2018? Vad händer? Vilka projekt? Vilka samarbetspartners? Spännande eller Slätstruket? Framgång eller Fiasko? Ekonomi eller Fallissemang?
Här kan Ni utröna dessa frågor, vecka för vecka! Var nu så
goda; För fjortonde året föreningens loggböcker. De legendariska… 2018!
Rådet
Vad händer just nu? Ta en titt på denna sidan så får du reda på det!
Bilder, bilder, bilder...
Vänner och bidragsgivare!
Åsikter

THE CULTURE COMPANY CROWNS & KEYS
Organization number 84 92 02 – 32 24

Hallands län, Sverige
Pilefeltsgatan 16,
302 50 Halmstad
Telefon: +46 (0)35 – 12 54 55
Mobil: +46 (0)703 - 54 78 55
Epost: hatte.b@telia.com


 

Tillbaka till startsidan = index
Välkomna att följa Kulturkompaniets verksamhet genom årets loggböcker! I år är det föreningens 20 verksamhetsår och jubileumet firas med ny paroll: "Kronor & Nycklar - Fri kulturentreprenör i två decennier"... Otroligt! Till sist vill vi önska er alla ett Gott Nytt Kreativt År - 2018!
Ledig! Därmed tid till annat. Familjen, hjälpa de gamle eller ja, bara inte horisontalläge. Ska sanningen fram så har mycket tid lagts på förra årets bokslut...
Mycket turbulent vecka!! Den Lille med sång på prov på Göteborgsoperan... Och på lunch med lillasyster. Timme noll! Annars i maklig färd denna den första arbetsveckan för året!
Nypremiär på Wapnö och så har M/S Lycka lagt ut för vårseglatsen. I goda kamraters lag tar vi skutan framåt med bravur! Hyfsat på Högskolan och två bra ansökningsplenum på Husknuten. Enda floppen signeras Elin Svipdag...
Tre dagar på totalt meningslöst skrivarläger. Ändå en del idéer till Elin S. Bra på Wapnö och så var det visst en kämpe som blev 63...
Uppstart med Funkisgruppen. Falkenberg och IOGT-NTO. Mysigt! Kanske inte fullt så meningsfullt. Loss i manusarbetet. Elin S. tar form. Sakta... men säkert. Loss i ansökningsarbete. Sakta... men säkert. Budget på spel nu. Publiken sviker på Wapnö men vi spikar en ny kanonföreställning!
Rekordlite publik på Wapnö. Bra föreställning hur som för naggande publik! Stort arbete med AA-Ansökan - ett jobb som aldrig tyks bli klat... Vårstart med Funkisgruppen och uppfriskande vända på Högskolan. Några rader i Svipdagmanuskriptet blev det allt ändå. Alla Hjärtan med blommor och blader
AA-Ansökan helt klar och ivägskickad (22/2). Ett manus som står helt still... Sportlov med mycket friskvård! Och så har sommarteaterns speldagar fastställts. Nu blir det sommarjobb på landet; Fjelldalens Slott! Tungt följa gammalteatervän till sista vilan...!
Isig vecka! Kallt på riktigt! Högskolan var en värmande aktivitet, liksom lördagens föreställning av Mord På Wapnö... Kallt var det däremot i Mejerisalen, Wapnö, när Svipdag-äventyret drog igång med de första repetitionerna.
Publikbottenrekord på Wapnö. Trots tappet goa föreställningar med mycket energi. Tre syskon firade den fjärdes 60-årsdag. Manusarbete och bra första repetition av Svipdag-projektet i kall W Mejerisal och äntligen lite fart på Funkisgruppen. Seg vår med minus och snö...
De sista dubbelföreställningarna på Wapnö 36/84 i publiken. Svipdagmanuset helt klart... Äntligen! Friskt manusarbete med Funkisgruppen! Steg för steg... det ljusnar på duktighetsfronten!
Sista ordinarie Mord på Wapnö. Bra föreställning - Fullt med folk. Men mer spännande: Funkisgruppen i kraftsamling inför småfilmandet och två mycket bra repetitioner i Mejerisalen, Wapnö med Elin Svipdag i spetsen!
Påsk och en familjefin sådan! Ledighet som ändå överskuggades av tankar runt Svipdagprojektet (komplicerade första repetition) och uppladdningen inför "Hemsöborna". Snö och kallt gjorde väl inte helgen roligare... (!)
Genombrott för Svipdag och lyckad kollationering av "Hemsöborna" i annars turbulent vecka. Till helgen åkte Strindberg med till Isaberg där våren steg in i våra liv!
Tufft på Högskolan! Tufft på Wapnö! Två olika anledningar. På det ena stället en engagerad skara, på det andra folk (gäster) som struntade fullständigt i oss. Synd att vi fick en sådan bedrövlig avslutning på årets Mordserie. För nu har vi mördat färdigt för den här säsongen! Svipdag går fram emot Premiär och Husknuten i antågande mot nya mål
