Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 08, 2018

Tid

Måndag 19/2

Tisdag 20/2

Onsdag 21/2

Torsdag 22/2

Fredag 23/2

Lördag 24/2

Söndag 25/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus & Prioritet: Svipdag-projektet

^^

08.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus & Prioritet: Svipdag-projektet

^^

08.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus & Prioritet: Svipdag-projektet

^^

08.00

09.00

09.30: Ansöknings-arbete ”Funkislotsen” Husknuten

09.30: Ansöknings-arbete ”Funkislotsen” Husknuten

09.00

10.00

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00

13.00

13.30: Möte Spelplan Fjelldalens slott

13.30: Friskvård Massage

13.00: Begravning St. Katarinas kapell Eftersittning

13.00

14.00

14.00: Styrgrupps-möte Husknuten

14.00: Friskvård Tennis HTK # 24

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00: Sportlov Aktiv fredag Lögnäs Friskvård och Spa… # 25

16.00

17.00

 

17.00

18.00

18.30: Repetition Storkören Svipdagprojektet

 

18.00

19.00

18.30: Friskvård Paddeltennis # 21 Söndrumshallen

19.00: Friskvård Tennis HTK # 22 Söndrumshallen

 

 

19.00

20.00

20.00: Friskvård Tennis FFC # 23 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

***

**

**

**

*

*

-

-

8– 1,14

Det blev kanske inte det Sportlov som var tänkt… Lite mer ledigt hade väl Ordförande sett fram emot! Nej, nej, nej! Tyvärr, tvärt om nästan – förutom att vi slipper Wapnö den här helgen så är veckan en av vårens mest avgörande. Nu gäller det att få till och helt slutföra ansökningsarbetet till Allmänna Arvsfonden. Vi har tisdagen på oss… och kanske, kanske lyckas vi få ihop alla trådarna så att Styrgruppen kan godkänna och skriva under. Sen blir det posten som gör det sista i ansökningskedjan. På måndag hålls ett annat avgörande möte. Då ska sommarteatern läggas upp på allvar. Datum, mathållning, repetitionssalar, biljettpriser… samt andra omständigheter. På onsdag avgörs upplägget av Elin Svipdag-projektet. Nästa vecka börjar repetitionerna… om möjligt ute på Wapnö. Ordförande följer körens repetitioner i Immanuelkyrkan och får säkert komma till tals vad gäller projektets villkor. På torsdag följer vi nära Teatervän till hans sista vila. Det var främst i början av Ordförandes karriär det mesta arbetet genomfördes. Då gjorde Teatervännen en mängd bejublade rollkaraktärer och var dessutom en betydande kraft av uppbyggnaden av Kulturhuset och den verksamhet som bedrevs där. Nu alltså ; Vila I Frid! – Så har föreningen satsat extra mycket på friskvård denna vecka (det är ju sportlov för böfeln). Sex pass med alltifrån paddeltennis till helt vanlig tennis och så lite massage på det. Det blir bland annat en match i gamla anrika Halmstad Tennishall… Men som sagt. Storjobbet denna vecka blir att få till ytterligare material till Svipdag-manuset… Ett måste – så därför de obligatoriska Davaij! Davaij!

 

Måndagen den 19 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater på

Fjelldalen slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret13.30: Planeringsplenum – Sommarteater på Fjelldalens slott18.30: Friskvård – Paddeltennis - Söndrumshallen

                I ihållande, ihärdigt snöglopp de exakt en och en halv milen Pilefeltkontoret till Fjelldalens slott… 20 minuter om man följer hastighetsbestämmelserna… Bra att veta för det blir säkert att man tar sig hit några gånger till det närmaste halvåret… kanske några gånger och plus under resten av teaterkarriären… Nå väl…

                Ett stycke in på grusvägen upp mot slottet står Mårten-kreatören i sin bil och väntar. Snön faller med stora tysta flingor över åkrarna. Snö blir så mycket mer, så mycket vackrare när den dalar över gråa åkrar! Vi kör den sista kilometern upp mot slottet.

