Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 13, 2018

Tid

Måndag 26/3

Tisdag 27/3

Onsdag 28/3

Torsdag 29/3

Fredag 30/3

Lördag 31/3

Söndag 1/4

Tid

07.00

 

 

 

 

GOD och GLAD PÅSK !!!
Önskar vi er alla
Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00

09.00

09.00

10.00

10.00

11.00

 

 

 

11.00

12.00

 

 

 

12.00

13.00

 

 

 

13.00

14.00

GRATTIS!

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar firar 20 år i kulturen den 1 april

14.00

15.00

15.00: Faderledigt Trygghetslarm

15.00

16.00

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Kontoret

17.30: Rep ungdom

17.00

18.00

18.00: Liten Film-festival Funkisgr. Husknuten

18.30: Teater/Kör-repetitioner Immanuelkyrkan

18.00

19.00

 

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 35, 36 Söndrumshallen

Långfredag

Påskafton

Påskdagen

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

***

-

**

*

-

-

-

-

3– 0,42

Sista föreställningen av Mord På Wapnö avklarad… Nå väl – vi har en kvar… men den får vi vänta på – enda till 12 april då ett gäng psykologer kommer för att se föreställningen. På gång – efter bra repetitioner så här långt – Nu flyttar vi från Wapnö Mejerisal till Immanuelkyrkan och så är vi hemma och kan mäta ut våra rörelser och gester på riktigt. Elin Svipdags liv börjar ta form… och manuset tycks hålla… Det ser lovande ut! Onsdag blir Svipdagdag. Då ska föreställningens barn också träda i aktion. Tisdag blir det minifilmfestival med Funkisgruppen. Filmkollegan har klippt ihop deras filmer från förra veckan och nu är det dags att utse bästa aktör och bästa film… Spännande – Spännande… Efter det tar vi sats mot nya mål, nytt perspektiv och nya möjligheter. Svipdag och Funkisgruppen uppe från startblocken… annat till arkivet. Känns som brytningstider – mitt emellan det ena och det andra. Dessutom ska ”Hemsöborna” förberedas för att kunna hålla kollationering nästa vecka. Därför… måhända… skönt att påsken kommer emellan. Viss tid för rekreation, viss tid för administrativa frågor som både kräver koncentration och ställtid… Nej, definitivt skönt att påsken kommer emellan. Dessutom… Det finns anledning att fira ett jubileum. 20 år med Kulturkompaniet Kronor & Nycklar… Uthållighet… i med- och motgång… Tjugo fantastiskt spännande år – en oöverträfflig tid!!! Grattis Kamrat Förening! Davaij Kamrat Förening! Fri Kulturentreprenör i två decennier! Enastående! Davaij! Davaij!

 

Måndagen den 26 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret17.20: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Idag slukade tröttheten Undertecknad. Efter en intensiv helg med mordföreställning, passionerad repetition och två tennismatcher… blev Undertecknad Herr Aversion på darriga ben. Ett tag trodde han sig se en vintergata med klangblå stjärnor… Då fick han huka sig…

                Annars det vanliga måndagsgörat… till detta fick Undertecknad agera tjatpotatis åt sig själv. Under detta självförtryck föll några bitar på plats. Slummer mer attraktiv – tillfredställdes vid tillfällen… Ja, ja…

Hatte Bärtilsson 

Vädret veckan ut

 

 

 

94,8

Upp>>

 

Tisdagen den 27 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret15.00: Fadersledigt – Trygghetslarm – Vallås18.00: Liten Filmfestival – Funkisgruppen – Husknuten

                Tre filmer… till kvällens Pyttefilmfestival på Husknuten. Tre filmer som överraskade positivt… ja, till och med mycket i den riktningen! Undertecknad hade förväntat sig mycket mindre struktur, mindre glöd, mindre talang… Det kan man ju fråga Undertecknad om varför. Men fallet var tvärt om… och i vissa fall steg det över alla förväntningar. Särskilt en av damerna… i den kortsate filmen. Ett fullständigt genomskinligt agerande och genomärligt. Det var nästan som en chock att konstatera. Alla tre filmerna mer genomtänkta än väntat. Det fanns en vilja över allt. Det är från detta konstaterande som Undertecknad i par med Filmkollegan beslutade att köra vidare på inslagen väg. Det blir ett filmuppdra till. Nu lite längre filmer… och två spännande förutsättningar. Stumfilm och så måste de utnyttja tre olika miljöer… Vi börjar efter påsklovet.

                Sen blev det utdelning av Diplom – Undertecknad satt eftermiddagen igenom och tog fram något med en sökarlins oh en himla massa stjärnor. Bästa Biroll, bästa manliga, kvinnliga och bästa film. Alla fick vara med och rösta… men man måste skriva ner en motivering till varför man tyckte si eller så. En av styrgruppsmedlemmarna var kallade som Notarius Publicus och förrättade diplomutdelningen. Det blev en rättvis bedömning och de som fick ta emot utmärkelserna blev väldigt glada. Undertecknad agerade själv i bästa filmen… och det fick honom att sträcka händerna i skyn. Det var rätt att bli glad, då vinnarbidraget tog upp känsliga frågor om droger och livet som ung.

