Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 22, 2018

Tid

Måndag 28/5

Tisdag 29/5

Onsdag 30/5

Torsdag 31/5

Fredag 1/6

Lördag 2/6

Söndag 3/6

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

06.30: Friskvård Golf Tönnersjö GB 18-hålsrunda # 73 & 74

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

***Fokus:
> Scenschema och repschema ”Hemsöborna” Regianalys <

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00

09.00

09.00

10.00

10.00: Pappaledigt Celloorkestern Halmstad Slott

10.00

11.00

11.30: Friskvård Golf Tönnersjö GB 18-hålsrunda # 70 & 71

11.00

12.00

12.00

13.00

13.00: Friskvård Tandläkarbesök

14.30: Friskvård Golf Tönnersjö # 72

13.00: Kostym Utförsäljning Kulturhuset

13.00

14.00

14.10: Silverfaran Bilbesiktning

14.00: Husknuten Funkiswebbmöte

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

16.00: Kontoret

16.00: Arbete på kontoret

 

 

16.00: Arbete på kontoret ***Fokus:
> Repschema ”Hemsöborna”

16.00

17.00

17.00: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Pappaledigt

 

 

17.00

18.00

18.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalsladan

18.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalsladan

18.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalsladan

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: Styrelsen Magasinteatern

19.00

20.00

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

***

**

**

**

***

*

*

*

12– 1,71

Ja… det är bara att trumma på med ”Hemsöborna”! Försöka vara så rask som möjligt, effektiv… det går nämligen inte att dröna bort en repetition. Läsa tänkt scen och sen upp på golvet och sätta den. Gå igenom så att viss säkerhet uppstår… så att rörelsescenario och läsning sätter sig… och så på nästa i samma anda. Inte låta förrepetitionsminglet dra ut allt för mycket på tiden. Varje kvart vi förlorar är lika med försämrad kvalitet i slutändan. Och det går numera bra att helt låta sig sväljas av Strindberg… så mycket annat finns inte på programmet. Högskolan fick ett snöpligt slut förra veckan. Inte en enda en av studenterna ville komma till Ordförandes slutplädering och Forumteaterlektion. Hur som är det sommarlov från den institutionen som formellt kallas Högskolan… men som kanske skulle haft ett motsatt namn. Ett möte tornar dock upp sig… och kanske går det inte att släppa Husknuten helt och hållet i sommar… På torsdag ska vi resonera om webbplatsen, Funkislotsen och eventuellt om rapporteringen av projektet i sig. Det finns väl en finansiär som kollar upp oss och påminner, förr eller senare, om redogörelsen. Den Nye Lille Medlemmen ska hålla konsert på Slottet på lördag. Angenämnt ska det bli, att följa hur den kunskapsinhämtningen får sin finalisering. Tandläkaren för andra veckan i rad… nu ska det filas och poleras… Det blir säkert bra… och lagom dyrt dessutom, kan tänka. På fredag ska vi igenom Tönnersjö Golfklubbs 18-hålsbana… Annars som sagt ”Hemsöborna gånger fem” Därför och nästan som ett hurra ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 28 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret17.00: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Nu är det inte lätt att hitta fram till bra repetitionsscheman… Tre repetitionstillfällen denna vecka. Det är minst två för lite. De borde då ha legat till helgen… men till det hade det krävts närvaro av minst två av de tre stora rollerna… Med en tillgänglig… ja… Undertecknad kan inte göra stand in för mer än en och även om någon annan skulle kunnat gå in så… tjänar det verkligen något till när sen allt måste tas om för att sätta de frånvarande in i tänket runt en scen?… Det blir oftast mer förvirrande än när man sätter det med originalbesättningen. Då får det bli som det blir… och så får man göra så gott man kan de dagar då alla, eller nästan alla är nervarande. På det viset är ”Hemsöborna” en väldigt knepig pjäs att hantera. Frågan är om en amatörensemble klarar av den… Den kräver minst sex aktörer som kan samtidigt. Saknas en haltar det mer än lovligt… Det gör att pjäsen är sträng att repetera… Allt bygger ju på frivillighet och tvång kan inte utlysas förrän i det allra sista. Nu vet vi det… så varför klaga? Jo, därför att Undertecknad är över måttan repetitionssugen!

