Schema och logg vecka 12, 2008

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 17/3

Tisdag 18/3

Onsdag 19/3

Torsdag 20/3

Fredag 21/3

Lördag 22/3

Söndag 23/3

Tid

08.00

08.00: Kontoret

07.00: Mot Göteborg

09.00: Möte i Göteborg ang. INTERREG IVA

 

08.00: Arbete på kontoret

FOKUS: Konst För En Bättre Värld

 

 

 

08.00

09.00

09.00: Arbete på kontoret

FOKUS:

Konst För En Bättre Värld

09.00: Arbete på kontoret

FOKUS: Konst För En Bättre Värld

 

09.00: Arbete på kontoret

FOKUS: Konst För En Bättre Värld

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret: Konst för en bättre värld

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00

13.00

13.00: Mot Tokalynga

14.00: Arbetsmöte Tokalynga

Konst För En Bättre Värld

13.00: Friskvård

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00

17.00

17.00: Arbete på kontoret

FOKUS: INTERREG

17.00

18.00

18.00

19.00

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård

20.00

21.00

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

Arbetsvecka fylld med praktiskt arbete dels runt Interreg-ansökan och Tokalynga Teaterakademis marknadsföringsmaterial. Det börjar kännas som om tiden är knapp. Det är mycket och avgörande saker som ska stå klara under de närmaste veckorna!

Att vara involverad i två så stora och viktiga projekt; Interreg-ansökan för Gatuteaterfestivalen och Konst För En Bättre Värld känns tillfredställande och spännande men enormt tidskrävande och därigenom stressande.

 

Måndagen den 17 mars 2008

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Konst för en bättre värld

Teater Albatross

Tokalynga

08.00 – 20.00

Programläggning – Marknadsföringsmaterial

Måndag förmiddag… klockan är strax före halv tio. Tanken var ju att ta till Tokalynga och sitta där och arbeta, främst med vår lingvist… men sådana tankar har fåtts flyttas på framtiden. En snöstorm av värsta slaget har dragit fram över Halland och gjort alla väga ofarbara. Otroligt då det var full vår igår. Men så är det. Var uppe tidigt för att varsla trafiksvårigheterna – inte minst för lingvistens dal som måste ta sig från Göteborg. Tre intalade meddelanden på telefonsvar var dock det enda livstecken Undertecknad lyckades prestera. Vi får se vad det tar vägen – kanske eftermiddagen kan ge farbarhet?… Annars får vi skjuta arbetet på framtiden.

En liten passus ska införas här: En kul en: På förstasidan i Hallandsposten har man varje dag en liten blänkare om väderprognosen på sista sidan Där står att läsa följande: ”I dag ser det ut som om solen får herraväldet på himlen. Visst låter det trevligt?” Inget kunde vara mera fel! Den totala felprognosen! Full snöstorm med flingor likt tummvantar… Ja, ja…

 

Under eftermiddagen klarnade det upp och temperaturen stegavsevärt – det gjorde att risken för trafikproblem mer eller mindre eliminerades. Undertecknad fann för gott att det nu fanns möjlighet att bege sig mot Tokalynga och gjorde så också.

 

Här var det full aktivitet framför allt från projektets lingvist. Det filades på ingresstexter och löptext till varje festival. Teaterchefen själv kryssade mellan skrivningarna som låg utspridda på borden i matsalen och hade kritiska synpunkter. Det ändrades i brödtexter, diskuterades och föddes fram nya idéer. Kreativt och skojigt! Framför allt blev det resultat av arbetet.

Vid sju föll snön åter tungt och sällskapet bröt upp. Undertecknad körde lingvisten på snöiga, krokiga och hala vägar till Falkenberg och tågförbindelsen mot Göteborg. Sen hem i tilltagande snöfall.

 

En vår på reträtt – men vart retirerar våren? Och när återkommer den efterlängtade?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

 topp>>

 

Tisdagen den 18 mars 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Interreg IV A

Kronor & Nycklar

Göteborg – Halmstad

07.00 – 22.00

Möte i Göteborg ang. ansökningsförfarandet

Frostig morgon upp mot Göteborg för informationsmöte angående Interreg-programmet som ju släpptes offentligt för en vecka sen. Personalen för det så kallade Kungsbackakontoret höll i upplägg och information. För en vecka sen anmälde Undertecknad sig bland andra för detta möte som med extremt kort varsel tillkommit. Därför var det överraskande många som slutit upp. Det kanske trots allt blir en del ansökningar till denna EU-fond som nu stänger sin första ansökningsomgången den 10 april. Vid en handuppräckning skulle det dock visa sig att det var ett fåtal som var färdiga och att de allra flest lämnar in till nästa omgång som kommer till hösten. Om vi, med våra gatuteateridéer kan bli klara fram till nämna datum i april får vi kanske en lite fördel i konkurrensen.

