Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 38, 2018

Tid

Måndag 17/9

Tisdag 18/9

Onsdag 19/9

Torsdag 20/9

Fredag 21/9

Lördag 22/9

Söndag 23/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Scenschema Repschema

Administration

Mord På Wapnö

 

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

09.00: Husknuten Rapportskrivning Nya Projektet

 

 

09.00

10.00

10.00: Friskvård Paddel #117 Söndrumshallen

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

12.00: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Pappaledigt Kulturskolan Cello

16.00

17.00

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.15: Repetition ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.00

18.00

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK #118 Söndrumshallen

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

*

***

***

**

*

**

**

14– 2,00

Ja… nu börjar det bli tajt. I sanning behöver vi ha fullgoda repetitionsdagar och få till det med filmningarna också denna vecka. Plötsligt ser det inte lika glasklart redigt ut som vid den här tiden förra veckan. Alltså fem dagar med effektiva och rediga repetitioner…! Klarar vi det är vi på spåret igen. Kan vi dessutom få till filmerna – det är två avsnitt kvar och en dränd med ”Berättarrösten” – så har vi vad som behövs och kan ägna sista repetitionsveckan till att sätta samman pusslet och ro det hela i land. Om inte… ja, då får det till exceptionell profylax. Då blir det tröttsamt! Slitsamt… måhända inte så muntert! Det är bara att hoppas att alla håller för det här tempot, att vi kan kryssa förbi förkylningar och andra hälsoproblem… att Herr Ordförende har kraft nog att hålla skutan flytande… Men inte ska vi väl måla fan på väggen – måla över honom i stället! Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 17 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret

                Mycket med planeringen idag… Att först och främst få ihop repetitionsschemat. Många komponenter och kontrahenter att ta hänsyn till. Många samtal att ringa, många att vänta ut… Att samordna alla aktiviteter och se till att deltagran kan och har förstått uppgifterna. Det drog ut på tiden – så länge att något schema inte kom ut under dagen. Det som sinkade var främst möjligheten att få komma in på Sturegymnasiet för de sista tagningarna i deras blackbox. Detta i förbindelse med Undertecknad paradroll ”Berättarrösten”. Nåväl, allt annat föll alltefter på plats och därmed bara börja förbereda aktiviteterna – mentalt, men också praktiskt. Ett fett program involverandes minst tolv personer. Inte så mycket att yvas över, kanske, men stort för det här projektet. Se repschema här under!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

Repetitionsschema MPW

 

Upp>>

 

Tisdagen den 18 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret10.00: Frisksport – Paddel – Söndrumshallen17.15: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen21.00: Frisksport – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Usel paddling på slipprig bana i Söndrumshallen. Undertecknad vann inte en enda av de sex matcherna. Uselt!

 

                Om eftermiddagen ett repschema editerat och utgivet!

 

                Till kvällen veckans första sittning med aktörerna. Nu fulltalig ensemble. Vi har stått för fäfot i dagarna fyra. Förhoppningsvis har de involverade läst på sin text… ty nu börjar det brinna i knutarna… eller i alla fall så ryker det lite och luktar. Från idag, 18 dagar till premiär – men vi ska ha ett öppet genrep om blott 15 dagar… Två veckor, sen ska hela tältet vara rest… det vi ska stå inunder och rikta vårt spel ifrån.

                Det började bra! Podierna är klara och har levereats. En bedrift! Vi inledde sittningen med att stå upp och flänga upp pusselbitarna till andra våningen att stuvas där. Det blev ett fasligt rännande i trapporna… och lite svett luktade det allt om skoavtrycken. På lördag sätter vi samman det… då blir det troligen en del förvirring till söndagens repetition… då vi, så att säga får börja om från början… med utgångspunkter och rörelsescenarion. Den tiden, den utmaningen!

