Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 04, 2018

Tid

Måndag 22/1

Tisdag 23/1

Onsdag 24/1

Torsdag 25/1

Fredag 26/1

Lördag 27/1

Söndag 28/1

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00:Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbetsmöte Husknuten

10.00: Work Shop Högskolan

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

* Lunch *

* Lunch *

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00: Arbetsmöte Revisorn

13.30: Arbetsmöte Husknuten

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00

14.00

14.00: Friskvård Massage

14.00

15.00

15.00: Friskvård Tennis # 6

15.00: Pappaledigt Hemspråk A-berg

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Åter-repetition MPW Wapnö Mejeriet

17.00: Pappaledigt Cello Orkester

17.00: Wapnö Ensemblesamling

17.00: Wapnö Ensemblesamling

 

17.00

18.00

 

18.00

19.00

 

 

19.00: NYPREMIÄR ”Döden går ombord” MPW

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 7 Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

***

**

***

*

- (-)

***

**

-

11– 1,57

Jaa… då var vi framme vid nypremiären på Wapnö. Efter fredagens feststämning väntar ytterligare 13 föreställningar, den sista i mitten av april. Det är naturligtvis en reell stöt som ska göras… När man skådar uppgiften från denna sidan – innan vi kört igång – så ser det nästan ogenomträngligt ut. Sen säger rutinen att vi ganska snart står där på balkongen – soldäck – och ynkar oss att det nu är sista för säsongen… Lite som JulMässeSjungandet… När man går av på söndagen undrar man vart tiden tagit vägen… Vi börjar säsongens Wapnöspäk med en första text-sittning på tisdag. Men det finns annat att se fram emot denna vecka. Ordförande gör come back på Högskolan. En första aptitretare inför vårens arbete där. Det blir en hel del timmar på lärosätet. Det är vi tacksamma för! Inte bara för att det för en reell slant med sig… utan mest för att det oftast är väldigt trevligt och givande. Arbetet med AA-ansökan (Allmänna Arvsfonden) fortsätter i början av veckan. Tidsperspektiv och budget ska till… och nu är det nästan så att man skriver bara… Det börjar nämligen bli ett jobb som suger… mycket nerver. Inte roligt om man säger som så. Revisorn får ett besök… så får vi folks löneuppgifter avklarade. Ekonomin är redovisad och klar… Det blev ett reellt minus av förra årets verksamhet… det kan sägas… men också att omsättningen vilade på en summa långt över halvmiljonen. Det är bra! Så ska vi spela lite tennis också… och få massage. Det ska bli skönt! Så då kör vi! 29 timmars arbetsvecka… 29 timmar med grupp… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 22 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsmöte – Funkislotsen – AA-ansökan – Husknuten13.00: Arbetsmöte – Revisorn – Slottsmöllan15.00: Friskvård – Tennis – Söndrumshallen -17.20: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Nej… det blev inte så mycket skrivet idag heller… Vi har de sista två gångerna på Husknuten hamnat i det projektekonomiska gungflyet och varit tvingade att ta resonemangen om hur vi ska hantera ekonomin på ett rättmätigt sätt – inte framöver hamna i resonemangen om vart det kvittot ska konteras… eller ännu värre med frågor om hur vi ligger till… om vi är på väg mot röda siffror eller. Spörsmål som vi kanske inte ska hantera ännu mindre plågas av. Det finns en ekonom… Ekonomen ska se till att vi i laga ordning får information om detta att iakttaga och efterleva. Nu är det annorlunda och vi lamslås av sifferspekulationer – som är viktiga i sig! – men som bör ligga långt utanför den resonemangsbredd som rimligen är vår… Ett fåtal punkter kom ner på den tidsplan – projektperspektivet – som borde vara vår huvuduppgift just nu… ett arbete som nästas står still till stor frustation!

