Schema och logg vecka 21, 2006

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 22/5

Tisdag 23/5

Onsdag 24/5

Torsdag 25/5

Fredag 26/5

Lördag 27/5

Söndag 28/5

Tid

08.00

 

 

 

 

Ledig dag

 

 

08.00

09.00

 

09.00: Arbete kontoret (3)

09.00: Arbete kontoret (3)

09.00: Arbete kontoret (3)

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete kontoret (3)

 

 

 

10.00

11.00

 

11.00: Arbete kontoret (3)

11.00: Arbete kontoret (3)

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

 

13.00

14.00

 

14.00

15.00

 

15.00: Sångspels-repetitioner

15.00

16.00

 

16.00: Sångspels-repetitioner

16.00

17.00

 

17.00

18.00

18.00: Personalmöte

KKK&N

 

 

18.00

19.00

19.00: Möte: ”60 år av minnen” (2)

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

 

(1): TACIS-projektet: Sanning & Konsekvens. Ungdomsprojekt som inkluderar tre städer i Kaliningradsregionen, Pionerskij, Svetlogorsk och Gwardejsk, tre städer i Polen och Halmstad i Sverige. Projektet lär ungdomar om hur deras kommun fungerar och en djupare förståelse för demokrati.

(2): ”60 år av minnen”. Kaliningrad Oblast fyller sextio år som rysk region i år, 2006. Kulturkompaniet Kronor & Nycklar kommer under sommaren i samarbete med ”New Generation”, Gwardejsks ungdomsorganisation, att arbeta med en upplevelseutställning på detta tema. Premiär: 4 september.

.(3): Allmänna kontorsgöromål. Allt ifrån uppdatering av webbsidor, konstnärligt arbete, översättningar till redovisningar och planeringar.

 

 

 

Måndagen den 22 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

Kontoret Gwardejsk

10.00

Kontorsgöromål

Det mal väldigt långsamt just nu. Kanske för att kroppen säger till. Ta det lugnt! Tar man det lugnt så tryter fantasin också!

 

Endast ett som är nämnvärt denna dag. Maxim Vasiliev var här en stund och liksom i förbifarten och i förtroende nämnde han att han fått en förfrågan om att blir chef för kulturhuset här i stan. Han måste dock undersöka om man kan arbeta för stan, då han egentligen sitter i den regionala administrationen. Maxim har stora planer... Fastigheten ska renoveras och färdigställas som biosalong. På det viset hoppas han attrahera människor att besöka det fallfärdiga huset. Men jag säger bara; -vi måste satsa på verksamhet i förstone! Kommunen har ju redan, för miljontals rubel, renoverat den gamla tyska biosalongen. Den står nu utan att något händer där... absolut folktom och skamsen. Visa filmer där och gör kulturhuset till ett allaktivitetshus i stället. Ryssarna har en ful ovana att liksom börja i fel ände. När kulturhuset sjuder av liv då är det dags att rust upp. Inte renovera för något som inte existerar och sen låta fastigheterna stå till förfall och fördärv igen. För det verkar som det blir den gamla tyska biografens öde... Så, detta meddelade jag Maxim... men jag vet inte i vilken jord de orden föll.

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Tisdagen den 23 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

Kontoret Gwardejsk

09.00

Kontorsgöromål

Somliga dagar går det inte att få något ur händerna. Trampat vatten med webben och i övrigt glott på väggarna. Detta trots att det verkligen finns att göra – men som sagt... vissa dagar...

Hatte B

Vädret veckan ut

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Onsdagen den 24 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

60 år av minnen

Kronor & Nycklar

Kontoret Gwardejsk

19.00

Möte ”60 år av minnen”

Manfall och en handledare ur slag och humör för att göra något vettigt. Detta trots att ungdomarna kom för att redovisa sina uppgifter de fått sig tilldelade för någon vecka sen. ”60 år av minnen” går på kryckor just nu. Och den ende att skylla det för är undertecknad. –”Vi kommer att klara det... precis som vi klarat allting annat...”. Så tröstar Katja Mashegirova mig. Men jag är dåligt hörande på det örat. Hur som helst så fick vi diskuterat igenom nya spörsmål och nya uppgifter delades ut. Hur är det med den gamla tyska sporthallen? Vad har timats där en gång? Vad har vi haft för sportklubbar i stan? Vi diskuterade militärsjukhuset, vilket också är en gammal tysk byggnad. Några av ungdomarna vill gärna ta sig in och undersöka historien runt det. Bra idé! Några beslut togs i alla fall och jag tror att vi gick ifrån mötet med bibehållen entusiasm. Men jag måste helt enkelt förbereda mig bättre inför sådana här sammanstrålningar.

 

Annars... Undertecknad har väl förmodligen inte gjort någonting av värde idag...

Hatte B.

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Torsdagen den 25 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

Kronor & Nycklar

Gwardejsk

18.00

Personalmöte Kulturkompaniet

Vi ställde in personalmötet idag. Examensarbetet för de unga medarbetarna tar helt enkelt all tid just nu. Så är det år från år och bara att acceptera. Trycket lättar om ett par tre veckor. Just nu är det Sasha Korzhonok. som är illa ute med läxarbete och andra förberedelser.

