Schema och logg vecka 06, 2017

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 6/2

Tisdag 7/2

Onsdag 8/2

Torsdag 9/2

Fredag 10/2

Lördag 11/2

Söndag 12/2

Tid

07.00

 

 

 

07.21: Tåg 09.37: Borås --- 10.00: MUCF ansöknings-seminarium Grand Hotell Borås – 16.00 17.00: Tåg 19.06: Halmstad

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.30: Frukost ICA

 

 

08.00

09.00

09.00: ”Gycklaren” Repetition MLK

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00

12.00

12.00

13.00

13.30: Möte El-själsgalan Bildningsförbundet

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Möte Journalist Fribergs Konditori

15.00: Intromöte Sommarteatern Slottsmöllan

15.00: Samling

Scen & Salong Förberedelser

15.00

16.00

16.00: Repetition Mord På Wapnö

16.00: Samling

Scen & Salong Förberedelser

16.00

17.00

17.00

18.00

18.00: Arbete på kontoret

 

18.00

19.00

 

 

19.00: MPW FÖRESTÄLLNING

”När Fällan Slår Igen” Wapnö Gårdsscen

19.00: MPW FÖRESTÄLLNING

”När Fällan Slår Igen” Wapnö Gårdsscen

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 15 Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 14 Söndrumshallen

 

 

21.00

22.00

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

23.00

 

Fyra, för framtiden, viktiga möten denna vecka. Måndag: Förspelet till Eldsjälsgalan den 15 februari. Här kommer program och förutsättningar att gås igenom. Vi får helt enkelt vara öppna och se åt vart det lutar. Tisdag: det mest mystiska mötet av alla denna vecka. En gammal vän, en före detta medarbetare på lokaltidningen, ringde upp och frågade om ett möte. Fika på Konditori Fribergs – klassiskt ställe… Vad som kommer av detta finns det ingen som kan spå. Spännande! Onsdag: Sommarteaterplaner på Slottsmöllan. Nu träffas vi för första gången på allvar. Här kommer riktlinjerna för sommarens stora arbete att ritas upp… Ja, spännande det också! Torsdag: Till Borås för att lyssna av vad som sägs på det ansöknings-seminarium som Myndigheten för Ungdoms- och civilsamhällesfrågor anordnar där. Viktigt för hur vi går vidare med ansökningarna för ”Nya Husknuten-projektet”. Så har vi två föreställningar med Mord På Wapnö också. Nu med ny Malena-kreatör. Därför en genomgång på måndag kväll för att hon ska komma in i arbetet och gänget igen. Där har vi veckan… lite tennis är som tur är inbokade… Hade det inte varit för en reell portion med viktiga kontorsfrågor att lösa hade det här varit en måttlig arbetsvecka. Därför Davaij! Davaij!!!

 

 

Måndagen den 6 februari 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”När Fällan Slår Igen”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret13.30: Planeringsmöte – Eldsjälsgalan – Hallands Bildningsförbund16.00: Repetition – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                På formella grunder; Den före detta Teaterchefen, Bildningsförbundets hövding och Undertecknad. Det formella, organisationen av Eldsjälsgalan onsdag nästa vecka. Program och deltagare. Repetitionsmöjligheter… Var släpper vi in och ut folk för repetition. Bakdörren? Huvudentrén. Hur ska priserna ställa upp på scen – orkesterns placering? En del av dessa spörsmål gick att hitta svar på runt sittande bord… andra får vi finna lösningar på plats på teatern. Det kändes inte som det ska vara några problem att lösa den här regiuppgiften. Det gäller som strängast att vara där och närvarande.

                Informellt samtalade vi om situationen på Halmstads Teater – som till sist fick vännen att lämna sitt ämbete… Nya idéer och uppslag… Där hade båda kreatörerna något att komma med… En och en halv timme på Bildningsförbundet. Saken var biff!

