Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 06, 2018

Tid

Måndag 5/2

Tisdag 6/2

Onsdag 7/2

Torsdag 8/2

Fredag 9/2

Lördag 10/2

Söndag 11/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

**

Fokus & Prioritet: Svipdag-projektet

^^

08.00: Kontoret

 

 

08.00

09.00

09.00: Arbets-plenum Nya Projekt Husknuten Ansökningsarbete

09.30: Arbets-plenum Nya Projekt Husknuten Ansökningsarbete

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

13.00: Styrgrupps-sammanträde Husknuten

13.00: Friskvård Tennis HTK # 15 & 16 Söndrumshallen

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00: Arbete på kontoret

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Pappaledigt Hemspråk A-berg

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

 

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Falkenberg

17.00: Pappaledigt Cello ¤ Orkestern

 

17.00: Wapnö Ensemblesamling

17.00

18.00

18.00: Öppning Funkis Falkenberg

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

# 18

 

19.00

20.00

20.00: Friskvård Paddel-Tennis # 14 Sannarpshallen

20.00: Halmstad

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 17 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

-

**

*

**

*

***

*

10– 1,42

Ja… efter förra veckans pangfiasko… totalmisslyckandet på gråa hallandsåkern… Så gäller det nog fanken att få till något runt denna kvinna som blir allt mer gäckande ; Elin Svipdag – som lämna Ordförande utan självförtroende… och ett skrumpet ett till manus… Nu får det till något under de dagar som står utan annan vidare verksamhet. Att på djupet göra ett försök och prova att få det till något annat än bara snack, eller önskningar. Detta är utan tvekan basta! Med stort, ett böflens så stort, utropstecken efter (!!)! Annars kommer det att bli gnäll från höger och vänster och från han som i mitten står… (…)… I övrigt följer veckan de rutiner som nu etablerats efter nyårsuppehållet. Wapnö till helgen! ”M/S Lyckas” artonde föreställning – fjärde för våren. Det finns en AA-Ansökan som också ligger och släpar – där är Herr Ordförande begåvad med kompanjon… Allt tur det! Helst ska vi ha iväg ansökan denna vecka – det som återstår är budget och tidsperspektiv. Två item som redan står klara men måste renskrivas på särskild blankett. Dessutom startar Funkisprojektet med ett första möte på tisdag. IOGT-NTO Falkenberg… Så är det projektet igång på allvar också. Storkören får ett besök på onsdag… och så ska vi spela lite tennis också den här veckan! Ja, det var hårda ord i den här ingressen inför veckans arbete… Det är bara att hoppas att det kan få fart på Ordföranden… om inte hårdgloser hjälp, så kanske ett par Davaij kan… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 5 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Uppdateringar – Webbarbete - Planeringstid

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret17.20: Pappaledigt – Cello – Kulturskolan20.00: Friskvård – Paddel-Tennis - Sannarpshallen

                Ångestdag… Vad beror det på att vissa dagar kommer det absolut inget ut av tankar och planer? UschajamenaUschenemena… idag, just en sådan dag – Denna typ av ångest ger dåligt självförtroende…! Ångest typ 1… Lorem genus in anxietatem!

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

 

 

 

93,5

Upp>>

 

Tisdagen den 6 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Halmstad - Falkenberg

09.00 – 21.00

Kontoret09.00: Arbetsplenum – Nya Projekt Husknuten – Ansökningsarbete13.00: Styrgruppssammanträde – Husknuten 17.00: Mot Falkeneberg18.00: Funkismöte – IOGT-NTO – Falkenberg20.00: Mot Halmstad

                En hel dag vigd åt Husknuteriet

                Morgonkvisten för budgetberedning… Det tog en stund och lite trixande för att få tag i Allmänna Arvsfondens Budgetblankett… till sist satt den i datorn och vi, Fotografkollegan och Undertecknad kunde komma igång att fylla i den… Så vi föll tillbaka på den tidsplanering vi suttit och snickrat ihop tidigare och beräknade vad löner och ersättningar skulle kunna landa på. Det blir en fet ansökan vill nog Undertecknad lova… Resonemang och åter dito… spekulation på spekulation… Egentligen ett riktigt roligt arbete – ty vi smider planer med hjärtat! Vi hade nog fått till hela budgeten… tack vare krånglet med blanketten och att vi gav oss på att rätta projektbeskrivningen efter reviderad laga krympte tiden ihop så vi nu står med en halvfärdig begrundan… i alla fall…

                Styrgruppsmötet började med lunchsittning – underbar smörgåstårta! En av få krediter som betalas ut för detta arbete (vi räknar inte med någon pekuniär ersättning för jobbet…?!). Smörgåsmumsande alltså men sen tog det roliga slut… resten av mötet kom att handla om den gamla oändliga refrängen. Projektekonomin så här långt… och det blev inte någon rätsida på det denna gången heller… Skärt bortkastad tid!

