Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 07, 2018

Tid

Måndag 12/2

Tisdag 13/2

Onsdag 14/2

Torsdag 15/2

Fredag 16/2

Lördag 17/2

Söndag 18/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

**

Fokus & Prioritet: Svipdag-projektet

^^

 

 

 

08.00

09.00

09.30: Arbets-plenum Nya Projekt Husknuten Ansökningsarbete

09.30: Arbets-plenum Nya Projekt Husknuten Ansökningsarbete

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

13.00: Friskvård Tennis S-hallen # 19

13.00: Work Shop Lärarkandidater Högskolan

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00: Arbete på kontoret

**

Fokus & Prioritet: Svipdag-projektet

^^

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

15.00: Pappaledigt Hemspråk A-berg

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

ALLA * HJÄRTANS * DAG

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Falkenberg

17.00: Pappaledigt Cello ¤ Orkestern

 

17.00: Wapnö Ensemblesamling

17.00

18.00

18.00: Work Shop Funkis Falkenberg

 

18.00

19.00

19.00: Arbete på kontoret

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

 

19.00

20.00

20.00: Halmstad

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 20 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

**

*

**

*

**

**

*

11– 1,57

Efter genombrottet förra veckan ska vi nog få hela manuset klart till Svipdag-projektet. Det vore en befrielse… så man sen kan se hur aktörsskaran komma att formulera sig – Roller – Besättning… Och de sceniska lösningarna. Det är i sista stund ty nästa vecka måste det presenteras för övriga intressenter. Körledaren… ensemblen! Sen är det dags att komma igång med repetitionerna (vecka 9, siste februari). Torsdag, fredag och söndag lägger vi hand vid detta… och i bästa fall står det sen klart. Så klart, att man kan sätta det i näbbet på aktörerna. Men veckan innehåller också en runda på Högskolan där de äldre ämneslärarkandidaterna väntar. Sista lektionen med dem och på onsdag kommer det att handla om forumteater. Tisdag får gå åt till arbetet som aldrig ser ut att ta slut. Budgetfrågor på Husknuten. Då gällande vår AA-Ansökan. Till kvällen åker vi upp till Falkenberg för årets andra målgruppsmöte med Funkisgruppen. Till helgen ännu en lördagsföreställning med Mord På Wapnö. Ordförande önskar inget hellre än att alla är friska och krya till dess. Det har varit rena sjukstugan i ensemblen som ändå hjältemodigt kämpat på med föreställningarna. Jaa… om man säger som så… Schemat ser väl inte helt oövervinnerligt. Glest mellan uppdragen – ändå är det hela tiden en massa uppdrag att klara av. Det blir strängt på kontoret då det ska förberedas en hel del… och göras schema och dylikt. Ett klart och tydligt ; Davaij! Davaij! * är som alltid på sin plats!

 

Måndagen den 12 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Uppdateringar – Webbarbete - Planeringstid

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret13.00: Friskvård – Tennis – Söndrumshallen17.20: Pappaledigt – Cello – Kulturskolan

                Det vanliga måndagspysslet… webben och ordentliga funderare på upplägg och planer för veckan… Vad att göra på Högskolan? t.e.x.

 

                Och så en fruktansvärd tennismatch… Oj, oj, oj… Vi gav oss på att spela 18 game. Den gode Hood-kreatören och Undertecknad. Det var inte så illa tänkt. Svett, svett… och en hyperventilation av sällan skådat slag… Var blev de 18 gamen av då? Jo, de tog Hood med sig allihop… skam till sägenes. Kul var det hur som helst… och resonemangen fick ny näring i bastun. Vad vi pratar om…? Teater… naturligtvis! Kul! Dubbelt så kul! Eller, ja… Resultatet var ju inte så kul…

 

                Till sena aftonen fabricerade också ett schema för våren. Bara så att Funkisgruppen vet vad den ska ha för sig februari – mars… Nu ska det bli mer verkstad än snackstad… Det behövs nog, att inte möglet börjar gror mellan stol och byxbak! Vi börjar i morgon allt!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Funkisschema våren

 

95,1

Upp>>

 

Tisdagen den 13 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad - Falkenberg

