Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 42, 2020

Tid

Måndag 12/10

Tisdag 13/10

Onsdag 14/10

Torsdag 15/10

Fredag 16/10

Lördag 17/10

Söndag 18/10

Tid

07.00

 

 

 

 

 

* Ledig Dag *

 

07.00

08.00

08.30: Skapande Skola FILM på Furulundsskolan”

08.30: Skapande Skola FILM på Furulundsskolan”

 

08.30: Skapande Skola FILM på Furulundsskolan”

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbets-plenum Husknuten Filmfestivalen

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.10: Besiktning

11.00: Arbete på kontoret

11.00: -> Oskarström

 

11.00

12.00

* Lunch *

11.00: Planerings-plenum Okarström STRÖMTEATERN

 

12.00

13.00

13.00: -> Varberg

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00: Work Shop Filmfestivalen Husknuten

13.00

14.00

14.00: Infomöte ”Allahjärtan…” Varberg

14.00: Planerings- och arbetsplenum Husknuten

 

14.00

15.00

15.00: Friskvård

Golf Tönnersjö GK

 # 134

15.00: Arbete på kontoret

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

16.30: -> Halmstad

 

 

 

17.00

18.00

 

18.30: Pappaledigt Cello Orkester Kulturskolan

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

18.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Skapande Skola går vidare… Även denna vecka tre lektioner. Smidigare än vi trott… i alla fall om man ska döma efter första veckans arbete på Furulundsskolan. Nu blir det produktionstekniska frågor (förra veckan handlade det om manus). Så vi tar oss ytterligare ett steg mot ett knippe filmer som ska stå färdiga nästa vecka – klass för klass. Kul, så här långt, så får vi se vad nu stundar. Men Herr Ordförande är nog av den meningen – som väl alltid – att det bara är att gnaga på. Vid fyra tillfällen denna vecka kommer det att handla om ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival” – som nu har fått reellt med luft under vingarna. Full fart framåt och allt fler får den information som förhoppningsvis ska ge oss en del bidrag till festivalen. Varberg och Laholm kommer att få besök denna vecka. Två möten på Husknuten var av det ena är den planerade work shop som ska ge kunskap om hur man kan gå till väga för att producera sin film- eller ljudberättelse. På torsdag går arbetet vidare med Strömteatern. Söndag nästa vecka avhålls det styrelsemöte som väl signerar föreningens födelse. Det vi i arbetsutskottet håller på med är förberedelser för detta möte och den samling dit ett sjutiotal intressenter är kallade den förste november. Ja, vad ska man säga – men nu börjar veckorna se ut som före Corona-krisen. Det är minst sagt fullt upp… och mycket av det administrativa arbetet får stå åt sidan… då orken ibland tryter hos gamle Herr Ordförande. Det är bara att försöka hänga på och göra så gott det går… Därför får den gamle ett, två Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 12 oktober 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Skapande Skola Furulundsskolan

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 18.00

Kontoret08.30: Skapande Skola-projekt ”FILM” > Furulundsskolan 13.00: Mot Varberg14.00: Informationsmöte – Festivalintressent > Varberg16.30: Mot Halmstad

                Låt oss konstatera att skolprojektet (Skapande Skola – ”FILM På Furulund”) går som en dans. Det har berett väldigt små problem så här långt och idag började vi mittenveckan av projekttiden på samma sätt. Var det manus förra veckan så tog vi upp mer produktionsmässiga frågor denna vecka. Planering, hur kan man utnyttja kameran, vilken rekvisita och vilka kostymer behöver vår grupp för sin filmsnutt? Vad ska man tänka på som regissör, vad har jag att utgå ifrån som aktör – de 5 V:na. Det sista ungdomarna hade att göra denna förmiddag, var att fylla i de lappar som Undertecknad förberett som man skulle kunna kalla inspelningsschema eller story line… Det är klart att det är rörigt… ibland. Att det kan kännas som om man inte riktigt når ut med sitt budskap… men det mest troliga är att alla lyssnar även om de sitter med huvudet mot armarna och verkar helt förstörda av sömnbrist… alternativt har stora koncentrationssvårigheter. Men som alltid vad det gäller sådan här arbeten så är det en handfull elever som lever sig fullvärdigt in i arbetet. De förmedlar till sina kamrater vad Undertecknad lärt ut… och på det viset får alla den information som behövs för en levande process.

                Sammanfattningsvis... : Det fungerar bra på Furulundsskolan!

 

                Ett snabbt besök på Svensk Bilprovning och Silver Faran gick halvtimmen senare ut som nybesiktigad utan anmärkning. Undertecknad hann inte med att dricka upp sitt kaffe och kom bara halvvägs in i den Hallandspost som låg till kundernas förfogande. Hurra! Jättebra! Dyrt (för Undertecknad hade naturligtvis missat att besiktiga under september månad…) Därför dyrt… men jättejättebra! Nu är det bara hitta var tutan sitter och köra på ett år till. Silver Faran Hurra Hurra!