 

                Sen eftermiddag och hela ensemblen återsamlad på Wapnö. Ny Malena-kreatör… Rekapitulera text – övriga vi kan nog men för säkerhets skull så att säkerhet ska uppstå inför Malenaskiftet nu till helgen. Det var överhuvudtaget inga problem. Nya Malena valde att sitta mitt i mot oss. På det viset kunde hon stega sin text… om hon så ville. Från klockan fyra och tre timmar framåt… då hade vi också hunnit debattera den katastrofala publiksiffran tills på fredag. 14 i förköp… så dåligt har det aldrig varit… aldrig någonsin. Undertecknad uppmanade ensemblen att ragga publik – det har aldrig heller hänt. I morgon ringer Undertecknad Wapnö och förhör sig om viss biljettrabatt för att om möjligt få upp antalet gäster… Visst – vi kan spela för 14 stycken… undrar bara hur det skulle kännas…?

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 7 februari 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret15.00: Möte – Journalist – Fribergs Konditori21.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen

                Gamla goa Fribergs. Konditoriet på Norra vägen. Att äntra där är som att kliva rakt bakåt i tiden. Det ser precis ut som i ungdomen! Här satt vi och såg Björn Borg vinna sina Grand Slam-titlar, här dejtade man och åt sin sockerkaka, drack sitt kaffe. Här blev Undertecknad intervjuvad av lokaltidningens utsände då han fått deras kulturpris. Då var han inte mer än tjugo… kanske något plus. Tänk att Undertecknad har varit teatern trogen genom hela livet!

                På Fribergs Konditori var det alltså bestämt möte med den gamle journalisten… skrivas ska, även kompanjonen. Han var lika mycket vän som fiende. Med sin vassa penna plitade han emellanåt ner syndigt dåliga recensioner över något Undertecknad åstadkommit på scen.  Men han deltog också aktivt vid en del arbeten… Vid uppsättningsarbetet med ”Häxjakt” var han strålande behjälplig, både med dramaturgiska kunskaper som regin. Undertecknad har starka men fragmentarisk minnen från det arbetet. Nu är vännen till åren kommen – ganska många… men grabben ser lika dan ut som Undertecknad mindes honom före hans franka utomlandstjänstgöring. Spenslig, rak i rygg… spänstig… om än helt gråhårig. Han satt där på en stol vid fönsterbordet och kommenterade Undertecknad sena ankomst… sen blev det semla och kaffe.

                Det vi främst talade om var tiden på Parkteatern. Det är mer än 40 år sen… Till Folkets Hus Teaterns 50 årsjubileum skrev han i sällskap med andra prominenta Halmstadprofiler en bok om lokal teaterhistoria. Nu vill detta sällskap gå vidare och skriva en uppföljning… och sträcka sig framåt i tiden. Till den tid Undertecknad varit verksam. Därför hade han kallat till detta fikamöte. Och Undertecknad lovade rota fram gamla pressklipp, produktionspermar, loggböcker och annat material som kan sprida ljus över 70- och 80-talen. Det gäller i första hand de första åren just på Parkteatern. Och det lär finnas hur mycket som helst förpackat i säkert förvar i källarvalven Pilefeltkontoret.

                Sen nystade vi lite runt en viss Svipdag – en konstnärinna i Halmstadgruppens omedelbara närhet. Kanske vi kan bli tre skriftställare runt den berättelsen… Den gamle journalisten hade en del att förtälja och hade också med sig två recensioner han skrivit över nämnda konstnärinnas utställningar. Spännande!

                På en timme var avhandlingen avklarad och Undertecknad körde den gråhårige hem i den iskalla vintervinden! Tänk inför detta möte hade Undertecknad oroat sig en del… jo, verkligen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 8 februari 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret15.00: Initierande möte – Sommarteaterplaner - Slottsmöllan

                Vi var tre… med en någorlunda väl förberedd och avvägd agenda. En kopp kaffe erbjöds… och strax var vi igång med förhandlingarna. Raskt och utan större stötestenar gick vi igenom agendan… Magasinägaren meddelade sina erfarenheter… sitt program för framtiden, sina idéer. I agendan stod våra utgångspunkter. Det var inga problem att komma fram till en överenskommelse… och saken var biff! Det var gjort på mindre än en timma. Då hann vi med att gå upp till den lokal som vi menade skulle fungera utmärkt som spellokal. Här konstaterade vi raskt det utmärkta. Högre i tak… golvyta och stolpar/takstoder väl avvägt så att ett skådespel utan minsta tvekan skulle kunna genomföras – ja, till och med på ett bekvämare sätt än på Wapnö – det fanns många fördelar. Bredvid den tänkta spellokalen fanns ett mindre rum – av samma snitt – här skulle vi kunna hålla kollationering, läsning… salsrepetera. Att bygga i den större salen kommer inte heller att vålla några större problem… och för den som framgent ska ljussätta… är det här rena drömmen i förhållande till Wapnö-magasinet. Helt enkelt för att det är högre i tak – en meter eller mer. Dessutom ligger lokalen närmare staden. Hit kan alla gå, eller cykla, eller ta bussen. Närmast hållplats på andra sidan tegelbron… hundrafemtiometer bort… Perfekt! Wapnöexpressen kommer att bli ett minne blott! Det tål att upprepas: Perfekt! Och således – Saken är avgjord. Vi flyttar från ett magasin till ett annat.