PREMIÄR: Elin Svipdag-projektet "Till Ljus Skall Du Åter Varda…" Tisdagen den 17 april 2018. En fantastisk vecka som avslutades med trevligt avslutningskalas för Wapnö Mordensemble!
Första veckan med "Hemsöborna" på fullt allvar. Även sångrepetitionerna i gång med svällande kör. Häftigt! Sömnigt manusseminarium på Katrinebergs Folkhögskola och så sjöng vi Valborgssångerna på prov.
Veckan började med Valborgsång på Wapnö! Funkismanuset fick sina första punkter och komman. Repetitionerna på Fjelldalen haltade till... å andra sidan var våren fin. Med det kom bagen fram och den lille bollen.  Magiska vårstunder på golfbanan!
Vår i bygden! Mycket friskvård med magiska golfrundor. Klent för Strindberg. Känns som vi inte kommer till med repetitioner... som annars går mycket bra. FunkisFilmFredag i Falkenberg. Ett par dagar för rekreation. En får passa på när repetitionerna går på tomgång!
Högskolan, Husknuten, Hemsöborna! Work Shop - Filmfestival - Teaterrepetitioner! Där har ni veckan...
Värdelöst på Högskolan. Inte en enda student dök upp till lektionerna.  Det går knackigt på Hemsö också. Även där saknas det folk till repetitionerna. Men det artar sig för kören som nu sätts in i sitt samanhang.  Jo... alltid blir det något!
Tre fantastiska - på varandra följande - Fjelldalenrepetitioner. Bra och som ett stort steg framåt för Strindbergkompaniet. Funkisprojektet har fått en fullt godkänd webbsida... och så lite golf inemellan! Helt förträffligt väder mellan vår och sommar!
Ah… det här var jubilarernas vecka. En blev tolv… en annan vet i fanken. Båda fick flaggan i topp. Annat hissar man för teateraktiviteterna. ”Hemsöborna” på fri och oregerlig slumpseglats. Dock första repetitionen med full ensemble. Celloavslut och fallerat styrelseplenum. NEJ från AA!
Fem dagars repetition... men inte en enda med fullt lag! Kostymer från Malmö. Vi klär upp Hemsö men tiden går. Och så har vi fått Sommarlov!
Det kryper framåt på Hemsö. Mest för att några inte har vett att ta sig i land. Men vi är på väg med kvalitativa repetitioner hur som. Sommarsoligt på Wapnö med lek och sång runt stång! Ja... och på denna mos som grädde sommarledighet i superbt sommarväder! Phan va nice med lov...!
Hur mycket friskvård som helst! - Turbulens i Hemsöensemblen redde sig till slut - Semester under klar, blå himmel - Ändå; Repetitionsplan, administration, Nya Mordmanuset och friluftsteaterutflykt. Fantastiskt eller hur!?
Hårdrepetitioner med ensemble på väg... ja, vart? Kollaps... eller en stundande succé? Strängt! Många vacklar! Ändå framåt! Ömsom vin, ömsom saltvatten... Stötestensscenerna lägger verkligen tuvor i vägen. Presskonferens utan en enda en som brydde sig
Fem gånger Hemsö. Dagarna går. Vi stretar på rätt bra... men står ändå stilla! Inte riktigt sant naturligtvis... men vi kommer inte så långt som dagarna vi räknar. På Maxi Flygstaden fick publiken träffa oss för första gången
Historiskt dålig generalrepetition. Allt på tvären efter meningslösa repetitioner i kokhet kyrkosal. Förvirrat och tröstlöst i tröttkörd ensemble. Ska vi aldrig få lägga till på Hemsö!?
"Hemsöborna"! Premiär tisdagen den 24 juli kl. 19.00. Som genom ett mirakel en mycket bra premiär och dagen efter en likaledes god föreställning. Sen blev det ledigt minsann!
Två Strindberg till belåtenhet och haltande  mordensemble till det motsatta. Egentligen de sista stapplande stegen på ett projekt och de första på annat
Sista trippen till Hemsö och de första till Wapnö. Sommarteater, som värkt i två år, tillända. Det blev bra till slut och vi fick rikligt med gäster till vårt Fjelldalsarrangemang. Nu har vi en galet trött regissör som plåster på tårna…
På och av. Gilbertrollen svår att besätta… alltså inte fullt lag ännu. Wapnö haltar sig fram i sittande ställning… Och så trött efter Hemsö! Hemskt trött! Hemskthemsötrött!
Hela chocka, ryska släkten på besök! Trött vimsande med än det ena än att vara värd. Nåväl… När går nästa färga från Hemsö? Nu vill vi hem till repetitionerna på Wapnö där vi nu är full ensemble!