                Där inne väntar Kocken – som utlovats – och Slottsfrun… Båda är på ett fräsande gott humör! Vi snackar runt… och då kan inte sällskapet låta bli att dra parallellismer med Wapnö och det skoj som varit där det senaste året… Men det var inte riktigt det vi var på Fjelldalen för att snacka runt. Vi hade att bestämma och det en hel del. Till det målskottet kom vi allt efter. Det första som diskuterades i allmänna ordalag var priset per kuvert. Samma idé som på förut nämnda ställe… Förrätt, huvudrätt och kaffekaka. Vi lämnade förslag på bud – det landade strax under 700… med en fast del av biljettpriset för Magasinsteaterns kassagris. Slottsfolket oroade sig för räntabiliteten… Hur mycket blir förtjänsten? Inte direkt en fråga för oss – det här första året får vi nog hålla tillgoda med en alldeles platt summa att dela på… Slottsfolket får räkna på det hela… det finns mycket att tänka på vad det gäller den matematiken.

                Nästa fråga kom vi till skott med. Speldatumen. Kollationering i fina spelsalen 22 mars (traditionell datum sen sommarteatern på Wapnö). I förekommande fall en torsdag. Sen blir det full rulle fram till ett första offentligt framförande som sker den 18 juli då öppen generalrepetition genomförs. Speldagar tisdagar och onsdagar med premiär den 24 – 25 juli. Vidare föreställningar den 31 juli, 1 augusti samt som avslutning 7 – 8 augusti… 6 föreställningar det första spelåret. Det tror vi blir lagom… Mer publik än till 6 framträdande hittar inte till Fjelldalen… sen får vi se om det blir Wapnö igen och en tionde föreställning där. Det viskar vi bara om i rododendronbuskarna i slottsträdgården där. Hur som… vi diskuterade annat också som höstlig giv. Kura skymning på Fjälldalens slott med tvårätters och allsång… kanske en ”krogshow” till våren… Kunde vara roligt att ta en sådan utmaning… Det finns icke förty att sälla till idéknippet. Teatervärlden – så som vi känner den – har goda möjligheter att expandera storstilat om vi sköter våra kort väl!

                Det känns nära nog magiskt. Ty Slottsfolket är i behov av aktiviteter och arrangemang på höst/vinterhalvåret då bröllopen sinar och tryter.

                Hem åkte Undertecknad och Mårten-kreatören fullt tillfredställda. Och snön fortsatte att vräka ner. Är inte det ett gott omen? Det har det varit förr… snö… kanske nu med! Ändå… när vi stod där vid infarten till slottsträdgården… Var det inte vårluft vi inandades?

                Paddeltennis – Förbannelsen håller i sig! Alla vann i roterande lag… Alla utom Undertecknad. Vad är det frågan om egentligen!?

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

95,0

Upp>>

 

Tisdagen den 20 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

09.30 – 22.00

Kontoret09.30: Ansökningsarbete – AA-Ansökan –Husknuten14.00: Styrgruppsmöte – Nya Projekt Husknuten – Husknuten19.00: Friskvård – Seriematch – HTK – Tennis – Söndrumshallen

                Ännu en dag med AA-Ansökan på datorskärmen och alla frågetecken cirkulerandes i huvudena på kontrahenterna framför den samma. Tar det aldrig slut? Förra veckan utropade vi en lättnad… Nu sitter vi här igen i Husknutens sammanträdesrum – som är så kvavt och varmt – och plitar vidare… Nu kom vi under detta plenum ändå till ett slags konklusion. Vi skrev ut vårt protokoll och väntade sen in Styrgruppsmötet med välbehövlig lunchpaus.

                Vid två satta sig fyra till bords i samma kvav rum. Innan klubban kommit upp på bordet sattes varsin fettisdagsbulle, gräddig och lockande under våra näsor. Styrgruppen fulltaliga med två angelägna gossar att komma igång. Nogsam penetrering av Projektbeskrivning, Tidsplan och Budget… och se… vi kom fram till diverse… som var förståligt för alla och en var och som vi samstämt höll med om… och så återstår det ännu en dag att korrigera upp det hela. På genomgången följde en avstämning om vilka dokument som återstod att plocka samman… Årsmötesprotokoll, Ekonomisk årsrapport och Stadgar för Föreningshuset Husknuten. Detta och allt runt mötet har en obehaglig förmåga att trötta alldeles särskilt. Även tanken på att vi nu måste sitta ett par, tre timmar till för att få ordning på rättelserna… Ja, phu… Och det finns sannerligen annat att göra… Tyvärr…

 

