Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 15, 2018

Tid

Måndag 9/4

Tisdag 10/4

Onsdag 11/4

Torsdag 12/4

Fredag 13/4

Lördag 14/4

Söndag 15/1

Tid

07.00

 

 

 

 

* Ledig dag… *

 

 

07.00

08.00

08.00 Arbete på kontoret

 

08.00 Kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00

09.00

 

09.00: Faderledigt Ullared

 

 

09.00

10.00

10.00: Work Shop Högskolan

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

 

11.00

12.00

>- LUNCH -<

12.00: Arbete på kontoret

12.30: Friskvård Golf Tönnersjö # 39

12.00

13.00

13.00/15.00: Work Shop Högskolan Lärarkandidater

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00

14.00

14.00: Arbets-plenum Webb-frågor Husknuten

14.00: Läs/Analys ”Hemsöborna” Fjelldalens Slott

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

15.00: Pappaledigt Hemspråk

15.00: Friskvård Tennis HTK # 40 Söndrumshallen

15.00

16.00

16.00

17.00

17.30: Falkenberg

 

17.00: Wapnö Ensemblesamling

 

17.00: Arbete på kontoret

17.00

18.00

18.00: Repetition Storkören Svipdag Immanuelkyrkan

18.40: Funkis-gruppen IOGT-NTO

18.00: GENREP Storkören Svipdag Immanuelkyrkan

 

 

18.00

19.00

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

 

 

19.00

20.00

20.40: Åter mot Halmstad

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

*

***

**

**

-

*

**

11– 1,57

Denna vecka hoppar sig uppdragen… en del projekt, inte alla, för att finaliseras. Högskolan, viktig sista vecka med Svipdagrepetitioner och sista föreställningen med ”Döden Går Ombord På M/S Lycka”… Sen kan kapten J. Läppinen säkert få glida mot havets botten med ankare och allt… och herr Ordförande kan raka av sig skägg och klippa om till sommarfrisyren, som traditionen bjuder. Det ska bli skönt… ! På onsdag hålls de första resonemangen runt Funkislotsen… de ska leda fram till ett primärt utkast av en hemsida, som sen kan byggas på allt efter. Funkisgruppen träffas på tisdag för en genomgång av det nya filmupplägget. Helgen ger vi till herr hett Strindberg. Två sittningar och med dem så gör vi slut på läsningen av pjäsen. Alla kan inte men det spelar ingen roll… vi läser oss igenom pjäsen och sen blir det reguljära repetitioner. Punkt slut! Med detta allt slutar vi som vanligt denna spalt med eller, bättre med två ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 9 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret18.00: Repetitioner – Svipdag-projektet – Storkören – Immanuelkyrkan

                Ja… då var vi där igen. Inte så lysande! Stapplande, krängande, utan harmoni och rytm. Det är som det brukar – varannangångsrepetitioner. Den ena går man hem ifrån övningen med förtröstan i bröstet… den andra samlingen funderar men på hur det här ska gå, hur det ska landa…?? Och ikväll var det de senare tankegångarna. Ändå… det ska sägas. Det är på rätt håll… det är bara det att det känns stressat… ingen tid för att i detalj ordna upp och plåstra till sårade scenpartier.

                Ikväll övade vi oss från början  och så långt vi kom. Inte rakt igenom som vi tänkt oss… tjugo i nio bröt vi för en avrundning… Då hade vi tre scener kvar. Kritiken inriktades sig särskilt till små detaljer och rösterna, som i somliga hörs illa… eller för svagt. Det är inte lätt… om man inte bestämt vet skillnaden mellan att tala och prata. Det pratas för mycket – ett passande uttryck.                 Men det är inte det som är det största problemet! Det är att vi inte hinner igenom för att bilda oss en reell överblick av stycket. Undertecknad vet tillexempel inte hur långt det här kommer att bli… inte en susning.