                Nu vänta några veckor innan nästa steg tas. Vi får invänta Slottsmöllans kalendarium innan vi kan lägga in våra första möten och göra ett generalrepetitionsschema. Vi är där… och alla vi tre som mötte upp till detta historiska möte erfor djup tillfredställese. Nu kan vi vara med och bestämma från början – inrätta en rättvis fördelning av intäkter och utgifter… påverka marknadsföringen… vara med och utforma helheten! Kanon!

                Efter åkte vi upp till Wapnö och tog de första resonemangen om en ny förening. Fräckt kanske… men här i sofforna, med ytterligare en koppa kaffe, resonerade vi om en styrelse på fem… varpå vi i mun på varnadra slog fast att styrelsen ska ha så lite som möjligt att utreda. Vi konstituerar oss… och håller oss korta. Men det är också bra att ta steget mot en förening. På Wapnö har vi ju stått under en arbetsgivare… och varit prisgivna de nycker som kommit därifrån. På Slottsmöllan får vi en annan röst och då kan det vara bra med fem beslutande huvuden!

                En historisk dag då…?! Jo, på gott och ont – kanske. Nu tar vi steget vi alla längtat efter… från livegendom till livgivande framtidsutsikter. Det är tungt, det är bra… men framför allt är det inspirerande!

Hatte Bärtilsson

Slottsmölleagenda

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 9 februari 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

 

”Mer Än Du Ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland & Husknuten

Halmstad

07.21 – 22.33

07.21: Tåg mot Borås10.00: MUCF – Ansökningsseminarium – Borås 17.00: Tåg mot Halmstad20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Tidig morgon… Tåg… och en mobiltelefon som främst fick göra tjänst som väckarklocka. Måste av i Borås även om det gungande tåget vyssjar till slummer!

                Undertecknad avaktande när han efter villa hittade till Grand Hotell… Tre mackor – fantastiskt goda, roligt att stöta på den servicen… och en koppa kaffe med honung. Sen började förhandlingarna. Tröttande… då mycket lite fanns av intresse från ett Husknutenperspektiv. Romers hälsa… då gick Undertecknad ut att röka… och plötsligt där i snöfallet kom de första funderingarna… idéerna. Kruxet för oss… Vi vill göra två projekt. Ett inhemskt och ett uthemskt – med Ryssland då. Det senare har vi idéer för som gott och väl täcker upp. För det lokala, initierande, har Undertecknad stått sig slätt! Nu började det pyra… När förmiddagens förhandlingar var över, till en superb lunchtallrik och i samspråk med seminariets moderater… var det bara för Undertecknad att öppna munnen… så forsade ett nytt tänk… ett nytt koncept ut. För detta rönte Undertecknad gillande… och det kändes som dagen i Borås fick ett nytt värde… och Undertecknad självförtroende.

                Till eftermiddagen var det skönt att bara sitta och lyssna till andras idéer och arbete. Vi satt i mindre grupper… vi hade förvisso en agenda att följa… men vi fastnade i presentationerna. När det kom till Undertecknad tur berättar han om filmäventyret ”Mer Än Du Ser” och plötsligt säger kvinnan bredvid honom… -”Men det är ju den filmen som vi ska visa i Borås om en månads tid…”! Världen är ju allt bra liten… Hur som kom medlemmarna i denna lilla grupp i ett trångt grupprum varandra väldigt nära. Det blev en trevlig stund i lyssning. Tillbaka i storgruppen redovisades gruppernas memorandum… och så var dagen i Borås över…

                På tåget mot Varberg… började formuleringarna klarna… runt de nya tankarna… det nya konceptet. Simpelt… men dugligt – i alla fall bedömde en trött tågresenär det så.

