Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 17, 2018

Tid

Måndag 23/4

Tisdag 24/4

Onsdag 25/4

Torsdag 26/4

Fredag 27/4

Lördag 28/4

Söndag 29/4

Tid

07.00

 

 

 

 

07.45: Film- och manusdag på Katrinebergs Folkhögskola

 

 

07.00

08.00

 

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00: Arbete på kontoret

09.00: Arbete på kontoret

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Faderledigt Vallås

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00

14.00

14.00: Repetition ”Hemsöborna”

14.00

15.00

15.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalens Slott Sångrepetitioner

15.00

16.00

16.00: Tavlor

16.00: Wapnö Valborgsång Repetition

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello-¤-Kostym Kulturskolan

17.00: Pappaledigt

17.30: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalens Slott

17.00

18.00

18.15: Funkis-grupp Husknuten

18.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalens Slott

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

20.00: Friskvård Tennis # 47 & 48 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 46 Söndrumshallen

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

*

**

**

*

*

**

**

11– 1,57

Vi är förbi Mord På Wapnö! Vi har succéfullt avslutet ”Till Ljus Skall Du Åter Varda…” – sagan om konstnärinnan Elin Svipdag! Nu är det fritt spår mot sommarens stora giv ; ”Hemsöborna” av ingen mindre än gamle goe August Strindberg… Vi följer stigen mot Fjelldalens Slott… och sätter i och med denna vecka full fart mot målet, som står där och vinkar med premiär den 24 juli… Fyra repetitionstillfällen denna vecka… och det tempot kommer vi alldeles säkert att kopiera vecka efter vecka hädanefter! Åh, vad skönt… att bara behöva belasta huvud och själ med detta jättelyft! Men det finns annat att tänka på ock framgent. Vi ska hantera det nya kortfilmsprojektet med Funkisgruppen – helst sätta igång och skriva manus till samma grupps nästa stora filmprojekt. Den manusansträngningen börjar måhända på fredag med ett heldagsseminarium på Katrinebergs Folkhögskola. Där ska vi (Filmkollegan & Föreningens Ordförande) få lära oss hur man bygger manus och gör film… Måhända en aning overkill… men man kan ju också bara ta dagen till att följa med – m.a.o. koppla av en aning. Jo… hur nu det landet än ligger så ses fredagens belastning fram emot med förtjusning. Men som sagt ; Det är Strindberg som nu ligger i plogfåran och därmed får veckans Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 23 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret16.00: Nedmontering – E. Svipdagutställning – Strandgatan 2017.20: Pappaledigt – Cello – Kulturskolan

                Uppdateringar… Webbarbete… Planeringsarbete… Så ska det vara på en måndag. Inte så upplyftande men ack så nödvändigt! Ställtid för återhämtning. Ställtid för att ladda om. Nu flyter Strindberg upp till ytan och orsakar nytt grubbel… Så har Undertecknad också varit nerom Strandgatan 20 och hämtat ner de tavlor vi lånade inför utställningen av Elin Svipdags verk… Och lämnat tillbaka de kläder och den koffert vi lånade till de finska krigsbarnen på Kulturskolan… Ordning och reda! Med dessa åtgärder finns inte Svipdag-projektet längre… Konstigt!… efter den intensiva vecka vi just passerat. I minnet dock!

                Annat finns ingen anledning att anmäla!

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 24 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

10.00 –

22.33

Kontoret18.15: Funkisgruppen – Arbetsmöte – Husknuten21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Det är en aning lojt nu… sa Undertecknad. Det brukar vara så min vän när en reell tömning förevarit. Förra veckans explosion förtärde mycket syre så nu får den drivande faktorn spara på krutet!