                Kören ska ha beröm! Inte så mycket för att de sjunger bedårande… utan för deras tålamod. De sitter där mellan scenerna… och det är en välsignelse att de inte gör uppror… eller protesterar. Nej, när de klämmer i, när det kommer till deras tur så lyfter de som en zeppelinare fylld med sköna och kraftfulla toner! Härligt!

                Nej… vi ska inte oroa oss! Undertecknad kan – även om det går på kryckor – vila i den förtröstan att det kommer att bli bra när alla pusselbitar faller på plats. I kväll saknade vi två tongivande aktörer. När de är på plats så slipper Undertecknad fylla i och då kommer atmosfären i det hela! Undertecknad är en fullständigt usel standinare

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 10 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Work Shop

Lärarkandidater

Högskolan i Halmstad

Halmstad

10.00 – 22.40

Kontoret10.00 – 13.00/15.00: Work Shop – Lärarkandidater – Högskolan i Halmstad17.30: Mot Falkenberg18.40: Funkisgruppen – Film & Arbetsplenum – IOGT-NTO – Falkenberg20.40: Mot Halmstad

                Tre lektioner på raken… det är för mycket! Den där professorn som står vid vita tavlan och klottrar orkar inte riktigt in i mål med den uppgiften… Det känns som om han till sist går på ångorna och håller knapp styrfart på sin lektion… Ändå… Det är gjort och i övrigt med gott beröm! Och det är kanske just 3 till 6:orna som är Undertecknad riktigt primära målgrupp på Högskolan. De har mest nytta av det som till nöds lärs ut. De är också de mest lekfulla och därigenom mest inspirerande! Det var just dessa, unga kandidater, de som ska bli mellanstadielärare, som Undertecknad hade framför sig idag.

                I övrigt det vanliga programmet. Så här den första träffen; Retorik och Dramaturgi. Därpå improvisationer på den numera väl slitna ”Det var en gång ett litet barn…”. Och även här med gott resultat. Ett par av improvisationerna riktigt fyndiga och bra! Så pass att Undertecknad var tvungen att utropa högsta beröm.

                Hm, bra men sträng dag på Högskolan… dock är Undertecknad tacksam för de här mötena. Även om det är si och så med kunskap och lämplighet är det unga människor som ändå drömmer och somliga vill mer än hövan bli lärare en gång i tiden. För dessa tar det tre års studier till innan man kan kliva in i yrket. Det är viktigt med lärare av högsta kvalitet… brinnande själar… till den hårt kritiserade svenska skolan!

 

                Hem till kontoret för en stund på divanen… Vila upp och rensa hjärnan inför kvällens uppdrag!

 

                Till Falkenberg ensam i bilen. Fast det kändes nästan som ett behov, en befrielse. Att med huvudet fullt av tankar ändå göra något. Att köra bil är terapi…

                På IOGT-NTO satt församlingen. Vi räknande åtta till bords. Kvällen ägnades åt kunskapsförmedling. Vad är bra att tänka på när man gör film… skriva manus… Upplägga, dramaturgi, finesser, bildkompositioner, hur läser vi filmiska förflyttningar… fyller ett drama som inte får förmedlas med ord (vi siktar ju in oss på stumfilm denna gång)! Hur berättar man med bilder, bara bilder? Undertecknad stegade upp och ställde sig vid vita tavlan, ritade, förklarade och förd det vidare han av nöden hafsat ihop av kunskaper runt filbyggande… Inte särskilt roligt… det var i alla fall ingen större entusiasm vid bordet. Det är ju inte detta som Funkisgruppen är bästa på… att insupa tråkig information. Nej… de vill ner med huvudena i kreativa processer. Då blixtrar det runt deltagarna… då är de som bäst! När det är deras tankegångar som gäller och de har möjlighet att få dem till konkretion!

