Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 23, 2020

Tid

Måndag 1/6

Tisdag 2/6

Onsdag 3/6

Torsdag 4/6

Fredag 5/6

Lördag 6/6

Söndag 7/6

Tid

07.00

 

 

 

 

 

* Ledig Dagar *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

09.00: Arbete på kontoret

 

Sveriges Nationaldag

Vi firar ett

14-årsjubileum

09.00

10.00

10.00: Mot Helsingborg – IKEA åter efter inköp…

10.00: Husknuten Arbetsplenum funkislotsen.se

10.00

11.00

11.00: Lunchmöte Ang. Kulturhuset

 

 

11.00

12.00

 

Golf # 59

12.00

13.00

13.00: Rådhuset Byggnadsplaner

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

 

 

13.00

14.00

 

 

14.00

15.00

15.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 56

15.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 57

15.00: Husknuten Plenum Zoommöte funkislotsen.se

15.30: Friskvård Golf Tönnersjö Seniorgolf # 58

 

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

17.00: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

 

17.00

18.00

 

 

 

17.30: K-A Vallås Styrelsemöte

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Förra veckan kändes nästa som ”normal”… efter all Coronaavhållsamhet… Restrektionerna har inte upphört men vill man så kan man träffas ändå och uträtta saker. Så avhöll vi plenum utomhus för Kulturhusets väl. 13 människor i ring i hetsig diskussion i solskenet bak hyresgästföreningens lokal på Vallås. Nu är vi tillbaka till samma ”asketism”. Men det är inte viruspandemins fel. Vi jobbade ifrån oss förra veckan så det är inte så mycket mer att göra denna vecka. Ändå: Vi börjar med att slänga ett salamanderöga på kommunens byggnadsplaner i Rådhuset på måndag. Därifrån går vi vidare i vår planering av Kulturhusets räddning. Så blir det styrelsemöte på torsdag gällande samma fråga. Kultur-Alliansen! funkislotsaffären får två förlängda salamanderpalper… Ett möte på onsdageftermiddag och det vanliga fredag förmiddag. Där känns det för tillfället som om vi trampar runt i Husknutsbasängen. Vi borde komma loss med informationsblad angående ”Allahjärtans ljud- & Filmfestival”. Känslan av angelägenhet är dock inte så stor efter det att vi fått nej på alla ansökningar. Ja, ja… Ibland är idealismen större än förståndet… det är nog enda chansen för det projektet. Och inte ska man vara bortskämd heller! In emellan så mycket golf det bara går. Så här i början av veckan ligger tre pass inbokade. Det gäller att passa på medan vädret håller i sig. Just nu sprudlande, prunkande sommar! Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 1 juni 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kulturhusets räddning

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret13.00: Byggnadsplaner – Kultur-Alliansen - > Rådhuset Halmstad15.30: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana

                Ett spel för gallerierna…? Jaaa… Så att det ska se ut som om medborgarna har något att säga till om. Kultur-Alliansens Ordförande och Undertecknad var på plats i Rådhuset för att få möjlighet att ställa frågor och föra fram tankegångar runt byggplanerna i gamla Folkparken. Demokrati kallas det visst. Frågor och påståenden sköts fram men man förstod utan funderingar att alla våra önskningar runt Kulturhuset hänsköts till ägaren. Det finns ju ett planmonopol, ett privilegium som kommunen innehar – men kommunrepresentanterna vill på inget vis förelägga ägaren något tvång… och så landar allt i ägarens önskningar. Och det är att riva och bygga hus. Logiskt, då det är lukrativt! Så detta spel för gallerierna får egentligen bar en konsekvens. Det är att politikerna och kommuntjänstemännen står rena i förhållande till en knepig fråga… och all dialog är helt överflödig. Ja, så är det med demokrati… eller kommundiktatur. Ett sätt att komma undan för politikerna. Välj vilket sätt som känns ledigast… Då får det bli demokrati! Alla har fått chansen att säga ifrån… och därigenom tystade. Det där har Undertecknad slutat reta sig på för länge sen!

