Schema och logg vecka 41, 2010

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 11/10

Tisdag 12/10

Onsdag 13/10

Torsdag 14/10

Fredag 15/10

Lördag 16/10

Söndag 17/10

Tid

07.00

07.00: Arbete på kontoret

05.00: Kontoret

07.00: Arbete på kontoret

07.00: Arbete på kontoret

 

 

 

07.00

08.00

08.15: Laholm

 

 

08.20: Mot Båstad

08.00

09.00

09.30: Teater Work Shop med funktions-hindrade i Laholm

09.00: PULS Webb

09.00: Helsingborg IKEA – Inköp till PULS (PR!)

09.00: Arbete på kontoret

 

 

09.00: Friskvård Tennis - # 87

09.00

10.00

10.15: Föreläsning Högskolan

10.00: Möte (PR!) Högskolan Café

10.00: Arbete på Kontoret

Fokus: Uppdateringar

10.00

11.00

11.00: Halmstad

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

Fokus: Hallarnas Teaterkurs

12.00: PULS (PR!)

12.00: Kontoret

12.00

13.00

13.30: Veckomöte (PR!) PULS

13.00: Affärs-lunch Laholm

13.00: Möte (PR!) Manusgruppen

13.00

14.00

14.00: Press-konferens Laxön

 

14.00

15.00

15.15: Halmstad

15.00: Möte Laholm Interreg

15.00: Arbete på kontoret

 

 

15.00: Arbete på kontoret

Fokus: Trollkarlen manusarbete

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00

17.00

17.30: Teater Husknuten

 

17.00

18.00

18.00: Friskvård Långpromenad - # 84

18.00: Teater Hallarna

18.30: Möte (PR!) Manusgruppen

18.00: Friskvård Långpromenad - # 86

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

20.00: Friskvård Tennis - # 85

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

Sista rycket på Högskolan med föreläsning under måndagen. Inget på denna läroanstalt förrän längre fram i höst. Projekt Respekt! går in i en mer intensiv period. Nu har det arbetet harmoniserats och det finns all anledning att se fram emot en fortsättning. Onsdag, torsdag med webbarbete och en resa till Helsingborg för att köpa möbler till projektcentralen. Laholm och arbetet för Socialförvaltningen där går redan nu in i ett produktionsinriktat skede. En julshow är tänkt som första anhalt. På torsdag får Laxöfördraget offentlighet då vi bjuder in till presskonferens för att meddela oss om det kommande samarbetet. Hallarna börjar på allvar med sitt Lorcapass och Husknuten fortsätter i riktning mot sin revy. Så här i mitten av oktober hoppas vi på fina och kreativa dagar. Det vill till då det minst sagt är mycket som ska ordnas…

 

Måndagen den 11 oktober 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 18.00

Arbete på Kontoret – Förberedelser – 10.15: Föreläsning – Högskolan – Sal O-12618.00: Friskvård – Långpromenad/Trädgårdstjänst

Vissa dagar går det bara inte att få något ur händerna… Det stampar bara på stället i tamburen… Var visserligen och följde en föreläsning på Högskolan… Men Undertecknad gillade inte riktigt sin insats där. Några fåtaliga rader med kritik, mycket mer blev det inte i arbetsdagboken. Nu gjorde föreläsaren bra ifrån sig… men det där riktiga intresset från Undertecknad sida saknades… Han följde föreläsningen med halvöppen mun och halvslutna ögon.

På kontoret trögade det som bara den. Enorm ställtid för alla uppgifter. Ändå blev hemsidan uppdaterad, skattedeklarationer ifylld och ivägskickad, viss planering gjord… men ett förslag till presskallelse blev aldrig gjord, liksom planeringen av Laholmsspäket, planeringen av Hallarnas lektion i morgon och annat och annat och annat som stod på röda att-göra-listan.