                Bra kväll på Husknuten som samlade 9 deltagare. Härligt!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 28 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret17.30: Repetition – Cello, Altfiol oh Sång – Finska krigsbarnen - Immanuelkyrkan18.30: Kör- & Teaterrepetitioner – E. Svipdag-projektet – Immanuelkyrkan

                Första timmen i Immanuelkyrkan gick vi igenom ungdomarnas parti… ”Närmare Gud Till Dig” och Körledaren transformerade om noter så att samstämmighet uppnåddes. Cello och Altfiol hade olika tonarter som utgångspunkt… Så satt Körledaren – med finska rötter, som hon har – också med ungdomskompaniets sångerska och gick igenom den finska texten. När de sen körde igenom det nytillrättalagda var det utan tvekan imponerande… inte långt ifrån att Undertecknads ögon tårades… Bra! Nu gäller det däremot att ungdomarna övar på hemma så de får rikligt med säkerhet inför sina uppträdanden.

                Vid halv sju kom kören och vi möblerade om i Immanuelkyrkan. Stolarna bort från de podier som markerar nergången till kyrkosalen. Vi ska ju spela fram och bak… om man säger som så. Undertecknad varnade för att det nu kommer att bli struligt värre… och att de närmaste repetitionerna kommer att förlöpa i visst kaus. Tålamod – Tålamod – TÅLAMOD! Undertecknad tror, att de orden riktade han lika mycket till sig själv som till den stora ensemble som var församlad framför honom…

                Och det skulle bli besannat – inget annat var att förvänta sig! Det började med en gång… innan alla fattat var de skulle stå och vara uppställda… Sen gick det ett par sånger in i repertoaren… Det lät förskräckligt… förskräckligt om kören. I en av sångerna ingenting alls… bara som ett gäng djäknar som bluddrade för sig själva stämma för stämma. Körledaren transformerade om i uppställningen – därvid kan Undertecknad inte ha ett ord i laget… Men det blev inte mycket bättre efter den nya formeringen… Då togs det drastiska beslutet att ställa kören närmare flygeln… vid sidan av scenen… och huvudkonceptet var plötsligt slaget ur sadeln… Emellertid… först då började sången att fungera… Så till detta hade Undertecknad inte heller mycket att tillägga… Konstigt ändå… Undertecknad drabbades inte av något missmod… han stod där tom och utelämnad… men inte missmodig! Alla hans bilder raderades i sekunden… men han fick lov att erkänna att sången blev klart bättre. I samband med detta började folk gå… De tog sina jackor och handväskor och travade ut… helt sonika. En dam kom – ganska irriterad – fram till Undertecknad och påstod att ingen hade fått reda på att vi skulle hålla på till nio… och så gick hon också. Då fann Körledaren för gott att blåsa av repetitionen… vi var en tredjedel in i manus! Gott nog ändå tyckte Undertecknad… i alla fall om man ser till vilket tålamod som krävts för att komma så långt.

                Sammanfattningsvis… Det är en väldig tur att Undertecknad varit med förr… Så här ser det ju alltid ut vid första scenrepetitionen… kaus… kaus… och förvirring. Det är borta till nästa gång om bara alla är utrustade med det tålamod Undertecknad bad dem om…

                Så här skrev Körledaren som en apropå till kvällen repetition

                Tack för ikväll, alla!
                Det var kul att se er igen – och höra!!
                Vi ska styra upp vissa saker till nästa gång.
Ni som kan, kommer kl 18, så sjunger vi igenom alla sånger och så blir vi samsjungna igen. Vi håller på till kl. 21. Om ni måste gå innan, så gör ni bara det – som ni gjorde ikväll. 


                Det är mycket viktigt att ni nu vågar lita på Hatte och mig – allt kommer att bli bra. Detta är slutprocessen och då kommer allt in – nerver, prestige, krav…
Nerverna är som de är men prestige och krav dyker alltid upp när man inte tror på att det man gör duger. Kom ihåg, att vi i kören gör vår grej – sjunger sångerna – jag är med er – och de som gör roller, gör sin del. Vi som lyssnar och sjunger får förstå att denna fas tar tid – och vi kan bara luta oss tillbaka och tillåta att det tar tid.
Det saknades en del ikväll – de kommer nästa gång eller nästa gång, för en del är på resa, andra är sjuka och somliga var förhindrade av andra anledningar.
De som gör roller har utmaningen att komma ihåg sina repliker – och det tar alltid en viss tid att hitta flytet – det är vi inne i nu – och det ska vi förstå. Sedan måste alla som pratar hitta sin röst, så att allt hörs – och det tar sin tid, för vi är inte vana att skrika så, när vi pratar.
Där måste vi andra få ge dem tid att hitta denna röst – och det kommer – mycket hördes ju redan ikväll.

