Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 48, 2019

Tid

Måndag 25/11

Tisdag 26/11

Onsdag 27/11

Torsdag 28/11

Fredag 29/11

Lördag 30/11

Söndag 1/12

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

Första Advent

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Film-montage Klaraskolafilmerna Kronobränneriet

10.00: Möte funkislotsen.se Husknuten

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

12.00: -> Falkenberg

12.00: *** Wapnö JulMässa  Maratonsång Julmässespäk

*************

12.00

13.00

13.00: Regional Kulturstrategi Plenum Falkenberg

 

13.00: *** Wapnö JulMässa  Maratonsång Julmässespäk

*************

# 148

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: *** Wapnö JulMässa  Maratonsång Julmässespäk

*************

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: -> Halmstad

16.00

17.00

17.00: Lotsen-intervju Husknuten

 

17.00

18.00

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 147 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

-*--*-*- En vecka mot julsångssjungandet på Wapnö till helgen!

 

Måndagen den 25 november 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret12.00: -> Mot Falkenberg13.00: Regional Kulturstrategiskt plenum – Falkhallen -> Falkenberg16.00: Åter mot Halmstad <- 17.00: Planeringsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten

                Att sitta av ännu ett sådant här möte… på frivillig basis, tycks Undertecknad helt meningslöst. Kanske var dagens samling något mer givande än sist på Najaden där Halmstad Kulturnämnd höll frukostmöte för att presentera sin kulturplan… som ska räcka fram till 2030… Oj, oj, oj… en pappersanka uppbyggd på ett språkbruk som oftast används av reklambyråer och som saknade någon som helst betydelse för de aktiva kulturentreprenörerna. Idag var det regionens kulturstrategi som skulle penetreras och avhandlas. Den förra går ut till nästa år… och när man läser den och undrar vad som egentligen blivit verklighet kan man ju häpnande konstatera att ingenting av de fina fraserna blivit realiserade. –”Jo, men vi har ett år kvar…” svarade en regionsrepresentant. Jo, jag tackar jag… Undertecknad häpnade! Så försvann en eftermiddag… pengar för att ta sig till Falkenberg där man huserade mötet i Falkahallen… en idrottsanläggning… Bara det… inte så illa tänkt!

 

                Tillbaka i Halmstad avhölls möte på Husknuten. En ny Lots presenterade sig. Ung kvinna… som från årsskiftet skulle kunna gå in på 25 % för att lotsa projektet vidare. Också duktig på digitala verktyg… men framför allt socialt kompetent. Det krävs för det undersökande arbete som måste bedrivas framöver. Lotsen (tjänsten alltså), får nog se sig själv som samordnare, journalist, uppdatererar och förmodligen initiativtagare av nya projekt som för funkislotsen.se in i framtiden. Den unga kvinnan gav ett gott intryck! Antecknade flitigt – visade intresse! Med på mötet satt även en mer känd profil… Han skriver artiklar för de funktionsnedsattas egen tidning. Vi passade på att förhöra oss om samarbete på samma sätt med lotsen. En eller annan artickel – gärna debatt – hade varit helt i linje med vad vi skissat på tidigare. Dagens möte signerade ett steg framåt för hela det bygget… det konstaterade ledartrojkan efter det att de andra gått hem… Friskt och nu framåt förhoppningsvis!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 26 november 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

 (…) 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 27 november 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 28 november 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Skapande Skola Klaraskolan

Kronor & Nycklar
Halmstad kommun

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Filmmontage – Klaraskolafilmerna -> Kronobränneriet20.00: Friskvård – Tennis FFC -> Söndrumshallen

Det mesta av detta montagearbete utför Fotografkollegan. Han kan sitta med det när han har tid… då allt skar på hans kontor… och han innehar både de verktyg som behövs som den talang som krävs. Så när Undertecknad kom idag var mer eller mindre hela jobbet klart. På måndag väntar sista filmdagen med det här Klaraskolan-projektet… sen är det bara att klippa in de tagningarna (badhuset) var det nu kan passa… och så är saken biff.

