Schema och logg vecka 21, 2012

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 21/5

Tisdag 22/5

Onsdag 23/5

Torsdag 24/5

Fredag 25/5

Lördag 26/5

Söndag 27/5

Tid

07.00

Ledig dag

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.10: Prodråd

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

 

11.00: Maxi FS

11.00

12.00

 

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

 

13.00: ”Hood” Repetitioner IOGT - NTO

13.00: ”Hood” Repetitioner IOGT - NTO

13.00

14.00

 

14.00

15.00

15.00: Friskvård Trädgårdstjänst

# 23 # 24

15.00

16.00

 

16.00

17.00

17.15: Styrelsen

17.00: ”Hood” Repetitioner IOGT

17.00: ”Hood” Repetitioner IOGT - NTO

 

17.00: Arbete på kontoret

17.00

18.00

18.00: ”Hood” Repetitioner IOGT

18.00: Örjans Vall

 

18.00

19.00

20.00: Friskvård Tennis – # 25 Grus

 

19.20: Örjans Vall Räven - HBK

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis - # 26 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

Så då äntligen är det bara Hood kvar på listan över vårens görande…  Jo, för all del… på torsdagskväll blir det en lite avstickare till Örjans Vall. Det går att kosta på sig. 

På tisdag ska vi redovisa ”Spöksonaten” för Hallarnas styrelse och någon gång i veckan ska vi plocka iväg kläder och rekvisita från Teatern och

Larsfridssalen… men… annars får Hood all uppmärksamhet. Vilket är både skönt och nödvändigt!

 

Måndagen den 21 maj 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

… Ledig dag… Lämnas utan kommentar…

Tennis Skummeslöv Brodern – Undertecknad 7 – 7.

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 22 maj 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Robin Hood … eller hur?”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 17.15: Möte – Styrelsen – Hallarna – Redovisning ”Spöksonaten”18.00: Repetitioner – ”Hood – eller hur?” – IOGT-NTO/Hallarna

                Det blev ett ganska meningslöst rapportmöte med Hallarnas Styrelse. Meningslöst på det viset att inga korrekta publiksiffror lämnats till Undertecknad från Biljettcentrum. Så det blev en allmän hållen rapport… tyvärr. Det hade varit roligt med en första prognos om hur ekonomin landat… Det får anstå.

 

Kvällen Hood-repetition, eller samling drog till sig 5 deltagare. Nu står planeringen lite klarare för Undertecknad efter det att han suttit med den under dagen. Vi ska stå färdiga med manusbygget av del ett under veckan… och det var också författandet vi gav oss i kast med. Undertecknad höll en genomgång av första delens episoder och scener… varpå vi spånade fritt och kom fram till många roliga uppslag. Bland dessa figurerade en större tunna – och den drog ner skratt… Sen fördelade vi scenerna för var och en att skriva med den utgångspunkt vi kommit fram till under våra inledande resonemang. Knappast något knepigt i sig… vi har kopplat ett bra grepp rent intellektuellt… och vi har kommet över den första svåra tröskeln.

Så vi kastade (alltså bokstavligt talat) oss över penna och papper om nu inte fallet var att man tagit med sig sin egen dator och skrev vid den… Fullt tryck i den svettiga övre salen… och vad det led läste vi upp det egenfabricerade. Se det lät alls icke pjåskigt. Tvärt om. Åtminstone en scen fick en väldigt klar och tydlig dialog. Broder Tucks entréscen.

Halv nio eller där omkring skingrades samlingen. Undertecknad satt kvar en stund i den kvalmiga salen att skriva färdigt sitt uppslag… Att bli ensam på det viset föder nya tankar. En – en tacksamhetens att få vara del i denna kreativa process med dessa hängivna människor. Vi är på väg… och tvivlen Undertecknad iakttaget i sitt inre skrämselkabinett är nu som bortblåsta. Vad då… vi är starkt igång!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 23 maj 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Robin Hood … eller hur?”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontorsgöromål – 17.00: Repetitioner – ”Hood – eller hur?” – IOGT-NTO/Hallarna – 20.00: Friskvård – Tennis - Söndrumshallen

                Vild brottning framför datorn… vildast i framtagandet av ett nytt generalrepetitionsschema för Hooderiet. Sakta men säkert… men många komponenter som ska falla på plats, bl.a. hur Sångpedagogen kan. Hon är nämligen en sådan begåvad kvinna att hon knappt får tiden att räcka till. Hon visar däremot en väldig vilja och åstadkommer också mycket riktigt en rik produktion.