                Till kvällen vann Undertecknad för första gången på bra länge… och bröt den generella bollförbannelsen… Vann i bottenmötet med bestämda siffror. Nu slipper Undertecknad den plats i tabellen som varit vikt åt honom i säsong efter säsong. Nu näst sist (va bra!) med siffrorna 5 -1, 5 – 2. Ja, ja… Hurra!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 21 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.30 – 21.00

Kontoret09.30: Ansökningsarbete – AA-Ansökan –Husknuten13.30: Massage – Indiska Institutet18.30: Körrepetition – Svipdag-projektet - Immanuelkyrkan

                Nu… Ja, jo, det stockades två jobb på samma gång… och då blev att lösa ett i taget! Därför tog sig Undertecknad upp att göra affisch till Elin-spektaklet innan hin hade fått skorna på sig… det drog emellertid ut på tiden… Undertecknad borde ha skjutit fram dagen egentliga arbete – nämligen det som anstod för att få AA-Ansökan klar. Så tidiga morgontimmar filades det i Photoshop för att få till något att göra reklam för Svipdag-projektet med. Det blev bra – och fick beröm.

                Något beröm var inte att vänta när Undertecknad kom när halvannan timme sent till Husknuten. Då hade kontrahenten gett upp och dragit sin kos. När han telefonledes hörde av sig var det en sur en som meddelade sig. Undertecknad hade ingen ursäkt att komma med… endast ett förlåt. Det reella felet faller egentligen på det evighetsarbete, som snott så mycket tid från annat… nämligen det vi stämt träff för att göra.

                När kompanjonen omsider kom till Husknuten var han inte särskilt sur längre… ske lov… och vi kom igång med ansökningsdokumenten. Rättade och korrigerade samlade vi ihop hopen papper. Det som låg där framför oss på bordet var nästan ett års arbete… i alla fall om man ser det hela från idé till färdig ansökan. Den 9 februari i fjol var Undertecknad i Borås på ansökningsseminarium för MUCF… då dök idén upp för första gången, den som senare kom att kallas ”Funkislotsen”… Nu lämnar vi detta plitande efter åtskilliga månaders funderande. Det sista med ansökningsförfarandet… Det är, hokus pokus… klart nu… Men det har inte varit bortkasstad tid! Arbetet har genererat en ansenlig summa genom andra fonder. Över halvmiljonen… Inför AA-fonden återstår nu bara att i kramp hålla tummarna – inte minst för att vi varit för självupptagna för att resonera om en plan B… Ja, tänk om ett NEJ anländer om ett par, tre, fyra, fem månader… Chansen till ett negativt svar är 75%-ig… Hoppsansa! Nu har vi, till dags datum, i alla fall gjort vad vi kunnat… och så här långt är det ett stort och gott arbete… Gott nog!

                Eftermiddag med ett repetitionsschema inför Svidagrepetitionerna…

 

                Repschemat följde med Undertecknad, som tog sig ner till Immanuelskyrkan för att där ha en första genomgång inför repetitionsstarten nästa vecka. Innan Undertecknad fick ordet lyssnade han till kören… tre låtar tog de sig igenom på ett alldeles utmärkt sätt. Ja, riktigt bra! Sen blev det frågestund runt det teatrala i föreställningen… och Undertecknad gick nogsamt igenom repetitionsplanen och några tänkta idéer… vilket inte märkbart lindrade nyfikenheten hos körmedlemmarna. Men det fick stanna vid det… ty… ja… Undertecknad har ju kvar att skriva ett manus… skam till sägenes… Det blir nog bra. Alla var hur som på ett strålande humör… denna härliga samling av körsjungande damer och herrar. På onsdag nästa vecka tutar vi och kör! Det är inget annat än basta!

Hatte Bärtilsson

Affisch Elin

Repetitionsschema Elin

 

Upp>>

 

Torsdagen den 22 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret13.00: Begravning – St. Katarina Kapell… Gravöl- 20.00: Friskvård – Tennis – FFC – Söndrumshallen

                Fint i kyrkan! Stilla med sång och minnestal! Att följa en gammal teatervän till sista vilan är strängt och mycket sorgligt. Undertecknad följde med Storkören upp för ett sista farväl. Med handen på urnan lade han ett äpple till tack för de företagsamma åren när Kulturhuset blev till. Vännen hade stor del i det miraklet!

