Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 47, 2020

Tid

Måndag 16/11

Tisdag 17/11

Onsdag 18/11

Torsdag 19/11

Fredag 20/11

Lördag 21/11

Söndag 22/11

Tid

07.00

 

 

 

 

 

* Lediga Dagar *

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

 

10.00: Arbete på kontoret. På grund av rådande pandemi (Corona) läggs sordin på allt externt arbete dessa två dagar…

 

10.00: Torsdag tog vi digital del av ”Höstrullen” en funkisfilmfestival från Trollhättan. Vi sutto på Husknuten…

10.00: Planerings-plenum Husknuten ”Allahjärtans…”

 

 

10.00

11.00

 

 

 

11.00

12.00

 

12.30: -> O-ström

 

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbetsutsk.

 

 

13.00

14.00

14.00: Planerings-möte Folkets Hus Styrelse STRÖMT

14.00: Arbete på kontoret

 

 

14.00

15.00

 

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

17.00: Arbete på kontoret

 

 

17.00

18.00

 

 

18.50: Pappaledigt Kulturskolan

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Mycket märkliga veckor nu… Allt ställs in – ja, till och med förbjuds! Coronaskräcken – eller sordin, späds på av myndigheter som stänger ner alla möjligheter att göra något tillsammans – De blockerar mer eller mindre er hela samhället! En skräck utan dess like… men är den verkligen befogad?! Så har flera stora work shops – för att inspirera och lära ut inför ”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival” fått ställas in. En av dem denna vecka. Det känns förtvivlat men ingenting man kan göra något åt. Herr Ordförande förstår situationen och anpassar föreningens arbete efter det som gäller… Som väl är det bara ideellt och socialt arbeta som drabbas. Inget inkomstbortfall i alla fall! På det sättet påverkar inte Corona Kronor & Nycklar. Men ändå… Den här veckan får arbetet koncentreras till STRÖMTEATERN. Två möten uppe i Oskarström. Ett med styrelsen (eller representant för den samma) och ett då ABF kommer på besök (fredag). Det sistnämnda kommer väl att bli det mest intressanta. Vad kan studieförbundet hjälpa oss med om vi erbjuder upp till fyrtio timmars studiecirkeltid i veckan? Hmmm… spännande fråga. Det blir säkert så att STRÖMTEATERNS öde avgörs denna vecka och hur engagemanget kommer att se ut uppe i Oskarström. I övrigt hemmakontorsarbete särskilt präglat av administrativa uppgifter. Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 16 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Corona -*- sordin

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 19.00

Kontoret

(…)

                Har man inget speciellt att göra – blir det fan ingenting gjort! Den devisen råder och börjar gå en på nerverna… Med sten av soft sordin inmurad i ett veritabelt Coronafängelse. Man kan göra som man vill… - men ingen vill!

(…)

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 17 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret12.30: -> Mot Oskarström13.00: Arbetsutskottet sammaträder14.00: STRÖMTEATERN möte Folkets Husstyrelsen > Oskarström

D. eft. -> Åter Hemmakontoret  à

                Sådan här kryphål, i fängelsets källargolv, får man verkligen ta ad nota, utnyttja!

Skönt att träffa kamraterna i ett förstärkt arbetsutskott för ett preplenum innan mötet med Ordförande för Folkets Husföreningen. Här fick vi lite tid till att ladda, möjlighet att penetrera de papper Undertecknad lagt upp under förmiddagen och snacka oss samman innan allvarets stund började. Dokumentet visade på en möjlig verksamhetsplan under hela 2021. Därtill det i detalj utvecklade veckoschema där hyra och studiecirkeltimmar var uträknade. Ingen höjde rösten för att ifrågasätta planerna. Inte så konstigt… det handlar ju först och främst om förslag – något att utgå ifrån till Ordförandemötet. Enda frågan i den riktningen kom från Vice Ordförande som undrade vem som ska verkställa alla dessa kurser och andra planer. Ja, det hamnar till stor del på Ordförande och Sekreterare… men vi måst därvid komma ikapp med fler ledare – och det tror Undertecknad löser sig vad det lider. Det finns andra namn i de djupa lagren. Viktigast nu är att komma överens med Folkets Husstyrelsen… A och O – sen vidtar en annan slags planering… på många plan!