 

                Från en sifferlek till annan. Revisorn och en sittning för att ge Skatteverket sina kontrolluppgifter… drygt… Kanske ändå åtgång av rimlig tid då allt låg väl utrett och berett. Egentligen bara att fylla i… och så gjordes efter det att vi travat runt på Skatteverkets hemsida utan att förstå hur vi skulle gå till väga. Uppgifterna väl till berörd myndighet återstod det stora jobbet, att se till att var och en av de som hamnat på Kronor & Nycklars lönelista skulle få sin beskärda del av informationen. Det satt Undertecknad med till senan timma att klippa och klistra från Skatteverkets klanderliga dokument. Nåväl… den detaljen ur världen

 

                Sen till tennisen på grund av revisorsresonemangen. Men Undertecknad var på ett strålande humör och tvålade till Bottenkreatören i en välspelad holmgång och gick till sist av banan med en betryggande seger. 9 – 5… Det är gott att vinna!

Hatte Bärtilsson  

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 23 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret10.00: Work Shop – Lärarkandidater – Högskolan13.30: Arbetsmöte – Funkislotsen – Ansökningsförfarande – Husknuten17.00: Återrepetition – Mord På Wapnö – Mejerisalen Wapnö

                Högskolan – Work Shop – Lärarkandidater… mest äldre som nu är inne på sin sista runda med pedagogiken kvar att läsa in. Matematik och därtill hörande ämnen… kemi o.s.v. Inte Undertecknad melodi… och förmodligen ömsesidig… att Undertecknad knappast är deras melodi… Ändå gick det förhållandevis väl iland. Det är klart att deras uppspel av Woyzecksagan (denna eviga parhäst – vi har dragit många lass tillsammans… ho, ho, ja, ja)… inte var de allra mest frisläppta, fantasieggande/fantasifulla… men ändå. De stegade upp och genomförde sina uppspel… och plötsligt blev alla på ett strålande humör. Från början hade de allt tittat lite misstänksamt på Undertecknad – utan att för den skull vara avoga. Men som sagt… det gick vägen denna gång också. Men kanske är det så att just med matematiker skulle det behövas en timme i veckan under hel termin. Det blir nog lite för flummigt för dessa framtida lärare… och Undertecknad har för lite att relatera, associera med i tal och övningar. Nu får Undertecknad träffa dem en gång till… och av det får vi göra det bästa, när situationen inte bjuder mer!

 

                Husknuten… Upptaget överallt… Vi slog oss ner i lillköket och fann oss väl tillrätta där… Slog upp datorn och kom igång på momangen. För en gång skull fick vi vara i fred. Inga Superviser, ingen kassör… inget något med projektekonomi som tvinga Undertecknad och kamrat Fotograf att plantera näsan i bekymmer. Rena rama timmar där fantasin fick spela… Så blev det mycket gjort med en gång. Tidsperspektivet för projekt Funkislotsen kom på plats. Endast något att fylla i för de två sista kvartalen 2019… Och vilken befrielse. Snacka om kvarnsten som blev bra mycket magrare denna eftermiddag. Det var länge sen vi fick chansen att vara så kreativa… Den tog vi! – Full fart, va? Japp, så var det allt!

 

                På Wapnö samlades Mordensemblen denna råkalla kväll. Allmän information på övre våningen, slottet… och sen gick vi ner till våra jaktmarker, stora salongen och bänkade oss vid ett av fönsterborden. Rakt igenom hela texten… och den satt. Ja, ja, ja… Undertecknad har ett parti som trögt går igenom hjärnan. En stycke dialog med Ylva-kreatören som måste läsas på. Annars… som skrivit väldigt säkert… och det trots att vi satt och inte stegade. Stegar man hjälper kroppen till att komma ihåg. Nej, bra… inför nypremiären på fredag. Det lär vara lagom med publik också för att benämna det som mjukstart. C:a 30- 40… Då kan vi glida in i vårsäsongen.

