Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 17, 2020

Tid

Måndag 20/4

Tisdag 21/4

Onsdag 22/4

Torsdag 23/4

Fredag 24/4

Lördag 25/4

Söndag 26/4

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Ekonomisk deklaration ”februari”

 

 

 

08.00

09.00

09.00: Husknuten Ansökningsarbete AHL&FF

09.45: Kontoret Fiberanslutning

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Ekonomisk deklaration ”februari”

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Ekonomisk deklaration ”mars”

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Ekonomisk deklaration ”februari”

 

11.00

12.00

* Affärslunch *

 

11.40: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 32

12.00

13.00

13.00: Husknuten Arbetsplenum ”Allahjärtans L-&FF

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret
Fokus:

Ekonomisk deklaration ”januari”

 

14.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 33

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 30

 

15.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Ekonomisk deklaration ”februari”

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00

17.00

17.00: Årsmöte Kulturhus-föreningen ABF/KH

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

17.00

18.00

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis # 31 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Coronatider… Alla tankar på ordinarie teaterverksamhet är bara att glömma… Så herrarna Filmfotograf och Ordförande sitter för att fortsätta utarbeta ansökningar för ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival” på Husknuten… precis som de gjort de sista veckorna. Det arbetet lär vara klart i och med måndagens sittning…Något lite har de redan blivit belönade så projektet må sättas till verket under veckan. Torsdag eftermiddag ses som en bra tid för de första telefonkontakterna. Därifrån rullar projektets förberedelser vidare. Ett arbete som kommer att ge sig självt! Så medan Coronan rullar vidare och sätter P för mycket kan Herr Ordförande lika så gott ägna sig åt frisksport i det fina vårvädret. De friskvårdspassen kommer att vara förlagda till gudarnas gröna ängar i Tönnersjö. Slå på boll med klubba ger viss sinnesro… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 20 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans ljud & filmfestival

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

09.00 – 18.00

Kontoret09.00: Ansökningsarbete – ”Allahjärtans ljud & filmfestival” - > Husknuten Affärslunch

                Efter diverse krångel kom vi inte igång förrän efter tio… men när vi väl bestämt oss var det ju inga större problem att få till det sista för att få iväg vår ansökan till Halmstad Kommun Kultur. Dessutom var vi ju väl förberedda då krånglet förleden till sist gav önskat resultat och vi fick till Årsmötesprotokollet som ju efterfrågades. Nu var det bara att stoppa in den i ansökningshandlingen på anvisad plats… så kopiera och klistra in från föregående ansökningshandlingar och hux flux var vi färdiga. Det här var första gången vi stötte på en digital ansökan som var tidsbegränsad… uppe i högra hörnet av ansökningsblanketten räknades tiden ner. Inget vi kände oss stressade av – vi var ju underkunniga om vad vi ville… När ansökan gick iväg var det med god tidsmarginal!

                Sen satte vi oss i Lilla Biblioteket, Husknuten – där vi alltid sitter, förövrigt – och började planera inför stundande arbetsuppgifter i paritet med vad projektet ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival” frågar efter. Ett första resonemang var vi skulle börja i vår jakt på ett nätverk att luta oss mot. Efter en stunds resonemang kom vi – Filmkollegan och Undertecknad – fram till att Studiefrämjandet kunde bli en bra utgångspunkt. Vi ringde dit… och se från det samtalet ringlade sig vägen framåt och vi stötte på en två, tre nya att kontakta. Eftersom det inte ligger för de kordiala två att vila på hanen ringdes det fler samtal… och nya intressenter radade upp sig. Undertecknad gissar att detta kommer att bli melodin några torsdagseftermiddagar framåt. Det sista vi bestämde var att hålla plenum just torsdagar, om eftermiddagen med start klockan ett… Så får det bli… Davaij! Davaij!! Vi är igång! Nu gäller det bara att hålla åtminstone en tumme för att ansökningarna beviljas ty då blir det go fart på brasan!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 21 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.45 – 19.00

Kontoret09.45: Diskussionsmöte – Fiberanslutning –> Pilefeltkontoret15.00: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana

                … -”Jag klistrar, jag klistrar…”! Så kunde Undertecknad ha uttryckt sig… men inte då som Strindberg menar i sin text (fönstertätningslister) utan i förekommande fall… kvitton! Nu är det arbetet igång på allvar! Den ekonomiska redovisningen har lagt sig i rännan som kommer att leda fram till Revisorns avlånga bord på Slottsmöllan… Tröttsamt, omständigt… tråkigt – men det måste göras. Kulturentreprenörens vardag…!

