Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 05, 2019

Tid

Måndag 28/1

Tisdag 29/1

Onsdag 30/1

Torsdag 31/1

Fredag 1/2

Lördag 2/2

Söndag 3/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

08.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Kontrolluppgifter

 

 

 

 

08.00

09.00

09.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering Kontrolluppgifter

09.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering Kontrolluppgifter

09.00: Möte Biblioteket

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdateringar Förberedelser

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdateringar Förberedelser

 

10.00

11.00

10.30: Lotsmöte

Husknuten

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

13.00: Möte Revisorn Kontrolluppgifter

13.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdateringar Förberedelser

 

13.00

14.00

14.00: Friskvård Tennis HTK # 8

 

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Publikorg W

16.00: Publikorg W

16.00: Årsdagar Representation Pilefeltkontoret

16.00

17.00

17.00: -> Falkenberg

17.30: Filmvisning Klarasalen Skapande Skola

17.00: Samling Mord På Wapnö

17.00: Samling Mord På Wapnö

17.00

18.00

18.00: Plenum FunkisGruppen

18.00

19.00

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

19.00

20.00

 

 

20.00: -> Halmstad

20.00: Friskvård Tennis FFC # 7 Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

 

 

Måndagen den 28 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 20.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering

                (…)

                Kvitton i mängder… till långt ut på natten. Samma för tisdagens övningar…

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 29 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 20.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering

                … men natten till onsdagen såg ljuset i tunneln… och vid tre hade Undertecknad bara november och december kvar…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 30 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Falkenberg

08.00 – 21.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering13.00: Ekonomimöte – Revisorn - Slottsmöllan17.00: Mot Falkenberg18.00: Planeringsplenum – FunkisGruppen – IOGT-NTO – Falkenberg20.00: Mot Halmstad

                Något återstår… och när det blev uppenbart för Undertecknad att det inte fanns någon möjlighet att reda ut hela ekonomin lades fokus på kamraternas kontrolluppgifter. Kronor & Nycklar är ju nämligen arbetsgivare och av detta kommer krav! Och kontrolluppgifterna var det faktiska kravet. Bruttolöner och skattesatser… Det är Skatteverket som begär in med deadline siste januari.

                Väl hos Revisorn blev det guldstjärna även om vi upptäckte ett par räknefel. Nåväl… det går att räkna om och rätta till och så var alla kontrolluppgifter inlämnade med kvitto på köpet! Dessutom så kom vi åt Skattemyndigheternas redovisningsblanketter och då var det hela ett besvär på mindre än två timmar. Gott och befriande!

 

                Till kvällen asade vi upp till Falkenberg. Vi var tre från Halmstad och lika många knäckte kvällen på IOGT-NTO:s lokaler från staden just nämnd. Vi håller oss till att resonera för tillfället. Vi bollar idéer runt än det ena än det andra… företrädesvis runt nya filmen – som måhända blir till en musikal… än om det andra… därvid kan nämnas en reklamfilm för lotsen och dess verksamhet i sig. Intressant… och givande även om vi inte kommer fram till något ad nota. Det tar sin lilla tid… allt… i dessa kretsar. Och det är skönt att det finns tid till det när värden ställer sådana förväntningar på resultat i övrigt.

                Hem på isiga vägar. Det är både kallt och snöigt och vintrigt… för att inte tala om hur riskabelt det är att ratta fordon just nu. Allt slutade väl – hur som!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 31 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret09.00: Rekognosering – Biblioteket (Klarasalen) -10.30: Planeringsplenum – funkislotsen.se – HusknutenKontoret17.30: Filmvisning – Skapande Skola-projektet – Klarasalen/Biblioteket20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Det fanns anledning till nervositet… i alla fall föll en del resonemang över åt det hållet när vi tidig morgon besökte Klarasalen där kvällen filmpremiär skulle hållas. Vi var där för att testa tekniken och se så att USB-minnen och annat fungerade. Det var inga som helst problem… och ja, då kom resonemangen igång naturligtvis. Det här Skapande Skola-projektet har satt så många griller i rullning…

 

                På Husknuten kom Filmkollegan och Lotsen igång med förfinade resonemang om webbsidans utformning och innehåll… Undertecknad kände sig utanför, trött… och ja, utanför och kom inte med mer än ett och annat förvirrande uppslag. Till sist tröttnade han kapitalt och då tystnade han också!