                Bättre då till kvällen! Upptaktsmöte (säsongens första målgruppsplenum) i gamla goa krypinet på IOGT-NTO i Falkenberg. Vi var tre från Halmstad och där väntade fem från ovan nämnda stad. Undertecknad på ett strålande humör… Ja, ja… det är då han blir tramsig och flabbig… Ändå gick vi igenom den dagordning som han framställt och som lotsade oss till ända med kvällens frågor. Filmen – Verksamheten under de första veckorna – Ansökningsförfarandet – Och ; Vad står för dörren framöver? Diskussioner och många goa kommentarer. Det var helt enkelt fantastiskt att träffa alla igen. Nu var vi åtta runt bordet. När alla ansluter blir vi en grupp på femton som ger sig i kast med den femte terminen i detta uppslag. Så trots mycket tramsande så kom vi fram till att de första sex veckorna ska ägnas åt teater- och filmövningar. Två av deltagran får ta hand om en lektion och hålla i den… resten förbereder Undertecknad och genomför. Det ska bli kul – för vi har aldrig egentligen ägnat oss åt sådant.

                Hem kom vi hjälpta av fröjdesamma diskussioner – det kändes som man sonika klev in och ut ur bilen i samma stund. Förunderligt!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 7 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret13.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen17.00: Pappaledigt – Celloorkestern - Kulturskolan

                De första stroferna… men långt ifrån tillfredställande. Men Undertecknad har trampat in på stigen… och i viss mån skymtar Elin Svipdag inte alltför långt bort…!

 

                Huvudnumret denna dag var dock en rasande, en och en halv timme lång tennismatch. Oerhört spännande, med alla ingredienser man kan tänka sig. Tiebreak i först sett och ett jämnt andra… Ändå var det så att Undertecknad klev av banan utan poäng… Förargligt – 5-6 (9-11), 3-5… Men nu är det nära att lossna på riktigt!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 8 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Så äntligen… släppte skrivkrampen! Och då med besked. Det formligen forsade ur Undertecknad… Två scener… men viktigare än kvantiteten var att en helhetsbild öppnade sig och fortsättningen på detta infernaliska arbete känns inte längre så oöverstigligt. Oändligt skönt!                 Om Undertecknad får gissa finns upprinnelsen till detta i ett radioprogram (P1) där en panel diskuterade Ingmar Bergman författarskap. Att Bergman aldrig erkände sig som författare… Bergman hävdade detta envetet och menade att han hade bilden och filmen som uttryckssätt… När Undertecknad hörde de här resonemangen vaknade tanken… att ta bort prestigen… och ångesten. Undertecknad är ju långt ifrån någon författare… Regissör är vad han är… och varför då ha så höga ambitioner… känna en sådan press? Befogade frågor, ty allt detta har kastat grov grus i maskineriet… Vid tanke på Bergman och hans inställning fick Undertecknad fart – alltså struntade i om det kommer att bli bra eller inte. Bara på jobbet! På arbetet! Den devisen följdes idag och se… då föll bokstäverna ner på pappret och lusten inte bara återkom utan sprutade fram! Så nu är arbetet är igång och Undertecknad längtar redan efter nästa tillfälle som bjuds för att plocka upp kreativiteten igen! Det var nämligen väldigt roligt!!!

 

                Kvällen tennis. Undertecknad kan nog konstatera att bättre än så här har han inte spelat på mycket länge. Men det blev ingen poäng vid kvällens TreTennis heller… men poäng och segrar ligger inte så långt bort. Tennisen har klart utvecklats. Hurra!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 9 februari 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret09.30: Arbetsplenum – Nya Projekt Husknuten – Ansökningsarbete15.00: Pappaledigt – Hemspråk - Andersbergsskolan

                Ja… vi skulle ju titta vidare på AA-Budgeten idag… men av detta blev det inte mycket. Filmkollegan ville visa sin nyproducerade film. Hans film om barn till funktionsnedsatta… Ett projekt han lagt mycket möda vid… och som nu står klart som prototyp. Vi tittade igenom filmen på Undertecknad dator… och ja, om inget annat så retade den upp Undertecknad… egentligen ett dokument om den allt mer stadfästande förvaltningsdiktaturen… Ett prov på hur handfallet samhället är i dessa frågor – och… därigenom öppnas möjligheter för godtycke. Fruktansvärt!                 Undertecknad gav sitt gillande till filmen och meddelade de skönhetsfläckar den hade… utan omsvep – så blev han uppmanad att göra. Men på det hela taget… en riktig aptitretare för oss som läser av ett samhälle som för länge sen lämnat demokratin för länge sen. I alla fall i egentlig bemärkelse. Nå väl. Något mer har Filmkollegan att snickra vid sitt verk… Men som helhetsomdöme ; Mycket bra!

                Sen petade vi lite i budgeten… slutet skönjes, om än knappt... Men vi har en hel del kvar innan lugnet lägger sig och vi kan ropa hurra. Nu ett arbete som aldrig tycks ta slut! Som den berömda kyrkan i Barcelona…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 10 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Jaha… det här blev lördagen på Wapnö som kom att bli den raskaste hittills!