                Roligast var att träffa alla igen, morsa och kvittra och få ett gott skratt tillsammans… och se alla vid god vigör! Spännande, spännande. Nu är våren på Wapnö igång!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 24 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret14.00: Friskvård – Massage17.00: Pappaledigt – Cello – Orkester Kulturskolan

                Gott med lite tid till uppdateringar och ställtid för att få ordning på den allmänna planeringen.
                Gott att lägga upp sig och få en reell genomknådning på alla ömma muskler… Den Indiske mästaren kan sin sak… och det hjälper! Från nu en gång i månaden… så ska väl gamla skådespelarmuskler hålla även för värsta Wapnö-prövningen. 

                Gott!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 25 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Vad var det här för en djäkla dag? Allt… precis allt på tvären – från morgon till kväll!

                Först… till frukost. Det är Pappas ansvarsområde att se till att den Nye Lille får frukost innan skolan. När allt är så gott som klart ska det bara hällas upp ett glas extra apelsindricka… dock inte bättre än att allt hamnar på bordet och i där placerad dator… Smackabang… Det blev några hårda ord sagda som naturligtvis förtvivlade. Så fick Undertecknad gå med ångest resten av dagen tills det fanns tillfälle på eftermiddagen att säga förlåt…! Då skulle det visa sig att det var oförlåtligt… mer och ytterligare ångest som krydda i såret!

                Egentligen var dagen vikt för manusarbetet. Elin Svipdag. Men det vill liksom inte ta sig. Undertecknad fick en ny scen från Initiativtagerskan… med ett fåtal ”repliker”… Egentligen obrukbar… Ska vi ha ihop… jo, så är det bestämt… en halvtimmes teater mellan körsången gäller det att skriva på! Med det tillsända underlaget gick Undertecknad loss på det som han tänkt sig… men upptäckte strax att han behövde mer faktaunderlag för att få stoff till scenen. Det var det som tog dagen i anspråk… inte en replik kom på pappret… Ångestskapande… minst sagt!

                Så kom beskedet att det inte blir något för Den Nye Lille Medlemmen i Göteborg… Det blev ett NEJ! Och fanken också… det kändes mer kränkande än om Undertecknad hade att hantera ett eget nej… Åh… så djäkla dumt – och Undertecknad vågade inte med dagens förutsättningar att förtälja avslaget…

                Till sist – ja, varför inte .- värdelös tennis som lämnade Undertecknad utan en enda poäng av svettig holmgång… Här ska Undertecknad erkänna att han trots allt kom undan med ben och hjärta i behåll… något ännu värre skulle ju kunnat ha inträffat…(?) vilket också fruktades!

                Åh så, allra sist… en natt med sömnproblem. Ligga, eller sitta, eller stå sömnlös… ett harvike på jorden… Med tankar på att det är sträng nypremiär på Wapnö i morgon … Så, visst varför inte lite mer ångest? Till sist fick det bli en Phitta-hypnos, rysk naturmedicin (ja, den heter faktiskt så…) för den sömnlöse. Den gav tröst för ångesten… och sömn till sist… allt annat får lösas i morgon!

Hatte Bärtilsson      

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 26 januari 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 23.33

Kontoret13.00: Wapnö – Inför Nypremiären – Publikorganisation15.00: Pappaledigt – Hemspråk – Andersbergsskolan17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Nypremiär – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö

                Nypremiär… Det är klart att en del funderingar fanns – kanske man skulle kunna kalla det nervositet!?

                Mårten-kreatören och Undertecknad strålade samman på Gårdsscenen vid ettiden. Mötte den nye franske kocken (som fick kodnamnet M. Baguette… Nej, ärligt talat…) som verkade över hövan ordningsam och duktig! På detta trevlig utan att förlora sin personliga intrigitet… Han hade redan ord om sig att vara så… och det är just vad vi behöver! Minsann!