                Runt bordet pläderade vi oss igenom den dagordning som kommande uppgifter ger vid handen. Julbordet – filmas på söndag. Undertecknad fick prinskorvar och köttbullar på sin lott… och så fick var och en en uppgift att fylla festbordet med. Kostym och rekvisita… ????? Andra uppgifter inför resningen av scenografin på lördag. Det fanns en hel del att snacka om och bestämma! Det drog ut på tiden… Vid kvart i sju blev aktörerna rastlösa… nåvälan ; Upp på golvet och så började genomgången av första akten. Vi hann långt på de tre kvart vi hade på oss. Undertecknad la sig inte i så mycket – En uppmaning kom han med. Tappa inte kontakten… eller rättare ; Ta upp kontakten med de andra på scen. Alla forslade runt sig i sin egen bubbla. Efter den uppmaningen blev den detaljen avsevärt bättre! Över huvudtaget ; Ack, så bra det ser ut! Det här är alls ingen hopplös uppgift! Vi har ju några dagar på oss… och då hinner alla utveckla den grund de nu står på för sina karaktärer. Och det är kul! Alla är dessutom väldigt starka… har en enorm potential att kraftfullt agera ut sina repliker. Inte så långt ifrån att Undertecknad hoppar och vibrerar så där han gör när han myser inför förträffligt skådespeleri! Jäklaranamma!

 

                Dagen får sina tre stjärnor då Undertecknad dessutom och ovanpå allt annat gjorde en riktig kämpamatch på blå banan, Söndrumshallen. Övermäktigt motstånd – ung lärarkandidat med förmåga att springa hur mycket som helst och med en förtrollad racket att spela med… Men Undertecknad lyckades med enormt slit få till fyra games i första set. Det var inte illa… men krävde så mycket att soppan tog helt slut till andra akten… då ville inte benen längre och skärpan förskingrades och bollarna for ut till höger och till vänster… Men förbollat bra ändå… ut med högburet huvud – för första gången i höst. 4 – 6, 0 – 5… så slutade det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 19 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret17.15: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen

                Otroligt bra repetition… alla tiders… bäst under den här repetitionsperioden… Kanske under hela året. Och så otroligt lustfyllt… Undertecknad skrattade vid ett tillfälle så han gick dubbelvikt i kramp. Men det är inte lustfylldheten som är det viktiga. Det är att vi tar oss framåt och att vi hittar allt mer av det dolda i texten. Det är kanske kärnan just till lustfylldheten… Hur som väldigt spännande! Alla på tårna… och så det att vi kom igång med en gång. Verkligen… pang på peangen! Första akten fram till slutet… och vi har kopplat ett stadigt grepp om den episoden… Eller i verkligheten halva pjäsen – ty så är det. Första episoden något över en timme. Således kommer huvudrätten ut strax efter åtta, inte senare än kvart över. Det är mycket bra… och sen återstår det 45 minuter till desserten… och det är också bra!

                Så här långt ser det förnämligt ut! Och för all del… Det är förbaskat roligt ock! Undertecknad, som har sina krämpor över allt, framför allt lederna… Kan med råge rekommendera – för att inte säga ordinera en repetitionsrunda som denna. Det är gott läkemedel för dylikt tillkortakommande. Smärtan försvinner totalt! Det är faktiskt sant!

                Gott!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 20 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret09.00: Arbetsplenum – Rapportskrivning – Husknuten - 17.15: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen20.00: Frisksport – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                För tredje sessionen i rad höll vi god repetition.

                Här är Undertecknad, av gammal vana, rädd att det ska fallera varannan gång… så brukar det vara! Nu tre repetitioner i rad… alla högeffektiva, kvalitativa, kreativa, med mycket glädje och lust… Tre på raken där alla gör sitt yttersta – Bubbelmaskinen också… så trevligt, bra. Det tar oss framåt i rask takt.

                Idag började vi med att läsa igenom texten i den så kallade andra episoden. Något kände Undertecknad att rösterna har en tendens att krympa ihop… bli en aning sluddriga – för intima kanske, vid gårdagens rep. Läsningen var en åtgärd att få strupspänsten att fungera fullt ut igen. Ett resultat som inte lät vänta på sig… i alla fall i början av genomgången på golvet. Det ska väl Undertecknad, när han summerar, erkänna att vid den andra genomgången sinande energin. Det har varit tre tröttande dagar så det var kanske inte så konstigt.

