Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 19, 2018

Tid

Måndag 7/5

Tisdag 8/5

Onsdag 9/5

Torsdag 10/5

Fredag 11/5

Lördag 12/5

Söndag 13/5

Tid

07.00

 

 

 

* Ledig dag… *

 

* Ledig dag… *

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

* Friskvårdsdag…*

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

09.00: Golf

 

 

09.00

10.00

10.00: Plenum Manus och filmklipp KB

Tönnersjö GB ***

 

10.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalens Slott

10.00

11.00

18-hålsrunda<

 

11.00

12.00

 

 

12.00

13.00

<*> Lunch <*>

 

 

13.00

14.00

14.00: Webblotsen Möte Husknuten

 

 

14.00: Arbete på kontoret

14.00

15.00

15.00: Repetition ”Tobaken” Pilefelt

 

14.30: Falkenberg

16.00: IOGT-NTO FILM Grupp 1

18.00: IOGT-NTO

FILM Grupp 2

 

20.30 IOGT-NTO

21.00: Mot Halmstad

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Pilefelt

 

16.00: Friskvård Golf

Tönnersjö GB

18-hålsrunda…***

# 61 & 62

16.00

17.00

 

Trädgårdstjänst ***

 

17.00

18.00

 

18.15: Funkis-gruppen Husknuten Film

18.00: Repetition ”Hemsöborna” Fjelldalens Slott

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Tennis ***

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 56 Söndrumshallen

 

Söndrumshallen

 

 

21.00

22.00

 

 

# 57, 58, 59, 60…

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

*

**

**

***

***

-

**

13– 1,85

Ännu en helgdag mitt i veckan. Nu Kristi Himmelfärdsdag… Det stör ju naturligtvis – framför allt repetitionerna ute på Fjelldalen… Ännu en haltande repetitionsvecka av ”Hemsöborna”… och det börjar kännas lite som om vi är något i kölvattnet av vårt arbete. Dessutom så skulle det vara väldigt givande att få tillbringa en avsevärd tid, en dag eller så, åt Strindbergpjäsen. Ty, när vi väl är igång, så sprudlar det om arbetet, om den här ensemblen. Det är helt enkelt roligt att repetera teater just nu. Annars i veckan blir det mycket med Funkislotsen. Lotsens webbsida är nu klar (som skiss) och det är viktigt att komma samman för att kläcka de sista, konkreta idéerna för en fulländning… för att kunna lägga ut den på riktigt. Dessutom åker vi vidare med manuset till Funkisgruppens stora film. Förra veckan knäckte vi delvis koden… och har nu ett rättesnöre att följa. Vi kommer säkert att tvinna upp det snöret… men vi har något att bygga vidare på. Till helgen ska vi också spela in deltagarnas näste filmsatsning. Filmer till kortfilmsfestivalen som går av stapeln nästa vecka. Ja, det är det vi har att handskas med denna vecka… det känns bra! Arbetsmässigt som handfasta åtaganden. Därför… för att inte säga; traditionsenligt, tar vi oss ett par: Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 7 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret --- Repschema ¤ Scenschema ¤ Webbuppdatering…

                Tyvärr ett evigt plottrande denna dag… då blir Undertecknad inte färdig med någonting…! Det mest plottret, plakatsnurraruntet handlade om att få till en vidare förståelse för Hemsöborna… Men… ja, men… det blev inte riktigt så som tänkt!

Hatte Bärtilsson  

Vädret veckan ut

Repetitionsschema ”Hemsöborna” V 19

 

Upp>>

 

Tisdagen den 8 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 –

22.33

Kontoret10.00: Film och manusarbete – Funkisfilmen – Kronobränneriet14.00: Planeringsplenum – Funkiswebben – Husknuten18.15: Kortfilmsarbete – Funkisgruppen – Husknuten21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Fortsatt kamp för att åtminstone få till ett repschema… Många hinder i vägen… inga roliga sådana… så därför resultat noll av det viktigaste denna dag… Nu blir väl Undertecknad medarbetare oroliga…?!