                Ja… hur som kom fick Regissöriatet ut ett repschema som täcker tre av veckans dagar. Information saknas inte hur som…

 

                Ett mail till Kursledaren för studenterna som uteblev i fredags… och även här känner sig Undertecknad misslynt. Av de anledningar som förmodas för frånvaron undvek Undertecknad ett. Det att hans lektioner kanske är just ingenting att ha. Att de är tråkiga och för ingenting till den allmänna lärobilden. Så kan det ju också vara. Mailet följer nedan i sin helhet!

 

Ja, bäste Kursledare.
Det kom inte en enda student till någon av mina lektioner i fredags. Kanske var allihop sjuka, eller så hittade de inte till salen eller så hade de mycket annat att tänka på med tentor och annat från en pressad studentverklighet eller så var det helt enkelt för fint väder.
Förlåt att jag raljerar men det är klart att jag är en aning besviken. Man undrar ju vart hän den svenska skolan är på väg om inte ens lärarkandidaterna orkar gå till sina lektioner. Det ska kanske inte vara frivilligt att ta del av det jag har att presentera. Nåväl.

Nu är ju frågan; Hur många timmar ska jag skriva upp i lönerapporten?
Vill du talas vid om detta allt så hör av dig.
Annars får du ha en trevlig sommar! Så kanske vi kan återknyta bekantskapen till hösten.

Med vänliga hälsningar!
Hatte B

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Repetitionsschema ”Hemsöborna” V 22

 

Upp>>

 

Tisdagen den 29 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret13.00: Friskvård – Tandläkeriet – Lilla Torg18.00: Sång- & Teaterrepetitioner – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Magasin

                Äntligen! Otroligt! Det missmod Undertecknad känt den sista tiden förbyttes denna kväll till full tillfredställelse. Madam Flod-kreatören och dito Carlsson gick all in och plötsligt funkade de scener där de agerar ensamma väldigt, väldigt bra! Madam är alltid pålitlig… men Carlsson har den sista tiden visat sig väldigt trött, svajig och en aning förvirrad. Det beror på att han engagerat sig på Wapnö och ganska snart fått en stöttepelarroll där… Ja, ja… (Undertecknad säger inte mer än så…) I kväll var båda fräscha och riktig på hugget. Tre scener hann vi med och vi gick på djupet på riktigt och gick ut från tandemrepetitonen med mycket gott resultat!! Nu är det grepp, som Undertecknad oroat sig för, kopplat och säkert surrat. Och med det har rollkonturerna klarnat och stabiliserat sig. Fantastiskt!

                Det är helt fantastiskt underbart – en sommarkväll som denna – att stå mitt i en levande miljö och svänga Strindberg runt i Ladan. Svalorna skriker och slår sina lovar… och väldigt nära hörs göken… Det är förgyllande faktorer som gör att det riktigt skriker inom Undertecknad…                 Och vi har de facto två månader på oss… och denna kväll kändes det – för första gången – som om det är ganska lång tid… fram till premiär. Och nu finns det ingen återvändo längre. Flyersen har anlänt… och de är där för att spridas och med det… finns vi på riktigt!

                Sist denna kväll gick vi in till Magasinet för att återsmalas med kören. Damerna hade under tiden som vi stod i Ladan sjungit igenom sångerna i Magasinet. När vi smög in förstod – Undertecknad i alla fall – att vi är en väldigt stor ensemble. Att komma från repetitioner med två aktörer till en körsamling på drygt femton personer… ja, det var väl omtumlande om inget annat… För att nu inte tala om hur änglakören sjöng. Otroligt… trestämmigt… och bedårande vackert! Smekfullt! Där har Undertecknad Körledaren att tacka för mycket!

