Schema och logg vecka 38, 2014

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 15/9

Tisdag 16/9

Onsdag 17/9

Torsdag 18/9

Fredag 19/9

Lördag 20/9

Söndag 21/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

 

 

10.00

11.00

11.00: Scenografi och teknik

Wapnö Scen

11.00: Repetitioner Scendetaljen Wapnö Scen Scenografi och teknik

11.00

12.00

12.00

13.00

13.30: Pappaledigt

13.00

14.00

14.30: Text och talövningar Scendetaljen Wapnö Mejerisal

14.00: Kontoret

14.00

15.00

15.00: Repetitioner Scendetaljen Wapnö Scen

15.00: Radio H Radioinspelning

15.00: Repetitioner Scendetaljen Wapnö Mejerisal

15.00: Friskvård Tennis HTK Cell # 111

15.00

16.00

16.00

17.00

 

17.00: Repetitioner Scendetaljen Wapnö Mejerisal

17.00: Wapnö Scen

”Mordscenen” Filminspelning

17.00

18.00

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis FFC Söndrumshallen

# 110

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Jo... Nu går vi in i det sista… Pusselbit för pusselbit… men det ska läggas ihop till en helhet också… Repetitioner och filminspelning.

Där har vi de sista pusselbitarna. Och det är också bäddat så att vi till helgen ska kunna skönja helheten. Men det gäller att det

blir högkvalitativt… ty tiden går… och den där malande oron ligger hela tiden på lur. Det går helt enkelt inte att slå sig till ro…

Men å andra sidan är det ett ärrat gäng som mumsar på kakan. Hårt arbete och koncentration är lösenorden som gäller… om det

leder till framgång återstår att se. Vi kan bara göra så gott vi kan och se till att satsningen är hundraprocentig!!!

 

Måndagen den 15 september 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret15.00: Repetitioner – Morden på Tylön – Wapnö Scen - MPW

                Kantiga repetitioner – Undertecknad kände som om han inte kom ur sin bubbla… Andra höll med – andra åter tyckte det var en viktig och bra repetition… Men Undertecknad kom aldrig över de atmosfäriska störningarna.

                Ryssfamiljen på scen. Vi frestade de scener som Olgakreatören inte varit med och repeterat sen hon kom tillbaka från Ryssland.

                Något bättre när Undertecknad fick agera regissör… Episod fyra. För första gången på länge. Här gick det skapligt… ska sägas. Vi ägnade mycket av tiden till att rekapitulera det vi en gång för länge sen satte. I huvudsak… kom aktörerna ihåg det vi då la fast som utgångspunkt för det fortsatta arbetet. Men trots allt… så var det här en svår dag för Undertecknad!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Mord På Wapnö – Repetitionsschema vecka 38

 

Upp>>

 

Tisdagen den 16 september 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret13.30: Pappaledig – Hemspråksundervisning15.00: Radioröstinspelning – Radio Halland – Mord På Wapnö

                På stentrappan utanför Radio Hallands byggnad på Lilla Torg. Tre till samling… Känd radioröst tog oss med in i det allra heligaste i radioslottet… och där ställdes en mikrofon till hans röstförfogande. Medelandet om ett domstolsutslag lästes in. Det tillhör första episoden av vårt Wapnöspäk. Inspelningen tog drygt fem minuter – Radiorösten är nämligen fullt professionell på att vara sig själv. Sen satt vi över en kaffelatte och summerade vad som komma skall i teaterhalmstad… En trevlig stund allt! På gatan utanför konstaterade vi att ännu en pusselbit skapats… Nu kan vi snart lägga dem alla på plats…

 

                I övrigt pyssel med repetitionsschemat… som publicerades vid femsnåret… Därpå ledig kväll… Välbehövligt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 17 september 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret15.00: Repetitioner – Scendetaljen – Wapnö Mejerisal – MPW20.00: Friskvård – Tennis – FFC – Söndrumshallen

                Första passet… En knepig kyss att ta ställning till… Den har vi gått och dragit på, repetition efter repetition. Har vi någonsin känt oss bekväma med den – nu var vi tvungna att ta ställning – och det blev ett nej… Sen satte vi scenen med utgångspunkt från den svartsjuka som texten anger. Frid och fröjd… över allt, utom mellan rollfigurerna som brakar loss sinsemellan.