Till kvällen trädgårdstjänst med långpromenad. Härlig höst får man väl påstå. Skönt att sträcka ut i galopp till ett hav som verkligen luktar av salt och tång. Skönt att komma hem till en trädgård som luktar nyklippt höstgräs. Sista tukten av gräsmattan. Nu får den stå så här över vinter och snö… Hem igen svettig som ett fullblod. Men efter språng stod allting still igen…

Nej, det här var ingen angenäm dag – oangenäm så till vida att den tvingar upp Undertecknad i ottan i morgon…

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 12 oktober 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 08.00: Mot Laholm09.00: Teater work shop – Funktionshindrade i Laholm15.00: Mot Halmstad - 18.00: Teaterkurs – Hallarnas Skådespelarlag

Jo, det fick av nöden bli tidig morgon för att komma överens med alla de uppgifter som strävade igår. Och mycket riktigt utnyttjades de arla timmarna på produktivast möjliga sätt. Presskallelsen expedierades… Under dagen fick den också godkänt av berörda partners och gick iväg till de lokala media som måhända lockas av den här typen av nyheter. En första ordentlig planering av Laholmsspäket med de funktionshindrade kom också till. Förslag: Premiär den 18 december… Det skulle komma att förhandlas flitigt under dagen med detta utkast. Morgonen ägnades också åt att få grepp om Hallarnas stora arbete runt Lorca även om inga konkreta grepp kom fram. Det krävs kopiator och en kompetent printer för att åstadkomma det. Eftermiddagsgöra.

 

Till Laholm vid pass tio i nio. Solsken. Vindstilla… Undertecknad tycker alltid det ser så kusligt ut när vindkraftverken står alldeles still. Det är som om jorden låg öde och tom…

 

I Laholm motas vi alltid med stor värme. Lika troget som tidigare gånger är deltagarna samlade i en rund ring. Så är det på alla tre ställena. Undertecknads musicerande kollega värmer upp med sånger och spex. Det blir lätta improvisationer, de allra flesta syftar till att hitta stoff till den julshow som vi nu helt ställt in siktet på… och som också blir allt konkretare, fastare i konturerna. Så går det till på alla tre ställen vi operera och driver verksamheten på. Det ska vara trevligt men samtidigt givande då vi nu har ett produktionskrav på oss. Vi är verkligen på väg mot en julshow… ett uppspel – Förhoppningsvis på Laholms Teater.

Förhandlingarna av det repetitionsschema, som togs fram under morgontimmarna stötte här och där på visst motstånd. Främsta anledningen till det var att premiären är förlagd till en lördag. Inte helt populärt. Lördagen före jul… det är naturligtvis mycket att stå i då… och alla – inkluderande personalen – måste offra hela denna dag för vårt uppspel. Allt efter lät man sig dock motiveras och övertalas. Vid sista stället var saken biff. Kan vi nu bara få Laholms teater lär det bli som vi nu kommit överens om. En kvalificerad gissning säger generalrepetition tisdagen innan, den 14 med premiär lördagen den 18 december vid pass fyra på eftermiddagen. Sen julledigt… Fram till denna premiär har vi nu tio repetitionstillfällen kvar att vifta på. Ska det gå måste vi vara ytterst konkreta och effektiva vid varje tillfälle.

Vi har alltså tre grupper som vi åker till. Första kör vi igång halv tio och arbetar med dem under en timme. Andra mellan elva och tolv – sen lunch, som vi intar på ABF:s expedition… I dag lade vi oss ner på en matta och sov i tio minuter. För även om man kanske inte känner det i stridens hetta så är dessa entimmars pass väldigt energikrävande. Det går inte på annat sätt än att man sätter till fullt fokus. Att koppla av på mattan var definitivt inte av ondo. Men det blir roligare och mer intressant för varje gång som går. Undertecknad har hittat sin roll i det hela och träffarna ställer till mindre och mindre problem. Nu har vi också benat upp showen så att den står ganska så klar för oss vad det gäller de yttre ramarna. När man kommit så långt blir det enklare att överblicka arbetet och de krav produktionen ställer och kommer att ställa. Det känns bra! Alltihop! (Det var svårt att föreställa sig för ett par veckor sen då Undertecknad vacklade i tron…)

 

Hem till Halmstad i rasande fart.

Resten av eftermiddagen på biblioteket för att förbereda inför Hallarnas Teaterkurs. Endast en reflektion över detta. Skamlöst dyrt att kopiera på biblioteket… 2 kronor arket… Vad är det frågan om?

