Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 24, 2019

Tid

Måndag 10/6

Tisdag 11/6

Onsdag 12/6

Torsdag 13/6

Fredag 14/6

Lördag 15/6

Söndag 16/6

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

* Ledig dag *

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

09.00: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

09.00: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

09.30: Revisorn Föreningens deklaration Slottsmöllan

 

09.30: Husknuten Ansökningsplenum funkislotsen.se

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Friskvård Golf Tönnersjö 18-hålsbanan - # 59 & 60 Trädgårdstjänst

14.00: Wapnö Återkollationering – Nya Mord På Wapnö

 

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 58

 

16.00

17.00

17.00: -> Falkenberg

17.00: Wapnö Dramaturgigruppen – Nya Mord På Wapnö

Friskvård Golf

17.00

18.00

18.00: Plenum FunkisGruppen

 

 

 

Tönnersjö # 61

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Halmstad <-

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Sista rycket med Skapande Skola-projektet. Två dagar kvar på Klara skolan… och nu känns det plötsligt som att det är synd. Så fort kameran kom fram tvärvände det här projektet. Från att ha varit – om inte – pest och pina till att bli ett riktigt gudabenådat arbete. Det vi upplevde förra veckan var inget annat än ett under… mycket litet talar för att det ska bli annorlunda nu. FunkisGruppen kommer att få bakläxa på att planeringen spricker inför filmarbetet med dem. Det har flyttats för många tillfällen för att vi med realism ska kunna genomföra projektet före midsommar… det blir ett dystert meddelande på tisdag då gruppen kommer samman igen. Det går helt enkelt inte att få ihop konceptet förrän tills i augusti. Och det får vi alla involverade bara svälja. Revisorn får besök på onsdag. Det är årets deklaration som står på agendan. Föreningens ekonomiska balansräkning. På fredag ska vi gå vidare med vårt ansökningsarbete… på Husknuten. Ännu en tråkig passus att försöka lösa våra ekonomiska förutsättningar! Mord på Wapnö går vidare med två sittningar den här veckan. På onsdag sammaträder Dramaturgigruppen för att om möjligt hitta en väg för filmerna i dramat… och på lördag blir det generalsamling och genomläsning av hela pjäsen. Förhoppningsvis har vi fram till dess hittat ett spår att följa rent dramaturgiskt. I annat fall får det arbetet gå vidare framöver. Det är oerhört viktigt att vi hittar en väg i kombinationen teater – film. Så Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 10 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

09.00 – 19.00

Kontoret09.00: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film16.00: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana

                Det vi märkte förra veckan höll i sig även i dag. Och nu hade vi… fast det är verkligen synd att kalla den så – värste klassen… Men när det här Skapande Skola-projektet blev klart och konkret för ungdomarna så blev det en helt annan ton i skolskällan… Har man rent ut sagt sett på maken. Det dessa unga aktörer, manusförfattare och försöksregissörer presterade är inget annat än ett under. Undertecknad kan inget annat påstå än att alla… skriver alla… gick in med en fantastisk iver och en ordning som häpnade de äldre i församlingen. Det blev så in i baljan bra det här i den site änden att Undertecknad tappade hakan och skrek av upphetsning över arbetsdisciplinen. Fanken anamma! Och hipp, hipp hurra för de unga adepterna. Fotografkollegan och Undertecknad flög fram i korridorerna för att hinna med alla upptåg som skulle filmas. Och alla tog det på blodigt allvar. Fantastiskt… men tröttande. Med glädje i bröstet slumrade Undertecknad till efter fullgjort värv… och sen blev det en golfrunda som till och med den överraskade. Bravo!!!!!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 11 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

09.00 – 21.00

Kontoret09.00: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film17.00: Mot Falkenberg18.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – IOGT-NTOFalkenberg20.00: Åter Halmstad