                Scenografi, teknik och Undertecknad satte sig att göra bordsplaceringen… inga märkvärdigheter när det nu är så få till bords ikväll… 51 gäster. Det blir en lagom sträng första föreställning efter juluppehållet. Att glida in i vårsäsongen…

                Vid fem strålade ensemblen samman. Gott humör?... för all del. Någon kanske aningen vresig. Undertecknad på ett överhysteriskt gott humör – pigg, vaken, full av energi och lust! Det var ett tag sen sist… om Undertecknad ska lägga handen på hjärtat! Mot i höstas, nu helt annorlunda – omsider!

                Med så få till bords försöker vi alltid komma igång så tidigt som möjligt. De sista hann knappt få ner förrätten innan Undertecknad tog tag i klockan för att hälsa alla välkomna. Redan där kändes det som en trivsam publik… nära till skratt och kvick. Och innan klockan hunnit slå sju var vi igång… och fick fart under aktörsvingarna med en gång… oh, vad härligt! Schvung… som bara kalven… och full fart fram till dess vi tappade ljudet på filmerna… Och det kom inte tillbaka till nästa filmparti… Vad göra!? Aj, aj, aj… Vi råddade runt bland alla sladdar… sen beslutade vi oss för att starta om datorn… och bjöd publiken paus vid detta tillfälle i stället för senare när den egentligen skulle komma (vad bra att vi inte är lagda åt villrådighet!). Vi fick grepp om tekniken och körde sen föreställningen i mål utan vidare missöde. Maten fantastisk – spelet helt superbra (kanske den bästa föreställningen någonsin – alla på kanonhumör) och en publik som följde med i alla svängar och visade sin uppskattning. Det blev sång på slutet – ”Tick, tack… Tack vare er har vi blivit på redigt gott humör!” Och så trappfrukvisten där det inte oväntat vankades beröm från den hemåtvändande publiken. Härligt! Det mista man kan säga! Härligt!!!

                Vid mötet efter gick vi igenom diverse snesprång… inte mycket; Att komma i tid… att inte flytta på rekvisita… Ja, då förstår alla invigda vad det handlade om… Och så konstaterade vi ; Gott Att Var Igång Igen!

Hatte Bärtilsson

Publik 51

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 27 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret - 13.00: Wapnö – Inför kvällens föreställning – Publikorganisation17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Strax efter två anlände Undertecknad till Wapnö… hade egentligen tänkt sig senare – men det var allt tur att han kom som han kom… De nya publiklistorna från Ticknet… eller vad de heter nuförtiden… är så krångliga att läsa så det tär ett pusselläggande av två för att förstå hur många och vilka som ska till kvällens föreställning. Det som brukar ta en timme mindre tog nu över två timmar… och Undertecknad fick bråttom hem att duscha och förbereda sig inför kvällens ståhej.

                En helt annan publik än den igår. När Undertecknad gjorde entré för att hälsa välkomna tystnade folk tvärt vid första lilla pling från bjällerklockan… som om de la sig i startgroparna… Troligen sant… för det här var verkligen nördpubliken… Den mest deckarintresserade vi någonsin haft! Under föreställningens gång satt de blixttysta och antecknade så att pennorna glödde… Vem är det som är mördaren? Det var kvällens helt överhängande fråga! Och de fick rätt… aldrig har det gissats så rätt ; 20 gäster som kommit fram till korrekt mördare… Rekord – i sanning! I vanliga fall halar vi fram 8 till 12 talonger som är rätta… men denna kväll… en salong full med privatdetektiver! Och trots att de var så timida fick vi det vanliga vänliga berömmet vid trappfrukvisten… Det var absolut ingen dålig föreställning – Och nu den sitter spelet i grova drag som i de små detaljerna – men vi var en aning konfunderade av den tystlåtna publiken… tänkte, kanske de tycker det är vedervärdigt bedrövligt, trist… Men icke!