                Andra passet… Hela den ryska familjen. Vi valde att stanna utomhus – en fantastiskt höst vi fått. I solen knagglade vi repliker… som inte riktigt satt sig ännu. Efter fikan – pizzabröd – fortsatte vi inomhus. Här tog vi oss an mer kända scener och genast gick det bättre.

 

                Äntligen en poäng ihop med Grannen som kvällen till ära spelade väldigt bra. 6 – 6… Bättre än förväntat och den fjärde Fula Fatet-poängen för säsongen! Härligt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 18 september 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret17.00: Repetitioner – Scendetaljen – Wapnö Mejerisal – MPW

                Äntligen en repetition som från början till slut var högkvalitativ… Det var ett tag sen… för mycket har virrats igenom… eller gått på halvfart… eller haft atmosfäriska störningar… eller bara skämtats bort… eller tuggats då textläxa suttit för dåligt (det sista gäller företrädesvis Undertecknad…). Men i kväll. Först ut poliserna i fjärde episoden. Redan från start kände man ett temperament som inspirerade. Undertecknad fick för övrigt göra det han är bäst på – nämligen att regissera. Två timmar som drev fram svett. Rakt igenom episoden två gånger… båda med detaljrepetitioner… för att finna vägar för lite mer temperamentsfullt utspel. Och då plötsligt hittade vi vägar in till humor och lustigheter. Alla på tårna… Inte minst Josefssonkreatören, som tagit hand om sin roll på ett föredömligt sätt! Nu fick han betalt. Men alla var kreativa, rörliga i sinnet och verkligen på tårna – det blev ett rakt tillfredställande resultat! Ända som störde var den urusla akustiken i Mejerisalen…

                Därpå förvirring. Undertecknad ner till stan för att hämta resten av ensemblen… andra halvan till dukat Wapnöbord. Varm mat vankades… Det är inte mer än rätt – ändå känns det som om vi håller på att skämmas bort.

                Redan i bilen åter mot Wapnö kändes det som om de aktörer som hämtats vid Pilefelt/Nyhem var redo för en reell insats. När vi kom tillbaka mötte vi de andra mätta och belåtna i kantinen – där gick det emellertid inte att motstå det upplagda – Pannbiff rikligt garnerat med stekt lök och klyftad potatis i en sås gjord för gudar… ja, eller oss då. Undertecknad kastade i sig en portion medan Mindykreatören mannekängade med sin nya kollektion. Klänningar hon bar upp med den äran… och som fick Mindy att just bli Mindy… God smak… alldeles lagom utmanande ; Just Mindy!

                I Mejerisalen blev det svettigt! Polischefskreatören satt kvar och fungerade både som sufflös och åskådare. Skönt att ha ett öga i salongen… fick alla att höja ribban ett snäpp. Men det släpar för Kermitkreatören… som nu känner sig allt mer pressad, stressad… inte minst för att alla har fått för sig att de kan agera regissör… Att påpeka hans misstag gör honom ju inte säkrare. Ändå – En alldeles utmärkt repetition. Undertecknad gick svett ifrån den… och dessutom enastående roligt… Det är verkligen full fart nu… och vad anbelangar Kermitkreatören ; Fruktar Undertecknad inte det minsta… det får ta den tid det tar… och brister regissören i tålamod (…) faller korthuset samman… Däremot måste nog regissören säga ifrån att det är han och ingen annan som är regissören… På det hela taget en fantastisk eftermiddag, kväll på Wapnö – endast salen får en reprimand med sin tröttande akustik.