 

                Samma sal – den Folkets Hus kallar Hobbysalen – som sist.  Samma premisser, samma positiva tongångar, samma gemyt… Och det är klart. Det finns ju ett gemensamt intresse av att detta går i lås – sen är bara frågan hur? Undertecknads förslag gick ut på att hyran stannar vid 5 800: - i månaden… med ett konkret prutförslag på 5 000. Det är vad vi klarar och som vi kan betala med på stående fot. Tanken är att Kronor & Nycklar går in med ett lån på… låt säga 30 000, för att se till att den nya föreningen ”Strömteatern” är på likvid fot. Sen får samarbetet med ABF – som ju måste ge något om vi kan erbjuda 160 studiecirkeltimmar i månaden, generera något. Vi räknar inte med en viss summa där… men något kommer säkert att trilla in i kassan. Då klarar vi det första halvåret vad gäller hyran!

                Ja det var vad vi erbjöd oss… och som Ordförande tänkte så måste hans förening ju ta ut en hyra även om det i princip smärtar honom personligen. Till detta har han ju att hålla sig till. Ytterst är det hans styrelse som bestämmer. Hur som så råder det ingen tvekan om att vi nu är på god väg att hitta en acceptabel nivå på de ekonomiska förutsättningarna för vårt samarbete. Och herr Folkets Hus-Ordförande är inte sen med att förklara vilket enastående tillfälle detta är att få fart på verksamheten och få till ett Folkets Hus som sjuder av liv och aktiviteter. Det är den gemensamma glädje- och förhoppningsbasen i våra förhandlingar. Nu tog vi ett steg närmare det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 18 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Corona -*- sordin

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 19 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Corona -*- sordin

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                Man tar som sagt varje chans att komma samman med kamrater! Därför kom premiären på ”Höstrullen”, en funkisfilmfestival från Trollhättan, lägligt som sammakallande faktor!

                Den visades digitalt i dessa tider av pandemiska restrektioner… så det gick att avnjuta den på Husknuten. Där satt det gamla vanliga gänget och betittade funkisfilmer – av skiftande kvalitet – men huvudsakligen väldigt imponerande och inspirerande. Vi tittade för att få lite tankar till vårt uppspel, vår festival i februari nästa år. Och det var inget att snacka om. Vi hittade många goda trådar att nysta i – och allt kom inte från festivalen vi kollade på – den fungerade mer som en slags konceptgenerator… Nej, med detta höjde vi temperaturen på våra förehavanden och förhoppningar. Mycket bra!

                Allt som vi satt där fick Undertecknad ett sms från Ombudskvinnan på ABF. Hon hade hamnat i en bilkatastrof på E6:an förfluten fredagskväll… Samma olycka som fick oss att närma oss Halmstad i snigelfart. Långa köer… väldigt irriterande! Vad vi inte visste då var att det var en kamrat som förorsakade sengångarfarten… Nu var det inget att tänka på att avhålla det möte som vi planerat för i morgon, fredag i Oskarström. Ett möte som skulle fört samman ABF- Strömteatern – Folkets Husstyrelsen. Så kan det bli ibland. Viktigast att ABF-Ombuskvinna inte farit värre illa än hon gjort. Hon klev oskadd ur bilen om än chockad!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 20 november 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival

STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad Kultur

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret 10.00: Planeringsplenum – Allahjärtans // funkislotsen.se -> Husknuten18.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

                Inget möte i Oskarström alltså… Då flyttade vi fram sammankomsten på Husknuten till klockan tio – alltså den ordinära tiden!

 

                Undertecknad undrar hur människor efter oss kommer att se på vår tid. Året 2020? Som vi ser på världskrigen, spanska sjukan eller pestens tidevarv – som en mörk och kunskapsfattig, oupplyst tid? En tid då sjukdomar härjade bland alltför lättsinniga människor utan förmåga att ta saker och ting på allvar…? Hur kommer vår tid att presenteras för de som ska läsa om den i skolan om låt oss säga 200 år. Anno 2222…? Hur kommer man att presentera Covod19-pandemin och bilden av den värld vi lever i? Det är spännande att tänka på! Utan tvekan existerar vi i en tid som man kommer att se tillbaka på och behandla, analysera, bedöma och etiketera. En historisk tid! Ingen kommer då att förstå att VI ens fanns – hundratals miljoner människor… Ingen kommer att reflektera över att vi hade namn och en plats på jorden vi kallade hem. Vad vi sysslade med eller tänkte – lika lite som vi kan nämna någon som fanns i början av 1800-talet. Någon som vi. 200 år sen – det är ändå inte särskilt långt bort – längesen! Ändå har det passerat det som vårt intresse faller över…