 

                Strax före Undertecknad skulle bege sig till kvällen repetitioner kom mailet från Turistbyrån. Det med statistiken över biljettförsäljningen under ”Spöksonaten”. Ingen munter läsning! I sanning… När alla uppläggningskostnader och biljettavgifter samt hyra för teatern bekostats blev det 6 590 spezos… över… Den som nu inte utropar Undertecknads förehavanden som skär idioti… den har mist sin verklighetsuppfattning… All denna ansträngning… alla dessa bekymmer… Återstår som lön för mödan varma ord från ensemblen… och något lite beröm från en publik som inte ens tog sig över 400-personersstrecket… Undertecknad kan bara utropa; Vet skäms som lägger så mycken möda på ingenting! Stor bedrövelse…! Som det nu ser ut, blir den avgjort största summan in, från detta äventyr, det vi kan hämta ut från studiecirkelfonden. Och frågan är om inte hela arbetet kommer att gå med förlust…? En annan fråga – som nu gnager sig fast – varför ger man sig på att göra teater överhuvudtaget…? Smärta… - Bedrövelse – Pessimism…

 

                Det här färgade resten av dagen… måttligt… men ändå. Det var något som att komma med nya ögon till kvällens Hood-samling. Just den sistnämnda frågan hängde kvar… Men det är klart att när ensemblen satt där redo för kvällen övningar vaknar konstnärshjärtat åter till liv.

Det vi gav oss i kast med var scenen när Robin flyr ut ur slottet efter att ha läst lusen av Prins John o:c. Handdockor… barnen företräder… Även Kungahuset agerar med handdockor. Robin knuffar soldaterna i vallgraven… som blir en balja med vatten som ställs fram på scen. När handdockesoldaterna tar sig upp på strand hängs de upp på ett klädsträck för att torka… Fyndig och rolig lösning! Guy gråter och Prins John är ursinnig… och Lady Marion slänger ögon efter Robin för första gången; En sådan stilig karl… och modig sen!

Vi hann också med att pröva första sången. Presentationssången alldeles i början som förklarar vilka Gycklarna är. Sångpedagogen ledde arbetet suveränt försiktigt och lotsade oss igenom denna inte alltför lätta sång… och efter att vi tagit oss igenom den ett par, tre gånger… lät det riktigt hyfsat… eller ja, varför inte bra! Hur som helst… första gången vi på allvar repeterade en text som kommer att följa oss fram till premiär och föreställningar.

 

                I Söndrumshallen var det varmt. När solen ligger på anläggningens tak blir det bastuvarmt på banorna. Alltså en riktig svettholmgång… Svetten flöda av Undertecknad när han böjde sig fram för serve. Grannen på andra sidan nätet… och för andra gången lyckades Undertecknad vinna Pilefelt cup… Den är gången – och efter mycken svett och möda… med 7 – 5. Härligt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 24 maj 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Robin Hood … eller hur?”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.10 – 21.00

Kontorsgöromål – 10.10: Produktionsråd – ”Hood” – Plenum – IOGT-NTO – Hallarna11.00: Sponsormöte – Maxi Flygstaden(18.00) 19.20: Räven – Örjans Vall – Hallarna/HBK

                Förryckt Produktionsrådsmöte då Undertecknad endast hade tre kvart på sig innan nästa möte var inbokat. Vi hann med var att gå igenom det Generalrepetitionsschema som Undertecknad presterat under de sista dagarna… sen flyktade Undertecknad till Maxi Flygstaden för möte med varuhuskedjans suveräne chef.

Den nyss utnämnda Producenten väntade vid förbutiken… Det var på hennes initiativ som mötet kommit till – liksom det efter ett ögonblick var hon som presenterade oss för varandra. Butikschefen bjöd på kaffe och så slog vi oss ner i cafeterians mjuka skinnfåtöljer. Där blev det i förstone lite rundsnack om hur man tänkt sig bygga till och ut… Men sen avancerade diskussionen raskt in på det vi var där för. Vi fick ett flott erbjudande. Att till vecka 26 – alltså vår premiärvecka – komma med i deras utskick med annons som från den veckan och spelperioden ut fysiskt närvara på de tre varuhusen som finns i södra Halland. Flygstad, Högskolan och Mellbystrand och göra reklam för vår ”Robin”. Chefen ville i gengäld att vi då säljer biljetterna till ”Maxipris”… det vill, namnet till trots… säga lite billigare. Vi gick in på att sänka med 10 – 15 kronor om man köpte biljetten i förbutiken på dessa tre ställen. Med detta fick vi nöja oss… och det var kanske inte den sämsta överenskommelsen man kunde göra. Reklam, annons, trottoarskrikare, hjälp med biljettdistribution och att vi får stå där med bord på alla tre ställena och dela ut flygblad. För detta det sänkta biljettpriset. Utmärkt – men det är klart att Produktionsrådet får säga sitt först innan allt är 100 %...

 

                Till kvällen Örjans Vall… Räveriet. Den gamle räven tillbaka och då vinner också HBK. Underbar kväll och kul. Dessutom meddelade Rävenkreatören att han är villig att gå med i Laxöproduktionen. Då har vi också en vikarie för Robin Hoodkreatören som missar två kväller under spelperioden.

Ah, det var en bra kväll det här! Nu har man vant in sig så vid Örjans Vall att det lite påminner om ett sommarsignum…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 25 maj 2012

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Robin Hood … eller hur?”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.00 – 19.30

Kontorsgöromål – 17.00: Repetition – ”Robin Hood … eller hur” – Hallarna – IOGT-NTO

                Inte alldeles utan att dagen strosade iväg. Bjöd föreningens ekonomiskt ansvariga på middag på stan… och flanerade sedan runt att titta på folk och skyltfönster… Ett medelliv i saknad.

