Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 30, 2018

Tid

Måndag 23/7

Tisdag 24/7

Onsdag 25/7

Torsdag 26/7

Fredag 27/7

Lördag 28/7

Söndag 29/7

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

10.00

11.00

 

 

 

 

11.00

12.00

 

 

 

 

12.00

13.00

 

 

 

 

13.00

14.00

***SEMESTER***

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: ”Hemsö” Ensemblesamling Uppvärmning

16.00: ”Hemsö” Ensemblesamling Uppvärmning

16.00

17.00

 

 

Friskvård # 100 & 101

 

17.00

18.00

18.00: ”Hemsö” Genomgång Rep Fjelldalen

 

 

 

 

18.00

19.00

19.00: PREMIÄR ”Hemsöborna” Fjelldalens Magasin

19.00: FÖRESTÄLLNING ”Hemsöborna” Fjelldalens Magasin

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

***

**

***

**

-

-

-

-

7– 1,00

PREMIÄRVECKA…!! och något över en miljon frågor som hänger i luften… Nåväl… kanske inte riktigt så många men många nog för att man kan känna en viss stress, ångest… lust! Nu är detta mastodontarbete framme vid sin finaliseringpremiärisering… Och det ser konstnärligt inte så tokigt ut. Det är mer det praktisk som programblad, frågesportsformulär, placeringslistor, ljud och ljus… osv. osv. osv… i all oändlighet… som är oöverskådligt olöst! Premiär blir det på tisdag – det går inte att snacka bort… och så håller vi föreställning på onsdag… lika ofrånkomligt det. Till detta ska egentligen bara en sak tilläggas… och det är att det ska bli kollosalt roligt, spännande, upphetsande, intressant… och för all del roligt igen. Vi har en riktigt riksklenod, ett epos att framföra. Fyra timmar långt… och fyllt av outgrundliga mänskliga djup. Det ska vi ta och tacka Strindberg för! TACK!!! Men inte bara det. I veckan är det också dags att ta sig an säsongen 2018 – 19:s stora höstäventyr. Mord På Wapnö! Vi ska väl få till en kollationering till helgen, närmare bestämt på söndag. Men ensemblen är långt ifrån funnen… funderingar finns och några vet Herr Ordförande att ställa fråga till. Men det är som vanligt… och egentligen inget att ödsla ord på. Viktgast av allt blir semestern mitt i veckan. En ledighet som ska utnyttjas och avnjutas! Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 23 juli 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret18.00: Genomgång – Repetitioner av särskilda scener – Teknik – o.s.v. – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Magasin

                Ja… vad ska man säga…? Skriva då…?

                Efter gårdagens genrep – som var något av en katastrof – fast fullt giltigt som genomdrag – det första överhuvudtaget – blott den fjärde repetitionen med full ensemble – så var det många gamnackar idag. En skämdes så efter det att folk kommenterat det hela som amatörteater av värsta ABF-sort… att det var frågan om vi inte skulle ställa in. Någon annan satt högljutt, skrattande och raljerande… främst över ensemblescenerna… Ja, näsorna var så djupt nere att det harvades med dem i jorden. Det är klart att det inte gick särskilt bra igår… Men någon distans får man nog ändå se det hela med. Framförallt kan man inte ta folks kommentarer på allvar. På det viset gäller det att hålla huvudet kallt… och uppfatta vad vi vet om våra förutsättningar… och möjligheter.

                Det var inte frågan om någon repetitions ikväll. Ensemblen är helt nerkörd i stövelskaften, utarbetad… och hårt frestad av anspänning och nerver… så vi samlades att gå igenom – Inte det vi hört av andra – utan det vi själva visste om sådant som gått snett och krånglat. Vi röjde upp på bakscen och gjorde plats för entré- och sortivägar… konstaterade att mycket av våra bekymmer grundar sig i att vi faktiskt inte haft tillgång till Fjelldalsscenen i den utsträckning som hade behövts. De två sista veckorna har vi varit där vid fyra tillfällen, var av ett signerade den katastrofala generalrepetitionen. Där är, företrädesvis, den felande länken!

                En av aktörerna plockade fram det scenschema som Undertecknad producerat sen tidigare. Nu kom det till exceptionell hjälp. Vi gick teoretiskt igenom pjäsen – scen för scen – och kommenterade eller tog upp saker som lätt kunde leda fram till förbättringar. Det var det bästa med kvällen efter det att vi fått rösta missnöje och tvivel.

                Ett par scener körde vi igenom. Den med Ida på isen och hur Madam Flod i samma episod lättast ska komma på benen. En hjälpande hand var lösningen. Innan klockan nio var ensemblen skingrad… på något bättre humör än när den kom… Dock… ska skrivas, bubblade det inom Undertecknad som nu allt mer retar sig på den illa raljerande aktören. Ovederhäftigt tal och därmed punktum! 

                På detta satte sig Undertecknad tillsammans med Ljudingenjören och gick igenom ljudbilden för föreställningen. Vi fann ett par ställen att korrigera… något ljud lade vi till… men nöjde oss ganska snart… och konstatera att sparsmakat alla gånger är bäst!