09.30 – 21.00

09.30: Ansökningsplenum – Nya Projekt Husknuten – Funkislotsen – Husknuten17.00: Mot Falkenberg18.00: Work Shop – Funkisgruppen – IOGT-NTO – Falkenberg20.00: Mot Halmstad

                Det är inte bara arbetet som är förvirrande (för att inte prata om hur dj… tråkigt det är!)… Vi är förvirrade... och tråkiga! Det är så plågsamt tråkigt att vi inte orkar gå tillbaka för att se efter vad som är gjort på budgeten och vad vi bör koncentrera oss på framöver. På det viset satt vi och bråkade om bugetposter vi redan kommit överens om och fyllt i… När vi upptäckte det var det som ett mörkt stråk for genom hjärnan… en slags inre, själslig, hjärnblödning… Visst, vi kommer ett stycke var gång… men efter en delikat kycklingpaj i kantinen, Husknuten var vi så hängiga i ögonlocken att vi beslutade oss för att ge upp dagens plenum… åka hem för att sova och koncentrera om oss till kvällens målgruppsmöte i Falkenberg…

                Till det passet kom vi våldsamt för sent. Endast två mötte upp… till att börja med. Sen kom de som ämnat sig dit ännu mer sent. En ny tjej strosade in med den siste deltagaren för kvällen… henne övertalade vi att vara med… och sakta men säkert gav hon vika… Att hon volonterade var det bästa med kvällen… förutom att vi fick kontaktlistan korrigerad… Ja, vilken pangfiaskodag! Pangfiasko… På med bindeln… Pang, pang!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 14 februari 2018 – ALLA * HJÄRTANS * DAG

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Work Shop - Lärarkandidater

Högskolan i Halmstad

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret13.00: Work Shop – Lärarkandidater – Högskolan17.00: Pappaledigt – Cello/Orkester – Kulturskolan

                Sista work shopen med den här gruppen – lite äldre ämneslärare. Andra av två lektioner. Tyvärr! Det Undertecknad har att förtälja tär tre möten… Nu blev det en aning pressat – men det Undertecknad förutsatt sig gick in och i lås… även om vi drog över en kvart. Undertecknad ursäktade sig med… den saknade lektionen.

                Började lektionen med att läsa ett stycke ur ”Ett Manifest För Teatern”… Ett lämpligt parti för att ställa frågan; Hur relevant är detta för era yrkesval? Vi diskuterade ord, uttryck som: Sammarbete, Lyhördhet, Konsten att stå tillbaka, Kompromissa, Vara Generös, Bidra med glädje och entusiasm, Lyfta blicken för den större historien, Att bidra, Att Ge, Viljan att berätta något för andra, Att göra publiken klok genom att vara det själv… Detta riktat till skådespelare på en teater… men hur mycket av detta är relevant för lärare i en skola? På detta följde en väldigt viktig (initierad och djup)diskussion… där utrycken, ett efter ett översattes till skolans värld. Mycket givande, gissningsvis inspirerade.

                Talövningar… Det gammal vanliga grejjsemojjset… Viktigt – och diskussionen hamnade på jämförelsen ”Lärarens viktigaste instrument både för lärande och auktoritet”.

                Till sist… Work Shopens viktigaste del… ämnet Forumteater. Studenterna fick berätta något från sina VFU, praktik. Tre bra historier kom fram och så fick de tio minuter på sig att i grupper göra om det framhållna till små teateretyder. Tyvärr hann vi bara med två uppspel… men de var bra! En handlede om en ensamkommande hans skoldag. Den som berättade om sin reflektion fick spela den unge… och det blev riktigt rörande! Ja, till och med så att Undertecknad blev tårögd. Det hade som sagt varit bra med ytterligare ett lektionstillfälle… nu hann vi inte riktigt tömma ämnet… men det fungerade ändå. Det enda Undertecknad kan hoppas åstadkomma på Högskolan är tankegångar. Nya tankar genom praktiska övningar. Det resultatet kan nog påstås ha uppkommit idag…!

 

                En annan fenomenal sak idag. Undertecknad har undanhållit sig cigaretter under hela denna ”Alla Hjärtans Dag” – det gick… egentligen utan bekymmer. Det är inte behovet av nikotin som är det värsta… Det värsta är att bryta rutiner… Det är väldigt, väldigt svårt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 15 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

Ett par scener… och mycket läst som kan ge nycklar in till annat i sagan om Elin Svipdag. Det får Undertecknad ändå vara nöjd med… fast han inte är det. Det är de små åarna som till sist ska forma Niagarafallen… Oj, så storsvullet!

