initierat ett tänk och att vi med detta möte också kommit igång – det har ju inte varit helt friktionsfritt med det här manuset. Nu – och med benägen hjälp av Skriftställerskan så kan vi kanske komma loss. Undertecknad meddelade att han egentligen bara vill ha dialog… utifrån det kan han skapa fritt… med sin regi. Efter mycket än hit, än dit runt Elin kom vi efterhand just fram till detta som konkret resultat av mötet. Undertecknad har också att ta fram ett scenschema att hänga upp och konkretisera arbetet runt… Hm… ett gott stycke steg framåt med ett projekt som stått helt stilla sen sista mötet i somras. Nu har det rullats upp på tapeten och kommer att få konkretion då körrepetitionerna startar upp på onsdag nästa vecka… och därigenom får sin verkliga vitamininjektion. Med kören i bagaget torna arbete upp sig både teoretiskt som praktiskt. Det ska bli kul att komma igång… efter allt vattentrampande!

 

                Till eftermiddagen ----- Vi hämtade nya bilen! Äntligen ett fortskaffningsmedel som heter duga. Volvo S60! Årsmodell 2004… Dock den modernaste bilen i Undertecknads Faranhistoria. Nu blir det Silverfaran för överskådlig framtid. God tur! Vi tog en sväng om Brodern i Ysby för att stoltsera.

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 12 oktober 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret10.30: Utvärderande möte – Wapnödirektionen20.00: Friskvård – Tennis – Söndrumshallen…

                Ja… Det fanns ett och annat att vara kritisk mot… Genomgång av premiärhelgens föreställningar och hanterandet av mat och dryck. Det är serveringen som sinkar… framför allt upplägget och serveringen av desserten. Den pausen drog nu ut och slukade dyrbar tid… vilket gjorde att publiken inte lättade förrän halv tolv… otroligt! Annat som togs upp… Varför dessa långa uppläggningsfat för potatis och sallad. Det fanns ju knappt plats på borden för att ställa ut dem… för att nu inte påpeka att det olämpliga i att inte ha några kanter på potatisfatet. För att få upp maten måste man ju själv hjälpa till med ”handen” för att inte föra ut allt på bordsduken. Och så det stabila problemet med vegetariska portioner… I lördags serverade Undertecknad en lax med brunsås. Lax med brunsås… Den stackars kvinnan som fick detta till sig vägrade äta! Varför inte göra en fyra – fem extra tallrikar med riktig vegetarisk kost? – och göra dem på fullt allvar! Det är alltid någon som plötsligt kommer på att den är vegetarian… alltid! Det blir ju också klagomål på sådant. Folk ringer in och säger sin mening. Som väl är har ingen klagat på skådespeleriet. Det Undertecknad fruktade mest av allt var att överflödet film skulle kommenteras. Men… nej… från den lådan har det varit tyst.

                Sen åt Undertecknad väldigt god gulaschsoppa… och fick också en superb dessert till bordet. Härligt… så det är inte bara skräp med maten på Wapnö!

 

                Till kvällen blev det tretennis… För alla del… men när ska vi komma till vårt cupspel. Det blir knappt varannan torsdag… och det är ju det man vill spela. Nu fick Undertecknad med sig en poäng… det var länge sen – kom ändå sist…

Hatte Bärtilsson

Höstschema för Funkisgruppen

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 13 oktober 2017

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

Kontoret 15.00: Pappaledigt – Hemspråk – Andersbergsskolan17.00: Ensemblesamling – Scenografi & Teknik – Uppvärmning –

19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Wapnö Gårdsscen

                Liten publik… gav den bästa föreställningen hittills. Broder Kompositör var där… andra vänner och till och med en antagonist. Bra fart i skådespeleriet… och svung vid serveringen – publiken var ju så fåtalig… vi var klara till kvart i elva. Det där är ju idealtid! Gott om positiva omdömen… blommor… och andra presenter… och glada människor. Vi på topphumör… men bara två som gissade rätt. Båda fick stora Wapnöpriset… Nej, allting kändes helt perfekt!

                Efter föreställningen satt Undertecknad och spekulerade med Broder Kompositör. Undertecknad hade låtit hyra ett rum åt honom på gården. Det blev sena timmen innan Undertecknad ställde Silverfaran åter mot Pilefelt! Mycket lyckad kväll!

