Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 11, 2018

Tid

Måndag 12/3

Tisdag 13/3

Onsdag 14/3

Torsdag 15/3

Fredag 16/3

Lördag 17/3

Söndag 18/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus Manus: Svipdag-projektet

^^

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus Manus: Svipdag-projektet

^^

08.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus Manus: Svipdag-projektet

^^

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00

09.00

09.00: Sjukhuset Vårdplanering

09.00

10.00

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00

12.00

12.00: Speaker-röst Inspelning

12.00

13.00

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00: Wapnö Publikorganisation

13.00

14.00

14.00: Planerings-plenum Fjelldalen

14.00: Teater-repetitioner Storkören Wapnö

14.00

15.00

15.00: Pappaledigt Hemspråk

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00

17.00

17.20: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Wapnö Ensemblesamling

17.00: Wapnö Ensemblesamling

17.00: Friskvård Tennishallen # 31

17.00

18.00

18.00: Husknuten Funkisgruppen

18.30: Teater-repetitioner Storkören Wapnö

18.00

19.00

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

19.00: FÖRE-STÄLLNING ”Döden går ombord” MPW

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 30 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

***

*

**

**

*

**

***

**

13– 1,85

De två sista fredag – lördag-föreställningarna på Wapnö under mars månad. Två återstår så säsongen seglar mot sitt slut. På tisdag vankas planeringsmöte på Fjelldalens Slott… nu gäller det att hitta en lösning på marknadsföringen av sommarteaterprojektet. Fjälldalen hävdar att allt under 35 åskådare per föreställning är ren förlust för dem… så det får bli ena stora affischer om vi ska lyckas locka till ett ställe som inte någon känner till. Hm… spännande! Annars – på kontorstid – gäller det att få ihop manuset till E. Svipdag-projektet… det är de två återstående tredjedelarna som måste författas ihop… på något sätt. Det känns ändå inte som om det skulle vara en omöjlighet. Förra veckans repetitioner gav råg i rygg… det såg väldigt trevligt ut. Denna vecka har vi, förutom författandet, två sammankomster. En med full ensemble, den på söndag med huvudskådespelarna. Funkisgruppen travar vidare. Vad vi lärde från förra veckan var att det inte finns några genvägar… det måste till en fullödig satsning för att hålla den gruppen vid liv och utvecklande aktiviter. Lite tennis ska hinnas med också… Så det är bara att utropa det traditionella ; Davaij! Davaij!!!

 

Måndagen den 12 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret17.20: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Hemma med sjukt barn… inte så allvarligt! Feber och hosta… men en sådan ung sven kan man inte skicka till skolan. Mer sjukdomar har drabbat familjen. Till aftonen var det dags för brödraskaran från södra Halland att samlas på larsarettet. Den gamle fadern i darrigaste laget… Feber och yrsel. Det är allvarligare… än feber och hosta. Inget bör negligeras… men att bli inlagd… fokus läggs på den äldres opasslighet.

                I övrigt uppdateringar och ställtid. Det finns alltid något som slukar tid! Den aldrig avstannande skedeskvarnen… som plöjer ner oss och ser till att spillet kommer på minnenas åker…

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

 

 

 

93,8

Upp>>

 