                En bra dag på jobbet!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 30 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret14.10: Silverfaran – Bilbesiktningen17.00: Pappaledigt – Celloorkestern – Kulturskolan18.00: Sång- & Teaterrepetitioner – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Magasin

                Ja… då var vi framme att ta oss an ”Bröllopsscenen” med både kör och aktörer. Värsting-episoden! En åttondel av hela pjäsen och med full bemanning från första till sista strof. Vid förra veckans repetition blev det inte alls som befarat. Då, en förskiss med aktörerna. Vi rullade oss igenom och fick grepp om de centrala händelserna och till och med ett rörelsescenario som kändes tryggt att vila sig mot inför det som vankades ikväll. För nu skulle alla in i detta veritabala helsike. Det tog hela den stipulerade tiden… kvart i nio förklarade vi oss nöjda med dagens arbete... Och det kunde vi verkligen göra. Applåder… och med en känsla av att vi knäckt koden… och fått ordentlig ordning på det förfärliga bröllopet. Vi hann till och med att ta oss igenom hela episoden… vilket vi misslyckades med när aktörerna tog sig an uppgiften sist. Nu kom vi fram till fulle Pastorns förfärliga klavertramp, när Norman tömmer pottan över honom… till allmänt jubel. Undertecknad kände sig tvungen att fråga om någon hade något emot scenen. Det kan ju vara känsligt om man går i gudsfruktan och inte alls vill se Strindbergs prästvariant så grovt förnedrad. Nåväl… ingen höjde sin röst mot detta eller ifrågasatte episoden över huvudtaget. Tvärt om… många skrattade… Dessutom gjordes körens skådespelarinsatser riktigt bra. Trevande… men när de får kläm på och förståelse för sina roller och den insats som krävs kommer de att expandera så det är troligt att Undertecknad får gå in och korrigera… tygla kanske. Ty så är damerna i denna eminenta kör funtade. De vill mycket och har ork och kompetens till det också. Bravo!

                Var repetitionerna väl artade igår… så var det ännu bättre sprutt på övningarna idag! Två bra repetitionsdagar följande på varandra – det tillhör inte vanligheterna…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 31 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret14.00: Funkiswebblotsmöte – Husknuten18.00: Teaterrepetitioner – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Magasin

                Undertecknad ska bara göra den här lilla antekningen.

                Repetitioner Fjelldalens Slott – gårdsplan utanför Ladan… Kollegan på plats med sin kamera. Han gjorde en del intervjuer… och vi laddade för den ena scenen efter den andre. Ansatte sådant vi inte satt tidigare. I stort sett fulltalig ensemble… därmed fullödiga repetitioner. Och vad kul vi hade… De lågflygande svalornas läten baldades med våra skratt… oändligt långa… skratt ända nerifrån magen och tvärsigenom själen… nästan så pass att yttringarna störde repetitionerna. Tänk om kollegan Filmaren fick med detta. Fem, sex personer som vinglar dubbelvikta omkring på en gårdsplan med svalor som insekter, i korsande flykt och runt omkring oss. På en gårdsplan någonstans på den sydhalländska landsbygden. Trots allt högkvalitativa repetitioner… kreativa oh tidseffektiva… Halv tio bröt vi och Undertecknad körde Flodkreatören till Veinge… genom den vita skymningen… Tre bra repetitioner, tre dagar i rad. Det är inte så ofta det händer… Nu går det framåt!!!

                Ja, dat var allt!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 1 juni 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret11.30: Friskvård – Golf – 18-hålsrunda – Tönnersjö Golfbana

                18 hål… i glödande sol. + 30 grader i skuggan… vindstilla… ständigt svettig. Undertecknad i högform! Pressade ner handikappet på de första nio. Sen sög värmen ur musten… benen allt tröttare, huvudet likaså. Ändå hyfsat resultat… och en fantastisk dag i naturen! Underbart!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 2 juni 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 13.00

 

Kontoret10.00: Kulturskolan – Konsert – Halmstad Slott – Borgården14.30: Friskvård – Golf – Tönnersjö GB

 

… lämnas utan kommentar… (!) 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 3 juni 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 21.00

Kontoret06.30: Friskvård – Golf – 18-hålsbanan – Tönnersjö Golfbana13.00: Kostymutförsäljning - Kulturhuset19.00: Styrelsemöte – Magasinsteatern - Wapnö

                Tidig morgon på daggig golfbana! Bollen rullar inte i dagg… Dagens daggsanning!