Kaffe och fralla – mingel… inget vidare men kaffet var gott och mackan välbehövlig. Undertecknad tog två.

Mötet då? Ja, … vad ska Undertecknad komma med som möjligen kunde överraska de som till äventyrs läser dessa sidor? Inte mycket. Det var som vanligt lekskoleinformation utan pedagogiskt värde. Upplägg som brukligt när dessa damer… för det är damer som utgör den huvudsakliga besättningen på detta Interregkontor… håller i dylika övningar De försöker så gott de kan men de är helt utan förmåga att förnya sig i förhållande till de möte de tidigare avhållit. En komponent gav dock något som skulle kunna benämnas värdefullt. Till kontoret har en ekonomiskt ansvarig tillslutit. En äldre man som utan tvekan kunde sin sak. Hans information ekar fortfarande inför arbetet med skrivningen som nu så smått har startat. Själva stressar dessa Interregdamer ordet additionell – tillförande – men vad de adderade till åhörarnas kunskap har Undertecknad ingen aning om. Ett totalt meningslöst möte för oss som ju ändå genomlidit några sådana här ansökningsprocesser.

Eftermiddagen fördrevs i parker och restauranger under en sol som gav någon färg åt Göteborg. En stund på en bänk i Brunnsparken – dagens behållning!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

 topp>>

 

Onsdagen den 19 mars 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Konst för en bättre värld

Teater Albatross

Tokalynga

09.00 – 20.00

Programläggning – Marknadsföringsmaterial

Förmiddag. Festivalgeneralen ringde och meddelade att Halmstad & c:o hade ställt sig positiva till att vara ledande partner för Interreg-ansökan. Detta utlöste en febril aktivitet under timmen närmast nio. Undertecknad tog kontakt med Folketshuschefen, en mycket trevlig kvinna som just hjälpt oss med introduktionen av projektet inför ett arbetsmöte på Halmstad & c:o. Denna samling ställde sig positiva och vill nu gå vidare. Det föranleder information som Undertecknad bisträckte med via mejl och telefonsamtal. Rapport tillbaka för Festivalgeneralens kännedom och saken var därmed tillfälligtvis ur världen. Men att detta trots allt tar ett par timmar ur de samlade för arbete denna dag förvånar…

 

Eftermiddagen fylldes främst med arbete för Konst För En Bättre Värld. Hemsidan för projektet måste putsas upp och framför allt då med de nyproducerade texter som lingvisten framställt under de sista dagarna. Men inte bara telefonkontakter tar tid. Att bygga webb är bland de trögast man kan göra och kräver en total närvaro och koncentration. Under eftermiddag, kväll fortskred arbetet starkt influerade av de två sistnämna ingredienserna - ändå blev vi inte klara… Kan förstå om det känns frustrerande och nervöst på Tokalynga emedan marknadsföringsmaterialet från Undertecknad dröjer. Förhoppningsvis blir vi klara under förmiddan i morgon.

Påskhelgsledigt – vad det skulle kunna innebära försöker Undertecknad i görligaste mån förtränga.

 

Och så har vi fått reda på var den vinter som inte uppenbarat sig tidigare den här gången tagit vägen. Den har kommit förbi och meddelat sig med snö och kyla… Aj, aj, aj… inte bra!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

 topp>>

 

Torsdagen den 20 mars 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 19.00

Interreg IV A – Konst för en bättre värld

Vårdagjämning! Från nu tar ljuset över… Men det kunde börjat bättre. När Undertecknad steg upp idag var snötäcket det enda som inte flög av. Våren dröjer – den vår som ju var på gång…

 

Vårt bekymmer med redovisningen av det numera mycket gamla projektet ”60 År Av Minnen…” fortsäter. Rapportering och redovisning skulle ju varit inne för ett halvår se om inte mer. Men eftersom kulturkompaniets flytt från Ryssland till Sverige fördröjt alla möjligheter till behandling av detta ärende kan vi bara beklaga för tillfället. Så det har anstått Undertecknad att få iväg en klen tröst till Ungdomsstyrelsen där en rak ekonomisk redovisning sänts med. Den gäller naturligtvis inte utan revision men är det bästa som kan redovisas för tillfället. Här brevet med ursäkter till Ungdomsstyrelsen:

 

Bästa ni på Ungdomsstyrelsen

 

Nu är vi där igen. Jag skickar dig en rak redogörelse över de utgifter som vi haft under projektet 60 år av minnen… och sen då?