Tisdagen den 13 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret14.00: Planeringsplenum – Fjelldalens Slott – Sommarteater18.00: Work Shop – Funkisgruppen – Husknuten20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Det finns plenum som är viktiga och sådan som är mindre essentiella… Mötet på Fjelldalen denna eftermiddag – när så mycket annat cirkulerade i huvudet (gammal far på sjukhus, över hövan opasslig och son i sjuksäng) – var kanske inte detta möte det som kallade Undertecknad fokus allra mest. Ändock… Det är utan tvekan mycket trevligt att komma ut till slottet på gråa åkern. Trevligt därför att man alltid blir väl bemött… kaffe och hemlagad kaka… konstruktiva diskussioner med konkreta resultat. Japp… så ock idag. På agendan denna gång marknadsföringsfrågor. Kamraten hade gjort affisch och flyers som penetrerades… Må hända en aning för svarta – dödsannons… Kanske inte riktigt rätt stil att börja nya livet med en begravning… men i princip bra material att börja med! Mer då? I resonemang kretsade vi runt olika möjligheter. Kanske kan vi sälja en föreställning till HEM eller annan allmän instruktion, HFAB. Stå på ICA Maxi och reklamera, sälja biljetter. Storskylten utmed gamla kustvägen… med pil som pekar ut stället ingen känner till… Idéer saknas inte! Ett är dock oundvikligt. Vi får ta ett större ansvar för marknadsföringen – en fråga som varit stendöd under åren på Wapnö. Inte utan att det kittlar fantasin och kreativiteten! Det är i princip bara att kavla upp skjortärmarna och spotta i nävarna. Till sist försäkrade vi oss om att kunna hålla kollationeringen, torsdag nästa vecka på slottet… eller rättare sagt i den sal, Magasinet, där vi så småningom ska hålla premiär i slutet av juli… då gråa åkern går mot gul och skördetiden står för porten.

 

                Kvällens sittning med Funkisgruppen blev till en kreativ explosion! Helt utan Undertecknads förskyllan… De visste sina uppgifter sen tidigare och det enda Undertecknad gjorde, tillsammans med Fotografkollegan, var att placera ut dem i olika rum så att ro i arbetet skulle uppstå… sen satt de med näsan invid datorskärmen och jobbade som vi inte sett dem arbeta på länge nu. Resultatet lät inte vänta på sig. Två bra manus till pytte-film-festivalen… och ett osedvanligt gott humör… Äntligen – kanske – fick deltagaran de fria händer som saknats tidigare för att få igång deras kreativitet. Härligt att skåda hur som helst! Dessutom kom sångtexter upp i dagen och många andra goa idéer… Ja, det blev verkligen en helgad stund för det kreativa. Efter en höst med en djäkla massa babbel står vi nu inför det som vi vet att de gillar och som kan få fart på dem, stimulera dem … Detta allt medan Kollegan och Undertecknad höll drömmarlåda om annat i ett avskilt hörn av Husknuten.

                Tack och lov sprakar det om detta arbete igen! Om Funkisgruppen… så som det gjorde när vi var som mest aktiva. Vi är tillbaka i den känslan och det är väldigt, väldigt bra!

 

                Tennis. TreTennis… Vi får inte till spelet om Det Fula Fatet. Så då får vi som blir över spela TreTennis… Att tillägga ; Varför känns det som om man aldrig får nog att spela denna ädla sport?

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 14 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret18.30: Teaterrepetitioner – Storkören – E. Svipdag-projektet – Wapnö Mejerisal

                Hel dags slit med Svipdagmanuset gav god frukt. Två (av de värsta) scenerna blev klara. Halmstadgruppen och konstnärssoarén… liksom scenen där Chefredaktör Svipdag förklarar sin inställning till den gryende fascismen i Europa och sin tidnings hållning. Ingen lätt uppgift att klä i repliker!

 

                I Mejerisalen prövade vi just dessa scener… andra delen blev satt till scen!

                Först genomläsning och diskussioner. Härvid hamnade vi i frågan om pjäsens politisering. Det är chefredaktörens åsikter som föranleder brytningen. Undertecknad underströk att det på sitt sätt korresponderar med vår tid, att det finns linjer som berör våra liv. Att det i detta allt finns en brännpunkt mot nuet. Alla var inte lika förtjusta i denna läsning… men för Undertecknad är det på sitt sätt ett måste att hålla sig inom de ramarna. Det gör om inget annat skrivningen enklare… efter som Undertecknad själv vet var han står i frågan. Därför – även om han inte alltid är så tillmötesgående mot sin hustru (vilket representerar det patriarkaliska temat) så har Chefredaktören en bestämd åsikt som han torgför via sitt arbete på tidningen.