 

                Det blev inte alls som Undertecknad tänkt sig – det vill säga att gå vidare med film- och manusarbetet med Funkisgruppen… Som planerat – men glömt – kom Funkislotsens webbkonstruktörer på besök för att förhöra sig om idéer för sitt arbete. De fick de för all del… men det blev inget spektakulärt som kom i dagern. Det vi resonerade runt var det vi för månander sen tagit upp med gruppen och som Undertecknad i par med Kollegan fört in i ansökan. Men för Konstruktörerna var det må hända viktigt att få ansikte på de människor vi pratar om på våra möten. Alltså ett möte som kan betecknas som si och så… 

 

                Sen tennismatch… och ännu en prestation Undertecknad skulle vilja beteckna som drömtennis. Det gick som smort… och plötsligt – efter säsonger av bara förluster har Undertecknad blivit en vinnare igen på tennisbanan. Förra gången Undertecknad mötte kvällen motståndare blev det stryk… 3 – 5, 3 – 5… Nu ; 5 – 2, 5 – 1! Fantastiskt, va?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 25 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret 10.00: Faderledigt – Vallås17.00: Pappaledigt – Cello – Orkester på Kulturskolan18.00: Hemsöborna – Detaljrepetitioner – Fjelldalens Slott

                Åh… så obeskrivligt angenämt att ha kommit igång med Hemsörepetitionerna. Vi var kort till samlingen… en rapporterade sig sjuk… eller i alla fall så opasslig att hon inte kunde följa med upp till Fjelldalen. Det gick ändå att genomföra det tänkta och efter en genomläsning av den förordade scenen… eller scenpartiet (det femte)… och för all del, en himla massa ovidkommande bubbel ock (som säkert hör till så här den första egentliga repetitionen med mindre grupp) kom vi upp på golvet… och då blev det genast väldigt roligt… och extremt produktivt. Vi hittade rätt med en gång… och även vad gällde bordsplacering och yta att disponera som scen… det gick i ett rasande tempo… hysteriskt, skulle Undertecknad kunna dra till med… och plötsligt stod vi där och hade hittat scenario till de förelagda scenerna… och vi hade skratta så mycket… och genom skrattet hitta fram till embryon vad gällde alla rollkaraktärer. Otroligt! Störtskönt! Häftigt… och förbenat roligt!

                Det känns dessutom som om Magasinet, Fjelldalen kommer att bli ett helgutet scenbo för oss denna sommar. Rent, trivsamt… en varm atmosfär… lite ståndsmässigt. Det var trivsel denna kväll… det kommer det säkert att bli framöver också… Kändes riktigt bra!

Hatte Bärtilsson       

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 26 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret – 17.30: Hemsöborna – Detaljrepetitioner – Fjelldalens Slott20.00: Friskvård – Tennis – TreTennis - Söndrumshallen

                Det blev inte mycket gjort denna repetition. Värdparet från Fjelldalen kom ner till Magasinet… presenterade sig och förklarade att detta kan bli något stort vad det lider… En, som de sa, vin-vin-situation. De bjöd på kaffe och till och med en syseterkaka… och ja, där hade vår tid för repetition runnit ut. Vi hann läsa de sista scenerna – de vid begravningen, det allra sista alltså… och sen var tiden helt ute. Det gjorde emellertid ingenting… det var tvärt om trevligt att värdparet kom… de fick chansen att träffa oss och undra vem som skulle spela Carlsson och vem som kommer att kreera Madam Flod. De berättade också lite om sig själva och gården… och så lyftes frågor om marknadsföring och biljettförsäljning. Det var bra att detta (spontana) möte kom till… det placerade oss i ett samanhang som kanske var osynligt för de flesta i ensemblen.

 

                Kvällen tennis blev lite extra stäng. Fula Fatet-mästaren stannande en stund, efter TreTennisen och slog några bollar på Undertecknad förfrågan. Vi hann med fyra game sen var vi helt slut och en halvtimme hade förlupit. Härligt!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 27 april 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Film- & Manusdag på Katrinebergs Folkhögskola

Kronor & Nycklar

Vessigebro Katrinebergs Folkhögskola

07.45 – 19.00

Kontoret07.30: Seminarium – Work Shop – Film- & Manusdag – Katrinebergs Folkhögskola

                Låt Undertecknad medge det per omgående. Han satt och somnade till eftermiddagens föreläsning om hur man kan bygga ett manus och vilka verktyg man kan ta till… något åt det hållet Undertecknad förmedlar på Högskolan i Halmstad. Det var varmt och syrefattigt i föreläsningssalen som tillika är Folkhögskolans biograf… och efter en präktig middag blev det svårt för Undertecknad att hålla uppe koncentrationen. Kanske var det inte så intressant heller… eller nyhetsbringande… Men ändå: Undertecknad bör skämmas av andra skäl! Det är ju synnerligen oartigt att slumra och vara dåsig på detta vis! Skäms, skäms… skäms!