 

                Till kvällen urusel golf i strålande solsken. Plus 20 gradus men klubborna de slant…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp >>

 

Onsdagen den 22 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret17.00: Årsmötesförhandlingar – Bevara Kulturhusetföreningen… - > ABF/Boulebanorna - > Folkparken

                I den strålande vårsolens glans… hade Undertecknad inte tänkt gå på Kulturhusmötet… utan gå ett parti golf med Brodern. Det hade inte varit helt orimligt. Undertecknad har inte särskilt stort intresse för det gamla Kulturhuset som nu genomlidit den ena efter den andra efter den tredje räddningsaktionen… säkert fler då Undertecknad var utomlands… Detta till trots så står huset nu och förfaller. Ja, det har till och med gått så långt att man stängt av el och vatten till huset som nu står för kråkor eller ungdomar som kryper in som råttor och rucklar till byggnaden. Och det finns inte en enda politiker som vill ta i problemet ens med stavhoppsstavlång tång. Så det är väl dömt att falla samman eller av en eller annan anledning plötsligt börja brinna. Den slutliga lösningen…? Ändå finns det en grupp människor som vill ge det en sista… förlåt absolut bestämd sista chans – ett hopplöst företag… men ändå!? De var samlade till årsmöte för den förening de bildat i syftet. Undertecknad var kallad… och det var det mötet som var satt under tvivel. Nu tog sig Undertecknad dit ändå, som styrd av någon okänd kraft. Där, på boulebanan – en grusplätt – utanför Kulturhuset hade 13 människor samlats för att ta del av förhandlingarna. Men innan den lätt sammaställda dagordningen genomgicks informerades det om vad föreningen till viss förträfflighet gjort så här långt. Det var då mest frågan om uppvaktningar av politiker och tjänstehen från olika samhällsorgan… egentligen utan resultat, kanske mest för att hålla frågan levande. Sen fick var och en av årsmötesdelegaterna möjlighet att berätta sin inställning i saken. En fråga som i mångt och mycket manade samma svar… mest med utgångspunkt från ett nostalgiskt perspektiv om man nu inte meddelade en helig vrede över sakernas tillstånd. När det kom till Undertecknad hade han inte tänkt uttala sig alls… men allt efter att mötet framskred kom formuleringarna till honom och när det blev hans tur… Huvudsatsen i anförandet var att huset i sig kanske inte var det som skulle diskuteras… utan vilken verksamhet som skulle bedrivas där. Vad och av vem? Bara på det sättet görs byggnationen nyttig och i det långa loppet nödvändig. Som kryddan på purén yttrade sig Undertecknad på följande sätt: -”Dessutom hör jag till den generationen som inte ställer sig främmande för en ockupation”! Därmed var skruven dragen… Folk kom på fötter och diskussionen blommade upp som om en kampkänsla uppstått… Plötsligt faller det sig inte bättre än att Undertecknad blev invald i styrelsen. Som ordinarie ledamot. Jaha… Det är klart att Undertecknad förbannade sin förmåga att entusiasmera… Ändå… i det här fallet kan han kanske tillföra något i en aningens sömnig förening. Det återstår att se…?! Så löstes boulemötet upp… En bulle och en läsk belönade sig föreningens Ordförande och Undertecknad med innan de for hem…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 23 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret13.00: Arbetsplenum – ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival” - > Husknuten20.00: Friskvård – Tennis - > Söndrumshallen

                Bra möte! Vi kom överens redan från början att vi måste koncentrera oss på att få fram ett informationsblad för Allahjärtans Ljud- & Filmfestival. Så vi – Filmkollegan och Undertecknad alldeles på den gamla goda platsen i Lilla Biblioteket, Husknuten (vi har blivit som en familj där var och en har sin stol till middagsbordet) – slog upp Undertecknad dator och satte igång att spåna. Hur många tävlingskategorier? Hur långa får filmerna vara… eller korta max? O.s.v. med väldigt mycket undertext till huvudrubrikerna. Vi kom fram till och förklarade hur de förberedande kurserna skulle avhållas och vad de kommer att innehålla. Ett par sköna, kreativa timmar om gav gott resultat! Nästan en hel A4-sida full med osorterade anteckningar! Vi har knackat igång projektet!

 

                Härlig tennismatch till kvällen. 6 – 6 mot Namnen… mycket bättre än förväntat. Men Undertecknad fick slita! På detta den evigt eftersträvansvärda medaljen – Den Svettiga Tröjan. Skönt med bastu och tvagning på det! Härlig kväll i Söndrumshallen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 24 april 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

12.00 – 19.00

Kontoret 17.50: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Så kom straffet för tennisslitet igår. Vaknade med feber och evig trötthet… som inte släpper under hela dagen. Tröga ben som verkligen och i sanning inte ville lyda. Med tvång det ena benet framför det andra med knirr och knarr… Sova, sova, sova… Ja, för Undertecknad blev sängen en abonnerad plats hela denna dag. Endast en förpliktelse genomfördes. Den Nye Lille Medlemmen till Kulturskolan för hans cellolektion där. Sen var det sängen igen… Så småningom släppte febern och livsanden kom tillbaka – trögt, sakta men säkert! (som det kan bli – Undertecknad fatta ju inte att han är sextiofem… inte aderton…!!!?) Varför tänker han så, när han dessutom vet att hjärtat inte längre är av absolut kvalitet!?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 25 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ekonomiredovisningar

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

 

Kontoret11.40: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana

 

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 26 april 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ekonomiredovisningar

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret14.00: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana

                Förutom viss flitighet vad det gäller den ekonomiska rapporteringen, har helgens dagar mestadelen ägnats åt golf. Två fantastiska runder med sol – för all del inte alltför varmt… vinden har varit kylig… men våren har formligen exploderat inför våra ögon. Man har rent praktiskt kunna se hur träd har slagit ut under de två och en halv timma som våra niohålsrundor tar… Björkarna… i Pilefelt-trädgården står och droppar av sav. De senaste dagarna har våren kommit, som genom ett trollslag, på riktigt… Det är värt att njutas av!