 

Rinat Sharafutdinov och jag gjorde ett besök på den gamla tyska biografen (läs åsikt ifrån måndagens anteckningar). Där har man så smått kommit igång. Kontorsdelen är färdigrenoverad och det ser snyggt och propert ut. Vi söker fortfarande efter den ideala platsen att presentera ”60 år av minnen” på. Och här är kanske vår sal. När vi pratade med ”kulturcentrets” chefen, Elena Antonovna Malzeva, en eldig kvinna i övre medelåldern, blev hon eld och lågor över vårt förslag. Detta, så klart. Någon annan verksamhet existerar inte. Men här har vi vår sal, det var vi överens om efter diverse dividerande! Stor nog att rymma en utställning som den vi drömmer om och planerar för. Rinat och jag sprang in och ut. Vi fick oss stora auditoriet förevisat och mindre utrymme där vi kan etablera kontor, ja till och med ett café. Det är från här de vilda drömmarna tar fart och över! Det är ju just detta vi hela tiden tänkt på. Att komma så långt att vi på det ena eller andra viset kan försörja verksamheten på egen hand. Ett café skulle kunna få oss en bit på den vägen. Spekulerandes runt dessa spörsmål fortsätter eftermiddagen i ett behagligt rus av drömmar, vilda idéer och framtida utsikter. Nu gäller det att ta fram en plan för att på något vis realisera förhoppningarna. Det kan låta sig göras inom en snar framtid och kommer att leda oss i ett initierande läge till anhalt A: Borgmästeriet, för att där förhöra oss om arrende och vidare förhållningsregler. När idéerna presenteras för övriga inbegripna tänder det gnistor även hos dem. Det är svårt att hålla huvudet kallt – men jag tror att vi har en öppning för framtiden där många idéer och tankar kan realiseras.

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Långtidsschema

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Fredagen den 26 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

 

 

Ledig dag

Ledig dag – utan kommentar.

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Lördagen den 27 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sångspel

Kulturkompaniet

Ungdomscentret Gwardejsk

16.00

Sångspelsrepetitioner

Kämpade hela förmiddagen med att åtminstone få klart halva lay outen av verksamhetsberättelsen. Det är ett arbete som jag vanligtvis tycker mycket om att göra – nu känns det som jag måste bli klar under helgen så att vi kan börja på nya projektbeskrivningar i nästa vecka.

 

Vid pass fyra travade jag ner till Ungdomscentret för sång repetitioner. Där stod bara Nadja – som är den trognaste av alla – och väntade. Dessutom var centret tillbommar och låst. Ja, inte så mycket att orda om. Bara att vända åter hemåt och sätta sig framför datorn med verksamhetsrapporten. Blev klar med mer än jag tänkt mig.

 

Att ungdomarna inte dyker upp till möten och repetitioner just nu beror på att alla har fullt upp med sina examensarbeten. Läste i förra årets dagbok... och då brottades vi med samma problem. Från början av maj till midsommar är repetitionsbesökare ytterst ovanliga. Frustrerande – man jag kan inte slita dem från skolplikten. 

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Söndagen den 28 maj 2006

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sångspel

Kulturkompaniet

Ungdomscentret Gwardejsk

15.00

Sångspelsrepetitioner

Ösösregn lagom till klockan tre då dagens sångrepetition skulle börja. Tänkte att nu blir det till att ställa in igen. Men mot alla odds... Rima, sångpedagogen stod på trappan till Ungdomscentret när jag anlände och tänk det var öppet också. Sen droppade den ene efter den andre in tills vi var nio som sjöng med glättad hals. Allt är fullständigt oberäknelig. Men vad kul det var att göra något praktiskt på detta vis och inte bara häcka framför datorn. Ju längre sådana här repetitioner varar ju roligare blir dem.  När vi väl kommit upp i varv vill ingen sluta. Förslag på än den ena än den andra sången kom upp. Halv fem – efter en och en halv timme fick vi bryta då det var stängningsdags på Ungdomscentret. Höll en kort genomgång angående den närmsta framtiden. Vem följer med till Polen nästa helg. Kan i och för sig åka ensam... men det ser ju inte så bra ut då polackerna inbjuder ett tjugofemtal ungdomar här ifrån till sommarläger och ingen av dem kan komma på planeringskonferensen. Fortfarande en öppen fråga efter dagens möte. Måhända Alesya... måhända Rinat, om han kan få sitt pass klart... Men den brinnande frågan var om vi ska satsa på vårt sommarsångspel. Efter individuell utfrågning om de är beredda att ge den tid som det kommer att krävas så beslutade vi oss för att göra ett försök.

Men främst: Hurra för Slava, Sveta, Nadja, Anton och Tanya som tog sig ut i ösösregnet för att medverka vid dagens sammankomst!

 

Verksamhetsrapporten är klar!

 

Bara en passus... På tal om ösösregn... Den fina våren som vi fick oss till del i början av månaden har förbytts till mild vinter. I dag har termometern inte orkat visa oss mer än plus nio grader... Det är skam när sommaren borde vara här. Enligt kalendern är vi på väg in i juni nästa vecka. Kanske skruva tillbaka tiden till i början av april. Då kan plus nio vara rent behagligt... inte nu! 

Hatte Bärtilsson

Att göra lista

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

 

Upp>>

Vad hände vecka 21, 2005?