Schema och logg vecka 38, 2013

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 16/9

Tisdag 17/9

Onsdag 18/9

Torsdag 19/9

Fredag 20/9

Lördag 21/9

Söndag 22/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

10.00: Wapnö Teknikgenomgång

10.00: Repetition ”Viskar Om Mord” Heagård Sal - Filminspelning

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Repetition ”Viskar Om Mord” Heagård Sal - Teater

12.00

13.00

13.00

14.00

14.00: Friskvård – Tennis # 102

14.00: Wapnö MPW Presskonferens

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00

17.00

17.00 Repetition ”Viskar Om Mord” Heagård Sal - Teater

 

17.00

18.00

18.00: Repetition ”Viskar Om Mord” Heagård Sal - Teater

 

18.00: Repetition ”Viskar Om Mord” Heagård Sal - Film

 

18.00

19.00

18.30: Premiär Teaterkursen NBV

 

 

19.00

20.00

20.00: Friskvård Tennis # 103 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

Nu är vi framme vid inspelningarna av filmerna till Mord På Wapnö. En sista repetition på torsdag… därefter inspelning på lördag… och ett klart delmål är färdigt. Men

mycket återstår… inte minst arbetet med aktörerna. Men rekvisita, kostym, det tekniska… Bäva månde den tappre regissören… ty nu får han sätta full fart. Ett bud om

någon slags körengagemang har nått fram till kontoret… Det får också utrönas under veckan… Teaterkursen får sin premiärsittning… Annars är det egentligen bara

Wapnöspäket som upptar vaken tid…! Davaij!

 

Måndagen den 16 september 2013

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.45

Arbete på Kontoret – 14.00: Friskvård – Tennis - 18.30: Premiär – Teaterkursen – NBV / Andersberg

                Knäredapågen… Tufft… men till slut lyckades Undertecknad nå 6 – 6… på sugande ljusblått golv i Söndrumshallen.

                Ett lustigt bud på ett körengagemang har nått kontoret… Vad det innebär och handlar om får utrönas under veckan… men mystiskt är det. Budet kom från en gammal kär körbekant… och hon menar alltid allvar… med alla sina tokigheter… Spännande!

 

                Repetitionsschema… som gick ut vid pass två eftermiddag.

                Till kvällens teaterkurspremiär kom det fyra kvinnor för att förkovra sig. En klar besvikelse… men Undertecknad beslutade sig för att köra med dem… även om önskat antal varit minst sex. Det blir liksom lite roligare om man är fler. Två till kommer, som fått förhinder denna kväll. Rundsnack och presentationer – så inledde vi höstens kursverksamhet.

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Mord På Wapnö - Repetitionsschema Vecka 38

 

Upp>>

 

Tisdagen den 17 september 2013

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”Viskar Om Mord”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontorsgöromål – 18.00: Teaterrepetition – ”Wiskar Om Mord” – Heagård Sal

                Kallt i ladan ikväll… Hela ensemblen samlad för att gripa sig an den andra episoden… den som gick på tvären under de sena repetitionerna i söndags… Den episod… som teoretiskt är svårast… och som också berett oss problem redan från början. Kvällen repetitioner lade fullt fokus på just detta textparti. Till denna samling hade vi även förärats med en tillskyndande hjälpreda – en person som tagit sig an den svåra uppgiften att med manuset i knäet rätta oss när vi kommit fel eller glömt repliker. En sufflös… inte så dumt att ha en sådan parkerad i salens ljusaste vrå, ivrig att rycka in. Och Undertecknad tror minsann att hon även gav inspiration till gruppen på scen… ty under kvällens övningar slog vi igenom krånglet och fick god ordning på text, rörelser och utspel. Två gånger igenom episoden – En första med ideliga stopp för korrigeringar eller stadfästningar – En andra rakt igenom utan avbrott… Och vi var loss! Inte bara det att vi som grupp klarar episoden utan även att var och en nu finner allt fler små detaljer som gör spelet mer intensivt, mer levande. Riktigt bra…! Undertecknad var själv på ett strålande humör… och efter ett tag var det ingen som klagade på den ouppvärmda lokalen… snarare tvärt om. Nu har vi den; Den andra episoden – nu har problemen skingrats… men det gäller naturligtvis att hålla kvar det greppet… att ackumulera det vi nu kom fram till… så att det inte faller av fram till söndag… då vi åter ska ner i denna häxkittel av text och andra kompositioner. Bra kväll – Härligt arbete!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 18 september 2013

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret – 20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                På Wapnö för att diskutera nödvändiga åtgärder med det tekniska inför premiären. Bland annat behövs overheadprojektorn flyttas från huvudscenssidan till den motsatta. Gardiner ska monteras ner och monteras en trappa upp. Tunga mörkblå som ska bilda fond i vårt överklasshem… Men annat kom också att diskuteras. Jul På Wapnö – nytt engagemang… En månad från jul. Och som grädde på Wapnömoset. En sommarföreställning i godsträdgården. Vi ägnade viss tid till att titta ut ett ställe där vi skulle kunna etablera scen. För all del – gott mos. Det där var nog sällsamt väl genomtänkt från Wapnös sida och Undertecknad tackade ja utan att egentligen tänka sig för. Som det ska vara alltså.