                Det som gick snett (och ordentligt ändå) var att såsen tog slut innan alla gästerna fått varmrätten. Vid ett par tillfällen fick Undertecknad gå ut och be om ursäkt och tålamod. Vid den tredje lägenheten fick han lova dricka i baren vad än önskades. Det är ju som själve fanken… en sån tabbe är ju egentligen omöjlig att göra! Det uppstod en mäktig irritation hos oss i aktörsgruppen – vi blev ju också utan föda för tid. Huvudrättspausen blev på det viset väldigt stressig – ändå… det går att behärska sådant också…

                Plötsligt kommer en av aktörerna springande mot Undertecknad… ”Det är en man på toaletten som inte verkar må så bra!” Undertecknad tar långa benet före det korta och mycket riktigt. Gästen höll sig i tvättfatet och vinglade ordentligt inne på toaletten… ”Det är bra nu!” upprepade han om och igen… och vinglade betänkligt ut för att slå sig ner i salongen igen. Undertecknad följde honom med blicken… ty det där verkade mer än lovligt illa. Då det inte verkade bero på ett alltför flitigt alkoholintag höll vi honom under uppsikt resten av kvällen och Undertecknad var vid flera tillfällen framme och förhörde sig och klappade om honom… Men det klarade sig… Hans hustru klagade på att det var kvalmigt (hon använde faktiskt det ordet) och varmt i salongen. Hur som slutade intermezzot utan vidare bekymmer!

                Det som oroar Undertecknad mest just nu är de initialt låga publiksiffrorna. I fjol hade vi 61 på nypremiären och 94 till andra föreställningen… Vi håller långt under det i år! Det är ju – helt traditionellt egentligen – lite oroväckande. Men vi har oroat oss förr… ändå är det ju så att publiken troget kommer!

Hatte Bärtilsson    

Publik 57

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 28 januari 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.00

Kontoret18.00: Representation – Jubilar-Jubilej – Födelsedagskalas…

                Synnerligen trött! Urvattnad! Det gav resultatet att örat i omgångar vilade sig mot kudden… och hela kroppen skrek efter samma läge!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 4, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 4, 2006 >>>

Riktig vinter…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 4, 2008 >>>

Sista dagen i Ryssland… Sista dagen i Gwardejsk…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2009 >>>

Århus var veckans stora ansträngning. Tio timmars resa, en och en halv timmes möte…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2010 >>>

55 år i gott firande! Teater Husknuten i full fart med bra helgrepetitioner. Vintern håller i sig!

 

 

 Detta hände Vecka 4, 2011 >>>

Progress! 56 år i gott firande. Hallarna på väg mot ”Trollkarlen”. Interreg tog ett reellt språng. Vintern håller i sig!

 

 

Detta hände Vecka 4, 2012 >>>

Svart vecka! Datorhaveri. Lidande och död. Till helgen enda ljusglimten; Bra repetitioner med ”Spöksonaten”

 

 

Detta hände Vecka 4, 2013 >>>

Repetitioner och nypremiär med föreställningen på Wapnö. Filmarbetet igång på riktigt. Dryga tagningar av öppningsscenen. Caféutrustning till Heagård

 

 

Detta hände Vecka 4, 2014 >>>

”Titanic” gick till botten innan den var sjösatt. Ett besök i Arenahallen ordnade det… Nåväl en livbåt blev det kvar… Något nytt syns dock vid Våxtorphorisonten…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2015 >>>

Wapnö (morden) kryper närmare. Repetitioner och textarbete. Ledare för körprojektet möter upp och planerar. En första förnimman av vintern… Höga fina dagar som ändå bar sorg med sig…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2016 >>>

Första reella arbetsveckan för året. Nya projekt initierade, repetitioner och nypremiär för ”Tills Döden Skiljer Oss Åt” på Wapnö scen. Högskolan med exceptionellt bra Work Shop och så en man som blev 61 år gammal… Skål!

 

 

Detta hände Vecka 4, 2017 >>>

En tusan så bra vecka! Härliga lektioner på Högskolan! Ordentliga repetitioner med ”Gycklaren”! Vi är så gott som färdigrepeterade i Martin Luther Kyrkan. Nypremiär och utmärkt föreställning av ”När Fällan Slår Igen”. Vårsäsongen igång på Wapnö! Riktigt gott mos…!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>