                Samma som igår. Fantastiskt på Klara skolan! Bravo… I dag blev fem små filmer till… och det kändes nästan som om eleverna brottade sig fram till sin tur… sådan iver ådagalades. Ah, helt underbart! Och nu – skam till sägenses – kändes det nästan som om vi skulle kunna fortsätta. Det är klart att vi kommer att träffa ungdomarna i igen efter sommarlovet för att visa filmerna. Men med den disciplin och den iver som nu kom oss till mötes hade vi kunna filma i all oändlighet. Med ordning och reda och med största allvar har den sista delen av Skapande Skola-projektet genomförts. Det ger vi hundratio poäng för, till sexorna på Klara Skolan! Nej, 120… Och ett stort och från hjärtat kommit BRAVO!!!! Nu trevligt sommarlov på er!

                Och som ett extra gott och väl tillkommer en reell slant att sätta in på kontot. Vi blev dessutom beviljade tre extra timmar för att vi var tvungna att dra över när själva filmarbetet startade. Det tackar vi för… liksom för förtroendet. Mycket bra!

 

                I Falkenberg mötte sex av våra funkisar upp för plenum. Kanske inte som de hade tänkt sig… ty nu blåste vi av projektet för att skjuta det på framtiden. Det går helt enkelt inte att få till någon vettig verksamhet under resten av sommaren. Så vi meddelande att vi kommer igen i vecka 33 närmare bestämt den 13 augusti. Då spottar vi i nävarna för ett bättre och mer koncentrerat upplägg. Det märktes inga tunga suckar för det… eller det allra minsta lilla missmod. Alla förstod nog att det skulle bli svårt att komma till skott nu innan midsommar. Och i Undertecknad steg ett jubel. Det har verkligen varit en period nu (läs Skapande Skola-projektet) som sugit musten ur den annars av kraft välbärgade… Nu kan det vara nog med att lägga näsan i blöt med ett prydligt litet mord på Wapnö. Hem åkte Undertecknad själv… och det kändes bra hela vägen! Befriande… inte på grund av deltagarna… utan just att arbetet stannar upp och viss frihet kan avnjutas!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 12 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

09.30 – 21.00

Kontoret09.30: Revision – Föreningens Deklaration – Revisorn -> Slottsmöllan - 17.00: Dramaturgigruppen – Mord På Wapnö – Wapnö Gårds(scen)

                Nästan fem timmar i svettiga stolen hos revisorn. Ja… vi fick gå igenom månad för månad. Även om allt var i ordning så drog det ut på tiden… I den sista änden kom det dock att sluta på plus minus noll i debet och kredit-räkningen. Dessutom har Kulturkompaniet en reell skuld att återgälda till Undertecknad och det var kanske plåstret på såret som de svettiga timmarna gav. Härligt… men strängt! Undertecknad brukar säga att det är en behagligare upplevelse att gå till tandläkaren än att äntra revisorns lilla rum på Slottsmöllan… Och det är sant! Och ändå ; Tack för hjälpen! Utan Revisorns bredvillighet hade aldrig deklarationen blivit till på rekorderligt sätt!

 

                Till kvällen plenum med Dramaturgigruppen på Wapnö. Uppdraget gäller att hitta möjligheter för att korta ner filmdelarna. Och… det är viktigast ; Att hitta varierande upplägg hur filmendelen ska behandlas. Med Undertecknad tre till bords… Det bildar ett gäng av högsta kreativa förmåger. Att det finns en entusiasm för uppdraget kom också i dagen. Ty resonemangen böljade fram och tillbaka och många goda idéer kom fram. Tyvärr kände Undertecknad sig inte helt säker på ett allt för vidlyftigt arbete denna kväll. Kunskap om manuset saknandes då Undertecknad inte haft tid att läsa på ordentligt… därför stannande vi vid den först episoden. Men där kom många goda uppslag fram… som dessutom gav hopp om framgångsrik fortsättning på det här arbetet. Det är av högsta vikt att vi får till ett positivt upplägg… då alla är rädda för att det kan bli för mycket film. För Undertecknad klarnade detta uppdrag betydligt under kvällen… och inte bara det utan hela konceptet kom fram i formulerande dager. Bra sittning… i all enkelhet!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 13 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret

                Gott – En hel dag till allahanda uppdateringar och allt planeringsarbete… som legat för fäfot efter det häftiga på Klaraskolan. Just det där dyker upp ibland i sinnet. Mycket att glädja sig åt. Och fantastiskt att vi orkade med och fick ett så gott resultat. Undertecknad hoppas naturligt vis på en fortsättning… Ett nytt Skapande Skola-projekt… Ty trots allt är det väldigt livgivande att arbeta med unga människor!

 

                Annars egentligen bara ett anmärkningsvärt denna dag. Undertecknad ringde att gratulera en gammal adept (Robin Hood, Mord På Wapnö, Gycklarens Födelse m.m.) till att ha kommit in på Luleås Teaterhögskola. En sådan glädje inte minst för Undertecknad! För som man kanske skulle kunna säga… ”Regnar det på prästen så stänker det på klockaren”… 

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 14 juni 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.30 – 19.00

Kontoret09.30: Ansökningsplenum – Husknuten – funkislotsen.se - 14.00: Friskvård – Golf & Trädgårdstjänst…

                Så där särskilt mycket blev det inte gjort. Nytt Husknutenplenum… nu för att försöka få ihop till en ny ansökan. Den här gången med tankarna riktade mot Region Halland. Men när vi så småningom fann reda på att nästa ansökningsperiod börjar först i oktober… rann entusiasmen av oss. Vi fick i alla fall till en färdigställd rapport till nämnda instruktion. Den har legat och skvalpat länge – nu bara att maila iväg till berörd myndighetsperson. Med ett besök hos vår Lots satte vi punkt för arbetsdagen.

 

                Eftermiddagen ägnades åt en vildvuxen gräsmatta och fem timmars golf. Första 18-hålsrundan för året. Treboll… Strängt men inte oöverkomligt!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 15 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

 

Kontoret14.00: Ny-kollationering - Läsning & Analys – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” – Wapnö Gård

 

                Så gott som hela ensemblen samlad. Vi saknade en aktör till filmensemblen… och en (två) till teaterensemblen. De två till teaterdelen fick Undertecknad kontakt med först under dagen då han ringdes med förfrågan om engagemang. De var båda med i fjol och gjorde då mycket gott ifrån sig. Nu rekryterades en av dem till den sista manliga roll som saknat besättning och kvinnan till att dela en rollfigur med redan engagerad aktris. Det är teaterdelen som åsyftas. Så då är vi hastigt och mycket lustigt fullt lag inför det fortsatta arbetet! Med det, allt gott och väl!

