Schema och logg vecka 06, 2015

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 2/2

Tisdag 3/2

Onsdag 4/2

Torsdag 5/2

Fredag 6/2

Lördag 7/2

Söndag 8/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

09.00: Wapnö Scen & Teknik & Admini.

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.15: Färdtjänst Sjukstugan

11.00: Körspäket Skrivarverstad

11.00: Friskvård Tennis # 16

11.00: Kulturskolan Planeringsplenum

11.00: Friskvård Tennis # 18

11.00

12.00

12.00

13.00

13.00: Friskvård Tennis # 15

13.30: Pappaledig

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Kulturskolan Skrivarverkstad

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

 

15.00

16.00

16.30: Pappaledig

16.00: Kulturskolan Ungdomsteater Vik

 

16.00

17.00

17.30: Planering  och repetition Körprojekt Immanuelkyrkan

17.00: Samling Uppladdning MPW

16.45: Samling Uppladdning MPW

17.00: Represen-tation

60-årsfirandet i god fortsättning

17.00

18.00

18.30: Kulturskolan Ungdomsteater Kulturhuset

18.00

19.00

19.00: Wapnö

FÖRESTÄLLNING Mord På Wapnö – ”Morden på Tylön”

19.00: Wapnö

FÖRESTÄLLNING Mord På Wapnö – ”Morden på Tylön”

19.00

20.00

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 17 Söndrumshallen

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

Andra veckan i rad med Mord På Wapnö… Enastående, ty det är slutsålt till sista föreställning (ev. tillkommer det nu en extraföreställning… i april).

Annars Kulturskolan som den andra stors dealen den här veckan. Vi har nu kommit fram till ett första utkast som vi kan bygga manus på. Till

söndag blir det skrivarverkstad. Körprojektet kommer igång med reguljära repetitioner i Immanuelkyrkan… det ska vi naturligtvis övervara och

det sker på onsdagkväll. Så en hel del tennismatcher ock. Veckan ser någorlunda fylld ut… och där det saknas aktiviteter skapar vi en

översättningen av Woyzeck! Davaij!

 

Måndagen den 2 februari 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret11.15: Färdtjänst – Sjukstugan13.00: Friskvård – Tennis - Söndrumshallen

                Mycket av måndagarna går åt till webbuppdateringen och veckans planering. Tjatigt att anmäla…

 

                Äntligen. På tennisbanan tog sig Undertecknad ett par steg framåt. 7 – 7… mot Knäredapågen. Äntligen… inte bara hedervärda eller förtvivlade förluster… Oavgjort, i det här fallet, betyder mycket! 

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 3 februari 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret – 11.00: Skrivarverkstad – Körprojektet13.30: Pappaledigt - Hemspråk

                Att sitta ett par timmar med Skrivarkollegan ger massor för vårt gemensamma projekt. Fredkören… där vi ska mata in sex – sju teaterpartier mellan sångerna. Vi har redan en hel del material… men behöver ännu något lite. Det som redan fabricerats gick vi igenom… ett monologparti dedikerade vi till körmedlemmarna. Det blir både överraskande och bra om de stiger in i handlingen. Dialogpartierna söker aktörer. Undertecknad tog sig friheten att ringa upp en kvinnlig… men där blev det tji. Hon byter jobb och har mycket privat att stå i… Vi får helt enkelt tänka vidare… men det är inte lätt… inte lätt med kvinnliga aktörer i mittenmedelåldern… Det vi nu har kvar är en intervju med en före detta soldat som tjänstgjort i en kruthärd. Det kommer att bli spännande! Vi intervjuar och skriver om till en dialog som kan bäras av Skrivarkollegan och Undertecknad. Vi spekulerade också i tre, eller fyra brev som påbörjas av avsändaren och slutförs av mottageren. Det där är en gammal idé… i delvis ny förpackning. Känns hållbart!

                Mycket trevligt, kreativt och givande! Kaffe och varm macka var inte heller så dumt!