 

                Dagen började annars på Kronobränneriet. I flika drag gick Undertecknad och Filmkollegan igenom det som filmades för nästan exakt ett år sen… bestämde ordningen på dessa scener och tecknade ner det i en synopsissammanställning… Det gick raskt… det blev bra! Inte så mycket att snacka om – rent hantverk!

 

                Till eftermiddagen i resonemang med Funkislotsens webbkonstruktör. Husknutens lilla kök… Även här handlades frågorna raskt och koncist. Det gäller att lyfta över webbsidan från en plattform till en annan och att få certifikat så att vårt framtida arbete faller under samma regler som rent journalistiska. Det var skönt att hålla dessa resonemang… men något klart beslut kunde vi inte ta då det är frågor för styrgruppen. Nu emellertid beredda!

 

                Till kvällen samlade vi Funkisgruppen för en sista genomgång av manus och organisation inför fredagens filmarbete. Indelade i grupper fick de korrigera upp sina manus… tänka ut kameravinklar och musik… ja… allt det som gällde det konstnärliga. Det var en hedersstund då alla hängde med sina huvuden över nerklottrade manuskript. Härligt att se!

                Till återsamlingen kom vi överrens om inspelningsschemat och vilka som hämtar vilka. Vi blir i Falkenberg hela fredagen… och det ska bli spännande. Nu är vi så förberedda som vi kan… redo för skarpt läge!

 

                Kvällen tennis… Ja… nu var magin slut. Undertecknad förlorade om än knappt! Första set gick till tiebreak… där Undertecknad inte orkade hålla i = förlust med 5 – 7… andra set hann vi knappt börja sen var speltimmen slut. Och det var Undertecknad också… 5 – 6, 1 – 2… Bövlens också!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 9 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret15.00: Repetitionsstart – ”Tobakens Skadlighet” – Pilefeltsalen18.00: Teaterrepetitioner – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Slott

                Mycket som raskade inför helgdagen i morgon… men gick bet. Banken stängd och det förtretade!

 

                Till eftermiddagen tog vi Pilefeltsalen i besittning och fick en väldigt produktiv och rolig första genomgång av Checkhovs ”Tobakens Skadlighet”. Den unge aktören spelade upp texten väl påläst… och sen blev det fart på Undertecknad. Det liksom flimrade för hans ögon när den ena idén efter den andra dök upp i gott samarbete. Tid och rum försvann… tills en lite cellist plötsligt stod framför regissören och påminde honom om att det vankades orkesterrepetitoner på Kulturskolan… och att det var bråttom… i Pilefeltsalen kändes det som om vi var färdiga… ja, till och med fått gjort mer än förväntat… så cellon kom i Silverfaran och med brottomfart var vi strax vi Kulturskolan!

 

                I Fjelldalenmagasinet började Undertecknad med att uppdatera ensemblen angående de nyheter som fanns att förmedla. Kostymdetaljen. Vi har möjlighet att komma till i ett kostymförråd i Malmö… Vidare möjligheten att på ICA reklamera vår produkt och sälja biljetter… Det är Carlssonkreatören som legat på och fått in en fot. Hur det ser ut på sångsidan… och att vi vad det lider måste ta ett foto med huvudtrion för att få något att trösta Turistbyrån med.

                Sen spottade vi upp oss och återrepeterade två episoder… Scenen efter det att Madam och Carlsson varit runt ägorna och Carlsson dikterar vad som måste göras på gården. Roligt nu… när aktörerna vant sig vi scenarion och text och börjar söka mer specifika uttryck. Det flöt på bra… inte minst för att vi var fullt manskap… så när som på en. Pigan Clara fick en mer framträdande roll. Tidigare har texten förts av Undertecknad från en ospecificerad plats i salen… Nu blev Claras betydelse för scenen avsevärt mycket mer konkret… och redig. Som tungan på vågen. Bra!

                Andra scenen – fast samma episod. Carlsson läser för Madam ur bibeln. Samma här. Clara får en med betydande roll för läsningen. Det är underbart att vara regissör när alla aktörerna är på plats… det tycker Undertecknad oreserverat.