                Vid sista genomgången – då försökte vi köra igenom hela andra delen utan avbrott (det gick si och så men i huvudsak) så tog vi oss igenom på 24 minuter. Nu börjar det likna något… ett par, tre minuter spelar vi in när allt satt sig till 100%. Fantastiskt!

                På tal om det sistnämnda… den sinande energin ; Undertecknad måste be att få uttrycka sin stora beundran. Aktörerna – de allra flesta – kommer från ordinarie arbeten. Att de orkar? Det är rent utsagt fantastiskt. Moderna hjältar! Människor vars hängivenhet är så övertygande… på alla händer… så när den sätts samman i ett ensemblearbete som detta förmår summan av energiutsläppet flytta berg… nå ändan upp i himlavalven för att där kittla Fru Thalia under fötterna. Det mår hon mycket gott av! För att inte tala om hur Undertecknad mår… PRIMA allt!!!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 21 september 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret16.00: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Om det ändå varit så att Undertecknad gett sig en dag ledigt! Då hade han inte behövt bokna så… då han inget gör. Den här fredagen signalerar just detta… Den totala slappheten sög in Undertecknad och ovan på det såg till att han skämdes gränslöst!

                Nåväl… Någon förpliktelse klev ändå över till fullbordan! Ett par av Pilefeltkontorets gamla stolar tog plats i ett släp för transport till Wapnö… och scenografibygget i morgon… Ja, och sen… nä… nej…

                Ni ser själva! Skral dag!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 22 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 18.00

 

Kontoret12.00: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen

 

                Skralade det igår så blev det desstumer gjort idag! Film på programmet… men först skulle scenografin resas på Gårdsscenen. Undertecknad kom i kläm, orsakat av privata förhållningsorders, så när han anlände stod redan världens bästa scenografi på plats. Några plattor kom han i åtnjutande av att hjälpa till med… men på det hela taget var det redan gjort när han kom till Wapnö. Och som sagt… Fantastiskt bygge! Det finns inte, i skrivande stund, några riktiga vassa vitsord att strö över årets scenografi. Den är kort sagt enastående vacker, ändamålsenlig, en lite revolution i sig och precis som tänkt! Mycket, mycket bra!

 

                På Västra kyrkogården… vid St. Katarinas kapell samlades aktörerna för dagens första filmtagning. Lördag – lika med filmdag… Undertecknad huvudsakliga sysselsättning. Ett par av kärntruppens äldsta aktörer… Och två barn. Perfekta barn – om man får uttrycka sig så. När vi kom störtregnade det… skurbemängd dag. Men mellan skurarn, strålande solsken… så snart det regnat färdigt rusade vi ut och ställde upp. Det äldre paret på en kyrkogårdsbänk och de yngre med raska ben runt, runt dem. Undertecknad hade att läsa ingressen till scenen och ställde upp med sin tunga bok. Det ordnade sig med ett par tagningar… och så plockade vi insticksbilder innan regnet åter nalkades… men då var vi helt klara… Undertecknad signalerade stor förnöjdsamhet med arbetet och tackade alla deltagande… Gott och väl!

 

                Sen fick vi vänta ända tills klockan sju innan det var dags för nästa session. Vi var tvungna att vänta in mörkret för att få den rätta stämningen med de strålkastare som stod oss till buds. Berättarösten… och all små instick som han gör under pjäsens gång. Det blev att flyga upp och ner för Undertecknad på den nyuppresta Wapnö-scenografin… och så gick kameran… och vi plockade på oss vad vi behövde… När vi sent om sidor stod klara skulle det visa sig att klockan passerat elva… utan att vi märkt det – engagerade som vi var – Fotografkollegan och Undertecknad, hade tiden rusat alldeles iväg med vårt arbete.