 

                Oavgjort i säsongspremiären av Fula Fatet. Då var det ändå nära att Undertecknad fått segern med sig i par med den nyanlände… en miss… en boll som Undertecknad slår in nio gånger av tio… Miss och det verkar som om förbannelsen hänger i. Det går inte att vinna en tennismatch för Undertecknad! Det vill sig inte… trots att det egentligen inte saknas något i spelet… Vad att göra för att skaka av sig denna ödets ironi, denna förbannelse?

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 16 februari 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.30 – 16.00

Kontoret09.30: Ansökningsarbete – Budgetberedning – AA-Ansökan – Husknuten -15.00: Pappaledigt – Hemspråk - Andersbergsskolan

                Så… äntligen! AA-Budgeten är klar! Det sista vi gjorde, sen all på Husknuten gått hem för helgen, var att läsa igenom guidelinesen – de instruktioner som hjälper en vid uppbyggnaden av fondens ansökningsformula. Det medförde en del förändringar… inte mycket. Det som behövdes korrigerades… Och till sist… som skrivet… kunde vi slå ihop datorn och konstatera ; -Nu kan vi inte göra mer!…. Nu har vi drömt färdigt! Återstår nu är att fylla i det kompletterande i tidsperspektivet för projekt Funkislotsen… Budgeten är färdigberedd – Oändligt skönt att konstatera det… slutet av ett oändligt arbete. Vi firade med en pizza på Camp Ino!

                Måste bara tillfoga till denna skrivning att allt detta liksom lyfter hjärtat. Att äntligen ha tråcklat oss igenom de tusen bilderna story och fått ner allt som siffror – väl beräknande, betänkta  - i den form som legat oss för handen. En helt otrolig känsla… för något som i den site änden kanske inte blir något över… huvud… taget… Det återstå att se… Nu ska allt bara mala igenom styrgruppskvarnen… sen kan vi fylla i den giltiga blanketten… och så slå till på enter-tangenten på datorn och skicka iväg vår chimär…

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 17 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Ja, i kväll slår vi nytt rekord. Aldrig har vi spelat för så lite gäster. Undertecknad var uppe på Wapnö och korrigerade placeringen av borden och dukningen. En vanlig sysselsättning föreställningsdagar. Att göra bordsplaceringen – på speciell blankett – var som sagt inga som helst problem… egentligen bara sätt ut dem på befintliga stolar. Ett stort sällskap bara… de fick ett bord för sig själva… några sällskap om fyra, annars mest par. Kvickt gjort!

                Hem för föreställningsrakning och en någorlunda dusch… sen rundan om Myrorna (butiken på Karl XI:s) för att hämta upp aktriserna som väntade där.

                Egentligen ingenting att säga om kvällens föreställning – den flöt på som den numera brukar. Egentligen ingen skillnad att spela för 37 eller hundra… En är i sin bubbla och därifrån levererar man… Ända då… vi hade världens långsamaste kock… den sjätte eller sjunde under den här föreställningsperioden. Då tackar man skaparna att vi inte hade nittio vid borden. Det tog sin lilla tid ändå, trots att vi inte hade mer än 3 runder var att gå ut med. Köer vid upplägget.

                I övrigt ; Det känns som om publiken är nöjda när de lämnar. Vi står alltid där för att säga adjö och svara på frågor om det är någon som vill förhöra sig. Ofta får vi kommentarer från gästerna gällande kvällens mördare och vilka de trott utfört dåden. Det är kul! Ofta får vi ta emot väldigt varma ord och beröm… men det är klart att det är en del som lämnar utan att säga något alls…

                Ah, en bra kväll på jobbet… nu har vi gjort 19 av 27 mordkvällar på Wapnö! Och nu har vi ledigt över nästa helg… Det spelar ingen roll… men skönt ändå… måhända!

