Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 36, 2018

Tid

Måndag 3/9

Tisdag 4/9

Onsdag 5/9

Torsdag 6/9

Fredag 7/9

Lördag 8/9

Söndag 9/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Scenschema Repschema

Administration

Mord På Wapnö

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret - #113 Pilefeltkommandot

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Filmarbete Kronobränneriet

10.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana 9-hål #113

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Mejerisalen

12.00: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00

14.00

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana 9-hål #112

16.00: Pappaledigt Kulturskolan

 

16.00

17.00

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

 

17.00

18.00

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC #114 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

*

*

**

*

*

**

**

10– 1,42

Vi går vidare. Nu blir det mest teater igen… alla aktörerna är hemma och disponibla för repetition i veckan… och det ser inte alltför trångt ut på förmiddagarna för att få till tid för monteringen av helgens filminspelningar. Men på det hela taget så är det bara Mord På Wapnö som gäller… och inget fel med det. Det är rätt skönt att ta det lite lugnt… särskilt som ”såren” efter ”Hemsöborna” inte riktigt läkt ut ännu. Den där tröttheten hänger fortfarande i... även om tendensen går åt rätt håll. Kanske är just den rätta medicinen att hålla på med MPW… ty roligt är det och arbetet avancerar raskt framåt… Resultatet ser enastående trevligt ut. Så vi tar väl fem kurer (repetitioner) till den här veckan och hoppas på samma utveckling! Lägger vi därtill ett par Davaij! Davaij!! så kommer det måhända gå åt samma håll hela veckan ut! Förhoppningsvis med samma bravur!

 

Måndagen den 3 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 19.00

Kontoret

                Ah… måndagar som vanligt. Webbuppdateringar… Repetitionsschema… Pyssel med administrationen… Det går väl an. Det får veckan att rulla på med säkrare medar!

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

Repetitionsschema MPW

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 4 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret10.00: Filmarbete – MPW – Kronobränneriet17.15 – Repetition – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

                Märkligt bra! Ja, på riktigt! Där var episoder som fick Undertecknad att torka tåren… och några där armhåret reste sig. Mord På Wapnös första filmdag tog hem ett riktigt gott resultat. På Kronobränneriet rullade vi igenom det hela och frekvens efter frekvens fick godkänt med plus både skådespelarmässigt som för skälva filmupplägget. Både Filmkollegan, som Undertecknad kände stor tillfredställelse… och uttryckte sig så. Framförallt imponerade aktörerna! Det är ett förtrollat arbetssätt – att hålla på med film. Den gamla lusten att verkligen göra en film på riktigt väcktes åter… Ge oss ett gott manus bara! Ge oss ett gott manus!

 

                En kvinna kort till kvällens repetitioner. Även med den blacken om foten haltade vi fram och fick också till en riktigt bra repetition. Men mer – och även så uttalat – som ett förberedande arbete… en skiss, så att vi åtminstone får lättare att orientera oss i textmassan vi nu gav oss in på… nämligen andra episodens, den efter att huvudrätten serverats. Det här är ett vanligt förfarande. Särskilt om någon saknas. Det gör inte så förbaskat mycket… vi markerar den saknade aktören och gissar oss till var hen bör stå och hur repliker ska levereras. På så sätt blir det lika mycket diskussion som verkstad… och det främjar arbetet – i alla fall så här i början då det ändå trevas. Och ja… vi tog oss igenom det tänkta… och fick ordning på det hela… utan större problem. Vi har nu kommit så långt i arbetet att förfarandet är allom bekant. Det innebär att var och en lättare kan se hur upplägget kommer att bli och kan ta egna initiativ. Det underlättar en hel del… Alla har så att säga blivit varma i kläderna, börjat finna sina karaktärer… och är numera bekanta med arbetsmetodiken… Då rullar det på… lagom problematiskt… och vi får tid till skratt.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 5 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret08.00: Friskvård – Trädgårdstjänst – Pilefeltkommandot17.15 – Repetition – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

                Undertecknad ska bara nämna det ; För första gången denna sommar kom gräsklipparen ut på plätten för att lägga ner det nu vildvuxna gräset. Den extremt varma sommaren ödelade gräset näst in till rötterna… Att klippa en helt gulbrun gräsmatta hade varit bra dumt. Men med den senaste tidens regnande så har rötterna fått nytt liv och nu är gräsmattan – förutom att den är prydligt nyklippt – åter saftigt grön!