 

Klockan sex var tretton personer samlade i IOGT-NTO:s lokaler för att ta till sig Undertecknad upplägg av de närmaste fyra lektionerna. Genomgång av dramaturgiska principer och hur man bygger en historia för att fånga sina åskådare och åhörare. Därpå uppdelning i två stora grupper med sju i varje. Uppgift; Att med hjälp av några dikter, kronologi och en kort essä om Lorcas liv och utdrag ur ”Blodsbröllop” och ”Bernardas Hus” framställa en pjäs med ramberättelse… Inget helt enkelt och till en början var det väldigt virrigt.

Grupperna satte sig ner att läsa igenom kronologin för att där hitta utgångspunkter för ramberättelsen. Lorca… En otroligt spännande person… ett dramatiskt liv… Ett digert leverne. Mycket att ösa ur... Men hur bena upp det hela. De två timmarna gick åt till livliga diskussioner. I båda grupperna. Någon klagade på att detta var för knivigt, att den rätta kreativiteten var svår att locka fram via denna uppgift. Undertecknad tjatade hela tiden på att fokus måste läggas på berättarteknik och inte så mycket på traditionellt skådespelarresonemang. Att deltagarna skulle försöka svinga sig bortom skådespelarhjärtat, eller rättare se djupare ner i det… till platser där berättelsen rinner till. Det tog sig med tiden… Frågorna som så småningom blev förhärskande ställde Lorca som person i centrum. Hur levde han sitt liv? Hur ska man kunna presentera det i en så kortfattad och effektiv historia som möjligt? Hur ska man kunna göra denna sällsamma människa rättvis?

Det tog ett tag – naturligtvis – mycket fakta att plöja sig igenom. Men i båda grupperna spirade det något mot slutet av detta temapass. Hur som helst vreds förvirring och kreativitetsångest långsamt över till en mer positiv syn på uppgiften. När vi lämnade in var det lika muntert som alltid i denna grupp.

Noterbart utöver detta: En ny och mycket ung deltagare anmälde sitt intresse att framledes delta i övningarna. Synd att han kom in när detta krångel med Lorca antogs. Han verkade minst sagt förtvinad i förhållande till de nya omgivningarna och en övermäktig uppgift… Vem var Salvador Dali? Bara det.

Annat. Plötsligt dök en av gruppens ursprungliga medlemmar upp. Han har hängt av sig själv sen han dragit på sig personliga problem. Nu blev det ett kärt återseende och en hel del kramar. Undertecknad tror dock inte han är redo att knyta sig själv till framtida insatser för Halarna. Han må bida men nu vet han att vi saknat honom…

Go kväll!… som något trögade initialt men som antog annan ton alltefter.

 Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 13 oktober 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 22.00

Kontorsgöromål – 09.00: Webbarbete – Puls – (PR!)10.00: Möte – Projekt Respekt! – Högskolan – Caféet12.00: Webbarbete – Puls – (PR!)13.30: Planeringsmöte - PULS –Projekt Respekt!14.30: Mot Laholm15.00: Möte – Laholm – INTERREG17.30: Teaterkurs – Husknuten20.00: Friskvård - Tennis

Tidig morgon på Puls… En första initierade genomgång av hur webbsidan skulle kunna se ut och vilken funktion den ska fylla. Allt detta väldigt summariskt från Undertecknad sida… för vi kom igång sent och tioitio var Undertecknad tvungen att bege sig till Högskolan för möte där.

 

På Högskolan väntade en av de studenter som Undertecknad hade work shop med på socionomprogrammet. Hon hade bestämt sig för att följa Projekt Respekt! när Undertecknad nämnde det i slutet av den då avhållna lektionen. Hon vill följa projektet och göra en utvärdering av det som sitt specialarbete. Vi resonerade i över en timme runt projektets huvudsakliga koncept, syften och mål med det och hur utvärdering och analys skulle kunna läggas upp. Det ska bli enormt spännande att ha en extern kraft till detta viktiga arbete. Det nöjet har aldrig Undertecknad haft den äran att ha tidigare. Det kommer att bli bra för hela arbetet och en garanti för en oberoende bedömning av våra åstadkommanden. 