                I Varberg skulle det visa sig att tåget mot Halmstad-Malmö-Köpenhamn… var över timmen försenat… Ett bombhot mot Göterborgs Centralstation… var orsaken. Se där… och tänk hur detta faller genom människorna – ruckar deras planer – någon kommer förmodligen inte med ett plan från Kastrup. För Undertecknad betydde det att han kom till kvällens Fula Fat-uppgörelse tio minuter försent. Ingen katastrof… men det förargade tenniskamraterna. Till råga på allt… så blev det storstryk för Undertecknad i par med brodern. 3 – 7… ja, matchen blev aldrig färdigspelad. Det var dagens bedrövelse!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 10 februari 2017

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”När Fällan Slår Igen”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

Kontoret08.30: Frukostmöte – ICA Maxi09.00: Repetition – ”Gycklarens Födelse” – Martin Luther-kyrkan - 15.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – ”När Fällan Slår Igen” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Till traditionell ICA-frukost… Skådespelarkamraten fick bud om nära anhörigs sjukhusvistelse. Av allvarligare slag. Vi bröt vidare planer… och kamraten for till Malmö att vara städse närvarande! Så är det när livet måste levas...

 

                Idag kom beskedet för SyrSwed-projektet. Vi fick inga medel beviljade… Om detta har Undertecknad inget att säga. Däremot… Hur den här fonden har behandlat konceptet… Fem månader efter utsatt tid trillar pinnen ner i skallarna på fondstyrelsen och man orkar äntligen ta ett beslut. Det här är så respektlöst så Undertecknad baxnar… Vad är det frågan om? Vi skulle varit igång i oktober med förverkligandet – Styrelsen har utan fog (möjligen så står det utanför Undertecknad uppfattning) förhalat projektet… för att till slut nonchalera det. Inga meddelanden om varför det dröjt… eller att det kommer att dröja… Det är mycket Undertecknad skulle vilja säga dessa byrokrater… men får nöja sig med att skriva. Djäklens idioter, slappskallar, fisförnäma trögtänkare, utan tanke på de som förväntar sig ett liknande förfarande, som när fonden begär vi ska hålla deadlines och bums komma in med begärda rättelser. Uselt! Respektlöst! Kasta era titlar i papperskorgen och avgå! Bums och basta!!!

 

                Publikrekord… Baklänges! Från i måndags 14 stycken till i kväll då, 38 gäster. 38 efter det att kamraterna tryckt på och prånglat ut och Undertecknad stödköpt 10 biljetter. Men strunt samma. 38 gäster är 38 människor som sett fram emot en festlig kväll med teater och mat… och för oss spelade det ingen som helst roll – vi spelade på utan att tänka på det. Dessutom var det väl på detta sätt en lagom premiär för nya Malenarollskreatören. Det blev hur som helst hur bra som helst. Kanske till och med en lite snabbare föreställning – det tar ju inte heller så lång tid att bära ut maten… men även tempot och trycket i teaterföreställningen ökade. Det gick bra, mad andra ord!

                Men… baren var tillbaka på ovanvåningen. Och i det så kallade mingelrummet hade man tänt kandelabrar för att om möjligt göra det andefattiga rummet lite mysigare. Men var det någon som gick in där för att mingla – vad det nu menas med det i detta sammanshang…? Nej, nej, nej! Inte någon tittade ens åt det hållet. Mingla… det tror jag publiken gör på nedre plan där man kan uppleva den rätta, genuina slottskänslan. Det gör man inte i ett uppiffat konferensrum. För oss betyder barrokaden att vi får ta emot gäster som ser helt förvirrade ut… Det är en väldig skillnad att komma upp för trappan och direkt bli hänvisade sin plats än att stå i en toalettkorridor och vänta på att få köpa sin dricka… Ja, ja… Man gör som man vill på Wapnö… konstigt är att man alltid gör det till det sämre…!

                En rolig grej som hände vid prisutdelningen… En av våra absolut yngsta aktörer hyllades vid slutapplåderna. Han fick svara på hur det var att filma i Båstad… och så tilldelades han kvällens gräddpris – en hel liter grädde. Därpå ombads han att dra kvällens Gand Slam-pristagare… och drog sig själv – den lille pågen hade gissat mördaren alldeles rätt. Det blev jubel från salongen och vi fick oss ett brett leende!