                När ni kommer på tisdag, så sätter ni alla era ytterkläder på andra sidan salen – inte bak. Ni i melodistämman sätter er på stolarna på sidan där flygeln står. Ni som har en roll sätter er längst fram. Om inte stolarna räcker, så drar vi fram en rad eller fler framför trappsteget. Tenoren flyttar ner funten med ljusen. Tag de stolar ni behöver och sätt er där.
Sopranen ställer sig i trappan jämte tenoren och sätter er på trappstegen eller hämtar var sin stol. Basarna ställer sig jämte sopranerna och sätter er på trappstegen eller hämtar en stol.

                Jag skickar manus till er så att ni kan läsa det men ta inte med detta, för det blir så mycket bläddrande. Ni behöver bara ha låtarna i rätt ordning och vara beredda att stå upp och sjunga när jag ger tecken.

                Det känns mycket bra. Ni som övat medan vi gjort uppehåll har gjort ett fantastiskt jobb!!! Tack för det!!! Vi gör mycket ändringar när det behövs och det kan störa en del av er, men som sagt – bara lita på detta, så blir allt bra.

                Nu när ni får ha noter, så vill jag att ni använder dem på rätt sätt – som stöd – för ni kan ju så mycket så att ni nästan skulle kunna sjunga utantill. Glöm inte att hålla pärmen så, att ni kan se mig.

                Ha nu en riktigt trevlig påsk, så ses vi på tisdag kl. 18-21. Ta på er så färggranna kläder som möjligt, så lyfter det upp hela stämningen.

Nu gör vi detta TILLSAMMANS!

Med vänlig hälsning
Körledaren

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 29 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret20.00: Friskvård – Tennis – FFC – Söndrumshallen…

                Jaha… som sagt… Påsklovet började måhända en dag tidigare än planerat? Ty den här dagen slarvades bort! Ack, ack… Undertecknad var måhända inte så servil som han har rätt att kräva. Nåväl… som sagt… inte ens tennisen gick att sno i hamn. 5 – 7… och så var Undertecknad vips i botten av tabellen (FFC)… en placering han synat allt för väl i evigheter nu. Nej, det här var ingen trevlig dag… ända chansen att rädda den i den riktningen, är att själv vara trevlig… resonerar Undertecknad och önska därför alla en riktigt glad påsk!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 30 mars 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

Långfredag

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 31 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

 

Påskafton

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 1 april 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

Påskdagen - - - JUBILEUMSDAG:

                   KULTURKOMPANIET KRONOR & NYCKLAR

                     20 ÅR I KULTUREN

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 13, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 13, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 13, 2007 >>>

Storken kom tidigt till Gwardejsk i år

 

 

Detta hände Vecka 13, 2008 >>>

Styrgruppsmöte Tokalynga och god vilja från Halmstad c:o gällande Gatuteaterprojektet

 

 

Detta hände Vecka 13, 2009 >>>

Kulturhuset. Här hände stora saker denna vecka, viktiga för framtiden

 

 

Detta hände Vecka 13, 2010 >>>

Påskpromenad. Rysk gäst. Avslutat Retorikprojekt. Projekt Respekt! med post till Ungdomsstyrelsen. Kulturkompaniet Kronor & Nycklar 12 år

 

 

Detta hände Vecka 13, 2011 >>>

Daglig Verksamhet i Laholm, Teaterkurs med Hallarna, repetitioner med Teater Husknuten, Laxön i vårbrytning, Kronor & Nycklar 13 år och från vinter- till sommarfrissa

 

 

Detta hände Vecka 13, 2012 >>>

Långa, tunga och komplicerade repetitioner med ”Spöksonaten” i full ensemble. Till söndagen första genrepet på teatern. Ett manus växer fram i Laholm och ”Hood” tar sig allt fastare former. Tung vecka med mycket, mycket arbete.

 

 

Detta hände Vecka 13, 2013 >>>

Påsk. Iskalla vindar men sol. Vackert så, när sista filmdagen avverkades. Trevlig work shop på Högskolan och ett synopsis som håller på att ta form: ”Spöket På Heagård”

 

 

Detta hände Vecka 13, 2014 >>>

Sista ordinarie föreställning av ”Viskar Om Mord”, bidrag från Region Halland och sommarspäksrepetitioner som skraltar sig fram. Men blida våren är här med varma dagar…

 

 

Detta hände Vecka 13, 2015 >>>

Mycket förberedande arbete men till sist en kollationering på Wapnö. ”Körsbärsträdgården”

 

 

Detta hände Vecka 13, 2016 >>>

(Påsklov) Fyra tennismatcher, Högskolan, Projekt Husknuten, lite till och så favoriten ”Cabaret”

 

 

Detta hände Vecka 13, 2017 >>>

Kulturkompaniet 19 år – Det börjar bli en lång historia nu! Personalen mötte våren under överläggningar i Malmö. Husknuten slår knut på sig själv – helomvändning manusmässigt. Till sist kom våren även till Halmstad

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>