 

Innan lunch hann Undertecknad också med ett besök på Kärnhuset för att till sist få möjligheten att boka Ön, där det är tänkt att vi i början av november ska hålla work shop med alla involverade i Projekt Respekt! Undertecknad har sökt någon som skulle kunna vara behjälplig med detta i över en vecka… på telefon, men inte fått tillfälle att genomföra det tänkta. Trött på att ingen har ringt upp i ärendet tog Undertecknad nu chansen att kliva in i getingboet för att träffa någon som skulle kunna expediera frågan. Men… någon sådan fanns inte till hands så Undertecknad fick lämna förvaltningen i ogjort ärende.

Då passade Undertecknad på att svänga inom ABF för att visa den planering som i framtiden ska ligga till grund för Laholmsarbetet. Men i stället för att stöta på Projektledaren för det företaget mötte han en rosenrasande Ombudsman. Arg var han för att han tyckte att Projekt Respekt! blivit stulet av Halmstad Kommun… Att han inte fått svar på någon av de ansökningar han skrivit under och som Undertecknad skulle ha skickat iväg… … … Tusan också! Det här var inte bra… Naturligtvis… Det är helt Undertecknad fel att det blivit så här! Det stora felet ligger i att Undertecknad inte meddela ABF om ägarbytet av projektet. Det är naturligtvis oerhört svagt… men blev av någon anledning inte av. Nu fick Undertecknad sina fiskar varma i en svada som överskred normala temperaturvärden. Alla ångpannor exploderar vi hundra… men hundra är inte samma för alla pannor. Den här pannan exploderade dock betydligt tidigare. Detta misstag fick nu ätas upp på allt annat än silverfat…

Undertecknad lämnade nämnda studieförbund illa tilltygad, ångerfull och bedrövad…

 

Strax efter lunch var Ön bokad sen Undertecknad fått direktkontakt med den som var behörig att hjälpa till med det… I alla fall ett bekymmer mindre…

 

Veckomötet på Puls kom mycket att handla om morgondagens besök på IKEA i Helsingborg. Hyrbil och inköpslista. Vi bestämde också hur Ön-engagemanget skulle se ut. Onsdag eftermiddag och torsdag förmiddag 3 – 4 november. Nu är det bokat och klart – en agenda måste produceras… det bli Undertecknad jobb. Så bestämde vi oss för att vi nu är redo för ett redovisande möte med Kommunikatören på Kulturförvaltningen så att vi kan få godkänt på våra webbidéer och den grafiska utformning som vi alla eftersträvar.

Därpå tack för kaffet! Raska steg till den lilla röda skrotbilen.

 

I Laholm fanns bara en fråga på mötesagendan. När ska vi hålla vårt avslutande möte med danskarna och norrmännen. Idén utgick ifrån att vi försöker få till mötet i Norge. Det skulle göra det billigare dessutom trevligare. Det anslaget föll i god jord. Datumen fastställdes till 9 – 11 november. Nu är det upp till Undertecknad att rodda förslaget genom telefonsamtal till de skandinaviska vännerna.

I bilen hem gnagde ABF-ombudsmannens vrede i huvudet… Hur åtgärda det här? En ordentlig ursäkt?... eller helt låta frågan fly ut i tomma luften?...

 

Teater Husknuten. Som vanligt full fart. I smågrupper gick arbetet vidare med att spåna fram idéer… och det kom fram mycket denna sena eftermiddag. Vi summeringen satt vi i princip och gapskrattade hela tiden. Vi la också ett förslag om att byta dag och tid för de fortsatta förhandlingarna året ut. Alltså; Onsdagar mellan klockan 16.00 – 17.30. Framtida möten 28 oktober, 4, 18, 25 november, 2, 9 och 16 december. Då ska manuset stå helt klart… Det kan säkert låta sig göras – vi har redan gått den vägen fram ett tag nu och det ser bra ut!