 

                I övrigt… Mycket med planeringen inför framtiden. Woyzeck i malpåse… Den ambitionen får plockas fram när allt annat känns färdigt… eller då längre dötid uppenbarar sig…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 4 februari 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret11.00: Friskvård – Tennis – HTK Cellspel16.30: Pappaledigt – Cello – Kulturskolan17.30: Planeringsmöte – Körrepetitioner – Immanuelkyrkan20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Otroligt! Undertecknad åkte till Söndrumshallen med känslan att ett set… då kunde han känna sig nöjd. Det skulle ge en poäng i Tennisklubbens cellturnering. Men det blev en helt annan utgång… Undertecknad i god form… och med sin nya födelsedagsracket… steg han segrande ur bataljen och det med en klar vinst. 5 – 3, 4 – 1… Tänk! För ett år sen vann denne vänsterhänte spelare… och Undertecknad fick vid det tillfället endast med sig ett par game. Nötandet med Knäredapågen har gett resultat… och det nya racketet känns mycket bra. Härligt!

 

                Halv sex samlades järntrusten för Körprojektet i Café Strandgatans lokaler för att gå igenom det som – främst Skriftställarkollegan – tagits fram. Ett generellt upplägg och de texter som vi färdigställt under den senaste tiden. Körledaren får gälla som chef för konstellationen och projektet och det var hennes omdöme vi nu väntade på… Och det verkade som om det hela föll i god jord. Så i caféets mörkaste hörn tog vi beslutet att utgå från de planer som vi dragit upp och att sätta dem i verket.

                En halvtimme senare samlas Storkören, medlem för medlem, en våning upp i Immanuelkyrkan tills de räknades till den 100-mannaskara som de ju är. Körledaren satte igång dem med den sång vi föreslagit till att inleda hela framförandet. Och det låter bra om den stora skaran… som efter ett tag klämmer i för full hals.

                Skriftställarkollegan och Undertecknad får så chansen att presentera det som vi kommit överens om i caféet. Vi läser också den diktsvit (monologer) som är tänkt att några av körmedlemmarna ska framföra… Helst ville vi att det skulle vara fyra män… men det stötte på patrull. Nu blir det måhända två män, två kvinnor. Det här får gälla som den första konkreta informationen som deltagarna nu kan grunna vidare på… Det kändes bra!

 

                Fula Fatet… Undertecknad i par med Grannen… och en timmes inspirerad kamp som till sist resulterade i en minimal förlust. 5 – 7. Inte så illa ändå. Det går an att förlora om inte siffrorna blir större än så…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 5 februari 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret11.00: Planeringsmöte – Kulturskolan16.00: Vikariat – Ungdomsteatergrupp18.30: Ungdomsteater – Kulturskolan – Repetitioner – Kulturhuset

                09.23 ringer man från Kulturskolan och meddelar Huvudläraren opasslig. Man undrar om Undertecknad kan vikariera för den grupp som ligger före Undertecknad ordinarie arbetstid. Ja, jo… Det får gå an… Alltså uppställning klockan sexton-noll-noll… och så får vi se hur det hela kommer att avlöpa. Undertecknad får inrikta sig på att i förstone lyssna… därefter leda. Nej, det Undertecknad mest oroar sig för är hur det kan komma att formulera sig i framtiden. Det är knappast möjligt att gå in som fulltidsvikarie – i alla fall inte under någon längre tid… och samtidigt… Finns det ingen återvändo i frågan… så får den vägas på guldvåg innan svar avges… Nu tar vi detta först. Hur som elvamötet på Kulturskolan inställt!

 

                Sexton-noll-noll… Första gruppen alltså. Nio tjejer i åldern runt tio. Som aldrig avstannande propellrar. Nio propellrar… som yrde upp damm… och för all del dammade av Undertecknad också. Egentligen rent dumt att börja med en uppvärmningsövning – de var redan kokheta. Sen olika improvisationer… en med utgångspunkt från den pjäs de senare under våren ska repetera. ”Mästerkatten…” Och så ytterligare en övning. Roliga uppspel, hängivna små människor… och glada. Undertecknad blev också glad. När de gick fick Undertecknad kramar… det värmde också. Lite som i Ozerki, Kaliningrad Oblast… en gång i tiden. Enda skillnaden, egentligen… var att Undertecknad hängde med bättre på den tiden… Åldern tar ut sin rätt… ty när lektioenen var tillända var det en trött teaterpedagog som vinkade av de unga!

                Andra gruppen – hemmagruppen, om man får kalla den så. Den ordinarie gruppen alltså. Först lite resonemang… Vilka hänger på söndag när det vankas skrivarverkstad? Lite runt manuset som växer fram medels improvisationer. Fösta övningen på räkneord. Uppgiften var att komma fram till en säker början och ett tvärbra slut. Fyra grupper… och en halvtimme. Sen kom resultaten. Fyra bra uppspel… ett par riktigt bra. Uppgiften med ett tvärt slut fullföljde alla. De har varit deras stora problem. Kommer de väl igång blir det inget slut på deras förehavanden. Därpå tillbaka till improvisationerna runt vårt manus. Nu 90-tal och studenten. Också här bra och användbara resultat. Även om Undertecknad mixade grupperna så höll de sig inom de teman som de tre familjerna initierat sen tidigare. Härligt! Bra – något att gå vidare med på söndag och senare i början på nästa vecka. Bra kväll… bra lektion!