                Andra scenen som kom under lupp var inställningen till Halmstadgruppen. I vår ensemble finns det de som högt beundrar detta konstnärskollektiv. Undertecknad är tuktad till en annan inställning. Åren på Fria Målarskolan medförde ett visst förakt för denna grupp som lade skugga och klämsko över övriga konsthalmstad. Den inställningen förmedlades på skarpen av de dåvarande ledarna och lärarna. Kanske är det så att Elins uttryck” blek naivism” om Halmstadgruppens åstadkommanden, bottnar i formulering som rungat på Fria Målarskolan. Nu skriver vi mitten på sjutiotalet och Halmstadgruppens medlemmar var fortfarande i livet. Just denna debatt tog aldrig fart denna kväll och gjorde den det så falnade frågan ganska snart.

                På golvet fäktade vi oss igenom scenerna 5, 6, 7 & 8 (tredjedelen pjäs att klara av vid dagens sittning). Och här ska man verkligen inte klaga. Nu är alla dessutom införstådda med hur upplägget fungerar och vilka krav engagemanget kräver; Dubbelarbetet med minst två karaktärer. Är man doktor så spelar man dels den rollen plus ytterligare karaktärer… typ, Axel Olsson. Vid pass nio var vi klara – då hade vi den sista timmen levt i högspänningskreativitet… och nått utmärkta resultat! Undertecknad tror nog att arbetet är uppskattat… vi är där i alla fall, där alla fokuserar på fullaste allvar!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 15 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 19.00

Kontoret … (…) … Manusarbete – E. Svipdag-projektet

                En dag till att få ordning på papper och manus som legat i väskan sen två… eller rent av tre år tillbaka. Varför går man inte ner i säcken och plockar ut det som uppenbarligen måste gå till arkivet? Det där är en fråga som ställts i evigheter… Aldrig kommer svaret som förhoppningarna väntar på! Just den sortens arbete fördröjs och förhalas i all ändlöshet. Idag kom det till skott. Blev till som en slags ketchupeffekt… och allt blev gjort!

                Nu står ju en kollationering inför dörren! ”Hemsöborna”… och en del av pysslet har fallit på det projektets. Tankar runt ensemblen, planering inför kollationeringen… datum för den samma… ett generalrepetitionsschema måste tas fram… när är det påsk? – bara det…

                Till allt småpyssel kom det sista med Svipdag-manuset… Fick två scener av Huvudinitiativtagerskan. Nu fogade till manuset i sig… och äntligen är det arbetet klart – efter minst sagt sju påfrestelser och ännu fler bedrövelser och problem… Vi har gjort ett manus som bevisligen kommer att fungera… och nu kan den problematiken läggas på hyllan.

                Ja… en hel del blev gjort denna dag… fast det syns väldigt lite av det i den allmänna statistiken… Så är det ibland… Det är inte jordbävning varje dag! Huset blåser inte omkull… och om ribban ligger högt så är det bättre att hoppa under den än att riva ner den…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 16 mars 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

09.00 – 23.33

Kontoret09.00: Vårdplanering – Sjukhuset13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö15.00: Pappaledigt – Hemspråk – Andersbergsskolan17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Pyttepublik igen – de senaste fredagar har gett klart besked – det kan man konstatera nu - ; Det är svårt att samla folk till fredagsföreställningarna. 34 gäster listade men så dyker plötsligt två upp som inte fanns på Tickmasters redovisning… Det eviga problemet man nu vant sig vid. Det går inte att få till en korrekt publikorganisation från nämnda förertag… Egentligen skulle Undertecknad vilja gå in och justera medels fysisk fostran… ty det tas aldrig rättning trots påpekanden. Men vad spelar det för roll nu?… Fredagsproblemen är till enda då detta var säsongens sista fredagsföreställning…!

                Bra publik… med en del kända ansikten i publiken. Det blev en rolig föreställning… och med den lilla skaran inte det minsta ansträngande för oss i ensemblen. Mat serverad med god fart och ett gott tryck på skådespeleriet! Det gjorde att vi var klara en halvtimme före ordinarie tid. Undertecknad hemma innan klockan slagit besynnerliga halv tolv. Skönt!