                Nej kvällens föreställning var genuint bra och rolig. Att få sådana fristkvällar piggar upp och ger modet tillbaka. Ingen fylla, bara goda och glada människor. Då trillar berömmet in till och med för maten – som även den var superb i kväll! Hurra!

Hatte Bärtilsson

Publik 38

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 11 februari 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”När Fällan Slår Igen”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret16.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – ”När Fällan Slår Igen” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Ja, det är roligt mest hela tiden… även när det tappas text och det krånglar till sig! Uppe i tennisstolen tappade Undertecknad bort sig fullständigt… Det började med att filmen – TV-inslaget inte gick igång som det skulle… så var det färdigt. Det var en hel del text som försvann… vilket drabbade den stackars Flätan-kreatören som varken visst in eller ut… Till sist kom vi på spåret igen och han kunde gå ut som tänkt var… Väl på spåret höll det enda in till skottet i huvudet. Ballongsmällen… Och kanske var det lite symptomatiskt för kvällen… för här och där tappade aktörerna bort sig… liksom de fann tillbaka text de inte sagt på evigeter. Men det drabbade ingen betalande och i logen blev det gapskratt. En som verkligen blommade ut denna kväll var Flätan-kreatören… Särskilt för lördagsföreställningen fick han kamraternas beröm. Men alla höjde sig att snäpp – kanske för att Malena var ny i hanteringen… och det krävde en annan skärpa. Båda föreställningarna gick i raketfart… vi var klara långt före elva som är en mer bruklig tid för oss att sluta. Självklart spelade den fåtaliga publiken in på detta – men Undertecknad upplevde det ändå som om det var mer intensitet och glöd än tidigare. Nå väl. Det blev två fantastiska föreställningar den här gången… det enda som oroar är publiktappet… som i och med lördagens femtiotvå besökande kan sägas vara övergripande. Vi får se nästa helg… om det håller i sig… för då är det något av en kris för projektet!

                En annan rolig händelse i kväll var att vinnaren av Gräddpriset och blev dragen och vann kokboken, stora priset. Det var också andra kvällen i rad…!

Hatte Bärtilsson

Publik 52

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 12 februari 2017

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret

                Webbuppdateringar – planeringsarbete… hela dagen framför datorn… ja, ja… från datorn är det inte så långt till sängen… som besöktes med jämna mellanrum!

                                                                                Härlig söndag!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 6, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2008 >>>

Konsultupphandling på Region Halland – Nätkontakt och Internet

 

 

Detta hände Vecka 6, 2009 >>>

Norge, Norge… Porsgrunn för att utreda det sista runt Interreg-ansökans verksamhetsplan

 

 

Detta hände Vecka 6, 2010 >>>

Nya Interreg-partners i Danmark. Hel genomgång med Teater Husknuten. Nystart med Hallarna. Älskad skådespelare har gått bort…

 

 

Detta hände Vecka 6, 2011 >>>

Andra veckan av teaterlärarvikariatet. Stort budgetarbete i Laholm. Hallarnas Teaterkurs startar upp. Öppet hus på Sannarp till lördagen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2012 >>>

Föreställning med ”Utdömd Egendom”. Första veckan i Laholm med Daglig Verksamhet. Hel genomgång av andra akten ”Spöksonaten" och Hallarnas Konstnärlig Råd i stort plenum till helgen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2013 >>>

Lugn vecka som avslutades med bra föreställning på Wapnö. Kuliss konstituerade sitt styrelseskick

 

 

Detta hände Vecka 6, 2014 >>>

Bra engagemang på Högskolan, finfin föreställning på Wapnö men usel tennisvecka

 

 

Detta hände Vecka 6, 2015 >>>

Mycket med Kulturskolan – Vikariat och manusarbete. Två bra föreställningar på Wapnö… där mycket beror på gästerna

 

 

Detta hände Vecka 6, 2016 >>>

Skymningsvecka… Ingenting gjort trots viktiga uppgifter… Ändå tre, fyra konkreta uppdrag för framtiden! Alla Hjärtan…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2017 >>>