                Men vi började med episoden där Carlsson kommer till Hemsö för första gången… Här var det si och så med minnet… hur det hela formulerade sig när vi sist var på just detta parti. Några hanskakningar som aldrig blir av justerades… och så var vi raskt igenom… och kom till och med fram till drömscenen där Carlsson stoppa fingret i bösspipan. Väldigt roligt tillika högst dramatiskt. Att få prova och arbeta med mer surrealistiska scenlösningar… inget annat än väldigt spännande. Vi hittar också snabbt och lätt fram till hur vi vill göra. Hur vi vill ställa upp och formulera oss.

                Bra repetition! Vi hann också väl med att leverera Veingeaktör till bussen hem. Inte så illa det heller!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 10 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dagFRISKVÅRDSDAG… vi börja kl. 09.00: Golf – Tönnersjö Golfbana och slutar kl. 20 med lite tennis som bollar på moset… ***

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 11 maj 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 –

21.00

Kontoret15.00: Filmarbete – Kortfilm – Funkisgruppen mot kortfilmsfestival

                Småpyssel och inbetald skatt… där gick förmiddagen. Bland annat om en runda till stormarkanden att köpa bröd och pålägg, frukt och kaffe. Sen blev det breddamackorfabrik på Pilefeltkontoret för att vi under eftermiddagens filminspelning kunde samla oss till förplägnad mitt i inspelningsstressen. Det där med att bre mackor och är en gammal sed och uppbringar känslor som närmast hör föräldraskapet till. Att se till att ingen går hungrig eller törstig och att ingen ska behöver bekymra sig om att tillfredsställa dessa grundläggande behov. Det öppnar för full koncentration på det som ska göras och den egna insatsen i det. Det var precis så att Undertecknad fick klart denna syssla innan bilen kom till Falkenberg.

                Väl där flöt allting på som planerat. Som skyttlar for ledarteamet fram och åter i Falkenberg. Undertecknad fick på detta vis för första gången se Vallarnas Friluftsteater… som befanns mycket mer anspråkslös än väntad. De unga aktörerna tog emellertid för sig och en steg också fram och tog tag i taktpinnen som regissör. Det var kanske det allra roligaste denna eftermiddag. Men det är svårt för Undertecknad att släppa denna roll. Det är så lätt till för Undertecknad att greppa initiativetet och driva på. Det förminskar de medverkande som ju hade uppgiften att själva stå för destinationen av dagens arbete. Bra gick det även för den andra gruppen som gav sig ut efter det att mackorna inmundigats. Nu fick Undertecknad även kreera fotograf och fick kameran i lån, medan Fotografen agerade ett fyllo till far. Det var väldigt inspirerande och fick honom att tänka ; Man skulle kanske lägga en slant på dylik utrustning...?! Kul…!

                Vid pass åtta – som planerat – var vi klara med allt och packade och for hem. Väl tillbaka på kontoeret diktade Undertecknad till en lite hyllningssång. Var så goda! Till alla ni som deltog denna kreativa Falkenbergseftermiddag!

 

Tack alla Filmskapare!

Tack för en fantastisk fredagseftermiddag i era filmers tecken!
Mycket bra och behärskat arbete, där alla fick chansen och tog den att ge sig hän!
Bra skådespeleri på all händer! Och minsann klev inte en och annan fram som framtida regiämnen. Det var väldigt glädjande att se!
Tack också bästa Kollega! Du för kameran på ett oemotståndligt sätt! Så är du också ordningsamt barsk och det är bra ibland när vi andra blir alltför exalterade. För att nu inte tala om din insats som aktör.
Vi har två spännande filmer att se fram emot på tisdag då vi träffas nästa gång på Husknuten.
Men framför allt tack för idag! Vi startade och avslutade på utsatt tid! Exakt! Det visar på vår vilja att disciplinera oss när det gäller! Och så hade vi ju vädret med oss och alla våra friska viljor! Vind i seglen och full fart framåt!