                Varför denna spekulation… därför att mycket av mötet idag på Husknuten kom att handla om den pågående pandemin.  Vår styrgrupp håller sig till de restrektioner som myndigheterna förordar, anbefaller. Vi håller avstånd till varandra och sköter vår hygien. Vi åker inte iväg och avhåller några work shops… eller ställer till med folksamlingar över huvudtaget. Det gör vi mest för att det utgått påbud om detta. Inga folksamlingar större än 8 personer. Det är bara att hålla sig till det! En av oss har däremot tagit detta på för stort allvar. Vår Lots spelade fullständigt över och betedde sig på ett förunderligt hysteriskat sätt under mötet idag. Ok… Lots har en problematik som naturligtvis gör att hon låser sig som idag… Undertecknad ska inte säga något om detta – Lots har all rätt i världen! Men det kan gå för långt också… och ibland måste man kanske kasta ett öra åt sina medmänniskor också. Det går inte an att anklaga dem för något som bara finns i Lots fantasi. Nu blev det väldigt mycket upprörda känslor – enligt Undertecknad helt i onödan. Men det är klart att har man redan bestämt sig hemma vad man ska låsa hjärnan vid, då blir det som i detta fall… konflikt. Frågan är bara om den går att lösa upp…? Det ställs en hel rad frågetecken runt vår Lots och hennes förhållningsätt till ålagt arbete… Det är synd… att det blivit så… Det är väldigt synd – Coronaproblematik eller inte. Coronapandemin är liksom en ursäkt att skylla ifrån sig på, framställa sig själv som den bättre, söka gehör hos andra. Hm, det är synd!

                Det hade varit bättre om vi hade avhållit mötet i Oskarström som planerat – idag blev det full kaus på Husknuten och inget konstruktivt kom ut av allt munhuggeri och käbbel! Undertecknad tänker att det blev en evighetspinsamhet… av det hela!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 21 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 22 november 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k  *

Detta hände Vecka 47, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 47, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 47, 2007 >>>

Möte på Region Halland och fantastisk utställning på nya biblioteket

 

 

Detta hände Vecka 47, 2008 >>>

Framtidskonferens i Löftadalen. Interregmöte i Falkenberg och Laholm. 60-årskalas på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 47, 2009 >>>

Spännande improvisationsteater på turisttema under stor samandragning av turistfolk på Heagård

 

 

Detta hände Vecka 47, 2010 >>>

Underlig vecka… Ändå en början till nya tag. Rensning i Projekt Respekt! kanske med större framkomlighet som följd… Så de första stegen på Trollkarlenprojektet. Annars Första Advent.

 

 

Detta hände Vecka 47, 2011 >>>

Den vanliga hösten; Laholms Daglig Verksamhet, Teaterkurserna, Manusgruppen… Men det som märktes mest denna vecka var Kulturnämndens Upphandling och till helgen Skyltsöndagssång på Halmstad Teater

 

 

Detta hände Vecka 47, 2012 >>>

Icke utan beröm godkänd julshow x 4 på WapnöJulMässa. Talk Show i Immanuelkyrkan och styva förhandlingar på Wapnö och Heagård.

 

 

Detta hände Vecka 47, 2013 >>>

Icke utan beröm godkänd julshow x 4 på WapnöJulMässa. Skicklig tal- och sångpedagog var till stor hjälp för att få oss att klara 15 timmars sångmaraton…

 

 

Detta hände Vecka 47, 2014 >>>

Icke utan beröm godkänd Julshow x 4 på WapnöJulMässa. Grus i Woyzeckmaskineriet – ett litet stopp – projekt ”W” rullar dock vidare – om än haltande

 

 

Detta hände Vecka 47, 2015 >>>

Icke utan beröm godkänd JulShow X 4 på WapnöJulMässa. Tuffa repetitioner av ”En Julsaga” för Kulturskolan… dock icke utan skoj. Pigga ungdomar!

 

 

Detta hände Vecka 47, 2016 >>>

Härlig konsert av härliga ungdomar! Kulturskolan gav veckans upplevelse. Endast en föreställning av morden och sommarteatern hänger på en skör tråd…

 

 

Detta hände Vecka 47, 2017 >>>

Icke utan beröm godkänd Julshow x 4 på Wapnö Julmässa! Högskolan i fyra timmar som avslut på gedigen Work Shop! Men mest av allt: Ritsch, ratsch fillibombombom!

 

 

Detta hände Vecka 47, 2018 >>>

Icke utan beröm godkänt Julspäk x 4 på WapnöJulMässa! Två dragspel i stor Tomteensemble! Krismöte på Brunnsåkerskolan och Falkenbergsfilm inför ”Förlåtprojektet”. Och så fick vi riva vår mordscenografi…

 

 

Detta hände Vecka 47, 2019>>>

Mycket sträng vecka…! Work Shop på Högskolan, Skapande Skola på Klaraskolan, Maratonsång på Wapnö Julmässa… Det gick det med…! Julspäkskören rekordstor… 24 sångare

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>