                Svarta Örnshuset och gravöl… Minnestal… men också en festlig stämning. Så önskade vännen och så blev det också. I kondiliansen skrev Undertecknad ; Tack för sen länge svunna år på Kulturhuset. En virvelvind var du som gav energi och trygghet i det som var vår värld då!

                Det är så underligt med döden. Undertecknad blir rasande när han tänker på den. Ett liv fullt av erfarenheter, klokhet, funderingar, tankar, kärlek och omsorger… läggs i mull! Vad hjälper att vi minns den döde – ingenting av det finns ju kvar. Möjligen kan en se det som att ur den mullen växer något nytt som andra har att förvalta. Då slängs det gamla över bord, trampas ner, förskingras. Det där har Undertecknad svart att förlika sig med…

 

                När det återstod tre game ledde Undertecknad i par med Namnen… 5 – 4… Då var det som om energin tog slut… inte för kontrahenterna… utan i matchen som sådan… det blev helt platt, tomt, spökligt likgiltigt… och så slutade matchen 5 – 7… Varför denna förbannelse. Den är på riktigt… ikväll var det inte bara Undertecknad som kände den… Det påpekades från alla och en var. Ödet har bestämt att Undertecknad inte ska vinna några tennismatcher… Varför? När ska detta öde titta bort… eller vad vill det? Böfelns också! Tusan hakar!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 23 februari 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.30

Kontoret 14.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen16.00: Sportlovsaktivitet – Lögnäs Gård – Spa & Frisksport…

                Sportlov för den som egentligen inte har sportlov… Det var gott men strängt – det gäller att ta ut sig när man ändå håller på! Ett mottot så gott som något…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 24 februari 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

 

Kontoret – Manusarbetet – E. Svipdag-projektet

 

                Uselt! Utan kraft… kanske en förkylning på gång… trött – till bristningsgränsen… inte sagt som ursäkt – bara att erkänna ; Helt enkelt en uschlig dag! Så är det… ; Förlåt!?

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 25 februari 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret

                Förkylningen slår rot! Hängig… molvärk i leder… Fick ringa och inhibera eftermiddagens tennis. Feber var anledningen… kanske inte riktigt sant… men Undertecknad hade varken lust eller ork! Nåväl… hur blev det med manuset då? Jo… för detta fanns ingen att ringa till. Ensidigt beslut att lägga pennan på hyllan. Så nu har Undertecknad riktigt stor och go ångest!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 8, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 8, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 8, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 8, 2008 >>>

Marknadsföringsmaterial till Konst För En Bättre Värld

 

 

Detta hände Vecka 8, 2009 >>>

Vårvinterlovet gjorde den här veckan till en grå arbetsvecka…

 

 

 Detta hände Vecka 8, 2010 >>>

Förberedelser för Retorikprojektet och fullsatt föreställning med Teater Husknuten

 

 

Detta hände Vecka 8, 2011 >>>

En vecka som började i Grenå (INTERRREG) och slutade i Katrineholm (TROLLKARLEN). Däremellan Kvarneriprojektet som bildade förening och Rådslag med Kostymör. Statyn från en iskall vandring i Danmark.

 

 

Detta hände Vecka 8, 2012 >>>

Ett inte alltför avkopplande sportlov och så lilla Mamma tillbaka efter veckor i Ryssland…

 

 

Detta hände Vecka 8, 2013 >>>

Bygget på Heagård går framåt. Två föreställningar på Wapnö. Ett hyggligt jobb…

 

 

Detta hände Vecka 8, 2014 >>>

Grått och regnigt sportlov med nya möjligheter på Wapnö. Vad som ligger i det – sommarspäket – är dock höljt i dimma någon månad till. Föredrag på Svarta Örnshuset men i övrigt lugnt med mycket sport i lovets anda

 

 

Detta hände Vecka 8, 2015 >>>

Hemma igen efter Barcelona… Sportlov. Lite arbete, mycket med familjen, en del tennis. Mest har det handlat om att rädda sig från vädret!

 

 

Detta hände Vecka 8, 2016 >>>

Två i Barcelona. Fantastiskt och Förfärligt! Wapnö… trygg föreställning

 

 

Detta hände Vecka 8, 2017 >>>

Lite tennissport i grått sportlov. En föreställning på Wapnö. GenrepsGycklare… Filmen går varm. Körrepetitioner och Svipdag med Körledaren… Och så har en budget växt fram på en och en halv miljon…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>