Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 03, 2018

Tid

Måndag 15/1

Tisdag 16/1

Onsdag 17/1

Torsdag 18/1

Fredag 19/1

Lördag 20/1

Söndag 21/1

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbetsmöte Husknuten

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

* Lunch *

12.00

13.00

13.00: Arbetsmöte Husknuten Funkislotsen

13.00

14.00

14.00: Friskvård Läkarbesök

14.00: Tåg Mot Göteborg –

 

 

18.30: Prov – Uppvisning GÖTEBORGS-OPERAN

 

20.00: Tåg mot Halmstad

20.00: Friskvård Tennis HTK # 5 Söndrumshallen

14.00

15.00

15.00: Pappaledigt Hemspråk A-berg

15.00

16.00

16.00: Kontoret

16.00: Arbete på kontoret

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Svipdag

 

 

17.00

18.00

18.00: Pappaledigt

 

 

 

18.00

19.00

 

18.30: Storkören i Immanuelkyrkan

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 4 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

***

-

***

*

*

-

*

(***)

6– 0,86

Ja, men… vad fasan… äntligen går vi igång på allvar! Efter tre hela veckor utan det minsta på schemat – vilket inte innebär att latmanssiden prioriterats fullt ut – ska vi nu – och just ”äntligen” – gå igång med vårens verksamhet på fullaste allvar. Skönt med ledighet… som väl var av nöden… men nu blir det raska tag för att få allt i ordning inför en vår som bör dra med sig en hel del göranden. Det ska skrivas manus (Funkisgruppen och Storkören)… mer skriverier blir det för att få till det sista på ansökan till Allmänna Arvsfonden… Det finns ingen sista inlämningsdag därvidlag men bättre att skynda på det arbetet inte minst för att få det gjort. Vi ska nypremiära på Wapnö. Ytterligare fjorton Mordföreställningar väntar med den sista fram i mitten av april. Helst ska vi filma lite i vår också… och som ett brev på posten kommer det monteringsarbete till det. Högskolan har hört av sig och vid lärosätet blir det en hel del timmar att förvalta. Men det mest spännande av allt denna vår blir förberedelserna och uppstarten av sommarens teateräventyr på ny spelplats. Hem till Hemsöborna igen då… efter förra sommarens kollaps. Ingenting sker utan att det har en annan mening än den man med omedelbar verkan kan ha läst… Det var Fjelldalen som stod och vinkade redan då… måhända. Ty lika lite som det gick att läsa då går det att läsa det som på annat sätt ligger framför oss nu. Ja, ja… onödigt att spekulera – ett är dock säkert. Nu startar vårsäsongen 2018! Davaij! Davaij!!

Jo, för tusan hakar. På tisdag åker vi upp till Göteborg – Den Nye Lille Medlemmen och Ordförande. Den Lille ska provsjunga på Göteborgsoperan. Det är stort! Det är spännande! Det spelar ingen roll hur det går… Men att i unga dagar få vara med om något sådant. Det är lärorikt! Davaij!

 

Måndagen den 15 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret14.00: Friskvård – Läkarbesök17.20: Pappaledigt – Cello – Kulturskolan

                Den där vansinniga tröttheten hänger i! Fatalitärt… Undertecknad var nära somna – vaknar med ett pinsamt ryck… under Den Nye Lille Medlemmens cellolektion på Kulturskolan. Detta skulle kunna vara det bästa som hände under dagen… om nu bara Undertecknad kan dra lärdom av detta…! Det finns nämligen en del att justera i Undertecknad liv. Och nu är det dags att ta itu med detta! Att sitta och somna skulle kunna vara den väckarklocka som behövs…!

 

                I övrigt… Läkarbesök. Spruta mot ondgörande axel – så får vi se vad det kan föra med sig. I skrivande stund kan Undertecknad bara konstatera att två sprutor kanske hade varit bättre…

 

                Ett tappert försök att samla Wapnöensemblen mynnade ut i att det inte var så lätt som tänkt. Frågan får bero tills i morgon… Det ser ut att bli en vardagskväll i vecka 4. Nåväl… det duger det med – bara alla kan delta!

