Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 10, 2018

Tid

Måndag 5/3

Tisdag 6/3

Onsdag 7/3

Torsdag 8/3

Fredag 9/3

Lördag 10/3

Söndag 11/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

* Ledig dag *

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

13.00: Friskvård Tennis # 28 Söndrumshallen

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00: Wapnö Publikorganisation

 

13.00

14.00

 

14.00

15.00

15.00: Pappaledigt Hemspråk

15.00: Arbete på kontoret

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00

17.00

17.00: Falkenberg

17.00: Pappaledigt

17.00: Wapnö Ensemblesamling

17.00: Wapnö Ensemblesamling

 

17.00

18.00

18.00: Storkalas 60-årsjubileum
Pio Pio

18.00: Work Shop Funkisgrupp IOGT

18.30: Teater-repetitioner Storkören Wapnö

 

18.00

19.00

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW
# 29

 

19.00

20.00

20.00: Halmstad

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

23.00

***

*

**

**

*

**

***

-

11– 1,57

Tunt på dagtid… ger utrymme att få Svipdag-manuset helt klart. Det saknas, så här i början av veckan fyra-fem scener. Med lite ordning och reda ska vi ha ett komplett manus till onsdagens repetition… och sen är det bara att vara regissör kvar… vilket är betydligt enklare! Annars det vanliga veckoköret med Funkisgrupp, pappaledighet och körrepetitioner. Storsvullet blir det till helgen med ytterligare två föreställningar på Wapnö… och nu börjar man skönja ljuset i den tunnan! Det är bara att köra på. Det ska villigt erkännas att på väg upp till Wapnö känner man så där inför uppgiften. Inte odelad entusiasm i alla fall. När man träffar kamraterna och känner atmosfären, spänningen… så kommer glädjen över åtagandet. Så har det varit den här säsongen… problem, problem, problem… har format den känslan. Men under de sista föreställningarna har vi haft samma personal i köket och då har rutinerna hunnit växa sig fasta… då blir allting så mycket enklare. Sist men inte minst denna vecka ska vi fröjdas med en jubilar. Brodern fyller 60 år och det är verkligen värt att fira. Med hopp om en fantastiks födelsedag så önskar herr Ordförande honom många goa år till att komponera sin musik och leverera i tonernas värld! För honom och allt annat denna vecka ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 5 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret 18.00: Storkalas på jubileumsdagen – Pio Pio – Med sång och hurra!!!

                Som vanligt ett stycke måndag som denna! Uppdateringar, planeringsarbetet… och så en kallelse till morgondagens plenum i Falkenberg…

 

                Funkisar!
                Inför mötet i morgon, tisdag på IOGT-NTO i Falkenberg.
Kom man- och kvinnogrant!
                Det har varit några gånger nu då vi ställt in på grund av andra aktiviteter och sjukdomar bland annat. Nu hoppas jag att vi kan komma igång med vårens aktiviteter på allvar!
                Tisdagens samling kommer att vara upplagd på följande sätt!
                Två av oss håller i teaterlekar och dramaövningar före kaffepausen.
                Efter kommer Hatte att gå igenom den filmövning som vi kommer att egna resten av våren åt. Kvällens pass kommer att vara tillägnat manusarbete.
                Alltså:
(att säga till och påminna kamraterna som inte har mail)
                Möte:
                Tisdag 6 mars kl. 18.00 IOGT-NTO i Falkenberg
                Halmstaddeltagarna samling Husknuten 17.00 för samåkning till mötet!
Bästa hälsningar!
Hatte B

 

                Och så till kvällen ett alldeles utmärkt födelsedagskalas. Det är vi tacksamma för! Mest tacksam är dock Undertecknad över att alla är friska och vid full vigör… ! vigör .

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

92,7

Upp>>

 

Tisdagen den 6 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret17.00: Mot Falkenberg18.00: Funkisgruppen – Work Shop – IOGT-NTO – Falkenberg 20.00: Mot Halmstad

                Då fick vi lite fart under vingarna. I den sista darrande sekunden skulle en våga påstå… ty nu-eller-aldrig-känslan vilar över det här projektet, då så lite blivit gjort under tiden som Filmkollegan och Undertecknad filat på ansökningarna. Nu kom vi loss ikväll och det med skärpa och redigt allvar! Funkisgruppen äntligen koordinarade mot nya äventyr!