Nu knogas det på ordentligt. Fem dagar i veckan - långa pass - kvalitativt arbete och till söndagen gick kameran loss på begåvade aktörer. Härligt och Hurra! Fjälldalen blev inte den fjäder i hatten man önskat
Mordrepetitioner i jehu! - Första filmerna framtagna. Ensemble beskådade, gav gott beröm. Regissören vankar runt i sin igenkännbara bubbla... och det är Skönt!
Steg för steg - kvalitativa repetitioner med Mord På Wapnö. Första filmarbetet framför green screen. Hur ska det gå? Hur ska det gå? Spännande och givande!
Jul på Wapnö - allredan? Jojjomännsann! Och den festen filmades. Nu är allt klappat och klart med den detaljen! Och vi flänger på med bra repetitioner. Roliga övningar. Det är spännande på landet när hösten kryper på!
Repetitioner sex av veckans dagar och filmmontering fem dagar! Wapnöspäket har vett att ta ut sin tribut... Lägg där till 3 möten på Husknuten för att lägga siffror tillrätta. Det suger, utan tvekan! Långsamt men säkert skrider vi dock mot resultat! Då ett knackigt genrep...
PREMIÄR: "Hovsjömordet" - Mord På Wapnö - 5 oktober 2018 kl. 19.00! Ett knackigt genrep och en dito föreställning men det som upptog mest tid och kraft var ett Skapande Skola-projekt på Brunnsåkerskolan
Första någonsin inställd på Wapnö. Lögnäs gård fick se två hårt arbetande gubbar när AA-ansökan hyffsades till i dagarna två. Gårdens spaanläggning lockade även den med inspiration. I övrigt bleke på strävofronten i höst som övergick i nysommar... Framsteg med FunkisGruppen. Nya manusidéer och ekonomin äntligen klar. Två bra föreställningar på Wapnö... en för 99 gäster. Och så var föreningen i Göteborg i migrationsärenden. Lite av årsmötesvecka. "Hemsöborna" stämdes av liksom Gatuteaterfestivalen med traditionellt årsmöte. Funkislotsen såg ny kandidat och Skapande Skola fick förnyat förtroende för ytterligare lektioner. Ett förfärligt strategimöte på Slottsmöllan och en förträfflig föreställning på Wapnö. Och så var det bitande kallt på Ysby kyrkogård... Vintertid! Höstlov -*-*- SFI - Språkundervisning
Galen Höst! Rekordföreställningar på Wapnö (fre. 100, lör. 107 gäster)... Men det gick det med. Wapnö Julspäk igång! Två repetitioner gav strålande ensemble! FunkisGruppen jobbar vidare. Först filmtagningen för nya "Förlåt-filmen". Reklam för Funkislotsen.se på Löftadalens Folkhögskola Rena rama åthelskottaveckan... Högskolan - där fungerade det (för all del)! Skapande Skola - där fungerade det inte alls! SFI och Husknutsekonomin... För all del. Första kausföreställningen på Wapnö. Tungt efter telefonsamtal! Icke utan beröm godkänt Julspäk x 4 på WapnöJulMässa! Två dragspel i stor Tomteensemble. Krismöte på Brunnsåkerskolan och Falkenbergsfilm inför Förlåt-projektet. Och så fick vi riva vår Mordscenografi... Icke utan beröm godkänt Julspäk x 3 (egentligen x 7 dagar) på WapnöJulMässa! Skapande Skola tog sig och blev bra på riktigt! Fjelldalen betalade nästan hela kalaset från i somras. "Hemsöborna" ekonomiskt iland!
Två sista Wapnömorden. Slut på en fantastisk höstsäsong. Bra lektion med Skapande Skola på 035-Huset. Mycket annat också: SFI, Tomteavslutning, scenografimontering, manusarbete 60-talsmusikal och Tennis x 3. Det går undan! Skapande Skola-projektet över. Lyckat i den siste änden! AA-Ansökan under lupp och filmarbete för funkislotsen. Och så har vi firat säsongsavslut traditionellt på Verona... -*- TREVLIG LUCIA! -*- Manusarbete och filmvisning... de två sista ansträngningarna innan julgran, skinka, grönkål... och tre veckors ledighet träder i kraft! Mellandagsledigt med skräckupplevelser - Hus och bil bombarderade. Trevligt nyår på Pilefelt! Gott Nytt Kreativt År!
Verksamhet Första Kvartalet
Första Kvartalet
Verksamhet Andra Kvartalet
Andra Kvartalet
Verksamhet Tredje Kvartalet
Tredje Kvartalet
Verksamhet Fjärde Kvartalet
Fjärde Kvartalet

 2005 års Loggböcker


2006 års Loggböcker2007 års Loggböcker2008 års Loggböcker


2009 års Loggböcker2010 års Loggböcker2011 års Loggböcker


2011 års Loggböcker2013 års Loggböcker


2014 års Loggböcker
2015 års loggböcker!
2015 års Loggböcker

2016 års Loggböcker


2017 års Loggböcker!
2017 års Loggböcker