 

                Ner till Laholm. I Laholm luktade det höst från markerna… Här fick vi hjälp av Laholms Sommarspel att hitta kläder till vår präst. Två kaftaner… och något som kanske skulle kunna passa Sturekreatören – vi har haft fasligt svårt för att hitta en vanlig skiten vaktmästarrock… Nu har vi en… fast det är ingen rock direkt. Så jakten går väl vidare men vi behöver inte ladda den stora kanonen. Väldigt trevligt och bredvilligt bemötande hur som helst. Tack för denna hjälp, Laholms Sommarspel!

 

Och så mail från Högskolan…

                Hej Hatte!
                Hoppas att allt är bra i höstrusket! NU är det dax för en ledarskapskurs igen , denna gången för förskollärare och de som ska bli lärare för åk 1-3, de är en grupp och ca 32 st. Kursen startar v 45 och håller till v3 och jag undrar om du har möjlighet att vara med i denna kursen också och göra i princip samma som du gjorde med ämneslärarna i våras? Det blev ju mycket bra kritik för dina insatser!
                Jag har 20 timmar i denna kursen att
erbjuda. Jag håller med schemat just nu och tänker mig 4 tillfällen med ca 16 st i varje grupp, vilket blir 2 tillfällen för varje student med 4 tim per gång. Hur ser det ut för dig, kan du 4 tillfällen någon gång i v 49, 50 , 51 ?
Hoppas det bästa!
Vänliga hälsningarHögskoleansvarig

 

                Ja, jaJättebra! Kul och finns det en slant att kvitera om man orkar hela vägen in i mål. Mest gläds Undertecknad för att det faktiskt är ett mycket roligt jobb!

 

                Fula FatetFörlust i omgångens nyckelmatch. Namnen och Brodern på andra sidan staketet… Grannen på Undertecknads sida. Siffermässigt en storförlust; 4 – 8… och nu halkar vi efter i tabellen. Ja, ja… det kan verka fånigt men Fula Fatet Cuppen är på liv och död… Och nu död… Enda roliga denna onsdagskväll på ljusblå fältet var att vi bröt Broderns serve. Han hade nio raka servegamevinster innan denna match… Men nu har han inget rakt längre!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 19 september 2013

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”Viskar Om Mord”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontorsgöromål – 18.00: Filmrepetitioner – ”Viskar Om Mord” – Heagård Sal

                Känns som om hur Undertecknad nu än anfäktar kommer han ingen vart. Helst skulle all koncentration nu läggas på uppsättningsarbetet… med alla de tusen små detaljerna. Men det vanliga livet tränger ideligen undan detta fokus. Till skoldoktorn med Den Nye Lille Medlemmen – Handla. Då kylskåpet står tomt… - Till skolan… (…) från skolan… (…)… Ovidkommande telefonsamtal… Allt äter tid och uppmärksamhet. Mellan dessa varv har Undertecknad emellertid gjort ett försök att få till diverse handrekvisita. Vykort från Chipping Norton… och annat. Men… Det finns ett visst strypgrepp kopplat…!

 

                Skönt då att komma till repetition. När dörren är stängd till kylslagna salen… är den också stängd för obehöriga problem. Det är där livet börjar… i arbetet med att konstruera liv.

                Lille Christer och Doktorn. Filmrepetitioner. Vi traskade oss igenom samtliga scener… mest för att skaffa oss en bild, en läsning. När kameran kommer på plats på lördag polerar vi utspel och lägger sista handen vid inlevelsen… det var inte det viktigaste ikväll. Ändå var där scener som blev fullt acceptabla. Det är inte lätt för en elvaårig pojke att hitta rätt när han kanske mest känner att det hela är pinsamt… Men barnaktören gör sannerligen så gott han kan vänligt behjälpt av Martakreatören. Och de får de få scenerna att blomstra… om än ej att slå ut i full blom.

                Andra passet… Vita familjen.