 

Under tennisen – med Brodern – gnagde Ombudsmannens vrede vidare. Ingen koncentration och förlust med 5 – 8… Det var länge sen Brodern slog Undertecknad… sist var det väl under Familjemästerskapen… Bu och bä…

 

En produktiv dag till ända men inte särskilt rolig… Bu och bä…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 14 oktober 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 09.00: Mot Helsingborg – IKEA – Inköp för Projekt Respekt!14.00: Presskonferens – IOGT-NTO/Hallarna – Laxöfördraget18.30: Möte – (PR!) – Manusgruppen

I hyrd buss till Helsingborg och IKEA för att titta på möbler till Projektcentralen, Projekt Respekt! Resan gjordes tillsammans med Pulspersonalen. En resa som fyllde flera olika syften. Möblemanget… naturligtvis. Men vi fick också möjlighet att stifta bekantskap med varandra – vilket inte var minst viktigt.

IKEA… det må Undertecknad säga. Ett fantastiskt varuhus som inte bara saluförde möbler utan också idéer om hur man kan inreda sitt hem. Allt detta i en oerhört kreativ atmosfär då du inte behöver köpa ett helt skåp utan nöja dig med den del som du tycker skulle passa bäst. Det var första gången Undertecknad beträdde ett dylikt möbelmagasin och han blev imponerad.

Möblerna hittade vi efter en stunds irrande. Det gällde att se ut ett bra stycke bord, en bokhylla och lite armatur. Vi handlade stort men passerade ändå inte fyratusenkronorsgränsen så värst mycket spenderade vi inte. Det blir nog till att glida ner till IKEA i privata ärenden vad det lider för det fanns mycket som skulle kunna smycka föreningens kontor.

Mat tillsammans och sen en trevlig resa hem.

 

Klockan två – exakt på klockslaget – äntrade Undertecknad IOGT-NTO:s lokaler på Muraregatan. Två journalister från de närmaste lokaltidningarna dök upp till vår gemensamma presskonferens. Vi satte oss i en rund ring och samtalade i när nog en timme. Det vi hade att meddela handlade naturligtvis om Laxön och det samarbete som inletts mellan IOGT-NTO och Hallarnas Skådespelarlag. Det blev en trevlig stund där vi också tog upp nästa sommars stora begivenhet för Hallarna. ”Trollkarlen från Oz.” Sen åkte vi ut till Laxön för att låta fotografera oss. Där vandrade vi runt och spekulerade hur vi skulle kunna lösa vissa scenarier för vår kommande uppsättning. Låta trollpackorna dyka upp redan i skogen på väg till huvudspelplatsen. Gula vägen startar på bron och att lägga upp visst spel i träden. Ah, vilda idéer! Goa idéer! Innan vi skildes åt beslutade vi att ta en spånarhelg för att på det viset resonera och vaska fram ett koncept inför uppsättningsarbetet.

 

Frostmötet… Fyra stod och väntade på Undertecknad på baksidan utanför Medborgarservice. Andra mötet med Projekt Respekts! Referensgrupp. Tre, av dessa fyra ungdomar var nya… Otroligt och oturligt kom vi dock inte in. Hur vi än försökte och med olika dörrar så ville de inte gå upp och släppa in oss i värmen. I bleka skymningen bestämde vi oss för att ta plats vid ett utebord och i skenet av en gatlykta gick Undertecknad igenom projektet så att de nya blev väl informerade om utgångspunkterna. Vi satt där till vår lilla skaran var väl genomfrusna. Det var nämligen ganska kallt. Sen gick vi hem… Det här kommer att gå till historien som ”Frostmötet”

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 15 oktober 2010

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 19.00

Kontorsgöromål – INTERREG – Projekt Respekt! – 13.00: Affärslunch – Laholm18.00: Friskvård – Långpromenad

Äntligen en dag för uppdateringar och skrivarbeten framför datorn… Det ligger, med dessa tunga arbetsveckor och släpar. Nu blev mycket skrivarbete gjort – men inte det viktigaste. Undertecknad måste hitta tid att renskriva Trollkarlen-manuset

 

Affärslunchen i Laholm blev en stund med god mat (sushi), trevligt umgänge och viktiga diskussioner om föreningens närmaste framtid. En slags summering av det som ligger framför oss och det som kommer till våren. Det ser tajt ut… Mycket tajt. Men det var viktigt att få det summerat och få tid till att bena ut det under någorlunda lugna förhållanden.