 

                Kvällen repetition, samma som i går… fast nu med texten i den tredje episoden. Vi hann inte riktigt igenom det tänkta stycket… stannande vid skottlossningen, där vi provade oss fram med olika utgångspunkter. Där lade vi tid och krut… skulle man kunna säga. Kanske är det pjäsens mest dramatiska punkt… för att nu inte tala om hur våldsamt krångligt och ologiskt det förefallit oss. Vi var helt enkelt tvungna att teoretiskt får det hela i hand… innan vi kunde lägga ett rörelsescenario. Men, så förstummande dumma är vi inte. Det hela löste sig och vi kom fram till något som utan tvekan kändes acceptabelt.

                Vi trummar på. Det känns inte som om vi har alltför stora problem. Vi hittar väldigt ofta rätt på första stegningen… och sätter det som ska sättas utan stormande diskussioner. Nästa steg blir ju när vi får våra podier… då kommer vi att få den rätta uppfattningen hur det hela kommer att ta sig ut… men då kan vi utgå från den grund vi nu jobbar fram… Jaa… och det är ; Bravo!

Hatte Bärtilsson     

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 6 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret10.30: Friskvård – Golf – Tönnersjö GB17.15 – Repetition – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Sal20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Det kändes lite som i går. Att det fanns en viss trötthet… en koncentration som inte riktigt räckte ända fram… Vi har verkligen kört på ordentligte på sista tiden… från förra veckan lördag, söndag (jättefilmdag – den sög!) och denna vecka tisdag fram till igår… och vi har verkligen inte vilat på hanen. Man märker när aktörer börjar känna en viss ledsamhet vi arbetet. Då tar försnacket, uppvaknandet, förberedelserna längre tid. Ingen är direkt på tårna… kanske var det så att de sjukdomar som rapporterades in under eftermiddagen var symptomatiska för ett alltför hårt tempo över lag… Undertecknad blåste av och i så pass god tid att var och en kunde planera om en plötsligt ledig kväll…

 

                Det blev en friskvårdsdag i stället. Genomsvettning både i Tönnersjö som i Söndrumshallen… och för det får väl Undertecknad skriva hipp, hipp... I Söndrumshallen spelades första runda i den världsberömda tennisturneringen som i allmänhet går under namnet Fula Fatet Cup… Det slutade inte så bra – kan man säga… fy Fagerlundasson, börja säsongen med 2 – 10 förlust! Ytterst pinsamt…!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 7 september 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret16.00: Pappaledigt – Cello – Halmstads Kulturskola

                Någon dag i veckan får Dank stå ut med att Undertecknad ger sig på honom… Att slå Dank då och då är rätt attraktivt, särskilt när man i princip har arbetsmöten varje dag i veckan. Denna fredag slank killen bakom husknuten både gul och blå… Så på det området kände sig Undertecknad till freds med dagens aktiviteter!

                Så har vi börjat höstens termin på Kulturskolan. Borta är den gamla invanda cello-fröken… Ny… och… ja… vi får väl vänja oss lite innan vi kommenterar!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 8 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 18.00

 

Kontoret12.00 – Repetition – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

 

                Vi började eftermiddagens samling med att spela upp och titta på filklippen från i förra söndagens tagningar… Spänt gäng – men vi fick godkänt! Framförallt beröm för att vi på detta sätt kortat den fjärde episoden riktigt reellt. Nu blir upplösningen tjugo minuter… måhända rakt av kortare. Det skadar inte!