                Ensam hem i bilen… och nu var Undertecknad verkligen mycket trött! Nöjd, nöjd för Fagerlund! Mest för att det går att uthärda och göra bra ifrån sig när man står otroliga åtta timmar framför grupp med det ansvar det innebär…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 11 april 2018 8

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret09.00: Faderledig – Färdtjänst till Ullared14.00: Arbetsplenum – Webbdesign – Funkislotsen – Husknuten18.00: GENERALREPETITION – Svipdag-projektet – Storkören – Immanuelkyrkan

                Undertecknad hämtar en av mötesdeltagarna utanför Frälsningsarmens lokaler. Med behov av rullstol var det en plikt att se till att han kom till mötet då det var… i alla fall Undertecknad förhoppningar, att han framöver ska lockas till att bli själve Funkislotsen. Men nu gällde det, på Husknuten denna eftermiddag, att få till de första planerna inför ett öppnande av en hemsida för projektet. Därför var två kallade med speciella kunskaper i ämnet. Så lät vi resonemangen löpa runt bordet. Mycket med friskt humör men också mer allvarsamma resonemang. Alla har sin bild hur det kan komma att ta sig ut. Vilka länkar och vilket innehåll… grafisk formgivning? Efter ett par timma inbegripna i denna diskussion lämnade vi över ansvaret till de kallade specialisterna… som tackade för förtroendet… och säkert, säkert kommer att prestera stordåd.

                Därmed repade vi av ett bekymmer… Vi måste ha något att visa upp när vi så småningom kommer fram till rapportering inför våra bidragsgivare… Tiden går for, som vi alla vet… och redan till sommarens första månad måste vi säga hur vi använt beviljade medel. Då kan en konkret hemsida vara enastående att presentera, redovisa. Nu är det bara invänta förväntat resultat… och så går vi vidare därifrån. Det känns bra, det känns på riktigt! Skönt och befriande! Vi är ändå duktiga som tar tag i frågor och problem och ser till att det som pockar på lösningar och svar får absolution…!

 

                Och så… om det nu var den andra varannanrepetitionen…? så inföll den lagom till kvällens generalrepetition. Nu hade vi också fullt lag och därigenom full fart framåt. TV 4 hade sänt en filmande reporter… och han tog verkligen sin tid! Den fadäsen var kanske en god sak att stå ut med… men vi kom inte igång med repetitionen förrän klockan tagit sig fram emot tjugo över sju. Då äntligen kunde vi sparka igång och få de gnisslande gardinerna nerdragna… En ljuskullis som markerar den absoluta starten av föreställningen… De dementa traskar in och tar sina positioner på scen… och sen rullade det på… och även om det snavades här och där… kändes det som om vi var i fas med allt det vi tänkt oss… Undertecknad for som en galning än hit… än dit… för att om möjligt täta till gliporna… få entréer att fungera… rösterna att ta skärpa, få volym… se till att kör och skådespeleri harmoniserade med varandra… svetten dröp… som en tennismatch, en konstnärlig sådan. Ack, vad skönt! Det satt… och en och en halv timme senare provade vi acklamationstacket. Det gjorde vi ett i ett par vändor… och de unga finska krigsbarnen… som har sin entré i början av pjäsen satt tålmodigt kvar för att vara med om detta det sista som gjordes denna kväll, så småningom i föreställningen. Undertecknad kunde konstatera, efter fullgjort värv att det tagit oss en och en halv timme att ta oss igenom detta genrep. Med erfarenhet av tidigare verk så har vi en föreställning – när alla skärper sig – på en timme och en kvart. Perfekt! Perfekt på riktigt… som vi förvänta oss. Mycket bra kväll i Immanuelkyrkan! Mycket! Hem förnöjd!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 12 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 23.33

Kontoret13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning (sista för säsongen) – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Låt oss glömma den här fadäsen så snart som möjligt – om den nu inte redan är glömd… Tråkigt bara, att vi skulle få ett sådant här slut på en hållians säsong. Att vi var tvungna att gå ifrån årets Mord På Wapnö med fadd smak i själen… i kroppen… en slöja av faddhet just, som smetade sig fast genom hela föreställningen… och hängde kvar ända ut på slottsgården.