På väg hem tog Undertecknad tillfället i akt att få sin nyckel uppdaterad så att vi kan komma in på söndag för mötet med manusgruppen, Projekt Respekt!

 

Till kvällen lång och svettig promenad i den rosa skymningen. Härligt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 16 oktober 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 14.00

 

Kontorsgöromål

 

Egentligen var det meningen att Undertecknad skulle ta tag i manuset till ”Trollkarlen från Oz”… Men så SMS:ar Festivalgeneralen och vill att Undertecknad göt en skriftlig bedömning av arbetet ute på Andersberg i samband med Internationella Gatuteaterfestivalen. Rapport erfordras från Statens Kulturråd… ja, då var det bara för Undertecknad att sätta sig till det arbetet…

Här följer detta dokument…

 

Kort rapport av projektet

”Från Rymden till oss”

Stadsdelsvandring på Andersberg med olika kulturevenemang

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

På uppdrag av Halmstads Internationella Gatuteaterfestival

 

Den 15 april 2010 samlades man för första gången för att gå igenom riktlinjer för den del av Internationella Gatuteaterfestivalen som skulle genomföras på bostadsområdet Andersberg. Samlingen var förlagd till nämnda bostadsområdes Medborgarservice där samtliga följande repetitioner och samlingar också tog plats.

Uppdraget var att samla så många av de lokala kulturföreningarna som fanns på bostadsområdet för att sätta samman en vandrande teaterföreställning med olika stationer där kulturföreningarna skulle visa upp sina speciella föreställningar eller delar av dem.

 

Under april månad genomfördes ytterligare två träffar (22 och 28). Här arbetades ett grundkoncept fram och vid den sista träffen beslutades hur vandringsrundan skulle se ut och var spelplatserna skulle ligga. Vi förberedde också ett stormöte dit vi tänkt inbjuda kulturföreningarna.

Konceptet, som själva vandringen skulle bygga på kom att handla om två vilsekomna varelser från yttre rymden som av misstag landat mitt på Andersbergs torg. En brokig samling medborgare tog hand om dem för att lotsade dem runt på bostadsområdet och vad passade då bättre än att visa dem den kultur som fanns där.

 

Den 19 maj hölls det stormöte som annonserats med hjälp av flygblad och affischer. Ett större antal anslöt till denna samling för att ta del av information från det förberedande arbetet och de idéer som nu låg för handen. Men redan här skulle det visa sig vara svårt att engagera de kulturföreningar som har sina säten på Andersbergsområdet. En av anledningarna till detta var att många inom föreningarna har tagit som vana att under augusti månad resa till sina ursprungsländer för att hälsa på släkt och vänner. De var alltså inte i stånd att delta då endast ett fåtal var kvar hemma i Sverige.

Ytterligare ett par möten avhölls under maj månad där arbetet mest inriktade sig på att hitta andra som möjlighen skulle kunna delta på det ena eller andra sättet.

 

Under juni månad fortsatte arbetet att lokalisera och intressera deltagare från bostadsområdet.  Nu söktes även intressenter som inte hade Andersberg som bostadsadress för att fylla ut de luckor som befarades kunna uppstå. Den 2, 9, 12, 13 och 18 juni avhölls informationsmöten. Just vid denna tidpunkt såg det hopplöst ut. Att rekrytera deltagare till stadsdelsvandringen var lättare sagt än gjort. Men alltefter som månaden gick anslöt allt fler. Bland annat ungdomar från ungdomsgården Puls där flera grupper anmälde sitt intresse och kom till möten där de fick information.

Den 19 juni avhölls ännu ett stort möte där de nu anslutna deltagarna gick igenom de tänkta planerna och vandrade med längs den sträckning som var planerad för att på så vis få reda på sin spelplats i sammanhanget. Nu var alla de tänkta spelplatserna ockuperade av olika kulturgrupper eller artister som tänkt framföra sina uppträdanden i egen person.