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 16 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Att Sjunga Upp

Kronor & Nycklar

Halmstad - Göteborg

08.00 – 22.00

Kontoret14.00: Tåg mot Göteborg18.30: Sångprov – Göteborgsoperan20.00: Tåg mot Halmstad

                Det första han sa, när han kom ut från Göteborgsoperans innandöme var ; ” Jag hoppas att jag kommer med här!” Bravo! Där fick hela grejen sin rättmätiga betydelse… Sen får det gå som det vill. Mer än så här går inte att göra för saken… Bara hoppas och att hoppas att han, Den Nye Lille Medlemmen, gjorde så gott han kunde. Ty det hänger ju inte bara på sångtalang, eller för den delen att han visat att han kan som aktör också… i den sista änden hänger det på vad de vill ha, vad regissören önskar sig i sin kader… och där kan ett snett öga vara mera värt än eventuell talang. Men för detta tillfälle var det bra för oss. Lärorikt! Det är inte så många tillfällen som erbjuds – Att få sjunga upp för en barnroll på Göteborgsoperan… Det kostar att få den här typen av erfarenhet… och har den som lärt sig också fastnat för processen och tyckt att det var roligt, spännande och intressant – då har insatsen valuterat sig över hövan!

                Sen var det tåg dit och tåg hit… och det var också mysigt. Så nu håller vi tummarna. Blir det acceptans så blir det fler vänder till Göteborg… troligen så att det kommer att kännas som evigheter utan slut... Men det är nästa kapitel i den här roliga historien!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 17 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret 17.00: Manusmöte – Elin Svipdag-projektet – Strandgatan 2018.00: Pappaledigt – Celloorkester – Kulturskolan18.30: Körrepetitioner – Storkören i Immanuelkyrkan

                Det är väl underligt – Hur mycket ställtid kan det gå åt innan Undertecknad kommer till skott när det gäller att sätta sig till text? En hel förmiddag… tjuvtitta på det som till nöds kommit ner i manuset till Elin Svipdag-föreställningen. Först vid tvåtiden började det rassla till… sen flöt det på riktigt bra. Särskilt ett parti fanns det anledning att vara nöjd med. Scenen som blir den första i Elins minneskedja. När hon berättar om sin barndom, om sina föräldrar. Undertecknad tog sig friheten att läsa upp den för föreningens ekonomiskansvariga och föll därvid i tårar, rör av vad han åstadkommit. Ja, ja… Det finns ändå en sorts mjukhet, något fernissad med sentimentalitet i det textparti (en av scenerna) som glider fram mot slutreplikerna… ”Jag har målat hela mitt liv och sett sådant som andra har haft svårt att se… inte minst i naturen” Sen rann det till och flödet blev betydande. Flera scener kom till av bara farten. Halva manuset nu på en sådan plattform att det är lätt… eller i alla fall lättare att se vad det här ska ta vägen framöver.

                Vid fem finner Undertecknad lätt en parkeringsplats utanför Immanuelkyrkan och storma in för att lägga ut manuset för Körledaren som sitter och väntar i pianorummet invid kyrkosalen. Här kommer flera nya idéer fram… och resonemangen kretsar kring det nyskrivna men också om andra produktionstekniska frågor. Vi måst få till tre kvarts teater, resten fyller kören med de sånger de repeterat under hösten och som de nu fortsätter att tampas med. Andra idéer diskuterades också. Körledarens roll… kanske som en slag musikalisk ängel som far härs och tvärs över scenen, från pianot till flygeln nere på golvet. Ett spännande och vettigt upplägg… En timme far resonemangen än hit än dit… Undertecknad hinner också förhöra sig om Körledaren kan tänka sig att ta upp tråden från förra sommaren… och delta i den tänka uppsättningen på Fjelldalens slott i sommar. ”Hemsöborna” Inget hon ställde sig främmande inför.

 

                Utanför Kulturskolan hämtas två stråkentusiaster… och därmed var kvällen all. Undertecknad bad om att få slippa sitta med under körrepetitionen. Vad nytta gör han där… just nu? Det kan man fråga sig. Lyssna… måhända. Lyssna – det är stort det också. Men inte ikväll!

De unga entusiasterna kom lyckligt hem!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 18 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret10.00/13.00: Arbetsmöte – Ansökningsförfarande – Funkislotsen – Husknuten20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Och vi var väl framme i dagens resonemang och till och med… hunnit få ner lite i datorn av planer och planering… sen bröts det flödet… för att resten av dagen - eftermiddagstimmarna gick åt i att rota upp ekonomiska fadäser att ställa tillrätta… eller i alla fall få rätsida på. Resultatet därav var egentligen bara ett konstaterande, att det fanns falsarier som måste krängas korrekt… och medan det räknades sjönk temperaturen för det vi äskat sittningen för. När räknestickan kom på bordet föll pennan rakt igenom. Vi satte vår sista punkt – Filmkollegan och Undertecknad strax innan vi gick att förtära varsin lunchpaj… Hm… Lite mening går att vaska fram av denna heldagssittning… men det är svårt att sätta ord på vad det kan ha varit…