                Veckans stora begivenhet… och definitivt Skapande Skola-projektets absoluta höjdpunkt. Detta mycket tack vare den energiska pedagog som leder klassen i det alldagliga arbetet. Med detta tog hon tillfället att sammakalla till ett föräldramöte och mycket riktigt slöt föräldrarna upp. Vi räknade till ett femtiotal filmfestivalbesökare. Efter mingel med godis i tamburen tog så publiken plats i Klarasalen och eleverna/filmstjärnorna gjorde entré på röda mattan som sig bör. Filmkollegan förevigade det hela och lät sin kamera gå varm… allt som på riktigt inför en emotsedd filmpremiär. Nervösa elever ställde upp och de som hade utsetts att hålla i presentationen stakade igång märkbart nervösa… När de knutarna väl släppt kom trevande en mer avspänd atmosfär, som fångade oss… detta innan det var dags för filmen att rulla igång. Och det ska sägas utan omsvep. Filmkollegan har gjort ett enastående klippjobb med den här filmen. Riktigt, riktigt bra! Och det berömmet lät inte heller vänta på sig när ljuset åter gick upp i salongen. Stolta föräldrar ställde frågor… men mest av allt, lät berömmet hagla över de unga deltagarna. Succé… just det! Smaka på det ordet… Succé! Det blev en glad diskussion efter filmen rullat klart. Och visst var många av filmerna väl avvägda och tog upp intressanta ämnen. Undertecknad tog tillfället i akt och proklamerade film och teater som utmärkta pedagogiska verktyg… verktyg som ger mycket mer än man från början kanske kan skönja. Det enskilda arbetet där eleverna skrivit ner sina historier och upplevelser är ett sådant. Att få lätta på hjärtat och prata om känslor. Grupparbetet, ett annat, när eleverna bearbetade sina tilldelade texter och kom överens om upplägg, läsning och rollfördelning. Arbetet med att gestalta – i samarbete med sina kamrater – inför filmningen. Och det tvungna i att hålla ordning och hög arbetsdisciplin när kameran stod uppställd för att föreviga. Allt detta verkligt goda pedagogiska verktyg när det gäller att förmedla samarbetets lov…

                Ja, detta blev väldigt lyckat. En allt igenom överskimrande final och avslutning på ett projekt som kostat Undertecknad en hel del bekymmer och mycket stress… nu lade sig allt det till ro… och även han kunde känna den där känslan av stolthet och tillfredställelse i bröstet. Tänk att få vara en konstnärlig del i den här lilla provinsiella stadens bildningsprogram för unga människor. Att få ställa samhället på ända och vara del i att rätta upp det igen och genom konsten få människor att se saker de aldrig skulle sett om det inte varit för det här.

                På detta en stor hyllning till min kära kollega som helt vettlöst lagt mycket tid och omsorg till våra projekt! Nu har vi avslutat ännu ett projekt tillsammans och kan gå ifrån det hela med raka ryggar… Det vill Undertecknad helt klart mena!

                Undertecknad står där tom… med tårar som inte har något riktigt utlopp… ingen stans att ta vägen. Vare sig han eller vätan… o´hoj…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 1 februari 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

Kontoret16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Det är bara att luta sig tillbaka och sköta det som anbelangar Undertecknad… resten sköter en fantastisk ensemble! Det finns inte så mycket mer att säga om detta… Ikväll klagades det en del på att rytm och timing saknades. Säkert var det en riktig reflektion. Då talar vi om hur aktörerna upplever och känner det… knappast hur publiken erfar spelet. Undertecknad påpekade detta också… med uppmaningen ”Lyssna på varandra! Kör inte på så som ni tror det ska enda… var beredda på er partner och lev er in i och lyssna av situationen… och samtidigt ; Lägg inte på för mycket – Håll er till det som vi kommit överens om!” Ja, det var väl det. Ingen gör något på ren ponkafora… alla gör sitt yttersta… men vissa kvällar kan det smyga sig på ”atmosfäriska störningar…” saker man inte riktigt rår på… Då går det lite trögare. Men som sagt ; Bara att luta sig tillbaka och njuta sig igenom en väl genomförd föreställning!