Härefter gjordes över en månads paus i arbetet och först i slutet av juli återupptogs repetitionerna.

 

Den 27 juli var det nykollationering och samtliga deltagande grupper och artister anslöt inför det sista intensiva arbetet fram till premiären den 6 augusti. Ytterligare tre repetitioner avhölls (29 juli, 3 och 5 augusti). Under dessa möten provades konceptet mer i detalj. Andra förberedelser expedierades bredvid såsom inköp av rekvisita och scenografiska detaljer.

 

Premiären gick huvudsakligen väl. Ett problem som uppstod var att så många barn drogs till spektaklet och stökade till för dem som uppträdde på de olika arenorna. När vi startade kulturvandringen hade vi en publik på c:a 400 personer som ställde in sig i ledet att följa med till de

10 stationer som nu låg framför dem.

I huvudsak fungerade allt som det skulle på de olika stationerna. De flesta med framföranden av högre kvalitet, några med något sämre. I huvudsak var det en rolig och underhållande vandring som publiken bjöds på. Vid mål hade det publika antalet krympt till 300, 350 vilket får betecknas som en klar succé.

 

Övriga arrangemang på Andersberg under denna fredag fungerade alldeles utmärkt. Vädret stod festivalen bi och en strålande kväll fick mycket folk att ta sig ut för att beskåda vad som bjöds, bland annat då den stadsdelsvandring som arrangerades av Kulturkompaniet Kronor & Nycklar i samband med Halmstads Internationella Gatuteaterfestival.

Det är en förhoppning att denna typ av föreställning kan återkomma till nästa års Gatuteaterfestival då många goda erfarenheter vunnits under detta första uppdrag.

 

Hatte Bärtilsson

Koordinator av Stadsdelsvandringen på Andersberg.

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 17 oktober 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontorsgöromål – 08.20: Mot Båstad09.00: Friskvård – Tennis11.00: Mot Halmstad 13.00: Möte – (PR!) – Manusgruppen

Tidig morgon igen… mot Båstad och Båstad/Malens härliga gummiasfaltsbanor. Broder väntar med racket i högsta hugg och det skulle komma att bli en härlig holmgång! Timmen senare summerades matchen i bastun och då kunde Undertecknad konstatera att den vunnits med 9 – 6. Äntligen en seger mot brodern som han inte rått på under de tre senast matcherna.

 

Arbetsmötet på Andersberg började bra. Vi kom in på Medborgarservice… Vilket inte var fallet i torsdags…

Till detta kan man lägga att det blev ett kreativt och produktivt möte. Med Undertecknad var vi fem som tog tag i spåningen runt det manuskript som måste klart innan årsskiftet. Indelade två och två arbetade de två grupperingarna fram olika sätt att se på vad som kan tänkas vara viktigt och på vilket sätt historien ska byggas och läggas upp… rent tekniskt. Diskussionerna gick högt i bägge grupprummen och när vi kom samman för att summera skulle det visa sig att två historier kommit fram som var så gott som färdigskrivna i synopsisform. Roligast av allt var att historierna skilde sig åt markant, att det fanns substans som vi mycket väl skulle kunna gå vidare med och att de även tecknade spännande berättarformer. Vi lästa upp vad grupperna kommit fram till och kommenterade varandras resultat. I detta skede av arbetet är det inte nödvändigt att spika ett slutresultat… bara komma fram till så många idéer som möjligt att i fortsättningen utgå ifrån. Denna eftermiddag fick vi fram två nya storys att lägga in i idébanken.

Efter nästa två timmar avbröt vi sessionen, nöjda med vad vi åstadkommit. Det tar sig på Andersberg!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 41, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 41, 2007 >>>

Helsingör - Interregmöte

 

 

Detta hände Vecka 41, 2008 >>>

Projektskrivningsvecka… Nordiskt ungdomsprojekt och Kultur & Entreprenörskap…

 

 

Detta hände Vecka 41, 2009 >>>

PREMIÄR! (”Några Sommarkvällar På Jorden”)

Samtliga loggböcker för 2010 >>>