                Kvällen skulle ändå enda med en fadäs. Christerkreatören slängde sin väska på grusparkeringen för att jaga rätt på sin studentmössa. Väskan lyckades sen Undertecknad backa över… helt ofrivilligt… men för djäkligt ändå. En ny t-shirt blev smutsig och annat gick också i tu och Undertecknad skämdes att han blossade. Förlåt!

                Riktigt förtagen glädje uppstod ändock inte. Det här var det bästa repetitionspasset på länge!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 19 september 2014

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret14.30: Repetitioner – Text- & Talövningar – Scendetaljen – Wapnö Mejerisal – MPW

                Vet inte om det här gav aktörerna så värst mycket… Det påstår de emellertid själva. Röstövningar – för att få tryck i rösterna… och för att i viss mån och om möjligt få dem starkare och lägga ner dem så att de inte spricker eller går i falsett – bärigare… Repliker – bara de egna… i cirklar, runt, runt i Mejerisalen, var och en för sig. Undertecknad gav dem tid allihop – lyssna, korrigera, föreslog upplägg och nyanseringar. Som avslutning improvisationer runt texten. Till detta kom två bra uppspel… Visst… det går att transformera och hitta nya möjliga uttryck. Det där var spännande hur som… och förhoppningsvis öppnade det upp för nytt tänkande… och möjligheten att se annorlunda på sin text. Vi var fem till övningarna…

                Bortskämdheten fortsätter. Samling vid bordet… där en superb laxrätt serverades… Till detta en ledig kväll…

 

                Den lediga kvällen… gav oss i kantinen möjlighet att forma till Viktor. Hårfärg… och klipp därtill. Så plötsligt stod han där ; Undertecknad transformerad till Viktor Sergejevich Kovalchenko!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 20 september 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

11.00 – 20.00

 

Kontoret11.00: Scenografi – Teknik – Samling – Iordningställande15.00: Friskvård – Tennis – HTK Cellspel17.00: Filminspelning – Wapnö Slottsmiljö – Mord På Wapnö

 

                Att få tag i en dragkärra en lördagsförmiddag… ja du… Det var inte lätt. Så småningom hittade vi en. Då kostade hyran av den samma 199:- För dyrt för Undertecknad plånbok… så då fick det skramlas bland undangömda plånböcker, spargrisar och myntsamlingar… Till sist var vi på väg till Boriskreatören för att hämta det han så stiligt byggt. Där blev kärran full och dragen till Wapnö… och i hettan, denna Britthöst avlastad. I övre stora salen – vår scen – ställdes detaljerna upp… och blev överhängda med vita lakan… och i ett trollslag var vår scenografi på plats… Nu kom uppenbarelsen… Det är en sterbhusmiljö… Underbart när idéer transformeras till verklighet. Under resten av den tidiga eftermiddagen kom strålkastare och annan teknisk utrustning på plats ombesörjt av Boriskreatören… som tagit och fått ansvaret för den sceniska miljön.

 

                Raska tag i transport mellan Undertecknads världar.

                Söndrumshallen… Tennis… Halmstad TennisKlubbs Cellspel… Andra matchen… 4 – 0, 5 – 3. Klarare kan inte en seger bli… och Undertecknad spelade bra mot seriens organisatör. Bra fotarbete, några härliga passeringar, koncentrationen fullständig… och viljan att vinna… Allt fanns där och exponerades.

                I rasande fart till rakning och dusch… Snits på Viktor… och så iväg igen… med andan i halsen!

 

                Wapnö part II:

                Film. Mordet och Christers vingelfärd.

                Men först bänkade vi oss att se det som kommit fram under filmteamets arbete… och tänka sig. Fasananamma… Riktigt bra! Överraskande bra! Åh, film som ska vara så svårt… Men det funkade, det var vi alla överens om. Framför allt så fungerade skådespelet! Och framförallt så fungerade det för the leading lady – Polischefen själv. Hon var helt enkelt strålande!