                Mejerisalen… därpå, och i den hopplösa akustiken, fick den salen se oss slita med den första episoden. Inte riktigt… men gott ändå tog vi oss nästan igenom den längsta av våra episoder! Gott resultat på kortdagsprogrammet! Tre timmar… ibland är det alldeles lagom! Man vet att tiden är knapp… och skyndar därför på med uppgifterna!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 9 september 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret12.00 – Repetition – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

                Kort igår – längre idag! Fortsättningen av den första episoden stod på programmet. Det klarade vi oss igenom… med bravur. Det Undertecknad alltid fruktar är att aktörerna ska ha glömt lagt scenario… men med så många duktiga komponenter löpte det där på så att glädjen fick plats. Har sällan… eller kanske aldrig varit med om en ensemble som har så kort till skratt… och då är det inte en enstaka retning här eller där… men så gott som hela tiden.

                Första akten… eller episoden under kontroll!

                Fin, fin lunch med långkok och härligt mycket rödbetor! Gott att sitta samlat och äta tillsammans – det ger en speciell atmosfär… och inte heller runt matordet sakandes skrattet!

                Upp igen… dagens övningar höll oss fångna i stora salen, slottet. Nu de båda efterföljande episoderna. Inte heller här var minnet kort. Den andra episoden trallade vi oss helt igenom. Sen började det slöga till sig i välmanglade hjärnor. Tredje episoden fick vi ge upp innan vi var helt igenom… Känns ändå stabilt! Vi tar oss friheten att inte raska på över hövan. Detta för att hinna med analysen… som börjar bli allt klarare. Alla karaktärer har hitta hem… och vi har god spridning på olikheterna och de speciella karaktärsdragen… Känns tryggt… och utomordentligt i det stadie som vi bör vara i så här långt in i repetitionerna! Gott helgjobb!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 36, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2007 >>>

”To Be Or Not To Be”. Rysk urpremiär i Gwardejsk  9 september, 2007. Pjäsens Djävular: Ira K – Sacha K

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2008 >>>

I Alvesta för information om EU:s Socialfond

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2009 >>>

Scenografibygget till ”Sommarkvällars” påbörjat. Viss framgång med Interreg. Kontakter i Norge…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2010 >>>

Fantastisk premiär på Hallarnas Teaterkurs. Tvärt om med Teater Husknuten. Veckans viktigaste möte behandlade den Halländska Kulturutredningen och de fria Kulturentreprenörernas framtid. Hastig resa till Danmark och Interregöverläggningar där.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2011 >>>

Ännu en vecka utan större ansträngningar. Till helgen konstnärligt rådslag om framtiden för Hallarna. Gatuteatern höll årsmöte med Tre Juveler…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2012 >>>

Arbetet går vidare med Mord På Wapnö. Film och fotografering. Infokväll om Kaliningrad och scenprov i Larsfridssalen andra ingredienser i lagom ansträngande vecka

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2013 >>>

Möte på NBV, Wapnö, VTST (årsmöte) och med förvaltningsfolk på Heagård. Men mest av allt duvningar av ”Viskar Om Mord” med avslutande maratonrepetition på Wapnö Scen. Stora framsteg!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2014 >>>

Fantastisk filmvecka från morgon till kväll. Mord På Wapnö

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2015 >>>

Nya fantastiska lokaler med Kulturskolan. Skördefestspäket under repetition. Reguljära repetitioner med Wapnö-mordet följt av en lång, lång helg framför filmkameran

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2016 >>>

Fantastisk Brittsommar! I värmen delade Husknuten (film) och Wapnö (teater) på uppmärksamheten. Båda projekten tog stora kliv mot fullbordan. Ansenlig arbetsvecka!... men den sega sommaren var det som fastnade mest i sinnet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2017 >>>

Uppstart av Nya Projekt Husknuten. Möten i Varberg och Falkenberg. Film- och teater-del av Mord På Wapnö växer fram vid klippbord och på scen. Mycket att göra… ändå hanns det med lite friskvård i mycket regnblöt höstvecka…

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>