 

                Senare på eftermiddagen gör Undertecknad sin bästa golfrunda någonsin! Otroliga 22 poäng i fabulöst skönt väder. Tönnersjö Golfbana när den är som bäst!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 2 juni 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Renovering Nedre Kantin

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret10.00: Mot HelsingborgIKEA - > Åter efter inköp - 15.30: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana

                Jaha… då var det att dra å färde mot Helsingborg igen… IKEA för femtioelfte gången och alltid lika roligt, spännande och upphetsande. Nu för att återlämna den lilla spisen och för att köpa en större med fyra plattor. Ja, ja… allt beror på ouppmärksamhet från vår sida och det vi borde ha varit uppmärksamma på är IKEA-personalens bristande kompetens… eller fantasi… eller engagemang. Så skaffar man sig ett par extra biljetter till köpcentret i Ödåkra. Glädjande på sitt sätt… det är bara det att det börjar bli tråkigt att med Silverfaran ta sig ner längs motorvägen… för att nu inte prata om att ta sig hem. Ofta efter ej förrättat värv… och med den kunskapen att man behöver göra resan igen. Den här gången fick vi med oss en ny spis. Skönt det! Men Undertecknad får göra resan igen måndag nästa vecka… Usch!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 3 juni 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkuislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret15.00: Arbetsplenum – Zoom-möte ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival” – funkislotsen.se - > Husknuten

                Det blev inget Zoom-möte – på distans med porträttelefon – med festivalkommittén från Sveriges Video- och FilmFörbund. Det fanns en viss förhoppning men den grusades när inget meddelande mail dök upp.

                Så det blev det vanliga plenumet… Egentligen med fokus på Lotsens väl och görande. Hon framförde aningar om att hon skulle sitta arbetslös under sommaren…?! I botten av detta ligger måhända otillräcklig initiativförmåga eller möjligen svårigheter med att se hur arbetet kan formulera sig. När vi engagerade oss i möjliga poster fick vi fram en himla massa utsikter till intressanta uppgifter. Egentligen inte så svårt… men å andra sidan ska inte Undertecknad sitta och vara raljant… Hur stort är hans engagemang? Det har sannerligen sinat i den brunnen – Undertecknad har ju tidigare varit inne på att helt ta Svensson ur den skolan… Var gång han gör sorti från Husknuten dyker dessa tankar upp och han förbannar sig själv att han inte bara lämnar sin stol till annans förfogande. Det är inte bara sig själv han skulle göra en tjänst… utan hela projektbygget. Den som inte har hjärta ska ej heller dra förtjänster ur andras arbete! Det blir ett skäms för det där!

                Ändå – Undertecknad tog initiativ till ett arbetsplenum på fredag – då ordinarie möte avhålls. Vi måste under stipulerad tid få till ett informationsblad runt ”Allahjärtans Ljud-& Filmfestival”! Det och en plan hur detta informationsblad ska distribueras och hur vi ska ta tag i frågan om ett relevant nätverk. Fredag, oh fredag!

Hatte Bärtilsson      

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 4 juni 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kulturhusets räddning

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret – 11.00: Lunchmöte – Ang. Kulturhusets väl – ”Teaterchefen” - > Pilefelt-kantinen - 15.30: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana17.30: Styrelsemöte – Kultur-Alliansen - > Hyresgästföreningens lokal Vallås

                Undertecknad bjöd på salladslunch och överläggningar fallande genom frågeställningarna runt ”Kulturhusets väl”. På andra sidan bordet, Övre Kantin – väl bevandrad i spörsmålen - den före detta Teaterchefen. Det var just dennes plats i Kultur-Alliansens styrelse som Undertecknad tog över. Honom vill man ha med i samanhang som dessa. Hans ord väger säkert mer än Undertecknads och hans erfarenhet är tyngre än mycket i samma forum tillsammans. Och det är klart att han engagera sig. Som ett slags välment surr ovanpå smaskandet kom herrarna fram till både det ena och det andra och själv lovade Teaterchefen två skrivelser. Ett med utgångspunkt från den Gatuteaterfestival han nu är i ordnande med och ett generellt upprop. Mer hanns inte med denna förmiddag. Undertecknad lovade att ta med sig en resumé av samtalet till kvällens styrelsemöte!