                Nu är det nog så att vi bara har en julmiddag kvar att filma – den kommer på tapeten i morgon…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 23 september 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret12.00: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen

                Det blev mycket film i helgen… Idag – Julmiddagsscenen! Alla hade olika maträtter på sin lott – Undertecknad hade att ordna prinskorv och köttbullar… inget saknades på bordet – till och med en julskinka… fast det var en maskerad bit kassler… Sill och ägg. När allt var ställt i ordning – vi spelade julmusik för att komma i stämning… och allt pynt var placerat… så började kameran tanka in alla goa bilder, ansiktsuttryck, den stela konversationen, en och annan snapsvisa och lappen som kallade till samling i vardagsrummet… sist blev moster Malvina sittandes… än en gång läste hon den skrivna lappen och sköljde ner sina dystra tankar med mera brännvin… Det där var en hjälteinsats för även om det absolut inte var någon alkohol i glaset fick hon dricka ett par omtagningar och det var mer än vad aktrisens mage tålde…

                På det hela taget… En lyckad julmiddag! I sanning! --- Det var årets första julstämning som kom sköljandes över alla och en var… Väldigt trevligt… Nu bara med hopp om bra bilder och den rätta tidsandan. Kostymerna har också blivit väldigt trovärdiga… Ah… Undertecknad har här en tendens att bli väldigt berömmande! Det har han ock anledning till! Bravo!!!!

 

                Efter jul i stugan och i iordningställande av lokaliteterna tog det sedvanliga tuggandet igång en våning upp. Repetition… dagens munsbit vid namn Episod (3) tre. Vi har nu kommit till den rutinen att vi kör igenom hela episoder och börjar med en runda då vi har möjlighet att gå in och korrigera. Därefter… så gott det är möjligt rakt igenom utan avbrott. Riktigt så enkelt är det inte. Det stoppas här och där… och vi tar om. Vid andra rundan således som brukligt. Men på det hela taget… vi tog oss ändå förbluffande pricksäkert igenom episoden… 34 minuter förflöt… Men det var kanske inte det viktigaste. När vi efter diverse skottlossning och avslöjanden av familjehemligheter kom fram mot slutet av pjäsen satt Undertecknad i tårar – så rörande och välspelat var det… Fantastiskt! Åter igen en högkvalitativ repetition… de står nu som spön på scen. Vi tar oss raskt framåt… och denna eftermiddag var kanske det bästa beviset för det. Mycket bra! På alla händer…! Det som känts lite trögt och stelbent… skjuter nu fart och inlevelsen är det inget att klaga på.

                En mycket bra söndag på Wapnö!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 38, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2007 >>>

Bye, bye, Lenin

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2008 >>>

Första stegen mot ett nytt projekt: ”Levande Minnen”…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2009 >>>

Bra men besvärliga repetitioner hela veckan (”Sommarkvällar”) Till helgen provade vi oss fram på nyrest scenografi och med musik för första gången

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2010 >>>

Många roliga events på Högskolan, viktigt möte för Projekt Respekt! men fortfarande oro i de leden… Sångshow med Husknutarna och budgetberedning i Laholm. Intensiv vecka!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2011 >>>

Fantastisk helg Kuggaviksgården med ledarutbildning och ensamhet för Trollkarlsrapporten. Steg för steg med INTERREG och rolig fotografering på Halmstads Teater

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2012 >>>

Blind Dejtz i stor filminspelning på Kulturhuset i en vecka där vi började brotta ner den fjärde episoden. Bra repetitioner med härligt gäng!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2013 >>>

Fantastisk filmlördag med Mordkommissionen. Kreativ krevering! Något mer stapplande med scenaktörerna på Wapnö. Premiär för teaterkursen med fåtal entusiaster…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2014 >>>

Hatten har blivit Viktor. Repetitioner som knackar och tröttar. Näbbgäddorna och klagokören har tagit över. Men vi är på väg!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2015 >>>

Filmarbetet (MPW) vidare med redigering – Suddigt i repetitionssalen men framåt. Första veckan i frid med mordet… Ja, ja… Kulturskolan förstås

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2016 >>>

Lite filmredigering på Kronobränneriet. Full styrka på Wapnö-repetitionerna. Till helgen lyckat filmarbete – bl.a. till Båstad. Alla film till Mord På Wapnö säkert tagna… trots en padda till kamera

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2017 >>>

Mycket med filmerna (MPW)! Däremellan repeterar vi teater… Det är bara Wapnöuppdrag som gäller just nu! Till glädje en liten filminspelning i Tönnersjö skogsbygd!

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>