 

                Och det första vi gör är att fara upp till Varberg. Där träffar vi en underlig man som engagerat sig för funkisar på den musikaliska sidan. Han och hans grupp har bildat något de kallar Fantastiska Underhållnings Bandet (… FUB … smart! …) och som har verkat länge… Undertecknad hade inte an aning om fenomenet med det ligger hur mycket material som helst på Facebook och deras hemsida. Mannen i fråga, en riktig hjälte i det lilla (kanske stora ändå) formatet, bjöd på kaffe och bullar från frysen… och mycket av sin erfarenhet som han samlat på sig under år av funkisarbete. Men som sagt, Undertecknad hade inte hört talas om det här arbetet! Därför var det både spännande och lärorikt att sitta ner – låta livet stanna av en stund och lyssna till alla de funderingar som Orkesterledare hade. Mycket givande… och vi bad naturligtvis honom att ta fram något att representera med på vår Festival till februari nästa år… och om möjligt gör lite reklam för vårt arbete.

                Det här var ett annorlunda möte. Dels för att atmosfären – längst ut i det Varbergska kustbandet – med saltstänkta småstugor – dels för att vi blev så väl bemötte och hade så mycket gemensamt. Ett par timmar satt vi där på glasverandan… innan vi ställde den nybesiktigade hemåt igen.

                Vad är det som är så bra med den här festivalen?  Den för en till människor med kalliber, ofta väl värda att känna och lyssna till…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 13 oktober 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Skapande Skola Furulundsskolan

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 20.00

Kontoret08.30: Skapande Skola-projekt ”FILM” > Furulundsskolan 14.00: Arbets- och planeringsplenum > Husknuten18.30: Pappaledigt – Orkesterrepetitioner > Kulturskolan

                Vi vände på skolupplägget idag. Vi märkte att det inte var så välbetänkt att låta eleverna börja med sina manusarbeten – som igår – då blev det lite oroligt när vi avslutade stunden med våra föredrag. Nu tog vi Fotografens och Undertecknad anförande först och manusarbetet fick avsluta. Mycket bättre! Klart så!

 

                Det blev inte något besök i Laholm idag heller. Förra veckan fick vi ställa in på grund av Coronan.  Det fanns fall på Osbäcksgymnasiet… den här veckan återfanns de infekterade i den Funkisgrupp vi skulle träffat. Nej, tack, då stannar man hemma!

                Det blev det vanliga planeringsmötet… med spekulationer om hur vi ska dra festivalen vidare. Vi stannade helt enkelt på Husknuten! Nu får vi se hur det blir i framtiden med Laholm… Det kan bli en seg historia innan vi kommer till med vår festivalinformation!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 14 oktober 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret15.00: Friskvård – Golf > Skogaby Golfbana

                                (…)
                Var det sista golfrundan för den här säsongen? Vem vet… det kommer kanske dagar med sol och stilla väder… Så var det inte idag!

                                (…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 15 oktober 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Skapande Skola Furulundsskolan

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 18.00

Kontoret08.30: Skapande Skola-projekt ”FILM” > Furulundsskolan 11.00: Mot -> OskarströmPlaneringsplenum - STRÖMTEATERN

                Sista dagen, avdelning två, av Skapande Skola på Furulund… Inga problem… tvärt om. Det blir ett sådant tryck under våra sittningar att det luktar gympasal där vi håller till. Jo, det är bra fart på ungarna… för att inte tala om oss som rattar projektet! Det känns som det är givande för alla parter. Det finns ett engagemang och alla elevgrupper har blivit klara med sina manus. Bara det…!

 

                Vi ställde in Strömteaterns möte idag. En av arbetsutskottets ledamöter är mitt uppe i en mödosam flytt… Och Undertecknad känner sig pressad av alla tänkbara uppgifter han tagit på sig. Uppgifter han inte kommer i fatt… och som dessutom börjar tynga så att det blir stiltje i huvudet på honom. Undertecknad bad helt enkelt att får Strömteatertiden till att råödda undan i uppgiftshögen. Så värst djupt kom han tyvärr inte – mycket släpar än, efter denna dags försök att rycka upp sig…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 16 oktober 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.30

Kontoret - 10.00: Arbetsplenum – Allahjärtans Ljud- & Filmfestival > Husknuten18.50: Pappaledigt – Cello > Kulturskolan