 

                Till natten skickade en av aktörerna detta inslag från verdammte Facebook…

Första inlägget: Vi var där i höstas. Vill uppmärksamma de som besöker detta evenemang bör veta att första föreställningen är tre h lång innan första pausen. Det förekommer svordomar i filmen de visar. O det är trångt att sitta o många av er får vända er många gånger om för att skådespelet är på ett håll o filmen på det andra hållet. Maten var god o personalen, som både är skådespelare o serverar gjorde ett bra jobb. Dock bör Wapnö skämmas som tvingar dem att servera mjölken till kaffet i minikannor. Vore ju lätt att marknadsföra sin mjölk via riktiga mjölkpaket på borden. En supermiss av Wapnö! Så en förbättring till nästa omgång. Slopa NN:s (ända rikskändisen i ensemblen) svordomar o deltagande o minska filmen om ni nu måste ha med den o tänk mer på kvalitet o inte bara pengar. Kändes som att ni tryckt in alldeles för mycket folk i lokalen. Och se till att ha mjölk på borden. Skådespelarna var superbra i sina roller både som personal o skådespelare. Hade det inte varit för er hade nog säkert många reste sig o gått. Super trevlig show av personalen.

Annan person: Men miljövänligare att inte använda kartong till mjölken. Är det inte reklam nog att vara på gården? Hahha

Första personen: Men att inte ha rejält med mjölkannor så den stackars personalen Fick fylla på efter att en person tagit lite mjölk. De sprang benen av sig o vi frågade varför de inte använde normala eller t o m större mjölk/gräddkannor. Nej de hade fått reda på att det enbart var dessa de fick använda. De innehöll inte ens en liten snaps…

                Ja, ja… Det är tur att Undertecknad inte har några större anlag för depressioner… Detta inlägg kan ju göra en ledsen… både för den som skrivit inlägget… ok, ok… och för att det alltid kommer till de klanderier som vi själva framför men aldrig fått gehör för… Håller Wapnö på att bli paria? Som ingen vill befatta sig med, som alla nu ska kasta skit på? En fundering… eller en fråga kanske. Men det kan också ligga något i kritiken… Filmerna är för långa (!?)… En undrar hur man ska få ett rättskaffens svar på det spörsmålet?

Hatte Bärtilsson     

Publik 37

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 18 februari 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Uppdateringar – Webbarbete - Planeringstid

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 19.00

Kontoret

                Skönt att i lugn och ro planera inför nästa veka.

                Inget anmärkningsvärt att rapportera!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 7, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2008 >>>

Till Århus för INTERREG och ansökningsarbete på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 7, 2009 >>>

Alla Hjärtans Dag med brasa i skogen. Ansökningsseminarium Interreg. Kast mellan förtvivlan och hopp…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2010 >>>

Intensiva repetitioner och premiär med Teater Husknuten. Minnesstund över bortgången skådespelarkamrat

 

 

Detta hände Vecka 7, 2011 >>>

Sista veckan med lärarvikariat. Uppstart med deltagarna vid Laholms Daglig Verksamhet. Bra work shop på Högskolan. Scenografin till ”Trollkarlen” börjar ta form. Stort arbete med INTERREG som tog oss till Grenå, Danmark till helgen. Upp på golvet med Teater Husknuten. Intensiv vecka!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2012 >>>

Laholm, Körprojektet och ”Spöksonaten”. Det tar sig!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2013 >>>

Mycket tid på kökskontoret. Pilkingtonspäket föddes här. Men också byggarbete på Heagård och Högskolajobb i vintervecka som hållit oss i ett järngrepp med kyla och snö

 

 

Detta hände Vecka 7, 2014 >>>

Avslut på Högskolan efter mycket givande work shop med lärarkandidater där. Fridfull och bra föreställning på Wapnö. Och så övermåttan olympisk lek med Guld, Silver och Hockey…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2015 >>>

Intressant intervju, skrivarverkstad på 2 håll och 2 intensiva dagar i BARCELONA

 

 

Detta hände Vecka 7, 2016 >>>

Plötsligt regiuppdrag för Eldsjälsgalan och två bra föreställningar på Wapnö. Tuff vecka!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2017 >>>

Alla Hjärtan och Eldsjälsgalan. Rapport och ny projektbeskrivning klar. Wapnö som vanligt. Tennis inte att förglömma. En vecka med viss galans!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>