 

                Tennisen till kvällen blev en lustiger dans. Ingen säsongspremiär för Fula Fatet… TreTennis… och nu har Undertecknad kommit på hur man ska kunna räkna tabell av denna tennistyp också. Kanske var det därför det gick så bra med bollväxlingen denna kväll. En förstaplats – Skepp o´skoj!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 19 januari 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret15.00: Pappaledigt – Hemspråk - Andersbergsskolan

                Inte särskilt upphetsande mycket att rapportera. Ändå gott med en heldag på kontoret. Det sista med ekonomirapporten… Blir ju möte med Revisorn på måndag. Då ska allt vara klart – med tillägget oerhört skönt! Årsrapporten suger! Det ska villigt erkännas. Det är något som lägger sig utanpå nerverna och Undertecknad brottas år efter år med ställtid och försiktighet (så allt ska bli rätt) som nervositet att något ska glömmas, något ska bli fundamentalt fel, något ska vara så obegripligt att det inte matematiskt går ihop… Nu skönjs ljuset i tunneln. Men det kan Undertecknad lika gärna erkänna… När det blir en heldag på kontoret… så passas det på ; Latmasken ska ha sitt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 20 januari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

 

Kontoret – (14.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen)

 

                Det blev inte riktigt som tänkt! Någon partner kom inte till tennisuppgörelsen… och det som var tänkt att göras förblev ogjort. 0 – 0… Undertecknad använde tiden till att springa, hoppa och studsa… Öva servar… Bastu, rakning oh tvagning… Sen åkte han hem och kastade ut julen. Den tanke som vankade runt då… var hur illa snabbt tiden går. Snart – det kommer att kännas så – det kan Undertecknad utlova redan nu – är det jul igen! Ho, ho… ja, ja…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 21 januari 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                I ett avseende markerade denna dag tidpunkt noll. Det klockslaget infann sig vid middagstid, då lunch intogs i Laxbutiken strax söder om Falkenberg. Som livet gestaltar sig… inte alltid till olycka… somt till lycka! Mer ord om detta… en annan gång, då orden lagt sig tillrätta. För tillfället befinner sig Undertecknad i förundran… kanske chock – fast det känns onödigt starkt att, eller om, man vill formulera sig så… kanske då mer som i ett vakuum… kanske då mer i ett tillstånd av delvis förnekelse, dubbelsidig förundran, ledsenhet inför hur människan är, glädje för det samma… Ja… kanske en kommentar när allt lagt sig tillrätta en sen sommareftermiddag på någon golfbana i södra Halland… eller i ensamheten efter en teaterrepetition… eller aldrig… Tidpunkt noll! Den 21 januari 2018… Punkt noll

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 3, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 3, 2006 >>>

På väg till Pionerskij för ett möte med Referensgruppen - TACIS

 

 

Detta hände Vecka 3, 2007 >>>

Vi förbereder oss för sista TACIS-konferensen i Olsztyn, Polen

 

 

Detta hände Vecka 3, 2008 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 3, 2009 >>>

Ryskt nyår och en hel del möda med ”Levande Minnen”…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2010 >>>

Teater Work Shop i Göteborg för energiinspektörer och genombrott i Danmark för Interreg

 

 

Detta hände Vecka 3, 2011 >>>

Oerhört trist vecka! Avlysningsmöten för ”Projekt Respekt!” Grått, trist, eländigt!

 

 

Detta hände Vecka 3, 2012 >>>

Nytt Högskoleknäck, ”Utdömd Egendom” drog ner lång och bra diskussion föredrag på Kärleken och så ”Spöksonaten” igång igen efter bra nykollationering på teatern,

 

 

Detta hände Vecka 3, 2013 >>>

Blå faran gör entré på vägarna. Rolig work shop på Högskolan. Givande repetitioner av film och Wapnöspäk. Nya infallsvinklar på Heagård efter möte med kollegiet där

 

 

Detta hände Vecka 3, 2014 >>>

Först ett par reella steg framåt för ”Titanic” och sen ett par mot undergången. Manusarbetet igång i alla fall. Två viktiga möten på Högskolan i veckan då vintern gjorde entré på allvar med kyla och snö…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2015 >>>

Säsongsstart. Resonemang och repetitioner på Wapnö. Kulturskolan gör entré i föreningens liv. Woyzeck under översättning sluppen…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2016 >>>

Första tratten är nu lämpad…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2017 >>>

Ordning och reda i Wapnös Kostymskafferi. ”Gycklaren” med stormsteg framåt – Storkören med lite mindre kliv

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>