                Sen gav vi oss i kast med mordet. Mordet på Viktor Sergejevich. Blod framställdes – efter viss möda och visst bryderi – i köket… Repliker repeterades in – endast Undertecknad hade något att framföra. Kameran på plats… och så en handfull repetitioner… Undertecknad har ju att gå i golvet efter förgiftning… Inte så lätt för en gubbe i Undertecknad ålder – att falla snyggt och helst inte göra sig så illa att justering uppstår. Och så rullade kameran… och vi fick naturligtvis ta om det… (det blev inte bar ändå… ty mördaren högg fyra gånger där texten förespråkade fem knivinjektioner). Ändå – vi konstaterade oss nöjda och Undertecknad ger sig själv en fyra för spel, inlevelse och fall… Gott nog!

                Vingelfärden… vi riggade ljuse och lät kameran gå… I trappan, med den sjusovande Viktor, från soffan, på gården, i annexet och trappan upp… där mördaren uppenbara sig… Raskt arbetat… ändå förflöt oändlig tid. Inte förrän vid pass elva stod vi på slottsgården och bestämde för framtiden. Är det möjligt att ta porträtten på måndag? – Vad händer i morgon? – Kan vi lägga in filerna så att det blir lättare för vår unge tekniker att köra ljus och filmvisningarna? Jo, visst det kommer en dag i morgon också och det kommer en övermorgon med!

                Bäst denna arbetskväll på Wapnö. Utan tvekan filmvisningen. Värsta skräcken är borta! Filmgrabbarna har gjort ett fantastiskt arbete, tillika aktörerna! Det blev mer än godkänt… Bäst av allt… det finns mer att putsa på. Ljudläggning, färgkorrigering… och musik. Det kommer att bli storstilat!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 21 september 2014

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

11.00 – 19.00

Kontoret11.00: Repetitioner – ”Morden På Tylön” – MPW – Wapnö Scen

                Lika bra att erkänna det. Ork fanns blott för det första passet… Episod 4. Där blev det högkvalitativ repetition. Läsning och så upp på scen. Rakt igenom på fullt allvar och på högsta varv! Med bra utdelning… När vi knaprat i oss dagens fika – vilken framställts av Olgakreatören och bestod av riktigt ryska piroger – kom vi till knepighetsbarnet i vårt arbete. Scenerna med den ryska familjen… De var dessutom, denna eftermiddag haltande, då Mindy saknades… på riktigt. Frågan är hur mycket dessa haltande övningar ger. Mest för textläxan – ty av samspelet blir det inget! När man sen ska lägga ett baksug från igår kväll… då övningarna som skrivits drog ut på tiden – var väl lusten inte särskilt stor… i alla fall inte från Undertecknad sida. Han behöver… minst sagt att ta igen sig… på riktigt… ta igen sig! Men något fick vi provat filmpartierna – som nu lagts in i tur och ordning. Vår unge filmmaskinist rattade på och i honom fanns det tröst för våra förehavande. Det blev en eftermiddag dedikerad honom. I övrigt haltade det som sagt…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 38, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2007 >>>

Bye, bye, Lenin

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2008 >>>

Första stegen mot ett nytt projekt: ”Levande Minnen”…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2009 >>>

Bra men besvärliga repetitioner hela veckan (”Sommarkvällar”) Till helgen provade vi oss fram på nyrest scenografi och med musik för första gången

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2010 >>>

Många roliga events på Högskolan, viktigt möte för Projekt Respekt! men fortfarande oro i de leden… Sångshow med Husknutarna och budgetberedning i Laholm. Intensiv vecka!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2011 >>>

Fantastisk helg Kuggaviksgården med ledarutbildning och ensamhet för Trollkarlsrapporten. Steg för steg med INTERREG och rolig fotografering på Halmstads Teater

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2012 >>>

Blind Dejtz i stor filminspelning på Kulturhuset i en vecka där vi började brotta ner den fjärde episoden. Bra repetitioner med härligt gäng!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2013 >>>

Fantastisk filmlördag med Mordkommissionen. Kreativ krevering! Något mer stapplande med scenaktörerna på Wapnö. Premiär för teaterkursen med fåtal entusiaster…

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2014 >>>