                I övrigt… Ett för tröttsamt upplägg där vi på förmiddagen fick följa filmidéer som är i vardande. Det var lite kreti och pleti… verkligen ömsom vin skämt av vatten och rent vatten. Detta satt i ett sammanhang där en kvinna från Filminstitutet förklarade stödordningar som finns… men utom räckhåll för oss fritidsgunstlingar. Det blev en förmiddag över huvudet på oss vanliga, dödliga filmare. Om det epitetet ens kan nästas på någon av oss. Något nätverkanande kom vi inte i närheten av. Så såg inte upplägget ut… och kanske var det så att det inte fanns något intresse av det heller. Alla var sig själv nog – innefattande Undertecknad! Fast det var kanske det som var mest synd. Undertecknad pratade inte med en enda deltagare, förutom de som var kända sen tidigare. Ja, och så kom då den tunga eftermiddagen då Undertecknad slumrade bort en kvart… utan att egentligen missat… något… som måhända kan stå honom dyrt framöver… Dyrt var endast hans beteende! Ja, jo… han tar betalningen och skäms!

Hatte Bärtilsson       

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 28 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 18.00

 

Kontoret14.00: Hemsöborna – Detaljrepetitioner – Fjelldalens Slott16.00: Valborgssång – Wapnö Mejerisal – Wapnö Gård

 

                Även om det blev en kort-kort repetition så hann vi med att komma underfund med mycket. För första gången var Gustenkreatören med… och det gav mycket. Hela det första scenpartiet – efter det att kören introducerat själva öppningen av pjäsen – partiet där Carlsson går ombord för transport till Hemsö – gicks igenom. Det är första gången karaktärerna möts i pjäsen… och den presentation som där av följer för publiken måste bli kristallklar. Hur står de till varandra vid den omedelbara, första kontakten? Hur håller de sig för sig själva och i förhållande till varandra? Vi provade med handslag som aldrig blev mötta… att de sonika går förbi varandra. Carlsson tar sikte på chiffongen… Gusten går förbi i sin egen värld – han tar inte in nykomlingen och det på pint kiv. Och så pratar de förbi varnadra också. Andra frågan som måste presenteras. Mosterns ängslan för gården som står i förfall och Gustens indignation över den frågan. Tredje frågan… om Carlssons roll på ön framledes. Han ska hålla ett öga på gossarne, som Madam säger. Redan från start växer kammen på Carlsson… Ja… väldigt spännande!

                Det var detta vi hade att tänka på när vi gav oss upp på golvet. Och som vanligt… vid första anblicken växer kreativiteten och lusten till arbetet. Med mycket skratt fick vi till ett första rörelsescenario… som trots att vi famlade ändå kändes riktigt bra. Vi är i gång… och bara det är tillfredställande… det må Undertecknad säga!

 

                Var det mycket munterhet i Magasinet på Fjelldalen så var det än goare stämning i Magasinet på Wapnö. En skara på drygt tio samlade för att dra sig igenom Valborgsångerna, skickligt beledsagande av Dragspelskungen, den äldre, och hans instrument. Vi hamnade i bryderi med ”Flamma Stolt” som inte är den lättaste sången att sjunga… men kom snart på spåret och till sist lät även den riktigt bra. För det var det vi konstaterade allmänt runt bordet ; Det lät långt ifrån illa, utan just riktigt bra. Alla sångerna rakt igenom… och där det felade sjöng vi om till förnöjsamhet uppstått… och in i mellan väldigt mycket munterhet och skratt. Det här behöver vi inte oroa oss för – tillika ansluter ytterligare sångarkrafter när det väl ska bege sig på måndag… Härligt!