                Förträffligt spel med gubbarna runt seniorgolfen. Det gav 16 poäng som skulle visa sig var nog för en korning denna runda. Etta bland så rutinerade spelare. Inte illa…!

                Efter sista hålet en snabb sammanräkning av resultatet och så iväg. Den Nye Lille Medlemmen hade att passa tid på Kulturskolan… och för Undertecknad väntade styrelsemötet på Vallås…

                Kultur-Alliansen i samling, Hyresgästföreningens lokal på Vallås. Där de sista som behåller hoppet. Till dem anslöt Undertecknad ungefär en halvtimme sen. Det var varslat, så ingen kommenterade det överhuvudtaget. Undertecknad tog sin plats i nedre delen av rummet. Nu, i Coronatider, sitter vi så utspridda vi kan. Och det spelar faktiskt ingen roll – Ordförande sitter centralt i rummet… vi andra runt omkring utan att trängas. Var och en har sitt eget bord så att säga. Och alla har att tillägga, föra sin åsikt in i plenumet… men även om förhoppningarna är stora är utsikten inte särskilt märklig. Det förstod nog Undertecknad efter mötet på Rådhuset i början av veckan. Möjligheten ligger i att övertala ägaren om Kulturhusets förträfflighet. Om det biter återstår att se då miljonstals kronor ligger i den andra vågskålen. Att bygga hus ger pekunier långt in i framtiden i all oändlighet. Det gör inte ett fallfärdigt ”kulturhus” på samma sätt… Nåväl… Ty för Undertecknad är det en principfråga. Vart ska vi – som håller på med teater i den här trakten – ta vägen om det inte finns en given plats att trygga till sitt hjärta. Vad är plan B… Den frågan måste vi ställa till oss själva, men främst till kommunens politiker… och avkräva svar!

                Plenumet lämnades med klara och tydliga uppgifter. För Undertecknad gäller det att skriva om sitt inlägg och samla in de han har förhoppningar om ska tillföra mer till vårt samlande postskriptum.

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 5 juni 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkuislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se - > Husknuten17.00: Pappaledigt – Kulturskolan i avslutning – Cellouppspel…

                Jaha… så växlade vi in den sista kvarnstenen för projektet ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival. Svaret från Kulturförvaltningen på vår ansökan om finansiell hjälp…
Så här låter det:

                Till Föreningshuset Husknuten,
                Kulturförvaltningen har nu handlagt er ansökan om Arrangemangs- och projektstöd 2020 för Alla hjärtans ljud- och filmfestival.
                Projektet är intressant, vi ser mycket positivt på syftet, men ansökan är otydlig och inte tillräckligt konkret i förhållande till kostnadskalkylen. Vi kommer därför att avslå ansökan med uppmaning om att ni gör en ny.

                Vi behöver mer information om projektet där ni även bifogar mer utförlig projektplan, tidsplan och detaljerad budget. Ni måste specificera vad som är kursverksamhet, workshops och lokalkostnader osv.
                Nästa ansökan bör kunna besvara vad kostnadsposten på 70 000 kronor är kopplad till (varför ni har ansökt om just den summan), vilka samarbetspartners som är spikade, på vilka sätt samarbetena ska ske samt vilka samarbetspartners som är tillfrågade. Andra viktiga saker att få med i ansökan är hur många ni är som arbetar med projektet och festivalen, samt att specificera arvodeskostnaderna (vem ska arvoderas).
                Kontakta mig gärna om ni har frågor om detta.
Vänliga hälsningar

Kulturstödshandläggare

                De övriga i Styrgruppen resonerade om vad skulle kunna kompletteras eller formuleras om och med detta ge sig på ännu ett försök. Ja, kanske är det inte utsiktslöst… men för Undertecknad känns det som om luften gått ur… Tyvärr! Av tre ansökningar har tre blivit refuserade, för att inte säga förkastade. Och även om vi skulle få biljetter till en fortsättning är då verkligen det ansökta beloppet tillräckligt stor. Till Kulturförvaltningen hade vi ju ställt den minsta ansökan… i den förhoppningen att de andra skulle bevilja de större summorna. Men som sagt: Nej! Nej! Nej! Så är det bara! Nu måste man fundera… och försöka se positivt på förödelsen! Så vi bestämde oss för att ge oss i kast med ett infoblad på onsdag nästa vecka… Sen önskade vi varandra ”Trevlig Nationaldag” och gick att äta lunch.