                Bröllop på slottet därför samling i den lika delar berömda som besvärliga Mejerisalen… Dagens sittning hade bara ett syfte. Att ta oss igenom hela pjäsen på sittande fot. Att läsa för att bättre förstå. Nu hann vi inte så långt. Första och andra episoden fick sig dock en djupdykning. Många frågor – främst runt rollkaraktärerna – men också om helheten. Frågan som pinar i det sistnämnda är filmens överflöd… Hur ska vi få ner filmtiden av föreställningen? Ty, det är ensemblen ense om, att det är enaverande med så mycket film då man som publik kommer för att avnjuta skådespel från scen. Och Undertecknad håller med… även om han inte är den som proklamerar starkast för en reducering av filmmanuset. Det ska sägas, det får ju inte gå ut över förståbarheten av stycket eller påverka jakten på mördaren. En sublim som svår fråga således – som får aningen för stort utrymme just nu… Frågan böljar också fram och tillbaka… utan att få ett entydigt svar. Härvidlag borde kanske Undertecknad mer nogsamt och bestämt hävda sin ståndpunkt… som inte är överdrivet negativt. Undertecknad har också en känsla av att filmaktörerna får en alltför krympt syn på sin tillvaro i samanhanget… Om så ; Inte bra och helt onödigt. Dessutom tror Undertecknad att vi kommer att hitta roliga lösningar på problemet när Dramaturgigruppen kommer till sammanträde. Det finns tyvärr inte så mycket tid till bearbetning och i den siste änden så kommer sovringen att ske tillsammans med filmaktörena och allra sist vid klippbordet. Det finns med detta många tillfällen att få råd i frågan. Och det finns andra frågor att reda i. Inte minst vad det gäller karaktärerna… hur de står i förhållande till varandra och vilken innebörd de ser i sig själva? Visst… vi var där och nosade också… men just den delen borde Undertecknad kanske ha styrt plenumet mot tydligare. Ändå… viktigt att vi är tillsammans och utför ett arbete. Och när samlingen var som bäst och viktigast pendlade det friskt mellan läsning och frågor. Till sist kom ett viktigt spörsmål på bordet. Hur ska teaterdelen uppfattas visavi filmdelen. Undertecknad utgångspunkt är att vi håller teaterdelen lättsammare. Att filmdelen är mer allvarsam, att aktörerna där brukar mer allvar för att låta teateraktörerna leva ut mer åt komedi… i vissa lägen mot fars. Det har Undertecknad ingenting i emot. Att det uppstår kontraster som kan tjäna som kontrapunkter. Men viktigast av allt att vi finner vägen till gemytet, det familjära när publiken väl är där. Att det blir mysigt, trevligt, roande… och just familjärt. När publiken går hem ska alla känna sig som en enda stor familj. Som om man varit på ett trivsamt släktkalas!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 16 maj 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 24, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2006 >>>

Vi välkomnar en ny Rysk-Svensk medborgare och medlem i Kronor & Nycklar

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2007 >>>

”60 År Av Minnen”. Avslutningsföreställningar i Olsztynek, Polen 12 juni, 2007

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2008 >>>

Italiensk Gatuteatergrupp i Halmstad. Kontor och Familj äntligen i Sverige

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2009 >>>

Ja i Laholm till Kultur & Entreprenörskap. Nya Interreg-partners i Norge. ABF gav föreningen i uppdrag att genomföra ansökan för Projekt Respekt!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2010 >>>

Axtornas Renässansdagar som veckans huvudnummer med sånguppträdande för Teater Husknuten och kollationering av Ruskaby Skola som spännande bisatser.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2011 >>>

Tufft uppstartsprogram med webb- och planeringsarbete för framtiden. Regnig flygbladskampanj under kommunalt barnkalas. 12 årsjubileum celebrerat samma regniga dag

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2012 >>>

Entusiastisk ensemble tar sig igenom Del 2 under regniga Hoodrepetitioner. Sommaren låter vänta på sig

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2013 >>>

Sista med ”Spöket”… Nu väntar ett annat tempo… Ett slags sommarlov…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2014 >>>

Mellan två fullmånar, från premiär till magisk avslutningsfest. ”Titanic” har gjort sitt. Tafflig skolavslutning och den vanliga repetitionslunken. Sista veckan i Larsfridssalen. Nu flyttar ”En Midsommarnattsdröm ut till Wapnö

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2015 >>>

Fritt fram för ”Körsbärsträdgården” Lopachin och de andra aktörerna lägger långa skuggor i Magasinet. Till helgen akter i hela genomgångar. Knackigt, stapplande men viktigt…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2016 >>>

Bara ett: ”Cabaret” från måndag till söndag. Till helgen viktig hel genomgång i akter. Vi kopplar greppat!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2017 >>>

Mindre lyckad Work Shop i Malmö – Sommarlov – Första läsningen av nya Mordmanuskriptet – Minisparesa – Och tänka sig ; Första golfrundan… Det är sommar!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 24, 2018 >>>

Fem dagars repetitioner men inte en enda med fullt lag! Kostymer från Malmö. Vi klär upp Hemsö – Men tiden går. Och så har vi fått sommarlov!

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>