Hatte Bärtilsson       

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 29 april 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 18.00

Kontoret - 15.00: Hemsöborna – Detaljrepetitioner – Fjelldalens Slott -- Sångövningar

                Noterna på bordet – och fjorton runt det samma! Den stora skaran medförde att vi till runda bordet fick sätta ett annexbord till. Och så satt alla inom synhåll till Körledaren.
                Men samlingen började med att Undertecknad presenterade förutsättningarna, repetitionsschemat, scenen, läsarten och annat för att alla skulle få en så klar bild av vad vi nu ger oss in på. Och även om alla och en var förstår att detta blir ett lass att dra och att det kommer att fodras full kraft för att flytta det till det vi vill ha det till… så fattades inte entusiasmen för uppgiften så här vid ett första klargörande… Det är roligt att läsa av stämningen… förhoppningarna kanske, när det kollationeras för första gången som denna eftermiddag.

                Sen tog Körledaren över… och de första (hälften av insatserna ungefär) sångerna sjöngs igenom… med förvånansvärt gott resultat. Det grunnandes en hel del innan alla kommit till rätta med notbilden, hieroglyferna… men när väl de grövsta frågetecknen var uträttade så lät det riktigt bra… japp, bra på riktigt… i sång efter sång! Det är dessutom väldigt bra melodier som Körledaren plockat ut och som med Strindberg fått ny text. Två timmar tog sittningen… då var frågorna slut och sångerna hade nogsamt penetrerats… När ensemblen reste sig från borden så uttrycktes det förhoppningar och konstateranden om att det här kommer att bli både roligt och spännande. Så gott som alla kommer ju också från arbetet med Svipdag-föreställningen och har numera en aning om vad som väntar. Rutin… det är inte så dumt att ha! Särskilt inte i fall som dessa. Sjungande statistgöra!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 17, 2005 >>>

Repetitioner av Pippi Långstrump och vårsångsprogram. Målgruppsmöte i Gwardejsk och Pionerskij - TACIS

 

 

Detta hände Vecka 17, 2006 >>>

Friska vårkänslor. På väg till Pionerskij och TACIS-möte. Inte det första… Initierande möte för ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 17, 2007 >>>

UD på besök i Kaliningrad och vi besökte dem

 

 

Detta hände Vecka 17, 2008 >>>

Rapport ”60 År Av Minnen”. Öppet hus på Region Halland. Interreg och Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 17, 2009 >>>

Första veckan med repetitioner av ”Sommarkvällar”. Strålanden vår!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2010 >>>

Viktigt möte på Länsförsäkringar för Projekt Respekt! Rundvandring med Andersbergsspäket. Lärarvikariat på Kattegattsgymnasiet och stort kalas med Ryska 1:staMajGäster. Vi välkomnar våren…

 

 

Detta hände Vecka 17, 2011 >>>

Sångrepetitionerna igång med bra musik och pigga skådespelare. Ännu en komponent för ”Trollkarlen”. Frisk vårfriskvård med mycket tennis. Piroger i Arenahallen. Lärarvik på Kattegatt. Het vecka mitt i härlig vårbrytning.

 

 

Detta hände Vecka 17, 2012 >>>

Vi gjorde det igen!... Premiär med Laholms Daglig Verksamhet 24 april 15.00. Föreställningar med ”Spöksonaten” och de första sammankomsterna med ”Robin Hood”.

 

 

Detta hände Vecka 17, 2013 >>>

Andra stadsspäket med Butiksteatern. Annars alla tankar och alla ansträngningar runt Heagård och ”Spöket”… Det är mycket nu

 

 

Detta hände Vecka 17, 2014 >>>

Äntligen lite fart i skrivarverkstaden till ”En Midsommarnattsdröm”… men uppskjuten kollationering. Titanicföreställning i Arenahallen. Ny aktör men glest med publik. Genombrott för ungdomsprojektet… kontakt i Polen. Bländande, härlig vår!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2015 >>>

Två fantastiska föreställningar av fantastiskt projekt! Ömsom bra, ömsom (söndag) dåliga repetitioner av ”Körsbärsträdgården”. Våren här på allvar!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2016 >>>

Klen repetitionsvecka – ”Cabaret” – som avslutades med Valborgssång och Rysk Påsk

 

 

Detta hände Vecka 17, 2017 >>>

Galen vecka! 17-2017. Började med sång på Cirkus i Stockholm och avslutades med sång på gråa åkern Wapnö och däremellan kollationering av sommarens Strindbergpjäs. Högskolejobb och Funkissnickeriverkstad… Hej, Helt Galen Vecka!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>