                På väg ut blir en liten flicka kvar. Hennes föräldrar kommer inte. Undertecknad har inget annat att göra än att vänta med flickebarnet… för vem har hjärta att låta denna lilla varelse stå rädd och darrande på trappan in till Kulturhuset. Så småningom kommer en bil som flickan kan hoppa in i… Då pustar Undertecknad ut. Det har han rätt till efter en eftermiddag och kväll där verkligheten i sanning exploderat! Unga knallskott på löpande band…

 

                Undertecknad passar på att förbereda inför morgondagen med att köra och tanka bilen. Det blir en liten extrarunda – kvällen är kall!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 6 februari 2015

                                                                                                    

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön – Vem mördade Marianne”?

Wapnö AB

Halmstad

09.00 – 23.32

Kontoret09.00: Wapnö Scen – Scenografi – Teknik – Administration11.00: Friskvård – Tennis17.00: Samling – Uppvärmning – Wapnö19.00: FÖRSTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”Morden på Tylön – Vem mördade Marianne” – Wapnö Scen

                På mindre än en halvtimme… på tremanhand… fick vi ordning på scenografi och teknik på Scenen Wapnö. Inte så mycket att snacka om… men Undertecknad blev genomsvett. Det är trapporna som suger…

 

                Full fart på slingervägarna, landsvägarna för en 7 – 7 match mot Brodern. Undertecknad omvände det hela från fullständig katastrof genom att rädda tre matchbollar han hade mot sig och vinna de två sista gamen. Men den tiden är definitivt förbi då Undertecknad kunde sätta ut tofflorna och vinna mot Brodern. I fortsatta matcher gäller således en attitydförändring… om de större siffrorna ska skrivas först i protokollet… eller det ska smaka mer grus under våren…!

 

                Eftermiddagen ägnades åt Kulturskolan… som ringt och frågat efter Undertecknads (den merkantila idiotens) lönelista, som ej lämnats in i rättan tid… Aj, aj, aj… Undertecknad passade också på att införskaffa nyckel till huvudbyggnaden inför söndagens manussession. Allt löstes efter lite krångel.

                En annan uppgift som fulländades var bordsplaceringsupplägget. Tack vara Undertecknad uppmärksamhet rättades ett misstag till… Boriskreatörens föräldrar var anmälda som gäster denna kväll… men fanns inte med på listan.

 

                Halv fem… Wapnöexpressen… kors och tvärs, för att hämta upp den sista utanför Larsarettet. Runt fem på Wapnö följt av en avspänd uppladdning – var och en får sköta sig själv – det finns inga gemensamma samlingar eller fysiska övningar. Var och en får starta sin egen röstmotor. Det har aldrig varit kutym eller praxis med gemensamma samlingar i den här ensemblen.

                Halv sju kommer de första gästerna upp från nedervåningen där de blivit mottagna av trojkan Kermit, Olga och Lopez. Ett mottagande som de sköter på ett utomordentligt sätt. Undertecknad tar hand om gästerna en trappa upp och placerar dem efter som bordsplaceringslistan anger. Ljudnivån stiger…

                Exakt klockan sju drar föreställningen igång och Undertecknad meddelar – som Hattelius Allander – var toaletter och nödutgångar är belägna… och strax sitter gästerna med förrätten. Det går så oerhört fort… Ingen av akterna känns olidligt dryg… Nej, allt rasar bara på i en väldig fart! I mellanakterna provar vi lite nya gags. Kvällens roligaste var vår ringdans. Det är strax före vi samlar in gissningstalongerna – efter desserten… Vi är tre till talongjakten… Vi har ställt upp oss vid varsitt bord. Vår unge tekniker, som också tjänstgör som ”Fyrvaktarens son på Tylön i regnrock och sylverst” har också som uppgift att ringa in publiken. När vi fyra står samlade räknar Undertecknad in dansen och Fyrvaktens son skramlar i sin klocka… vi står helt stilla… Det tar ett tag innan publiken långsamt men säkert förstår vad ”ringdans” innebär… Det blir skratt på sådana tilltag.