                Vad hände då…?

                För det första kom vi inte igång förrän ett bra stycke efter åtta. Publiken skulle – i två omgångar – skjutsas ut till Wapnö med den så kallade Londonbussen… Första omgången kom något innan sju… och så vände bussen. Andra omgången kom bara strax före åtta… och innan alla i denna jättepublik hade fått förrätten…

                Redan när Undertecknad hälsade gästerna välkomna började babblandet. Undertecknad höll (gjorde) en kort paus för att om möjligt få dem att förstå att tystnad är en dygd när man ska titta på teater… Det blev inte tyst då… det blev inte tyst över huvudtaget…

                Sen måste man ställa ett stort frågetecken för de som bestämt att detta stora lag av psykologer skulle gå och titta på en lång föreställning när de varit uppe sen fem på morgonen och suttit på konferens hela långa dagen. Kanske bör man förhöra sig om hur evenemanget fungerar… hade arrangörerna gjort det hade man förmodligen dragit öronen åt sig när man förstått att det hela skulle ta slut runt elva. Nu lämnade den ene efter den andre med trötta ögon långt innan allt var slut. Och de 70 (c:a) som satt kvar satt oavbrutet och pratade, högt, tydligt och enormt störande med varandra. För tråkigt…! Vuxna människor – företrädesvis medelålders kvinnor… Att inte förstå vilken situation man befinner sig i… Då var kanske de som gick förståndiga nog att förstå att de inte skulle befinna sig i spelsalen… kanske? – men Undertecknad tror att de var så trötta att de hade problem att hålla sig vakna. Slutade gjorde vi inte förrän närmare halv tolv… oj, oj, oj…! Då hade vi ändå kapat en paus och sprang som skållade med mat och avdukning…

                I övrigt så gjorde vi nog så gott ifrån oss som någonsin. Spelet gick på räls… som det gjort under hela våren. Undertecknad upplevde sin del som mer levande, mer energisk än någonsin. Det finns ingen anledning att komma med klander på oss… bara det att vi höll igen med vad vi tyckte om denna grupp av gäster. Vi skulle kunna ha blivit riktigt otrevliga… Minsann!

                Nej… nu ordar Undertecknad inte mer om detta! Bara tråkigt att vi inte fick avsluta med en klang- och jubelföreställning… Det här var bara tråkigt, uselt och deprimerande. Men nu lämnar vi det här! Och skönt att det hela nu är över. 27 långa föreställningar – inget annat än en enorm prestation av ensemblen!!!!!!!!!!

                Undertecknad avtackade med vårens blommor – Tulpaner och den lilla pamfletten som går under namnet ”Ett Teatermanifest”… Alla kramades… och all var fyllda av en känsla av befrielse… men kanske också känslor av mer saknande karaktär… Lite sentimentalt var det allt ändå! Jo, det var det allt – det var Undertecknad en garanti för!

Hatte Bärtilsson

Publik 109

Publikt utfall åren 2016-2018

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 13 april 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledigt!

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 14 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

 

Kontoret12.00: Läsövningar & Analys – Sommarteatern – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Slott15.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

 

                Bara en anmälning till dagens repetition på Fjelldalen… Då blev det inställt! Tyvärr… men det kändes inte meningsfullt… eller rättare… Undertecknad kände inte att det skulle ge så mycket… Inställt hur som helst!

                Go fart på kontoret i stället!