                Fyra i bilen upp… och 8 allt som allt i salen, IOGT-NTO… Drama- och teaterövningar. Skönt med verkstad… komma upp på golvet och lösa problem tillsammans med kamraterna. Vi fick till några bra övningar och ett par skapliga improvisationer.

                Sen höll Undertecknad låda på temat pyttefilmfestival… Tanken är ju att vi ska producera lite minifilmer under de närmaste veckorna – detta som övning inför det stora filmäventyret längre fram i vår… Det blev råd och rön runt vad man bör tänka på när man skriver manuskript… och vad man bör ta i beaktande när man sen ska få manuset till film. Efter denna information såg all betänksamma ut. Gott!… för nu har vi ett mål framöver… och det är nog just det rätta för vår grupp och för oss själva också, som ledare!

                Hem… försiktigt på snorhala vägbanor. Vintern håller oss stadigt i handen… i all lägen utom möjligen när man är på väg av vägbanan. Lyckligt hem trots allt!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 7 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret17.00: Pappaledigt – Orkestercello – Kulturskolan18.30: Repetitioner – Storkören – Svipdag-projektet – Wapnö Mejerisalen

                Härligt! Det var ett tag sen sist! Undertecknad i regipulten! Så mycket roligare! Och nu inte längre så isande kallt i Mejerisalen… också ett plus!

                12 till samling – de två ”finska krigsbarnen” satt också med. Vi började med en kort presentation och gick laget runt. Så att alla vet vilka var och en är och har där att göra. Läsning av det kvartsmanus som nu föreligger. Därpå – för nu fanns det ingen återvändo längre - upp på golvet för att sätta till scen det vi nyss läst… Och så föll bitarna på plats! Vart och en förstod… Måhända har det varit svårt att begripa det Undertecknad trumfat in under de första repetitionstillfällena. Vi spelar intagna på dementhemmet (icke namngivet) som spelar de roller som föreställningen kräver. Nu blev det praktiskt klarlagt... och det inspirerade. Snabbt och flärdfritt tog vi oss igenom den först tredjedelen – den nu manusbelagda… Och det var en ensemble på topphumör för plötsligt exploderade idéflödet och det kom fram många riktigt bra förslag som vi provade med gott resultat! Precis som det ska vara… och härligt, härligt gott!!! Vi jobbade oss igenom det förelagda… och som Undertecknad förstod det hela var alla nöjda… det kom till och med kommentarer som varmt tillrådde vårt arbete och fick oss att tro på det vi höll på med! Det här var riktigt roligt… men det tog betydligt längre tid än Undertecknad trott – klockan nio… alltså slut efter två och en halv timme… Ingen tycktes märka den omständigheten. Go kväll i Wapnö Mejerisal! Och äntligen en regissör som regisserade!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 8 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret13.00: Friskvård – Tennis - Söndrumshallen

                Ja, ja… det blev inte mycket mer än tennis denna dag. Svettpärla men anskrämlig förlust. Det var den unge aktören som stod på andra sidan stängslet och slet stora hål i Undertecknad tennisförsvar. Det är inte mycket att säga om det – Undertecknad lyckades i alla fall ta ett game och det kändes tillfredställande. Svärmeri för svetteri förnämst!
                I omklädningsrummet, Söndrumshallen, ringe Undertecknad till Wapnö för att få reda på hur mycket gäster vi har ombord till helgens föreställningar. Fredagsevenemanget fortsätter sin kräftgång… i morgon är det bara drygt 25 som kommer att borda sig. Det är förfärligt tråkigt… men nu är det en klar tendens… och det måste brytas åsikter om det för framtiden. Folk vill inte ge sig ut direkt efter jobbet, skynda sig att se något de i princip kan vara utan… Till lördagens föreställning bordar sig 87 och det är inget annat än perfekt! Där har vi maxantalet… och inte som i höstas när det skulle trängas in uppemot hundra. Det förstår folk – ty de är inte dumma där de sitter och trängs – att det är över hövan snöd närighet… överdriven lust att suga ut så mycket som möjligt av ett föreställningstillfälle.