                Mycket trevlig avslutning av Kulturskoleterminen. Veinge i badande sol med stråkar som ven över någorlunda stämda strängar! Skönt och värt en varm applåd! Kaffet smakade extra gott denna lantliga kväll i kulturens tecken!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 6 juni 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SVERIGES NATIONALDAG

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 7 juni 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

14-ÅRSJUBILEUM

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 23, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 23, 2006 >>>

En ny medlem är född: Sven-Gregor, Hans Bärtilsson 7 juni 2006

 

 

Detta hände Vecka 23, 2007 >>>

”60 År Av Minnen” Föreställning i Gwardejsks Kulturhus 10 juni, 2007

 

 

Detta hände Vecka 23, 2008 >>>

Den fantastiska junimåndagen! Uppehållstillstånd för familjen! Konsultacceptans! Projektacceptans! I Helsingör för Gatuteaterprojektet…

 

 

Detta hände Vecka 23, 2009 >>>

Välbefinnande i Sommarkvällar. Nya klantigheter av ABF. Interreg i ett sista lyft innan KS-beslut i Laholm. Två födelsedagsbarn firade med sång och hurrarop.

 

 

Detta hände Vecka 23, 2010 >>>

Fyraårsjubileum. Bra möte om framtida sommarspel på Laxön och erbjudande om att lotsa Axtorna till evenemang för Region Halland. Helt ny inriktning för Projekt Respekt! Andersbergsspäket fick fart i sista stund. Fula Fatet Cuppen i hamn.

 

 

Detta hände Vecka 23, 2011 >>>

Rekreations- och friskvårdsdagar i Tyskland. Stort jubileum (5 år) i föreningen som kröntes med barnkalas till söndagen. Fritt efter veckor av hårt teaterslit…

 

 

Detta hände Vecka 23, 2012 >>>

Dubbla jubileum och första delen av Hood på Laxön. Den riktiga sommaren dröjer…

 

 

Detta hände Vecka 23, 2013 >>>

1000-årsresan. Premiär 4 juni, Hyltebruk. Tre bra föreställningar med ”Spöket På Heagård”, bland annat i Båstad. Jubileumskalas på löpande band. En 7-åring och en 81-åring. urra!Hurra!

 

 

Detta hände Vecka 23, 2014 >>>

Både bu och bä… mest dock bra och till söndagen en härlig repetition med fokus på Midsommarnattskören just i Magasinet, vår spelplats. 8-årsjubileum för en aktör i vardande

 

 

Detta hände Vecka 23, 2015 >>>

”Life is Life…” Ungdomsteater med premiär den 5 juni kl. 16.00. ”Körsbärsträdgården” flyttar in i Wapnö Magasin. Avslutnings- och födelsedagsfester i rysligt kylig första sommarvecka

 

 

Detta hände Vecka 23, 2016 >>>

10 år i hagen! Grattis! Härligt!

Premiär på körslaget ”MUSIK” (tisdagen den 7 juni kl. 19.00) och de första stapplande dansstegen i Magasinet

 

 

Detta hände Vecka 23, 2017 >>>

Många jubilarer och mycket firande… Men också en hel del film… Studenten framför linsen i hällregn men med många små goa scener. De första tagningarna med Nya Projekt Husknuten

 

 

Detta hände Vecka 23, 2018 >>>

Ah… det här var jubileumens vecka. En blev 12… en annan vet i fanken. Både fick flaggan i topp. Annat hissar man för teateraktiviteterna. ”Hemsöborna” på fri och oregerlig slumpseglats. Dock första repetitionen med full ensemble. Celloavslut och fallerat styrelseplenum. Nej från AA…!

 

 

Detta hände Vecka 23, 2019 >>>

Skapande Klaraskola nu inne på filmdelen – ett annat allvar exponeras. 13 år i gänget firas med blommor och kalas. Tre sittningar på Wapnö. Nu funderar vi allvarligt på att skjuta FunkisGruppen på framtiden. Så lite ledigt mitt i alltihop…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>