Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 33, 2020

Tid

Måndag 10/8

Tisdag 11/8

Onsdag 12/8

Torsdag 13/8

Fredag 14/8

Lördag 15/8

Söndag 16/8

Tid

07.00

 

 

 

 

* Lediga Dagar *

 

07.00

08.00

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

 

 

12.00

13.00

 

 

13.00

14.00

 

 

14.00: Möte KulturAlliansen Folkets Park

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö

9-hålsbanan # 103

 

 

15.00: Halmstad Sjukstuga

 

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

17.00: Friskvård Seniorgolf Tönnersjö

9-hålsbanan

 

 

 

 

17.00

18.00

 

18.30: Styrelse-möte KulturAlliansen Vallås

 

 

 

18.00

19.00

 

 

19.00: Kräftskiva

 

 

19.00

20.00

 

 

Representation

 

 

20.00

21.00

 

 

 

Pilefelt-trädgården

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

Trädgårdsscenen

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Så rullar det in i den gängse rytmen igen. Förra veckan blommade det som aldrig förr denna samma… Denna veckan hänger kreativitetens blommor på halv stång igen. Men Herr Ordförande är långt ifrån ledsen för det. Det går att ersätta den sociala samvaron i repetitionssalar med den som kan uppringas på golfbanan. Golfen är både kul och spännande och tillfredsställer behovet av mänsklig kontakt… Men det är klart. Kreativiteten har somnat in… och det är till sorg! Det finns bara ett… och det är att se tiden ann. Förr eller senare ges tillfälle att förkovra sig i teaterns värld… det är bara att hålla huvudet kallt. Till detta kalla huvud ropar vi ett eller ett par Davaij! Davaij!! 

 

Måndagen den 10 augusti 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

-*-           Det kom ett mail från Körledaren med följande innehåll:         

 

                Hej Körledare och alla körmedlemmar! I höst avstår jag att komma! 2021 har säkert allt lugnat ner sig (Corona) och jag sitter där igen och trivs och sjunger och allt är så bra igen...
                För drygt en vecka sen fick jag ett brev från Hallands Konstmuseum där de tackade för en tavla av Elin Svipdag som jag donerat. Nu har tavlan fått ett nummer och manuset från föreställningen ska också bevaras på museet! Att hennes namn nu finns på Konstmuseet får jag tacka dig och Hatte för! Utan körteatern om hennes liv hade Elin Svipdag i stort varit bortglömd.
                Körmedlem

                Verkligen hedrande. Undertecknad slickar sig om själen, tackar och tar emot de rara orden med värme i hjärtat! Ibland känns det som om alla dessa mödor man tagit på sig inte har återgäldat sig någonstans. Den här gången kom lönen i form av ett bevarat manus på Hallands Konstmuseum… där kommer det att ligga i en låda tills personalen storstädar någon gång i framtiden… sen förvinner det för gott och Undertecknad kan icke påverka dess öde… Surt sa räven kanske eller förmätet, förmätet!  

                Ett annat mail kom från Undertecknad till Festivalgeneralen. Formulerat som tack för stunden på Rotundan förra veckan. Och som ett apropå till att nästa styrelsemöte kommer att avhållas på Hotell Freden i Knäred…

 

Ja, härligt! Något att se fram emot med ömhet i hjärtat!

Hotell Freden har funnits där hela mitt liv. Som barn tillbringade vi somrarna i Knäred och åkte förbi denna byggnad dagligen. Men jag har aldrig varit inne där...

Nu ska det äntligen ske!

 

                Angående vårt Rotundaframträdande kändes det så otroligt mycket bättre än jag förväntat mig. Kul att en annan av stadens regissörer hade skickat ut en spion också. Hon lade sig ju i på ett härligt sätt vilket gjorde sitt till för den positiva atmosfären. Jag har bara hört gott och det i överflöd.