Hatte Bärtilsson

Publik 31

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 14 oktober 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret16.00: Ensemblesamling – Scenografi & Teknik – Uppvärmning –

19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Wapnö Gårdsscen

 

                Ja, var det bra igår… så var det fullständigt åt helvete och fruktansvärt i kväll! Ett sällskap, som var där för att fira en sjutioåring betedde sig så hutlöst dumt att hela föreställningen blev förstörd. De hade fått allt om bakfoten… trodde säkert att det skulle vara någonslags underhållning med middag… Det blev ett himla väsen på dem… särskilt som de konsumerade en hel del alkohol under kvällen, satt och pratade högljutt så att andra gäster blev störda och fann sig föranledda att klaga… Till sist urartade det! De gick och kom precis som det behagade dem, stod och skrek utanför om hur (j..la) dåligt skådespelet var, att det var åt (h…te) att maten inte serverades förrän vid nio… Allt var uselt! Dessutom otroligt nervpåfrestande människor… som provocerade så till den milda grad att Undertecknad kände sig hotad – framför allt av ett alltför berusat fruntimmer som hytte framför näsan på honom. Det gällde att hålla sig kall… det var svårt… ty allt detta, med fyllan, stegrades till den gräns där ursinnet rann över på en del av aktörerna – vars nerver verkligen prövades. – ”Vilken skit vi har fått uppleva här!!!” Det var det stående omdömet av överförfriskade människor… eller var de det som de var? Inte uppför man sig så… hur illa man än tycker om saker… Det var rena rama upploppet. Den värsta föreställningen någonsin? Nja… i paritet med några andra nummer vi gett under åren! Men vi red ut det! Höll oss i skinnet… behärskade oss… och spelade slut på föreställningen. Men det kändes fruktansvärt bitter efteråt. Det här sällskapet förbittrade hela atmosfären… och det kändes som om alla var i mot oss… som om allt det fina från igår ställdes på huvudet… rakt upp och ned…!

                Nu måste man nog fråga sig… vad detta kan ha berott på? Det är en ölprovning före föreställningen… den lämnar man efter att ha klämt i sig en del alkohol förstås… Alla kan inte hantera det – särskilt om man förtärt redan innan på hotellrummet och fortsätter pimpla på under föreställningen. Fylla var kvällens huvudproblem. Ett annat var att det här sällskapet inte visste vad de kom till. De begrep inte ett jota vad det var de fick uppleva… och med andra tankegångar vad kvällen skulle innebära blev de enormt besvikna. Fyllan plus den här besvikelsen… där var grunden för deras uppförande. Undertecknad erbjöd dem att gå ner och sätta sig i salongen där middag och dessert kunde serveras och de kunde fortsätta sitt firande utan teater. Men se det passade inte det heller. Det var som om de ville djävlas och ställa till väsen. Riktiga otäckingar…

                Till sist sjöng vi och fick med oss publiken till gratulation för den här 70-åringen… En slags snäll hämnd. Det blev förvånansvärt fin stämning med det. Hela publiken reste sig och sjöng starkt med.

                Efter föreställningen körde Undertecknad en av aktörerna hem… och fick då nya skräckhistorier levereade… Hur de hade agerat vid matservering och avdukning… Ja, det här var riktigt avskyvärda människor… Att utsätta sig för den sortens våld… är det nödvändigt… ska det vara meningen? Efter en sådan här kväll får Mord På Wapnö ett stort frågetecken efter sig… Ja, i sanning!

                Några roliga bilder blev det dock efter detta aber. Se dem här under… En kommentar på den andra bilden från vännen, tillika styrelseordförande i VTST förgyller den visuella upplevelsen…

”Efter allt vi varit med om, efter alla år inom teatern… längre än så här har vi inte kommit…!?”