                Nåväl… men ett var riktigt roligt att höra vid denna telefonkontakt med Wapnö-administrationen. Under veckan hade någon ringt in för att meddela sitt gillande av förra lördagens föreställning. – ”Så trevligt, så begåvat skådespeleri och god mat! En riktigt toppkväll”! Hm, det värmer! Fast Undertecknad tror nog att de är väldigt många som tycker så. Det är bara det att de inte ger sig tillkänna… Hälsan tiger still!

 

                Till sist: Grattis all världens kvinnor på Internationella Kvinnodagen!!! Undertecknad inser att det finns mycket kvar att göra för jämnställdhet och kvinnofrid… men en lite bukett tulpaner i den första vårbrytningen skadar inte! Grattis!

Hatte Bärtilsson

Tulpaner!!!

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 9 mars 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 23.33

Kontoret13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö15.00: Pappaledigt – Hemspråk – Andersbergsskolan17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Bottenrekord… Ja, ja… men det lär nog stå sig säsongen ut! Framöver vankas det inte så få gäster som lockades denna kväll. I morgon lär vi räkna in närmare 90 – det vanliga antalet alltså.

                Hur kändes det att spela för denna pytteskara då? Jo… Man kan ju alltid påstå att det spelar ingen roll hur många som sitter där framför en… men det är inte riktigt sant! Det är klart att det påverkar en. Kanske inte vad gäller spelet – där gasar man på som vanligt och är glad att där sitter någon. Men när vi nu varit bortskämda med att ha så stora skaror är det en aning skämmigt att stå där framför fyra fyllda bord och presentera och försöka göra sig rolig. Det är klart att man får skratt… men de ekar tomt i lokalen. Emellertid blir allt så mycket enklare vad gäller servering… och pauserna blir betydligt kortare. I kväll var vi färdiga innan klockan slagit halv elva – 20 minuter tidigare än vanligt… Men… Nej, nog är det att föredra en fylld salong.         Nåväl… vi gick ifrån äventyret med hedern i behåll… därom behöver vi inte tvista.

                Undertecknad hade sex släktingar till bords denna kväll. Även det en aning skämmigt… ty de frågade naturligtvis om hela spektaklet var på nedgång… Svaret på den frågan blev Fuck Fridays. Svårt med fredagar… Men skämmigt ändå att stå inför den frågan. Dessutom gav de sig på Undertecknad under en av pauserna med frågor gällande Projekt Alma… Den här historien om förfadern som skulle kunna ha varit Jack The Ripper… En spekulation Undertecknad fört med sin bror för ett år sen eller så. Det projektet var inget Släktingen gillade… I relativt skarpa ordalag fördömde Släktingen projektet och propsade på att få vara med i utformningen. Nu är det inget arbete som är aktuellt… men om det vore så, så är det inget som rör Släktingen. Därvidlag rår konsten sig själv utan inblandning av rättskaffens ombud. Ja, ja… Det där påhoppet kändes inte bra! Nu är ingenting aktuellt så Undertecknad glömmer frågan…

                Så och så på Wapnö ikväll således…

Hatte Bärtilsson   

Publik 27

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 10 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 23.33

 

Kontoret13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Ja… Det gamla vanliga tjafset med publiklistorna från anskrämlighetens högborg Ticketmaster.se… Denna gång handlade det om en överbokning med 8 personer… 92 när det i verkligheten handlade om 84… Då ska var och en veta att de tar över trehundrakronor (+300: -) per biljett som de prånglar ut. Visst det blir mycket för de pengarna – bekymmerslös reklam bland annat – men självklart kan en begära att de ska vara 100 % i sin uppgift. De är de inte… och den här säsongen har det varit tabbe på tabbe på tabbe… Dagens felrapport förorsakade att vi – för säkerhets skull - fick dukade upp till 100 runt borden… i verkligheten kom det alltså 88… efter diverse fel även från Wapnö… Mycket besvär – för Undertecknad som får ägna timmar åt att få någon rätsida på lista kontra placeringsorganisationen – för personalen som får ställa ut extra kuvert – för gästerna som måste sitta trångt och våndas i fyra timmar mer… Ticketmaster.se:s (vad då master? Va? Inga master brainds där inte… exakt!) tabbar ställer i verkligheten till med en dominoeffekt som i slutledet påverkar hur vår föreställning går. Det värsta med detta allt, att det skickats påpekande efter påpekande till biljettkontoret… utan att det ens blivit någon tendens till bättring. Man undrar vad man ska tänka, eventuellt göra…?