                Inget särskilt att förtälja… Kanske då… det talas en hel del om ”Hemsöborna”! Erbjudanden fördelades. Tre på, en tackade nej… den sistnämnde blev till smolk i skålen… Nå väl… det finns inget tvång som följer med ett erbjudande. Det blir säkert fullt lag till första torsdagen efter påsk, som tecknar den 5 april som datum. Då börjar det arbetet som kommer att följa oss en bra bit in i augusti…

Hatte Bärtilsson   

Publik 36

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 17 mars 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 23.33

 

Kontoret13.00: Inför kvällens föreställning – Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling – Wapnö19.00: Föreställning – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Publikorganisationen är det enda som riktigt fallerar på Wapnö. Idag… 92 på pappret… som sen skulle sjunka ihop till 84… Detta därför att publik som ändrat sig och flyttat sin ankomst från en dag till en annan räknats med på gästlistan… Det var en grupp om sex som alltså inte dök upp… och ytterligare ett par som vi varken visste bu eller bä om (det ringdes, inget svar). De sex som ändrat sin dag administrerades av Wapnö... Alltså en Wapnöfadäs som föranledde att publiken fick trängas runt borden… åtta placerade vid sex-bord… och på mer än ett ställe… bara för att man inte gitter hålla reda på sin gästlista. Men även Ticketmaster.se gjorde misstag – men det är ju så vanligt att man liksom räknar med att det ska ske tabbar från deras sida. Det Wapnö ska sköta sköts helt enkelt inte… ja, och hur många skambu ska en ge för det? Ett kan sägas = Tröttsamt!

                Föreställningen går numera som ett tåg… vi bara maler på… och i takt med samspeltheten och säkerheten på scen så kan vi släppa ut den charm som gör hela evenemanget värt att gå och titta på. Vi håller publiken i ett järngrepp och blir på det viset kompisar med alla… eller, det är åtminstone känslan. En underbar ensemble, som nu växt ihop att det bak scen börjar lida mot sentimentalitet… Visst… oj, ja… vi är på väg mot maratonteaterloppets slut – vilket är oändligt skönt. Vi har gett upp vårt privata över helgerna sen i början av oktober förra året… och kan nu se fram emot att rå vänner och familj till lördag kväll… och ändå… vi går så väl ihop just nu… så när epoken går i graven så kommer det att fällas en eller annan tår för att det sköna i att vara tillsammans och leverera denna bok nu är till ända… Oj… men vad är det Undertecknad håller på att dividera om. Två föreställningar kvar!

                Annars ingenting anmärkningsvärt att rapportera …! Jaa… Undertecknad kan väl dra till med ; En Mycket Bra Föreställning!!! Den 25 i ordningen...

Hatte Bärtilsson

Publik 84

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 18 mars 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret12.00: Inspelning - Speaker - Filmprojekt - Kronobränneriet14.00: Teaterrepetitioner – Storkören – Svipdag-projektet – Wapnö Mejerisal17.00: Friskvård – Tennis – Halmstad Tennishall

                Etapp 1: Kronobränneriet. Speakerröst till filmen om barn till föräldrar med funktionsvariationer. En knapp halv A 4:ra med text… Att försöka hitta rytm och ord som bör framhållas… och i viss mån korrigera meningsuppbyggnad och skärpan i textmassan. Det gick med hjälp av Filmkollegan, som ligger bakom filmen där inspelningen ska användas. Vi tog om och om och om igen. Det blir säkert inte alldeles enkelt att klippa i stakningar och felsägningar. Men upphovsmannen har nu ett fett material att utgå från. Något måste det bli av det hela. Dessutom finns ju möjligheten att göra om… tills det blir som tänkt! Kanske kändes arbetet en aning rapsodiskt… svårt att hitta ro i framförandet/förfarandet…

 