 

                På tennisbanan gick det inget vidare heller. Alldeles för stela ben efter gårdagens golfrunda… Benen kom inte igång… då blir det 3 – 5, 3 – 5… och betongkloss runt stelpinnarna tabellmässigt sett. Sist igen. Alltså. Ja, ja… Några matcher återstår… att förlora (måhända vinna…) Vinsten.. som nu allt mer blir det vanligaste… En reell genomsvettning! Ja, ja…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 15 april 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret14.00: Läsövningar & Analys – Sommarteatern – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Slott

                Åtta vid runda bordet, Fjelldalen Magasin. Första och enda sittningen med manuset… och vederbörlig analys. Egentligen inte så mycket att orda om… Något ändå emellertid:

            *> Vi läste scenerna så att alla fick känna på texten. Vi hoppade hit och dit i manuset… utan särskild tanke på handlingen i sig. Vid varje läst parti lyfte vi blicken och talade om de roller vi just fokuserat på… Så fick var och en sin lilla dos Hemsö…

            *> En hade makor med sig och en hembakade bullar. Alltid trevlig att ha något att mumsa på… Ironiskt nog… eller vad Undertecknad ska anmärka här… var att mackorna var överblivna från Wapnö.

            *> Vi resonerade också en hel del om hur ett tänkt produktionsråd skulle kunna formulera sig och vilka uppgiver den gruppen ska handha. Ett så snart möte som möjligt förordades. Det är marknadsföringen som pockar på… och som vi i princip är både ovana vid och är en komplierad fråga att få bukt med. Fyra stycken kommer att bilda det här rådet till att börja med – även om hela ensemblen kommer att bli involverade i praktiska spörsmål.

            *> Prick klockan fem bröt vi upp – tre timmar runt Strindberg på Fjelldalens Magasin. Trevligt! Det här lovar gott inför framtiden. Det finns en klar vilja till uppsättningen från alla och en var. Inte minst Undertecknad känner starkt för gruppen, för att nu inte tala om pjäsen…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 15, 2005 >>>

Första loggboken. Målgruppsmöten för TACIS. Till Vilnius för att betala kontorshyran

 

 

Detta hände Vecka 15, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 15, 2007 >>>

Camp Mirow – här kommer vi att tillbringa två veckor i slutet av juli. Förberedande möte

 

 

Detta hände Vecka 15, 2008 >>>

Längs Prins Bertils stig med Interregdiskussioner

 

 

Detta hände Vecka 15, 2009 >>>

Mest påsk denna vecka. Kollationeringar med Hallarna

 

 

Detta hände Vecka 15, 2010 >>>

Mycket på Högskolan. Pedagogikprojekt och innebandy. Kamp för Interreg. Nytt projekt på Andersberg och en dag skriven sjuk…

 

 

Detta hände Vecka 15, 2011 >>>

Rörig presskonferens, tröga repetitioner, bakslag vad gäller scenografin men fantastisk framgång med sponsorerna…

 

 

Detta hände Vecka 15, 2012 >>>

”Spöksonaten” premiär 11 april 2012, Halmstad Teater

 

 

Detta hände Vecka 15, 2013 >>>

Manusarbete i oändlighet och kollationering till helgen. Nu har ”Spöket På Heagård” antagit sin resa mot premiär

 

 

Detta hände Vecka 15, 2014 >>>

Veckan uppdelad mellan ”En Midsommarnattsdröm” och Titanic”. Manuskrångel å ena sidan och generalrepetition å andra sidan

 

 

Detta hände Vecka 15, 2015 >>>

Sista analysdagen med ”Körsbärsträdgården” – Väl förberedda föredrag av aktörerna. Presskonferens för ”We Are The World” - körprojektet

 

 

Detta hände Vecka 15, 2016 >>>

Mycket musik den här veckan. Storkören på Wapnö, första sångrepetitionen med ”Cabaret”-låtarna och en cellist som hittade rätt i Immanuelskyrkan. Så var det bestämt något som hände på Högskolan också och på NBV med SyrSwed-projektet

 

 

Detta hände Vecka 15, 2017 >>>

Påsk på Pilefelt…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>