                In emellan måste Undertecknad hasta ner till Heagård Scen att skaka hand med teateraktörerna. De är samlade där i värmen att läsa mot varandra. De har de gjort sen de kom vid pass sex. På scenen är stämningen god… men ett aber gör sig synligt. Kaftanerna passar inte… Antingen är det Prästkreatören som är för stor… eller är plaggen för små. Där ser man. Undertecknad ska helt enkelt inte trampa in i kostymdetaljen… Där har han ingenting att göra… Han som knappt ens köper kläder till sig själv. …la prästkappor! Nu får vi ut på ny jakt…

                I kylslagna repetitionssalen – tvärs över gården från scenen sett – är de båda aktörerna igång och har hittat nya lösningar på en av scenerna när Undertecknad kommer tillbaka. De spelar upp… något blyga – som om de tänker – vi lägger oss inte för mycket i regiarbetet. Men det kan aldrig komma på tal. De vet vilken väg vi ska gå… och de följer den… även om det bara är snöpinnarna som markerar den i snödrevet. Och de hittar rätt… som de så ofta gjort under de här repetitionerna. Nya lösningen är spännande och ger vida associationer – Den accepteras utan prut och med ett ”Bravo!!” som direkt påföljd. Sen löper vi igenom samtliga scener. Vi har full koll… sen gäller det på lördag. Då ska vi brusa ut i full inlevelse. Ett utspel som kommer att grunda sig på det arbete vi i och med kvällens konfirmerande repetition nu avslutat. Härligt! Nu fram med kameran… så kör vi… På lördag blir det så… och då vankas helt andra problem… naturligtvis.

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 20 september 2013

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”Viskar Om Mord”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontorsgöromål – 10.00: Teknikgenomgång – Wapnö Scen14.00: Presskonferens – Mord På Wapnö – Wapnö17.00: Teaterrepetitioner – ”Viskar Om Mord” – MPW – Heagård Sal

                Teknisk genomgång på Wapnö… och lite av löfte om guld och gröna skogar. Högspänningshandsken skulle flyttas – allt och det som nu följer på Undertecknad inrådan – Ett rå skulle monteras för bakre scenen (vår huvudscen) så att möjligheten att hänga stålkastare säkerställdes och det på ett säkert sätt. En projektor monteras på motsatta sidan huvudscenen för våra filmvisningar. Stora ingrepp Wapnö Scen… och när Undertecknad gick för andra uppdrag var löftet om dessa förbättringar givet. Om än det lät nästintill otroligt…

 

                Presskonferensen drog en hågad journalist till sig… En bättre än i fjol då vi satt att stirra på väggarna… Och det blev riktigt trevligt. Journalisten – från den lokala gratistidningen – mötte ett gäng som var på osedvanligt gott humör och flamset överskred kanske måttet av seriösa svar… men av detta blev det ändå ett vettigt möte. Fotografering i soffan med stora gobelängen som fond avslutade denna halvtimme till vilken alltså endast en av Halmstads samlade murvelkår kommit. Men vi kunde i stilla ro ägna oss åt en stunds avkoppling tillsammans och goda bredda macka från Wapnö kök. Vi har ändå alltid spörsmål att dryfta så alla samlingar har sitt värde. Till sist var det bara kompositören och Undertecknad kvar i samspråk. Denna unga kvinna har många goda tankar om sin konst. Hon tillhör en släkt som närmast är att beteckna som en dynasti inom kultursfären i vår lilla stad. Vi förde ett spännande resonemang i pusten av presskonferensen… tills Wapnös Restaurangchef kom att avbryta oss. Undertecknad var tvungen att följa med upp till scenen… för att där få reda på att samtliga föreslagna förbättringar gått åt pipsvängen… Endast förflyttningen av projektorn kommer att bli aktuellt… Så av guld och gröna skogar blev det väl bara en vindpinad buske kvar… Men det var nog uppenbart redan från början… Så är nämligen det ekonomiska tänket på godset!

 

                Sista teaterrepetitionen i Heagård Sal… Ensemblen samlad för en duvning av tredje och fjärde episoden. Kompositören på plats med ny musik att pröva. Först bara med Sturekreatören… Hans utryckta monologer i fyran nu beledsagade av en musikalisk slinga… Inte så tokigt… men vi fick nog inte fullt grepp om flödet. Kanske lite väl mycket i stackato… Värt att ompröva… Det är inget fel på detaljerna… det är mer helheten som ställde frågor till Undertecknad.

                Sen resten av ensemblen som vid gott mod grep sig an och prövade de två avslutande episoderna. Men det var svårt… Liksom i fjol upptäcker nog var och en av aktörerna att texten upprepas och återkommer så att den förvillar… Inte allt för sällan hör man kommentarer om det… - ”Är vi i tredje episoden nu?... Jag trodde att jag stod här då… men det är ju i andra…”!?... Därför knackade det sig fram i kväll. Och även om vi pö om pö fick ordning på det hela kunde vi ändå konstatera när vi ställde kosan hemåt att kvällen repetition endast kom upp till en femma, sexa där tio markerar topp. Men Undertecknad förskräcks inte. Vi tar kliv framåt vid varje tillfälle vi möts och långsamt men säker förbytts förvirring mot klarhet. I kväll var det dessutom viktigt att vi fick prova musiken till de två avslutande episoderna!