Nåväl… plikten skriker alltid i själen… Så något litet petades det i Hoodmanuset också.

 

Kvällens samling med Hood-ensemblen tog oss ett bra steg framåt… som bakåt.

Framåt för Kostymören var där och lämnade över allt som hon hämtat från Laholm. Det skulle naturligtvis provas ut… alla i spänd förväntan. Där fanns mycket riktigt både spännande och nyttiga saker i alla de papp- och plastpåsar som nu står lagrade på andra våningen Folknykterhetens Hus. Allt ifrån biskopsstavar till hjälmar och svärd till soldaterna. Dessutom en väldigt vacker klänning till Marionkreatören… som dessutom passade henne utsökt. Ja, det var bra! I och med detta är problemen med kläderna lösta till tre fjärdedelar. Enda som saknades… De karakteristiska Robin Hood-hattarna…

Bakåt för att vi dristade oss till att titta på filmen med Errol Flynn i huvudrollen… Hollywood goes Sherwood… Först vid detta påseende fattade Undertecknad hur mycket det handlar om etniska frågor… Normer mot saxare… Det har vi inget av i vårt manus… och det måste vi hitta fram till… annars faller mycket av frågorna om Hoods identitet… I övrigt är en film en film och en teateruppsättning en teateruppsättning. Vi har enligt Undertecknads uppfattning en i grunden bättre utgångspunkt… med mer humor och trevliga överraskningsmoment än Flynnfilmen… och dessutom lämpad till teaterscenen… men vi måste bygga vidare på Hoods identitet och normerna och saxarna… Kanske steget bakåt… som leder framåt… men vi måste ta tag i den problematiken.

Vi kom sent igång med filmen efter kostymprovningen. Vid utsatt tid, halv åtta kom föräldrarna till de yngre och sen var vi bara ett par och tre som tittade vidare. Vid åtta stängde Undertecknad fundersam av datorn och därmed var filmvisningen slut.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 26 maj 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Robin Hood … eller hur?”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.00 – 16.00

 

Kontorsgöromål – 13.00: Repetition – ”Robin Hood … eller hur” – Hallarna – IOGT-NTO

 

Tjejerna… eller Gycklargruppen. Något decimerad. Det är ju av tradition en bröllopshelg det här… Några var iväg på dylikt… Resten ägnade sig åt improvisationer runt vårt Hood-synopsis. Vi fokuserade denna väderbehagliga lördag åt slutscenerna. Som vanlig… först resonemang runt upplägg… med penna och papper… för att om möjligt fånga upp dialog – den nödvändiga. Därpå uppspel. Diskussioner. Nedteckning av det som kommit fram. Så har vi lagt upp och genomfört de flesta av sammankomsterna denna vecka. Dialog för del 1.

Samtidigt med diskussionerna ägnad sig en av grupperna åt att klippa flygblad då vi senare under eftermiddagen klädde upp oss i våra medeltidskläder och gick en runda på stan och delade ut de nyklippta. Vi var 10 som spatserade runt på de ställen där Halmstadgillet höll till med sina aktiviteter (Undertecknad måste erkänna att han inte tagit del av en enda programpunkt på detta Gille…). Sammantaget distribuerade vi väl cirkus 200 flygblad och de allra flesta som Undertecknad delade till bemötte oss positivt. Jo, det kan nog upplevas som något spännande och intressant… detta med Laxön… Robin Hood… teater för hela familjen…

Klockan tio i fyra samlades vi under klockan Handelsbanken och återgick till Folknykterhetens Hus… vilket var i sista stund. Därpå hällde regnet ner över kruttorr asfalt…  

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 27 maj 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Robin Hood … eller hur?”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.10 – 20.00

Kontorsgöromål – 13.00: Repetition – ”Robin Hood … eller hur” – Hallarna – IOGT-NTO

 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 21, 2005 >>>

Till Gdansk i meningslöst visumärende. Kör- och Pippirepetitioner. Protester i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 21, 2006 >>>

Nåväl… Något kom ut av detta mötet också. ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 21, 2007 >>>

Insamling levereras till Internatskola

 

 

Detta hände Vecka 21, 2008 >>>

Festival! Kvinnlig Scenkonst. Konst för en bättre värld!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2009 >>>

Interregbeslut. Nu är Laholm på väg in i föreningens liv på allvar!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2010 >>>

Ruskaby igång inför sommarens övningar. Stort planeringsmöte med Hallarna. Mycket förberedelsearbete inför Partnerskapskonferensen i Laholm och rysk vän på besök…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2011 >>>

Första handen vid ”Trollkarlens” koreografi. I övrigt intensiva repetitioner. Sista förberedelserna inför premiären i Laholm med Daglig Verksamhet. Blixtkrig med scenografen som blossade upp lika fort som det lade sig

Samtliga loggböcker för 2012 >>>