Hatte Bärtilsson  

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 24 juli 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 24.00

Kontoret16.00: Ensemblesamling – Genomgång – Uppvärmning – Måhända repetitioner19.00: PREMIÄR – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Magasin

                Jaha… då var det dags för premiär… efter elva förkrosselser, mycket möda, tvivel och diverse tumult och oro… dags för premiär. Mycket folk – tack vare att Fjelldalarna hade bjudit stor umgänges så såg det mer eller mindre fullt ut… Och vi trampade ut! Ett bungyjump… eller fritt fall? Efter söndagens generalrepetition… hur som så satt det ett tvivel innanför västen… kanske till och med två. De fick aldrig sippra ut… tvärt om. Undertecknad underströk ensemblens stora talang – den är sen länge bevisad… och manade på. Vi är inte rent pantade! Uppehåll er i er bubbla så kommer allt att gå med glans…! Sant – Det kommer att gå med glans! Ni är så duktiga – tvivla inte, fräs på bara! Och de gjorde både kör och aktörskara!… Och… det blev bra! Ett sällsamt lyft från i söndags… Ett mirakel… Inte ett märkbart misstag… Och glöden… förvandlades till öppen eld ju längre in i föreställningen vi tog oss… Undertecknad har sällan… kanske aldrig sett på maken. Dessutom var det väldigt roligt att spela… Undertecknad äntrar scenen först i tredje akten… då låg det en dimma inne på scen som luktade adrenalin och spelglädje. Oj, det var ett sant nöje att bara sitta där runt bröllopsbordet och spela stumt med bröllopsgästerna.

                När applåderna kom var klockan på pricken 23.30… lite väl sent… lite väl långt. Kanske var det serveringen som fallerade… eller felade… eller så gick det långsamt i spelet. Något var det… för halv tolv var kanske i senaste laget… Men med applåderna kom också en frid över en tröttkörd ensemble och självbelåtenhet. Den delade Undertecknad gärna med gänget… det stora… Trettio människor hade lyft detta enorma berg som ”Hemsöborna” utgjort för oss… Vid avskedssamlingen efteråt… blev det inte mycket sagt. Alla trötta, nöjda, förvånade… och så kom det väldigt mycket värmande ord från publiken. Den publik som Undertecknad nästan inte villa skulle se det här… men som var väl förnöjd. Skönt! Otroligt skönt!

 

                Tidigare på dagen hade Undertecknad gjort klart programbladet… Det går att beskåda nedan…

Hatte Bärtilsson

PUBLIK 73

Program 1

Program 2

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 25 juli 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 24.00

Kontoret16.00: Ensemblesamling – Genomgång – Uppvärmning – Måhända repetitioner19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Magasin

                Föreställning… Nu gick det väl och bra igår… så då brakar det väl samman ikväll…                 Undertecknad fattar inte varför Undertecknad ska vara så full med svarta förväntningar. Men det skulle visa sig komma på skam… Egentligen var kvällens föreställning rent av bättre än premiären. Lugnare, tryggare med ett par scener som gick helt underbart bra. Den totala närvaron… När två aktörer når dit, då uppstår något magiskt. Det är som att titta på något när tiden står still… Det uppkom ikväll. Dessutom… föreställningen tog 20 minuter kortare tid på sig. Vad det berodde på… svårt att svara på… men det konstaterades med viss tillfredställelse.

Ja, vi klarade det här – den strängaste uppsättning i mannaminne… om någonsin. Bara djäkelskap längs törnevägen… det ena efter det andra. Bara det att det var blott fjärde repetitionen med fullt manskap till generalrepetitionen… och alldeles för få repetitioner på plats i Magasinet. Men vi klarade ut det… och vi stod hela distansen ut… trots att alla var trötta in till medvetslöshet. Bravo!

                Undertecknad skriver inte mer… nu väntar semester. Vila… utan att något hänger över honom… Undertecknad struntar till och med i att sätta fart på Wapnömorden… det får vänta till nästa vecka… Vila, bara vila… och därmed punktum! Japp! Därmed punktum!!!

Hatte Bärtilsson  

PUBLIK 36

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 26 juli 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Semester

-

-

-

Ledigt!

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 27 juli 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Semester

-

-

-

Ledigt!

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 28 juli 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Semester

-

-

-

 

Ledigt!

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 29 juli 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Semester

-

-

-

Ledigt!

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 30, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2006 >>>

Teatergruppen

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2007 >>>

Delar av teatergruppen i Mirow – Direktörens familj

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2008 >>>

Gatuteaterförberedelser och rockkonsert på Laxön

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2009 >>>

Äntligen välbehövlig SEMESTER!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2010 >>>

Andra veckan med kollot på Laxön och hela helgen i AxtornaHäktiskt! Plus viktig svensk-rysk högtid att fira

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2011 >>>

PREMIÄR: ”Trollkarlen Från Oz” 29 juli 2011 på Laxön

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2012 >>>

RYSSLAND – Nytta med nöje!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2013 >>>

Första veckan med årets mordspäk. Tyvärr inte full ensemble… Två vakanser… Ändå bra analyssittningar

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2014 >>>

Kollationering och två bra föreställningar på Wapnö. Mord och Midsommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2015 >>>

En föreställning av ”Körsbärsträdgården”… Koll på tennis i Båstad… Kollationering av nya Mordet… och en resa till Vimmer i ruskig sommar,,,

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2016 >>>

Sista dagarna på Gottland. Två enastående föreställningar med ”Cabaret”. Kollationering och så är Morden igång på en lördag. Shakespeare på en söndag för Gatuteaterfestivalen

 

 

 

 

Detta hände Vecka 30, 2017 >>>

Alcaidesa – Gibraltar… och Medelhavet in emellan. Hurrahärligt!

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>