                Hela härliga Husknutensittningen gick åt till… låt oss kalla det för en ”anställningsintervju”… En kvinna, som utrustat sig med diverse existentiella problem, kanske grubbel, genom åren erbjöd, via förmedlare, sina tjänster för festivalprojekt, Husknuten i stort och funkislotsen… Så tiden masade sig medan vi försökte utröna hur det skulle te sig om denna något försagda kvinna skulle komma det allmänna till hjälp för vår reveny… Visst… vi ska försöka finna vägar för vilsekomna… hjälpa människor tillbaka om det är möjligt eller i alla fall en bit på vägen – men vi måste också kunna kvittera ut någon lite förtjänst för det. Nu satt vi där – vi var sex vid runda bordet i Lilla Biblioteket, Husknuten… och kanske hade vi kommit längre om vi fokuserat på de frågor som stod för dörren gällande festival och funkislots. Men ska nu denna späda kvinna arbeta med oss framöver så måste vi göra en bedömning… hur avskyvärt det ordet än vara. Även vi som inte jobbar på Husknuten (läs Fotografen och Undertecknad) har ett arbetsgivaransvar… Om inget annat för att det måste finnas arbetsuppgifter att ta sig an för en eventuell arbetstagare. Hm… det är ett begivet kapitel… ty vi har redan svårt att hålla lotsen vid liv med fullödiga uppgifter. Hon klagar också på detta faktum! Nu ska kanske en till in i rullorna och då gäller det att hitta fram till en arbetsbeskrivning (eller två bättre att säga) som blir så effektiv som möjligt och som gör att de båda kan odla duktighet utan att trampa varandra på tårna…

                Mitt under mötet ringer Undertecknads telefon.  Det är 035-huset. Undertecknad försökte förtvivlat få tag på den kvinna som leder arbetet med funkisarna på ungdomscentret. Nu ringde hon upp och vi bestämde möte efter det att vi hållit vår filmlektion med Furulundisarna där på måndag. Halv elva… eller där någonstans får vi komma till och föra upp information om ”Allahjärtans-festivalen” Se där… två 035-flugor i samma smäll och på måndag smäller det!… Det var nog… det enda konkreta, reella som kom ut av dagens Husknutensession!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 17 oktober 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 18 oktober 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 16.00

Kontoret 13.00: Work Shop – ”Att tänka på när man ska göra en film” – Filmfestivalen > Husknuten

L

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 42, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2007 >>>

Två dagar i Norge. Planeringsmöte Gatuteaterprojektet (INTERREG)

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2008 >>>

3 projekteringar; ”Kultur & Entreprenörskap”, ”Levande Minnen” & Högskolan. Arbete som föredragshållare

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2009 >>>

Norge och Övre Eiker för Interreg. Ett mycket lyckat internationellt möte. Mellanföreställningar med ”Sommarkvällar” i en i övrigt något lugnare vecka med mycket skrivarbete

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2010 >>>

Laholm, Falkenberg, Oz, Lorca och manus med Projekt Respekt! var huvudnummer i en måttlig vecka då första snön kom och gick.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2011 >>>

Mycket spöken denna vecka! Spöktemat i Laholm går vidare, ”I Dödens Väntrum” på Husknuten, ”Spöksonaten” på väg mot kollationering och Hallarnas Teaterkurs med underbara uppspel på spökteman. Det sistnämnda med fullständig hängivelse. Till sist… INTERREG håller på att bli ett riktigt spöke…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2012 >>>

Två nya fantastiska föreställningar på Wapnö. ”Blindgångerskor” i sin första kollationering. Kuliss E i stormöte och en höst som tagit sig och bjuder på bedårande väder. Makligt tempo just nu…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2013 >>>

Datorhaveri (Del 1)

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2014 >>>

Två underliga föreställningar på Wapnö. Den ena si… den andra så. Högskolan och ännu en rolig Work Shop!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2015 >>>

En förfärlig upplevelse och en bejublad vid veckans mordföreställningar på Wapnö. Kollosal kollationering på Kulturskolan. ”En Julsaga” är i rullning!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2016 >>>

Vi tecknar upp ett nytt projekt på Husknuten. Försök att få slut på SyrSwed-projektet. Till sist stod vi där igen och spelade vår mordgåta på Wapnö. Nu är det fulla hus efter trög start!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2017 >>>

Hyfsat lugn vecka – vilket framkallade trötthet… 101 personer till hektisk Wapnö-föreställning. God hjälp av extrainkallade! Två runder med FunkisGruppen. I övrigt lugnt på kontoret. Ingen press – inga resultat

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2018 >>>

Framsteg med FunkisGruppen. Nya manusidéer och ekonomin äntligen klar! Två bra föreställningar på Wapnö… en för 99 gäster. Och så var föreningen i Göteborg i migrationsärenden

 

 

 

 

Detta hände Vecka 42, 2019 >>>

Lugn vecka… men alltid något att göra. Publiktapp på Wapnö men bästa föreställningen hittills för 80 (lördag). Wapnövårens föreställningar fastlagda. FunkisGruppen på fallrepet. Höst – Höst - Höst

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>