                Undertecknad ägnade sig åt att titta igenom materialet… inte ännu helt färdig sammaställ, om än när så, komma med en eller annan kommentar – mestadels positiv kritik – men också tips om att vi kanske skulle behöva något lite musik och en del textskyltar för att spetsa till det ur en professionell synvinkel. Så var det och det mesta av kritiken föll i god jord – men som sagt, arbetet var i princip allredan gjort!

 

                Till kvällen första segern i Fula Fatet sen man kom på uttrycket ”i mannaminne”. Det var väldigt skönt. Dessutom storseger. 8 – 4… kanske Undertecknad kan vara med och konkurera om en plats överst i dubbelcuppen. Åh, där ser man… en minimal framgång så startar drömmarna att gro…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 29 november 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontor

*** Jul Mässe Späk *** W

Kronor & Nycklar
Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Planeringsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten14.00: Maratonsång 5:7 – JulMässeSpäket *** Wapnö Julmässa –> Wapnö Gård

(se sammanfattning söndag… (…)… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 30 november 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontor

*** Jul Mässe Späk *** W

Kronor & Nycklar
Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

 

Kontoret13.00: Maratonsång 6:7 – JulMässeSpäket *** Wapnö Julmässa –> Wapnö Gård

 

(se sammanfattning söndag… (…)…    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 1 december 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontor

*** Jul Mässe Späk *** W

Kronor & Nycklar
Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 17.00

Kontoret12.00: Maratonsång 7:7 – JulMässeSpäket *** Wapnö Julmässa –> Wapnö Gård

                Sammanfattning…:

                De tre sista dagarnas julsång genomfördes i exemplariskt väder. Rent ut sagt bedårande på Wapnö med en nymåneskära som hängde över trädtopparna när solen väl gått ner och alla ljusen började göra sig gällande. Fantastiskt för en tomteskara som vilade på numerären av 20 gråklädda tomteluvor.  

                Fredag skulle bli den sämsta dagen… inte för oss men för marknaden i stort. Black Friday – ett påfund av handlarna då de bluffnedsätter priserna för att locka folk till handel – lade stenar i Wapnöån. Väldigt lite folk passerade vändkorsen på Wapnö! Vi sjöng våra julsånger ändå och gjorde jobbet som vanligt. På lördagen exploderade besökssiffrorna och det var som alltid med knökmycket folk mellan bodar och stånd. Och som vanligt är det roligare att framträda för mycket folk än för mindre skaror. Och vädret var bedårande… det måste tillstås. Med de yttre storstilade förutsättningarna blev tomtarna på mycket gott humör. Det sjöngs i all skrymslen och vrår. Svårt att hitta platser för denna stora tomteskara. I magasinet fick vi hålla oss kort… Ty det var nästan omöjligt att ställa upp på sådant sätt att både vi, handlarna och publiken fick plats. Ofta sjöng vi bara tre, fyra låtar och för att sen byta plats… Ty… det kunde märkas en viss irritation hos handlarna när kunderna inte kommer fram till dem. Det är sådant som vi märker efter ett tag och rättar oss efter. De flesta är otroligt tacksamma och uttrycker sitt gillande när vi kommer.

                Söndag: Sista dagen, den sjunde av sju. Och nu är det ingen som gnyr över att vi har väldigt mycket tid att sjunga oss igenom, hur vi ska orka, ska rösterna hålla(?). Tvärt om – som varje år – så uttrycker alla att tiden gått så fort, så fort…! Och det är sant – så tycker Undertecknad också – När man går på torsdagen, den första av sju dagar… tänker man: Hur ska vi orka? Men det gör man och till och med med mersmak… ty när sista dagen randas får man lätt ångest att det hela är över. Och så var det på de flesta luvor idag, söndag. Det växer fram en enorm känsla för det här och för varandra. Det blir enormt roligt och trivsamt och gemytligt och mysigt och juligt. Som någon sa; ”Det blir inte jul om vi inte får stå på Wapnö och gasta och sjunga…!” Så är det kanske också. Säkert så! Det här var åttonde året… om inte minnet sviker totalt. Det är klart att julen kommer smygande på en på Wapnö… så när vi går av söndag vid pass fem är det både en lättnad, naturligtvis, som det är med viss sorg och vemod i hjärtat. Det är en prestation att sjunga tre, fyra timmar sju dagar under dessa veckor som julmässan pågår. Men nu är det gjort!