Vänlig och entusiastisk!
Hatte Bärtilsson
 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 12 maj 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

 

Ledig dag

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 13 maj 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret10.00: Repetition – ”Hermsöborna” – Fjelldalens Slott

                Nu har Fjelldalen-expressen, Silverfaran, börjat gå var. Tre aktriser och en hund från ena sidan till andra sidan av Halmstad. Det är och upp till Fjälldalens Slott en runda på 45 minuter plus…

                Egentligen skulle vi igenom två episoder denna förmiddag… (inga problem med förmiddagars-repetitioner… en kommer upp och är pigg i päran…). Men vi passade vid en… en tillräckligt besvärlig för att ta tiden ifrån oss. Episod sex – den vi numera kallar Midsommarepisoden. Sommargästerna kommer – Kören sjunger med blomsterkransar i håret – Carlsson fjäskar över hövan och helt olämpligt för Stadspigan Ida – Ida flirtar med allt och alla… får både Carlsson och Norman på kroken – Carlsson trillar handlöst ner i förälsklingens djupa hål – Madam ser svartsjukt på… vill få Carlsson att åka runt bland öarna och bjuda till slåtterna… Carlsson drömmer illa om kärlek och karriär… Episoden slutar i ett fruktansvärt vrålat NEJ…!!!                 Vi hann med hela episoden – men vi fick stå på – bena upp texten, få ordning på läsningen, få ordning på scenariot… så att, om ingen annan, Undertecknad stannade nöjd inför insatsen. Och det får man väl säga… så blev det. Men det är svårt för aktörerna – Undertecknad får gå före i alla vrår som regissör… ty detta är komplicerat… svårt stycke att få översikt över. Då blir det mycket regitjat!

                Den sjunde episoden fick bida! Det var nog med sexan… och vi måste ju få lite kaffekaka i näbbet också. Filmkollegan var med i sällskap med sin kamera. Vi struntar i honom… så Undertecknad vet alls icke vad som fastnade på linsen… Det spelar ingen roll – det är så det är tänkt… så det ska vara!

 

                På detta fem timmar golf i magisk vårafton. Vid pass nio rullade Silverfaran sina sista kilometer denna dag…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 19, 2005 >>>

Första Stormötet i Gwardejsk – Sanning & Konsekvens

 

 

Detta hände Vecka 19, 2006 >>>

Läger i Olsztynek, Polen – TACIS. Vi gör en levande svensk flagga…

 

 

Detta hände Vecka 19, 2007 >>>

60 År Av Minnen – Premiär 7 maj. Filmdagar på Katrinebergs Folkhögskola

 

 

Detta hände Vecka 19, 2008 >>>

Projektbeskrivning VATTEN – Tokalynga och Gatuteaterfestivalen

 

 

Detta hände Vecka 19, 2009 >>>

Föreningen fulltalig på svensk mark. Full fart på repetitionerna av ”Sommarkvällar”. INTERREG i Halmstad och Laholm. Livlig vecka!

 

 

Detta hände Vecka 19, 2010 >>>

Nej… Från Ungdomsstyrelsen… Projekt Respekt! Går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 19, 2011 >>>

Kommunal hjälp med publik till Laxön. Avslutning med Teater Husknuten efter resultatlös säsong. Bra repetitioner med ”Trollkarlen” och kollosal statistkollationering till helgen

 

 

Detta hände Vecka 19, 2012 >>>

Fritt spelrum för Robin Hood – lekar och mer allvarsamma improvisationer

 

 

Detta hände Vecka 19, 2013 >>>

Intensiva repetitioner med ”Spöket På Heagård” Långt ifrån klara resultat… Roligt på Högskolan och mycket med det sista av bygget på Heagård Scen

 

 

Detta hände Vecka 19, 2014 >>>

Oj, vilken vecka! Manus ”En Midsommarnattsdröm” klart! Repetitionsstart. Två tuffa work shops på Högskolan och en lyckad projektresa till Biskupiec, Polen. Bravo!

 

 

Detta hände Vecka 19, 2015 >>>

Högskolan som veckans ansträngning. Totalt meningslös kulturarbetarfrukost… Bra, men för långa körsbärsrepetitioner… och… Gigantgala firade Kulturskolan som 40-åring Familjen representerad av lite cellist.

 

 

Detta hände Vecka 19, 2016 >>>

Sommarlov efter sträng vecka på Högskolan! Inte bara det… massor med repetitioner och annat. 42 timmar framför grupp som ledare

 

 

Detta hände Vecka 19, 2017 >>>

Sista veckan med analys av sjöbotten i och omkring Hemsö. Noterna på bordet och så sjöngs körsångerna för första gången

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>