Det kanske skulle bli en institution inom Gatuteaterfestivalen. "Styrelsen informerar! Tips och råd och funderingar från det gamla gardet..." Om det känns marigt med moderater-skapet, så anmäler jag mig till den uppgiften, om den nu inte ska turnera runt mellan oss.

I övrigt skulle jag bara vilja säga: Hipp, hipp Hurra för Internationella Gatuteaterfestivalen! Den sista kulturhändelsen i Halmstad som inte Kulturnämnden lagt sina inkompetenta klåfingrar i. Och länge leve dess general som löst uppgiften - trots uppenbara svårigheter - på ett utomordentligt och förtroendeingivande sätt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 11 augusti 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret15.00: Friskvård – Golf – 9-hål > Tönnersjö Golfbana

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 12 augusti 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Styrelsemöte KulturAlliansen

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.30

Kontoret18.30: Styrelsemöte – KulturAlliansen > Vallås

                Det var ett tag sen sist. Styrelsemöte med KulturAlliansen. En duktigt framtagen agenda följdes och tog oss fram mot beslut om en fyramannadelegation för ett möte med Ägarna i Ulricehamn. Undertecknad anmälde sig som en av dem. En presskonferens diskuterades. Undertecknad hade förberett sig genom att ta fram en kallelse. Den diskuterades – vissa ändringar fastslogs – bland annat att ta med alla från Bildningsförbundet… och ett nytt datum, den 16 september beslutades. Det har nu Undertecknad att korrigera. Andra mötespunkter denna strålande kväll tog upp nya möten med politiker – det första nu på söndag i Folkets Park, frågan om folkomröstning blöttes liksom olika strategier. Bland annat hur vi ska samordna oss med de grupper som nu mer eller mindre agerar i frågan. Det känns som om det skulle kunna bli en spricka i strävanden… en slags tävling om vem som äger frågan. Ja, ja… Undertecknad får väl tänka efter om engagemanget är värt sin möda. Om det ska bli konkurens om äran… så svalnar nog intresset – det är ingen högoddsare. Då är vi där igen som gjorde att Undertecknad en gång drog sig bort från huset… det vore synd! Men att kladda ner sig i en intrighärva är mindre angenämt. Allt detta återstår att se och kanske Undertecknad överdramatiserar. Ett bra möte var det och styrelsen är nu så väl sammaflätad att sittningarna inte drar ut på tiden och besluten går i enhällighetens namn! Bravo!

Hatte Bärtilsson      

Pressinfo - KulturAlliansen

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 13 augusti 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret15.00: Besök av vikt > Halmstad Sjukstuga17.00: Friskvård – Seniorgolf > Tönnersjö Golfklubb

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 14 augusti 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

Ledigt! – 19.00: KRÄFTSKIVA – Representation – Pilefelt > Trädgårdsscenen…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

                Ett djäklans trevligt kallas – och kräftorna var utsökta! Hurra! En riktig hundrakväll med musik- och filmquiz, god mat, trevnad och mycket skratt…! En magisk kväll i helt stilla och milt väder. Hurra!!

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 15 augusti 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

 

-> Ledigt!

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 16 augusti 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 16.00