                Maten var den enda stötestenen under de här dagarna på Wapnö. Vi var lovade varm mat… något som skulle serveras i folieformer… Men det var inte alla gånger som den här maten fanns för oss. Vi tror att handlarna snikat sig in och tagit vår mat… eller inte lyckats med konstycket att räkna folieformerna. Ty det sakandes i princip varje dag! Det innebar inte att vi blev utan föda. För det mesta så packades det nya folieformer och så blev alla mätta och belåtna… även om det tog lite längre tid innan alla ätit färdigt. Den tiden snodde Wapnö från sig själva… ty att vi satt extra länge i väntan på födan höll ju oss från att trava ut och sjunga vidare. Men som sagt: Vi fick rikligt med mat under alla av Julmässan dagar… och på detta mackor och gröt i Gröttältet. I princip hur mycket vi orkade äta utan restrektioner. Det var helt enkelt fantastiskt och frambringades av snälla damer i grötköket.

                På det hela taget. Sju bra sångardagar där vi måste ha synts för en otrolig skara människor. Kanske besågs vi av 10000 personer… troligen av betydligt mer än så ; 30- 40000… Jajjamännsann. Friskt humör! Det är inte så man blir berömd… men väl får en fin inre balans. Glädjen i att vara kulturskapare! En glädje att dela med en hel del andra människor på denna lats vi är satta att skapa ifrån!

                Så hem att fira första advent! Ställa ut ljus och stakar och tända det första i adventljusstaken. Första luckan i julkalendern ska öppnas. Första december i nådens år 2019!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 48, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 48, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 48, 2007 >>>

Möte med HP:s korrespondenter

 

 

Detta hände Vecka 48, 2008 >>>

Generalrepetition med Teater Husknuten. Förberedelser inför en ansökan till LEADER-fonden

 

 

Detta hände Vecka 48, 2009 >>>

En hel del gjort… Interreg-kontakt med Danmark. Planläggning av Högskoleprojektet och till helgen julpynt på kontoret…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2010 >>>

En vecka i skolvärlden. Stort jobb på Högskolan och ovärderlig hjälp från Östergårdsskolan för Projekt Respekt! Sista detaljrepetitionen i Laholm med de funktionshindrade. I övrigt allt som vanligt; Hallarna, Teater Husknuten, Projekt Respekt! och Friskvårdstennis.

 

 

Detta hände Vecka 48, 2011 >>>

NEJ!... till Kulturnämndens Kulturhusupphandling… Sångcollage på Lasarettet och bra repetitioner med ”Spöksonaten”… i en bedrövelsens vecka.

 

 

Detta hände Vecka 48, 2012 >>>

Icke utan beröm godkänd Jul show x 4 på WapnöJulMässa. Talk show i Immanuelkyrkan och styva förhandlingar på Wapnö och Heagård

 

 

Detta hände Vecka 48, 2013 >>>

En vecka för framtida planer. Möte med gammal projektvän och till helgen fantastisk konsert och ljuspynt av kontoret… I adventstider…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2014 >>>

Konstiga, stränga men bra föreställningar – de sista för hösten – på Wapnö. En del ströpyssel men bäst av allt konsert för de yngsta på Kulturhuset. Första Advent…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2015 >>>

”En Julsaga” på tapeten. Tre sista morden på Wapnö för hösten. En i Magasinet för 200 kommunanställda. Det har varit slutsålt varenda gång vi mördat…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2016 >>>

Sommarteatern är död… Länge leve Sommarteatern! Två fruktansvärda Jultallrikföreställningar med morden på Wapnö!

 

 

Detta hände Vecka 48, 2017 >>>

Två filmförevisningar – En i Hylte för totalt ointresserade handikaprepresentanter. Jullov från Högskolan efter bra Work Shop x 3. Jultallriksmord på Wapnö gav innerlig föreställning. Julavslutning på Verona i goda arbetskamraters lag

 

 

Detta hände Vecka 48, 2018 >>>

Icke utan beröm godkänt Julspäk x 3 (egentligen x 7 dagar) på WapnöJulMässa! Skapande Skola tog sig och blev bra på riktigt! Fjelldalen betalade hela kalaset från i somras. Hemsöborna ekonomiskt i hamn

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>