Men kvittona ligger kvar i Kaliningrad utan changs till revidering. Nu har vår medarbetare fått sitt pass, men… Vi trodde nog att hon skulle få uppehållstillstånd på en vecka eller så men… Där bedrog vi oss grundligt. Det tar mellan tre veckor och fyra månader innan något liknande kan appliceras i hennes pass och hon har möjligheten att resa hit till Sverige med allt vårt pick och pack. Är fruktansvärt stressad av detta och bekymrad för din del vad gäller redovisning och rapportering. Men jag har ingen som helst möjlighet att bistå dig i din framställan om snabb rapport. Ekonomiskt ansvarig har emellertid mejlat över denna sammanställning som jag nu skickar till dig. Efter påsk, i nästa vecka kommer jag att ringa dig och förhöra mig om vad vi måste göra för att på något vis få ordning på detta. Är hemskt ledsen över denna situation! Men rår inte på den!

 

Med hopp om en glad och trevlig påsk i alla fall!

 

Resten av dagen – som att gräva ner sig i en skyttegrav… Konst För En Bättre Värld. Millimeter för millimeter med en hemsida som aldrig vill bli färdig. Komplicerat med alla länkar och navigeringen runt till alla sidor. Konst För En Bättre Värld… är ett alltför omfångsrikt projekt! Sent i natt – när all energi var slut – stängdes datorn av – Då var vi inte ens halvfärdiga… Fortsättning följer… långfredag…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

 topp>>

 

Fredagen den 21 mars 2008

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 16.30

Konst För En Bättre Värld

Långfredag! Egentligen skulle det ha åstadkommit en hel del denna dag… men när vi överblickar dagens insatser så ska vi inte övervärdera det som skett. Sitter mest hela tiden framför datorn men det är som om inget blir till. Pressat schema – jo, visst… Det finns klara mål men vi kommer inte dit. Antingen är det ena, typ laga middag åt mor eller är det andra – småpyssel som gör att vi inte uppnår någonting. Undertecknad är så frustrerad att det inte finns namn för det. Det känns som om vila och rekreation behövs. Men här finns ingen att umgås och fördriva tid med. Det är ett av de största problemen – insyltad.

I natt stormar det igen – det är som om änglarna i helvetet bestämt att det ska vara outhärdligt otillgängligt och det känns som det är mitt fel – alltihopans!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

 topp>>

 

Lördagen den 22 mars 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 22.00

 

Konst För En Bättre Värld

 

Hipp Hurra! Äntligen – klar med hemsidan för Konst för en bättre värld. Otroligt stort arbete som hållit Undertecknad fången framför datorn i dygn. Men nu är det gjort! Så då är det bara på nästa uppgift. Trycksaker – för att nu inte tala om Interreg-ansökan… Den har legat för fäfot och det duger inte. Gnager sönder Undertecknad från alla håll – och det hjälper inte att veta att söndag, måndag står ansökan på tur. Just nu arbetar Undertecknad för mycket – klart för mycket… och det är det ständigt återkommande dilemmat… det ser inte ut som det blivit gjort någonting.

Men nu har en av uppgifterna finaliserats! Tack och lov…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

 topp>>

 

Söndagen den 23 mars 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.00

Konst För En Bättre Värld

Veckan slutar som den börjar. Full snöstorm. Detta är skrivet runt midnatt och snön faller tungt utanför. I fjol vid den här tiden var det plus femton, plus tjugo grader. Vi hade Katrinebergs Folkhögskola på filmläger i Gwardejsk… I år är det annat – på mer än ett sätt.

 

Har suttit hela dagen med den grafiska formgivningen av Konst För En Bättre Värld. Det tar inte slut… helt enkelt. Fortfarande saker kvar – är nu inne på trycksakerna… Den ena festivalen efter den andra… Det är som om de blir fler vartefter man gör dem klara. Undertecknad lek med tiden där tiden drar det längsta strået. Och så ångesten för Interreg-ansökan som Undertecknad inte en har slängt ett öga på. I morgon är en ny vecka och en del omprioriteringar behövs i sanning göras om inte vi ska halka efter och komma till skam inför väntande möten och kamrater som undrar hur det har gått.

 

Undertecknad har ändå kostat på sig lite uppfriskning idag. Ett stenhårt fyspass med löpning och tänjning piggade upp ordentligt. Men i kväll känns kroppen stum och benen krumma. Då sittande är den utan konkurrens mest använda kroppsställningen för Undertecknad behövs det rörelse av hastig karaktär för att inte en förkrympning och stagnation ska inträda på allvar. Det är bråttom med allt här i livet… just nu…

 

Nu stänger vi butiken emellertid. Synd bara att konklusionen denna vecka slutar på ett, om än svagt så i alla fall minus. Undertecknad har inte lyckats förverkliga högt ställda mål och nu får vi se till att handflatorna är konstant blöta nästa vecka. Mycket står på spel…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

 topp>>

 Till schemat>>
Vad hände Vecka 12, 2007>>