                Etapp 2: Wapnö… och nu blir det varmare och varmare i Mejerisalen. Både bokstavligt som bildligt talat. Repetitioner med ett kort antal deltagare. De med de stora rollerna i Svipdag-projektet samlades. Undertecknad har med sig tredje delen av manuset och vi börjar med att läsa igenom det… den kortaste delen… och nu är hela manuset komplett. Då det passade med aktörerna tog vi upp en av scenerna från denna del på golvet och satte den – det var annars inte meningen… men det blev otroligt bra med nykomponerad besättningen. Och det blev startskottet till en riktigt bra repetition. Kanske var det så att var och en insåg sin roll i skådespelet… eller möjligen hur rollen fungerade i det övergripande konceptet… Bövelen vet för plötsligt behövdes det inte så mycket regi… utan allt löpte på och satte sig av sig själv. Det gällde alla utom en av aktörerna… som varit krasslig en tid och kanske inte riktigt återhämtat sig… I övrigt som sagt med full intensitet… och med den iver som gör det intressant att repetera teater. Och se… tiden den bara rusade iväg. Så gott som tre timmar plågade vi oss… och ingen lade väl märke till att klockan närmade sig fem. Det var ju inte helt rätt – en del hade annat att göra och Undertecknad hade ju en tennismatch att se fram emot. Så när övningen blåstes av försvann alla som genom ett trollslag!

 

                Etapp 3: Gamla Tennishallen… Den där hangarlikande bygganden vid centrumrondellen. Undertecknad kom på slaget fem… ursäktade sig och åkte hem och bytte om. Det blev ändå till en timmes rolig tennis. På andra sidan stängslet en mycket trevlig kille… Doktor – som många andra tennisspelare Undertecknad känner… och nybörjare – eller så gott som. Alldeles ny var han inte som han själv påstod… Den här kvällen spelade dock rutinen in för Undertecknad vann ganska komfortabelt med 6 – 2, 2 – 1… Men det var roligare än så… som det så ofta blir när man bjuder upp i trevligt sällskap!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 11, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 11, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 11, 2007 >>>

60 år av minnen – Teater work shop i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 11, 2008 >>>

Stort internationellt möte med deltagare från Sverige, Norge och Danmark - INTERREG

 

 

Detta hände Vecka 11, 2009 >>>

Veckan då alla Interregansträngningar gick i graven…

 

 

Detta hände Vecka 11, 2010 >>>

Säsongens första flygbladsutdelning. Scenografibygge och repetitioner med Hallarna. Projekt Respekt! fick sitt första erkännande. Föreläsning förde till Lv 6 i Retorikprojektets namn

 

 

Detta hände Vecka 11, 2011 >>>

Möte med Halda, sponsorträff på Slottsmöllan och första repetitionen betydande steg i rätt riktning för ”Trollkarlen”. Förutom allt det vanliga med teaterkurs och kontorsarbete fiaskosuccé med work shop på Medborgarskolan och energiprojekt på Folkets Hus. Tronskifte i Hallarna som fick ny ordförande vid söndagens årsmöte

 

 

Detta hände Vecka 11, 2012 >>>

”Spöksonatens” andra och tredje akt under lupp med gott resultat. Hallarna avhöll årsmöte med diverse skiftningar i styrelsen

 

 

Detta hände Vecka 11, 2013 >>>

Teaterkurs, Butiksteater och ”Spöket På Heagård”, var nya projekt som såg dagens ljus denna vecka. Lång resultatlös filmdag och lördagsföreställning på Wapnö andra komponenter i en vecka då verksamheten behagligt kom igång på allvar under köldslagen marsvår…

 

 

Detta hände Vecka 11, 2014 >>>

Rysk soppa och föredrag på IOGT-NTO. Två mordföreställningar på Wapnö. Förberedande arbete med ”En Midsommarnattsdröm”. Manusarbete och fantastisk första repetition i Arenahallen med Titanic-projektet. Tuff vecka som gav mycket att glädja sig åt i gengäld

 

 

Detta hände Vecka 11, 2015 >>>

Nu är vi framme vid desserten på Wapnö. Det med publikrekordsföreställningar! Ungdomsgruppens manus färdigt och vi tar oss väl fram med körprojektet.

 

 

Detta hände Vecka 11, 2016 >>>

Förberedande arbete med ”Cabaret” och sista föreställningarna av ”Tills Döden Skiljer Oss Åt”. Fjärde mordsäsongen på Wapnö tillända

 

 

Detta hände Vecka 11, 2017 >>>

Dalsjöfors och 400 ungar som kollar filmen. Mer filmvisning för Region Halland se. En intressant sittning. Nya Projekt Husknuten i ett första riktigt arbetsmöte. Två föreställningar på Wapnö. Den första superbra, den andra fallerade

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>