Hatte Bärtilsson   

Publik 46

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 2 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret14.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen - 16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Så var det slut på friden och fröjden… i alla fall vad det gäller publikorganisationen och samma med köket. 84 fanns med på Undertecknad listor… och det var den numerären Undertecknad förberett för bordsplaceringen. Plötsligt står det fyra – vid det tillfället något sura damer – och undrar var de skulle sitta. Undertecknad går förtvivlat igenom sina listor men finner dem inte någon stans. Han ber dem vänligen vänta och placerar dem på scen (!?)… När alla kommit på plats återstår några ströstolar – … svårt att få in de fyra tillsammans. Men de accepterar erbjudandet om ett eget bord – vid trappfrukvisten… Vilket kändes aningen pinsamt… men då alla verkade förnöjda försöker vi passa upp de fyra lite extra med gratis dricka och extra leenden. Det hela fick stanna vid detta och föreställningen fick de se som vem som helst annan. Då flyttade de in sina stolar i salongen och från där fick de sig allt till livs som tänkas kan. Hur som får det hela räknas som en riktig fadäs! Och den här gången var det inte Ticnet som slarvat… nej, felat har någon på Wapnö som inte lagt till dem på gästlistan men väl på listan över hotellgäster…

                Fadäs nummer två. Underbemanning vid upplägget av varmrätten! Då var det två förtvivlade kockar som lade upp på faten… Detta föranledde oss att rycka in och täcka upp de moment som saknade personal. Det gröna och såsen. Så blev serveringen fördröjd och enligt hörsägen kom också klagosången igång från gästerna varpå vi föll i stress och blev gramse på varandra. Himla otrevligt… och respektlöst. Det fanns tydligen personal… men de sinkade och slank undan uppgiften. Hm… det skapade ännu mer gramsenhet… Ändå. Vi höll våra 45 minuter som vi avsatt till varmrättspausen… så något större bekymmer drabbades vi inte av. Men irritationen som kom över förtretet går inte att trolla bort… och det sänker betyget på kvällens sammankomst. De minustecknen inkasserade Wapnös besättning och kommer att påtalas!

                Annars bättre tajming och bättre lyssning ikväll… och då var alla nöjda med spelet som också blev kvällen stora ljus och fröjd!

 Hatte Bärtilsson

Publik 88

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 3 februari 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

16.00

16.00: Jubileumsmiddag – Representation – (…)

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 5, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 5, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 5, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 5, 2008 >>>

I Helsingör för INTERREG. På Tokalynga för styrgrupp och nya uppgifter

 

 

Detta hände Vecka 5, 2009 >>>

Work shop på Alla Hjärtans Hus och viktigt möte för INTERREG och Gatuteaterfestivalen

 

 

Detta hände Vecka 5, 2010 >>>

Mycket snö och röjning. Lärarvick på stans gymnasium samt fullt drag med Teater Husknuten. Till helgen till Danmark

 

 

Detta hände Vecka 5, 2011 >>>

Kändes som första veckan på vårsäsongen då arbetet kom igång på allavar. Vikariat som teaterpedagog upptog mycket av tiden. Kvarneriet det mest spännande projektet men även en första genomgång av INTERREG inför vårens ansökan samt ett reellt nappatag med Hallarnas Klädförråd.

 

 

Detta hände Vecka 5, 2012 >>>

Konfirmerande möte för körprojektet. Manus nu klart. Presskonferens för ”Spöksonaten” som följdes upp med bra repetitioner. Sorg efter att ha följt en mycket god kollega till graven… Första steget att få Kalfaktorn legitimerad. Härliga repetitioner i Larsfridssalen! En riktig hemmaplan!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2013 >>>

Filmarbetet i papperskorgen…

 

 

Detta hände Vecka 5, 2014 >>>

Enastående vecka – Krävande men fantastisk! Två dagar med konflikthantering på Högskolan. Repetitioner, nypremiär och föreställning med ”Viskar Om Mord” på Wapnö. Filmvisning på Heagård och mycket annat av den sort som inte alltid syns…

 

 

Detta hände Vecka 5, 2015 >>>

Sista repetitionerna på Wapnö, nypremiär och föreställning… Bra jobbat! Med nypremiären firades också en 60-årsdag. Härligt!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2016 >>>

SyrSwed, Projekt Husknuten, Radioframträdande, tre tuffa tennismatcher och två fabulösa föreställningar med Mord På Wapnö. En hel del denna vecka!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2017 >>>

Grattis! 62 år tror jag visst att det var… Men inte bara det… Funkismellon i Arenahallen. Filmfördrag på Katrinebergs Folkhögskola och två föreställningar på Wapnö. Allt gick bra!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2018 >>>

Tre dagars på totalt meningslöst skrivarläger. Ändå en del idéer till Elin S. Bra på Wapnö och så var det en viss kämpe som blv 63…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>