Kontoret14.00: Möte – KulturAlliansen > Folket Park

                Ja… till detta politikermöte förberedde sig Undertecknad med de värsta fördomar man kan tänka sig. Inte så konstigt, kanske… ty längre bort, ideologiskt sett, kan man näppeligen komma! Sverigedemokraterna… Men det skulle visa sig bli en visa för framtiden. För det första kom inte den ensamma dam som annonserat sig när träffen diskuterades och bestämdes… utan hela fullmäktigegruppen – vad kan de ha varit? Tio toppolitiker från nämnda parti. Och de var genuint intresserade, ställde initierade frågor och hade egna idéer hur Folkparsområdet skulle kunna exploateras. Det Undertecknad trodde skulle åtgå för mötet kom raskt på skam. Två timmar senare, i skuggan under lönnarna vid Polketten, avslutades träffen med en sammanfattning. En summering vi delade ansvar för. Då hade vi verkligen fått komma till tals, egentligen utan avbrott av gängse kommentarer… innefattande ekonomisk situation, ägarens rätt att hantera byggnader efter gottfinnande eller annat svårt att förstå eller omöjligt att svar upp mot. Nej, det lyssnades ivrigt med trovärdigt intresse. Det här mötet blev något helt annat än Undertecknad hade föreställt sig. Så var det till och med en representant – ledamot i Kulturnämnden – som tog Undertecknad åt sidan för att förhöra sig om möjligheterna att få delta vid något av våra möten framöver. Imponerande! Nu kommer Undertecknad naturligtvis inte att skifta skor men SD-delegaterna imponerade med sin kunskap, sitt intresse och sina egna idéer. Så kom det fram ett förslag, till exempligen, på att skolan som ska byggas på området skulle kunna få en kulturprofil, att eleverna kunde trava över till Kulturhuset för undervisning i genuin miljö. Det fanns andra förslag också… Sammantaget blev det här två trevliga timmar där allt samtal kretsade runt Folkets Park och Kulturhuset. Det får man vara nöjd med, mer än nöjd!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 33, 2005 >>>

Äntligen lite ledigt…!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2006 >>>

Inte så aktiva efter veckorna i Polen…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2007 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2008 >>>

INTERREG i evig ställtid… Viss panik

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2009 >>>

Otrolig vecka…! Nystart och bra repetitioner av ”Sommarkvällar”. ”Respekt!” fantastiskt möte på Andersberg. Helt nytt projekt med Länsarbetsnämnden. Husknuten mot nya mål.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2010 >>>

Inspirationsresa Europa: Frankrike

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2011 >>>

Premiär (20 augusti kl. 13.30) och föreställningar med Ruskaby Skola. En superhjälte tackar för sig…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2012 >>>

Friskvård när äntligen sommaren kommit. Första veckan med reguljära repetitioner av Wapnöspäket. Fantastisk återföreningsträff för Hoodgänget på Laxön!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2013 >>>

Full fart framåt på repetitionerna med full ensemble – ”Viskar Om Mord” – Äntligen! Skolstart och ett bestämt nej till Butiksteatern. Heagård Scen mot ny spännande framtid – Förmodligen…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2014 >>>

Så… Äntligen fullt lag! Trevande men givande repetitioner. Mordet går på och vi kopplar sakta men säkert greppet. Stråkläger för den yngste medlemmen avslutades med bländande konsert

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2015 >>>

Repetitionerna igång på allvar. Mordet börjar ta form. Underbar avslutningsfest för ”Körsbärsträdgården” Finaste avskedspresenten någonsin – Ett körsbärsträd! Adjö till fantastiskt projekt… Adjö till enastående ensemble…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2016 >>>

Föreningen återförenas efter veckor i Ryssland. Wapnö på sparlåga. Stora filmäventyrets första tagningar. Tröttande men fascinerande!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2017 >>>

Två svarta gangstergrabbar! De ingick i helgens maratonfilmning. De första tagningarna av MPW-filmen på Katrinebergs FHS. Det gick bättre än väntat. Torekov och Wapnö fick också kamerabesök. Tuffa dagar! Husknutens styrelse gav oss fortsatt fria händer gällande nya projektet

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2018 >>>

På och av. Gilbert-rollen svår att besätta… alltså ännu inte fullt lag. Wapnö haltar sig fram i sittande ställning… och så trött efter Hemsö! Hemskt trött! Hemskthemsötrött!!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 33, 2019 >>>

Drakonisk Filmhelg i Oskarström. Det var det som upptog sinnena mest i en vecka som också innehöll möte om Storkörens nästa projekt och en upprensning av gamla cykelstallet som nu växer fram till en trädgårdsscen…

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>