                Annars gick kvällens föreställning alla tiders. Riktigt roligt… roligt för publiken och inte minst, angenäm för oss! Det fanns en expansiv herre som ville ha ett (onödigt) ord med i laget… men den distraktionen lade sig tämligen snart och var helt utagerad till den tredje akten… egentligen utan påpekan. En kvinnlig gäst gav Undertecknad en puss på kinden… en puss på kinden… det har aldrig hänt förut. Den pussen får symbolisera graden av trevlighet på Wapnö denna kväll… och skönt med ett reellt lass gäster till bords. Det blir så oerhört mycket trivsammare med mycket folk. Inspirerande…! Nej… Bra!! Bravo!!

                Enda lilla som kom till klagoörat var att det serverades för små portioner. Det kom från de som ska ligga över på hotellet… - ”Om det ändå hade varit en möjlighet att få något i magen efter föreställningen – en korv eller något – då hade vi stått oss över natten… men nu ska vi riskera att hungern kommer att tränga på fram mot småtimmarna. Mer potatis, säger vi!” Och det är ju helt, helt sant! Mer potatis säger även vi!

Hatte Bärtilsson

Publik 88

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 11 mars 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 10, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2007 >>>

Kulturkompaniets Allsmäktiga Arbetsutskott

 

 

Detta hände Vecka 10, 2008 >>>

Allt i en blandning huller om buller; Konst För En Bättre Värld, Gatuteaterfestivalen, Interreg

 

 

Detta hände Vecka 10, 2009 >>>

Alls icke angenämt besök i Kungsbacka

 

 

Detta hände Vecka 10, 2010 >>>

Hela veckan intensiva repetitioner med Hallarna. Retorikprojektet knackar ihop. Nya uppdrag för Högskolan. Projekt Respekt! för högvarv

 

 

Detta hände Vecka 10, 2011 >>>

Rådslaget för högvarv. Hallarnas styrelse godkände Trollkarlen med vissa justeringar. Till helgen kollationering. Trollkarlen är i produktion och regissören är regissör igen.

 

 

Detta hände Vecka 10, 2012 >>>

Enorm arbetsvecka med Laholmsspäket, omfångsrika repetitioner med ”Spöksonaten”, nytt HBK-projekt och två tuffa föreställningar av ”Utdömd Egendom”. Tufft? Mycket!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2013 >>>

Göteborg t.o.r. Härlig uppvisning av Kulturskolan och en skuta som äntligen fått vind i seglen efter stormiga vatten

 

 

Detta hände Vecka 10, 2014 >>>

Efter alla förhoppningar, drömmar, osämja, tjafs och mödor… blev det en hög sågspån kvar av allt! Heagårds-demoleringen helt klar. Klart för sommarteater på Wapnö. Klart på Högskolan för våren och helt klart godkänd mordgåta på Wapnö… Detta i en vecka med klart väder…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2015 >>>

Staren kom och sjöng för oss. Våren är här (den som letar han finner)! Manus och analys. Allting rör sig framåt!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2016 >>>

Lugn vecka… Då blir det mer tid för kontorsgöromål. Överfulla föreställningar på Wapnö. Projekt Husknuten samlade mer än 10 deltagare till kollationeringen på Biblioteket

 

 

Detta hände Vecka 10, 2017 >>>

Ledigt från Wapnö. Då vaknar två andra projekt till liv. ”Svipdag” och ”Mer Än Du Ser”… som nu blivit ”Fler Än Du Ser”. ”Gycklaren” gör sin föreställning i Immanuelkyrkan. Och så lite tennis i lugn vecka. Våren håller sig på avstånd men förnims!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>