                Men som sagt – det går i en rasande fart… och varken vi eller gästerna märker att timmarna trillar på. Strax har fyra och en halv timme förlidet och klockan är vid pass halv tolv när vi tackar gästerna i trappan för att därpå göra kostym och rekvisita iordning inför morgondagens föreställning. Vid tolv rullar Wapnöexpressen hemåt igen. Vi Blå Faran (expressen) konstaterar ; Fantastiskt föreställning – kanske lite trög publik – 98 till bords… En underbar kväll!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 7 februari 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön – Vem mördade Marianne”?

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.32

 

Kontoret - 17.00: Samling – Uppvärmning – Wapnö19.00: FÖRSTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”Morden på Tylön – Vem mördade Marianne” – Wapnö Scen

 

                Vad är det som gör att vissa föreställningar går i stå? Är det publiken som gör oss mindre inspirerade eller är det vi som inte lyckas tända dem? Svaren vävs måhända ihop… det en ger det andra… och det andra ger det ena. Kvällen föreställning blev hur som helst en svag historia. Publiken reserverad – det är nog det bästa ordet… (dessutom somnar en, överförfriskad med huvudet mot bordet… pinsamt…!) Vi – jo, nog tyckte vi att vi fick fart – men vi kom aldrig någon vart med publikum. I slutet blev det nästan pinsamt… Nåväl… Vid trappfrukvisten – där vi tar farväl av gästerna, verkade ändå alla nöjda och belåtna. Något fick de säkert ut av kvällen evenemang… Men hur mycket trevligare är det inte om även vi känner oss nöjda?

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 8 februari 2015

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret13.00: Skrivarverstad – Kulturskolan17.00: Representation – Restaurangbesök – 60-årsfirandet i god fortsättning

                Det tog emot… En helg på Wapnö kräver sin tribut… Man blir helt enkelt trött… och det var just vad Undertecknad kände sig inför skrivarövningarna på Kulturskolan. Men Undertecknad kämpade sig dit för att i förstone komma i klammeri med låsanordningen till skolan. I bitande kyla gick till sist låste upp och vi kunde komma in i värmen.

                Vi parkerade oss i lärarrummets café och slog upp våra datorer, Undertecknad och fem av ungdomarna… Sen blev det tempo… särskilt några av flickorna är ambitiösa och dessutom kreativa och fantasirika. Det hamrades på ordentligt och scen efter scen kom på pränt i datorerna.

                I halvlek åkte Undertecknad iväg och ordnade med pizza… Uppskattat… men det är rysligt vad barn i den åldern äter… Det var som om pizzan aldrig existerat… som fågelungar. Allt försvann ner på nolltid… och sen gapade de efter mera.

                Nåväl… vi har börjat vårt manusarbete på allvar… och Undertecknad tyckte det var riktigt trevligt… och glädjande. Framförallt var det till glädje att se alla iver som också ledde fram till i ett full godkänt resultat! Härlig söndageftermiddag på Kulturskolan!

 

                Hela familjen på restaurang intagande en stor, härlig och festlig middag… till Undertecknad ära. Svansen på 60-årsfirandet. Tacka Modern för det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 6, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2008 >>>

Konsultupphandling på Region Halland – Nätkontakt och Internet

 

 

Detta hände Vecka 6, 2009 >>>

Norge, Norge… Porsgrunn för att utreda det sista runt Interreg-ansökans verksamhetsplan

 

 

Detta hände Vecka 6, 2010 >>>

Nya Interreg-partners i Danmark. Hel genomgång med Teater Husknuten. Nystart med Hallarna. Älskad skådespelare har gått bort…

 

 

Detta hände Vecka 6, 2011 >>>

Andra veckan av teaterlärarvikariatet. Stort budgetarbete i Laholm. Hallarnas Teaterkurs startar upp. Öppet hus på Sannarp till lördagen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2012 >>>

Föreställning med ”Utdömd Egendom”. Första veckan i Laholm med Daglig Verksamhet. Hel genomgång av andra akten ”Spöksonaten" och Hallarnas Konstnärlig Råd i stort plenum till helgen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2013 >>>

Lugn vecka som avslutades med bra föreställning på Wapnö. Kuliss konstituerade sitt styrelseskick

 

 

Detta hände Vecka 6, 2014 >>>

Bra engagemang på Högskolan, finfin föreställning på Wapnö men usel tennisvecka

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2015 >>>