                Äntligen hade Ticknettarna lyckats sära på publiklistorna så att man förstod vilka som skulle på ölprovning eller annat och vilka till morden i kväll … Det gjorde det hela till en lätt pannkaka att sätta ihop bordsplaceringen… Det gick på ett nafs att få ner den pannkakan och lämnade Undertecknad med gott om tid för föreställningsrakning och en befriande dusch…

                I samma jehu gick det att få upp scenografin. Medan Undertecknad knäppte knapparna i nypressade uniformen fick resten av ensemblen upp de tavlor som utgör vår utsmyckning… Undertecknad märkte inte ens när det gjordes! Fantastiskt! Undertecknad har heller ingen aning om vem som gör det… Och det är inget annat än förunderligt bra! Vi är nu så fulltrimmad – alla vet vad de har att göra… att det aldrig uppstår några problem med vare sig det ena eller det andra!

                Och vi fick fler jehus under kvällen. Huvudrätten serverades, från det att vi klev av scen till alla hade sin tallrik under näsan, på 10 (tio) minuter. Nytt Wärldsrekord! Samma med desserten… Sju minuter. Två Wärldsrekord samma kväll – inte illa! Nu styrdes det upp av Wapnö-personalen… som fått lite mer hjärta i Morden… En väldig skillnad från i höstas.

                Ett sista jehu – kanske inte det trevligaste… Men en av aktörerna – Mårten-kreatören… som kämpade som en galning mot sin förkylning, fick lämna tidigare än vanligt. – ”Du kan gå hem när du dött…”! var Undertecknad rekommendation. Och så gjorde han ock. Då såg han riktigt bedrövlig ut så Undertecknad avkrävde honom ett löfte att sms:a vid hemkomsten. För att få lugn på oron om han överhuvudtaget skulle klara sig hem… eller… Det kom ett sådan meddelande vad det led, tack och lov! Vi var fler som var sjuka eller krassliga ikväll. En av oss… Ylva-kreatören hade under veckan haft magsjukt barn hemma… Vi tackade nej till hjälp vid serveringen… Vem vet… och inte så kul om gästerna kommit hem och på ett par dagar insjuknat i Vinterkräksjukan… Spela gjorde hon med sedvanligt jehu!

                En bra föreställning! Som skrivet ; Vi har allt under kontroll… och även om vi är lite krassliga på flera händer så kan vi täcka upp för varandra… och har en organisation som håller i dessa väder! Det är väldigt tryggt! Det gör att man kan vara helt avspännda och fokusera på det som är det viktigaste. Kontakten med publiken!

                En bra kväll på jobbet!

Hatte Bärtilsson

Publik 67

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 11 januari 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 18.00

Kontoret

                Skönt att ta det lugnt – kunna gå och lägga sig ner det behagar en, pyssla med det som ändå känns som om det är viktigt att få gjort… titta lite på nästa veckas görande och uppgifter… Laga en fett god middag… och gå och lägga sig en stund på maten. Skönt med en söndag då ingen säger något om att man är lat… och det inte finns anledning för Undertecknad att utrusta sig med kreativitetsångest… Nästa veckas webb blev uppdaterad och klar… Inte allt med det huvudsakligaste! … Så när söndagen gryr är han blek och tanig ; Söndagar vilar sig Undertecknad – rätt bra trött Det är Morden som suger! Det är mycket must man lägger där på Wapnö… Så är det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 6, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2008 >>>

Konsultupphandling på Region Halland – Nätkontakt och Internet

 

 

Detta hände Vecka 6, 2009 >>>

Norge, Norge… Porsgrunn för att utreda det sista runt Interreg-ansökans verksamhetsplan

 

 

Detta hände Vecka 6, 2010 >>>

Nya Interreg-partners i Danmark. Hel genomgång med Teater Husknuten. Nystart med Hallarna. Älskad skådespelare har gått bort…

 

 

Detta hände Vecka 6, 2011 >>>

Andra veckan av teaterlärarvikariatet. Stort budgetarbete i Laholm. Hallarnas Teaterkurs startar upp. Öppet hus på Sannarp till lördagen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2012 >>>

Föreställning med ”Utdömd Egendom”. Första veckan i Laholm med Daglig Verksamhet. Hel genomgång av andra akten ”Spöksonaten" och Hallarnas Konstnärlig Råd i stort plenum till helgen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2013 >>>

Lugn vecka som avslutades med bra föreställning på Wapnö. Kuliss konstituerade sitt styrelseskick

 

 

Detta hände Vecka 6, 2014 >>>

Bra engagemang på Högskolan, finfin föreställning på Wapnö men usel tennisvecka

 

 

Detta hände Vecka 6, 2015 >>>

Mycket med Kulturskolan – Vikariat och manusarbete. Två bra föreställningar på Wapnö… där mycket beror på gästerna

 

 

Detta hände Vecka 6, 2016 >>>

Skymningsvecka… Ingenting gjort trots viktiga uppgifter… Ändå tre, fyra konkreta uppdrag för framtiden! Alla Hjärtan…

 

 

Detta hände Vecka 6, 2017 >>>

Lysande vecka! Slottsmöllan Hallå – Hallå! Bra ansökningsseminarium i Borås! Två underbara föreställningar på Wapnö! Mycket som pekar framåt…!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>