Hatte Bärtilsson

Publik 81

Bild # 1

Bild # 2

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 15 oktober 2017

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

14.30 – 22.22

14.30: Möte – Funkisgruppen – Husknuten16.00: Årsmöte – VTST – (Västsvenska Turnerande SommarTeatern) - Kulturhuset

                Funkisgruppens första möte i Halmstad… inte mycket att orda om. En enda en från målgruppen dök upp… Tre förvirrade projektisar stod utanför Husknuten… så bestämdes per omgående att något möte blir det inte idag… och så hälsade vi varandra adjö…. Och Undertecknad for hem att förbereda sig inför årsmötet…

 

                Dagens klo då! Det traditionella årsmötet för Västsvenska Turnerande Sommarteatern… Kulturhuset och de tre stadigvarande styrelsemedlemmarna. Som extra tur för förhandlingarna hade Undertecknad flera års protokoll i sin dator. Därför for vi igenom dagordningen i ett jehu… och hann till och med revidera stadgarna… innan det var dags för den sedvanliga begivenheten – Ett restaurangbesök. I år fik det bli Verona på Laholmsvägen. Lagom nära till Centralstation som Pilefelt där tredje medlemmen kamperade under natten mot måndag. Egentligen är det annat än protokoll och stadgar som är intressanta med de här höstsammankomsterna. Vi har inte längre så många gemensamma punkter i livet där vi – som kallar oss ”De Tre Juvelerna” – kan stråla samman. Undertecknad har mycket ut av umgänget med övriga… då resonemang förs med samma utgångspunkt. Det gemensamma i ett liv i kulturens tjänst. Numera är vi alla splittrade till boende i andra städer än Halmstad. Endast en är kvar här… Undertecknad – De andra har Malmö och Stockholm som säten. Därför… är det så mycket trevligare och intressantare att stråla samman så här en gång om året. Det blir konversation så gott som i munnen på varandra… med samma humor blir det också väldigt konversativt roligt. I varje mening – undantag uppstår – finns ett skämt nedgrävt som endast vi förstår och kan dra ut parallellerna till. Gammal vänskap… det finns något tryggt i det!

                Efter stadgar och protokoll, resten av kvällen på lokal. God mat… och en hel del dryck – det hör till! Vid tio bröt vi upp. Upp ur den bubbla som vi suttit i… lokalens övriga gäster fanns liksom inte i vår sinnevärld. Gubbarna hem… och på kontoret en runda till med Jäger och Vodka… sen for sömnen över sällskapet…

                Jodå… även i år kom vi fram till ett citat… eller ett ordspråk:

                                                ”Där låg en slapp näve… Den spottade man på!”

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 41, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2007 >>>

Helsingör - Interregmöte

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2008 >>>

Projektskrivningsvecka… Nordiskt ungdomsprojekt och Kultur & Entreprenörskap…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2009 >>>

PREMIÄR! (”Några Sommarkvällar På Jorden”)

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2010 >>>

Ännu en tjock arbetsvecka. Alltifrån Laholm, som numera fyller tisdagarna till Projekt Respekt! som tog denna torsdag i anspråk med resa till Helsingborg/IKEA. Hallarna, Teater Husknuten och Interreg i Laholm var annat som tog tid och kraft. Bilden, som är hämtad från Laholms Tidning, är från presskonferensen som meddelade vad vi tänker göra på Laxön nästa sommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2011 >>>

Rågad vecka med ”Utdömd Egendom” som avslutades med uppspel och diskussioner. Barnteatergruppen startade upp och den vanliga euforin med Laholmsspäket, Hallarnas vuxengrupp och Husknuten. INTERREG stapplade till… på väg mot graven…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2012 >>>

Två fantastiska föreställningar på Wapnö. Nu har vi funnit vår roll i mordspelet och fått rutin för hur vi ska handha uppgiften. Kuliss Entertainment etablerades 121011. Föreningen får fastare former sedan styrelsen diskuterat och fastställt stadgar för framtiden

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2013 >>>

Lite ledigt… Till skön höst…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2014 >>>

Lite ledigt… För att pyssla med annat… Planering för Högskolan, tennis, studiecirklar, planering för framtiden… och för all del ; Slå Dank!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2015 >>>

Mord På Wapnö – ”Tills Döden Skiljer Oss Åt” – PREMIÄR #1 Fredagen den 9 oktober 2015 kl. 19.00 - - - PREMIÄR #2 Lördagen den 10 oktober 2015 kl. 19.00

 

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2016 >>>

Lite lugnare nu! Lite fastighetsskötartjänst, lite tennis, lite bilvård… och lite mer teater med Mord På Wapnö

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2017 >>>