 

                Till Kulturhuset för att se om vi möjligen skulle kunna hitta kläder till ”Hemsöborna”… Undertecknad möts där av en uppgivenhet utan dess like. Gruppen som vi tänkt köpa loss kostymerna av håller på att plocka iordning på sitt kontor. Allt ska bort – huset ska vara tömt fram till den siste oktober. Allt ska ut – Alla ska ut! Det är klart att det är uppgivet. Nu går snart Kulturhuset i graven! Lika gott är det! Det finns ingen där som kan driva en verksamhet… ett kulturhus utan en progressiv ledare, utan spännande och dynamisk verksamhet är inget kulturhus.

                Några kläder hittades inte!

 

                Till kvällen satt vi på verandan på Wapnö Slott och spekulerade i Magasinsteaterns konstituerande. Verksamhetsstadgar, styrelsesammansättning, bankkonto… Alla var trötta ändå lät vi käften gå i över två timmar. Det var om inget annat mysigt där, på verandan i solnedgången… Nytt möte söndag nästa vecka!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 22, 2005 >>>

Sanning & Konsekvens. Stor internationell konferens i Halmstad. Stora problem med visum inför resan.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2006 >>>

Planeringskonferens i Olsztyn, Polen inför sommarens lägerverksamhet.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2007 >>>

Ordförande guidar båttur på Nissan under Halmstads 700-årsjubileum.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2008 >>>

En projektbeskrivning tar form… Kultur & Entreprenörskap – Ett projekt för unga på landsbygden.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2009 >>>

Nya uppgifter i Varberg. Sommarkvällar fortskrider. En morsdagspresent i trädgården…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2010 >>>

Lyckad Partnerskapskonferens i Laholm/Vallåsen. Sista rundan med Projekt Respekt! påbörjad. Föreställning med Husknuten. ABF behöver hjälp med nytt projekt med Laholm

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2011 >>>

Två premiärer: 31 maj i Laholm med grupperna runt Daglig Verksamhet. Succé! 2 juni med Trollkarlssångerna på Laxön. Kanske inte riktigt lika bra. Intensiva repetitioner med huvudaktörer och statister. ”Trollkarlen gör framsteg men ensemble och regissör på knäna inför pressat schema

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2012 >>>

Fint stipendium till han som tog från de rika och gav till de fattiga… Hood-manuset klart

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2013 >>>

Hemma igen efter regnig semester. Så gott som nypremiär på ”Spöket” och annat bestyr på teatern

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2014 >>>

Välbehövlig paus i allt repeterande. Två dagar i Hestra med naturrekreation och friskvård. Första storsamlingen på Wapnö. Nu har kören tagit del av sina uppgifter… Ännu en bit av pusslet på plats. Härvidlag återstår dock mycket att göra…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2015 >>>

Under sista veckan med salrepetitioner lossnade det ordentligt i Trädgården! Krångligt värre med Kulturskolans unga adepter. Inget Fult Fat denna säsongen heller… Roligast av allt: EP:s återförening med filmvisning och kväll på stan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2016 >>>

Husknuten fick fett bidrag! Generalrepetition med Storkören. Och så gnager vi ner ”Cabaret” som fick sitt första offentliga foto taget i veckan. Sommar, sommar, sommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2017 >>>

Massor med pengar från MUCF. Ett bidrag som möjliggör Husknutsprojektet! Massor med gräs i kontorets trädgård. Storkören igång igen och Funkisgruppen säsongsavslutar!

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>