                Innan vi lämnade tackade vi Heagård Sal för gott samarbete. Denna mjöl- och dammbemängda plats som givit oss skydd för våra kreativa bemödanden… Väggarna här har en slags underlig atmosfär… som en särskild krydda varit inmurad… som gett oss högoktanigt bränsle för vårt arbete! Stort tack!!

Hatte Bärtilsson       

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 21 september 2013

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”Viskar Om Mord”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.30

 

Kontorsgöromål – 10.00: Filminspelning – ”Lille Christer” - ”Vita Familjen” – ”Viskar Om Mord” – Heagård Sal

 

                Lika bra att utropa detta med en gång! Vilken fantastisk dag! Enastående på många sätt… och ett arbete som under stenhård koncentration genomfördes utan att tumma på någon detalj. Dessutom i ett svep med ett minimum av förlorad tid. En kreativ explosion! … minst sagt!

                Film… med allt vad det innebär. Men främst med en Filmare som exponerade professionalism ut i minsta nerv. Tack vare honom kom dagen till att bli ett stort glädjeflöde med gott konstnärligt resultat som följd. Men ingenting av detta kunde ha skett om inte ett stort grundläggande arbete hade gjorts. Hängivna och kreativa aktörer har kämpat länge och väl med de här textpartierna. Utan det förberedande arbetet hade vi stått oss slätt denna lördag. Ett arbete som lett oss fram till en läsning… man kanske inte trodde fanns där… i den text som såg så flat ut från början. Nu fick vi den till något utöver det vanliga, något som fått ett eget liv… en egen karaktär… en genialitet som kommer att lyfta hela framförandet när vi så småningom kommer dit då allt ska sättas samman. Fantastiskt! Det konstatade vi alla när det var dags att summera dagen. Ett arbete som givit oss så mycket… och som med dagens final avslutades… och på ett fullständigt fantastiskt vis! Detta vårt arbete har lyft oss allihop… och med det har fantastiska bilder skapats! Detta gäller alla involverade. Från de äldsta till de yngsta… ty barnen var med på noterna och tog sina uppgifter på största allvar. Nej, den här dagen är bara något man drömmer om att få uppleva… och nu fick vi det i en sal som med sin atmosfär förde resultatet till fulländning.

                Tack alla som kämpade denna dag – 9 timmar höll vi ut… men vi fick riklig belöning! Nu lämnar vi detta arbetsmoment. För Undertecknad med stor saknad. Det har varit enormt givande… och en mycket spännande process.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 22 september 2013

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”Viskar Om Mord”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontorsgöromål – 12.00: Teaterrepetitioner – ”Viskar Om Mord – MPW – Wapnö Scen

                Lång dags färd mot slutet av episod tre… Vi hann inte igenom hela pjäsen idag heller. De tre episoder vi kom igenom knackade ordentligt… i de flesta fall på grund av att textläxan sitter för löst… att det stakas… eller att det inte koncentreras tillräckligt. Något är det… ty även om vi bestämt att vi skulle försöka ta oss blankt igenom fallerade detta omedelbart. Så vi knackade oss fram… episod för episod. Vid femtiden kom Fotografen, Namnen så porträtten blev tagna… om inget annat. Men ska sanningen fram så ser det inte så illa ut. När det tar fart så exploderar det. Nu gäller det nog att sakta men säkert se till att en säkerhet växer fram… Nästa vecka får vi ta episod för episod… Så att självkänslan återfås hos alla man.

                Den sallad Undertecknad gjort dagen till ära… försvann… ändå något att glädja sig åt!

                Frisk fart framåt – nästa veckas paroll…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 38, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 38, 2007 >>>

Bye, bye, Lenin

 

 

Detta hände Vecka 38, 2008 >>>

Första stegen mot ett nytt projekt: ”Levande Minnen”…

 

 

Detta hände Vecka 38, 2009 >>>

Bra men besvärliga repetitioner hela veckan (”Sommarkvällar”) Till helgen provade vi oss fram på nyrest scenografi och med musik för första gången

 

 

Detta hände Vecka 38, 2010 >>>

Många roliga events på Högskolan, viktigt möte för Projekt Respekt! men fortfarande oro i de leden… Sångshow med Husknutarna och budgetberedning i Laholm. Intensiv vecka!

 

 

Detta hände Vecka 38, 2011 >>>

Fantastisk helg Kuggaviksgården med ledarutbildning och ensamhet för Trollkarlsrapporten. Steg för steg med INTERREG och rolig fotografering på Halmstads Teater

 

 

Detta hände Vecka 38, 2012 >>>

Blind Dejtz i stor filminspelning på Kulturhuset i en vecka där vi började brotta ner den fjärde episoden. Bra repetitioner med härlig gäng!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR JUBILEUMSÅRET 2013 >>>