                Trots ovanstående har ytterligare ett par månader blivit färdigrapporterade. Ekonomiekluten… Sten läggs på sten… men stenarna är både tunga och dryga. Det är tabeller på hersen som tvärsens och de måsta gå ihop och stämma till sista likamedtecknet. Så förutom golf så har det varit mycket räknedosa… och det är väl så där lagom skoj!

 

                Det börjar bli lite ångestfullt nattetid ska nämnas. Det måste medges… Detta ofrivilliga skolk från teatern är inte bra för en regissör som är van vid att stå på och jobba. Dessutom är det ju det enda som Undertecknad kan. Att arbeta med, om och för människor. Människan/Aktören är det som håller Undertecknad på tråden, med i verkligheten, samhälleligt uppdaterad och ger honom anledning till spänst. Nu säckar det hela… och det börjar kännas djupt deprimerande! Det är runt detta som tankarna far när mörkret omger oss. Vilket värde har en regissör om regipulpeten är instängd i Coronagarderoben? Va? Va? Kreativitetsångesten gör sig påmind, kryper närmare och manifesterar sig allt tydligare… ja,  ja… vad då? Undertecknad är rädd för att en pang kommer att höras när fataliteterna går över styr…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 17, 2005 >>>

Repetitioner av Pippi Långstrump och vårsångsprogram. Målgruppsmöte i Gwardejsk och Pionerskij - TACIS

 

 

Detta hände Vecka 17, 2006 >>>

Friska vårkänslor. På väg till Pionerskij och TACIS-möte. Inte det första… Initierande möte för ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 17, 2007 >>>

UD på besök i Kaliningrad och vi besökte dem

 

 

Detta hände Vecka 17, 2008 >>>

Rapport ”60 År Av Minnen”. Öppet hus på Region Halland. Interreg och Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 17, 2009 >>>

Första veckan med repetitioner av ”Sommarkvällar”. Strålanden vår!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2010 >>>

Viktigt möte på Länsförsäkringar för Projekt Respekt! Rundvandring med Andersbergsspäket. Lärarvikariat på Kattegattsgymnasiet och stort kalas med Ryska 1:staMajGäster. Vi välkomnar våren…

 

 

Detta hände Vecka 17, 2011 >>>

Sångrepetitionerna igång med bra musik och pigga skådespelare. Ännu en komponent för ”Trollkarlen”. Frisk vårfriskvård med mycket tennis. Piroger i Arenahallen. Lärarvik på Kattegatt. Het vecka mitt i härlig vårbrytning.

 

 

Detta hände Vecka 17, 2012 >>>

Vi gjorde det igen!... Premiär med Laholms Daglig Verksamhet 24 april 15.00. Föreställningar med ”Spöksonaten” och de första sammankomsterna med ”Robin Hood”.

 

 

Detta hände Vecka 17, 2013 >>>

Andra stadsspäket med Butiksteatern. Annars alla tankar och alla ansträngningar runt Heagård och ”Spöket”… Det är mycket nu

 

 

Detta hände Vecka 17, 2014 >>>

Äntligen lite fart i skrivarverkstaden till ”En Midsommarnattsdröm”… men uppskjuten kollationering. Titanicföreställning i Arenahallen. Ny aktör men glest med publik. Genombrott för ungdomsprojektet… kontakt i Polen. Bländande, härlig vår!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2015 >>>

Två fantastiska föreställningar av fantastiskt projekt! Ömsom bra, ömsom (söndag) dåliga repetitioner av ”Körsbärsträdgården”. Våren här på allvar!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2016 >>>

Klen repetitionsvecka – ”Cabaret” – som avslutades med Valborgssång och Rysk Påsk

 

 

Detta hände Vecka 17, 2017 >>>

Galen vecka! 17-2017. Började med sång på Cirkus i Stockholm och avslutades med sång på gråa åkern Wapnö och däremellan kollationering av sommarens Strindbergpjäs. Högskolejobb och Funkissnickeriverkstad… Hej, Helt Galen Vecka!

 

 

Detta hände Vecka 17, 2018 >>>

Första veckan med ”Hemsöborna” på fullt allvar. Också sångrepetitionerna är igång med svällande kör. Häftigt! Sömnigt manusseminarium på Katrinebergs Folkhögskola och så sjöng vi Valborgssångerna på prov

 

 

Detta hände Vecka 17, 2019 >>>

Tung vecka! Premiär 26 april kl. 19.00 ”Once Upon A Time In Brusered”På detta Högskolan, AAA och Valborgssång på Wapnö!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>