Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 14, 2018

Tid

Måndag 2/4

Tisdag 3/4

Onsdag 4/4

Torsdag 5/4

Fredag 6/4

Lördag 7/4

Söndag 8/4

Tid

07.00

GOD och GLAD PÅSK !!!

 

Kronor

&

Nycklar

 

 

 

* Ledig dag… *

* Ledig dag… *

* Ledig dag… *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

STRINDBERG I ISABERG
Tolknings och regianalyshelg med Strindbergs

”HEMSÖBORNA”

08.00

09.00

 

09.00

10.00

10.00: Pappaledigt Friskvård

10.00: Arbete på kontoret

 

**

Fokus:

Sommarteatern

”Hemsöborna”

^^

10.00

11.00

11.00

12.00

11.00: Wapnö VD

12.00: Styrgrupps-möte Husknuten ”Fler än du ser”

12.00

13.00

13.00/15.00: Work Shop Lärarkandidater Högskolan

 

 

 

13.00

14.00

 

 

 

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

 

 

 

15.00

16.00

 

 

 

16.00

17.00

 

17.30: Sommar-teater Fjelldalen Kollationering

 

 

 

17.00

18.00

18.00: Repetition Storkören E. Svipdag Immanuel

 

 

 

18.00

19.00

19.00: Jubileumskväll --- Gäster från Ryssland

 

 

 

19.00

20.00

20.00: Friskvård Tennis FFC # 37 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

21.00: Friskvård Tennis HTK Söndrumshallen

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

22.00

23.00

 

 

# 38

 

23.00

***

-

**

**

***

*

**

**

12– 1,71

Fortfarande påsk i början av veckan… sen brakar det loss. Tisdagen ser ut att blir en riktig infernodag… Sjukstugan på förmiddagen. Fyra timmar på Högskolan med Lärarkandidaterna… kontoret och en bit för krävan! På det iväg för en mycket viktig repetition i Immanuelkyrkan. Elin Svipdag och kanske lite revansch för förra veckans totalkausrepetition… Det vill till att vi hittar ett läge som kan gälle från denna sittning fram till premiären. Ty utrymmet för misslyckanden krymper för vart tillfälle som går. (I praktiken finns det inget sådant utrymme…) Avslutar tisdagen gör vi i Sannarpshallen med mycket spännande tennismatch på ”liv och sistaplats” i Halmstads Tennisklubbs seriespel. När vi passerat tisdagen så ser det något lugnare ut. Onsdag markerar först och främst ett jubileum som måste firas. Folk kommer hela långa vägen från Moskva… tänk det! Vi ska också hinna med ett Styrgruppsmöte för Projekt Husknuten ”Funkislotsen”. Vi har ju de facto fått mer pengar… denna gång från Region Halland… Man tackar, man tackar! Hur kulorna ska spenderas och hur prioriteringarna ska se ut för framtiden?... Där har vi dagordningen för styrgruppsmötet! Torsdag… Då sparkar vi igång sommarens giv på teatersidan. Fjelldalens slott… och ”Hemsöborna”. Sen kommer det projektet att rulla på till den 24 juli då det vankas gala och premiär. Hur programmet kommer att se ut i helgen återstår att se. Vi får fundera på det under veckan. En sittning med manus för ”Hemsöborna” och en mer aktiv med Elin Svipdag… det är inga okvalificerade gissningar. Ett är dock säkert ; Fredagen får stå till förfogande. Det är ju folk på kontoret som kommit ända från Moskva… De hänger nog med på ett Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 2 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 3 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Svipdag-projektet

”Av Ljus Är Du Kommen…”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret10.00: Pappaledigt – Sjukstugebesök11.00: Wapnö – Ekonomiadministrationen13.00/15.00: Work Shop – Lärarkandidater – Högskolan18.30: Repetition – Storkören – E. Svipdag-projektet – Immanuelkyrkan21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Långt samtal med Wapnö WD:en… Inte särskilt mycket ut av det… Ty lyssning är svårt! Men Undertecknad vistades på Chefens kontor under nästa två timmar och allt utbyte var inte undermåligt… Vi kom bland annat fram till att fortsätta samarbetet med Mord På Wapnö även nästa år. Så då blir det ett nytt tunglyft från juli till oktober… sensommarbekymmer… scensommarfröjd! Fick lämnat in fakturan… så nu är det bara hur hårt tummarna sitter…?

 

                Högskolan… Ena gruppen likt riktiga människor… goda lärarfrön! Kandidater att hoppas på för den svenska skolan. Den andra gruppen… glömmer vi! Det går tyvärr inte… Likt… nej, Undertecknad tänker tyst här. Det blev hur som helst en bedrövlig lektion… som avslutades med att den siste som hade att läsa, det de hade i uppgift, avbröt sig själv med orden… ”Tiden är ute – hon är redan fem”… och såg överlycklig ut att hon slapp uppgiften. Där har vi ett utmärkt exempel på studiemotivationen. Att ta till sig det som ges i kunskap passade inte! Och Undertecknad lämnade storlärosätet oändligt ledsen, bedrövad, deprimerad… med genomsvarta tankar! Vad har dessa kandidater tänkt sig att få ut av studierna, få ut av livet? Ah… vi lämnar det här ämnet. Jo… det var röst- och talvård, textanalys och muntlig framställan som vi sysslade med. Frön som fann god jord, som ökensand att landa i!

 

                Till kvällen en riktig genomkörare i Immanuelkyrkan. Storkören i en 100% uppryckning! Regissören på topphumör! (det gick hastigt och lustigt att skaka av sig olustigheterna från seneftermiddagen)… Och det gick som en dans! I sanning! Både skådespeleri och körsång kom i gungning! Huvudrollsinnehavaren gjorde ett gott stycke arbete… och även om det snubblades på text här och där skönjde Undertecknad en uppslagsrik rolltolkning. Fasan vad kul! Och lusten – som liksom falnat i körmedlemmarnas ögon vid förra tillfället - kom tillbaka och markerade en riktig stjärnhimmel. Alla på gott humör! En sån kväll… och bäst av allt ; Vi tog oss igenom hela stycket och fick till och med till ett applådtack! Ah, så roligt!

                När genomgången var över smög en av deltagran över och meddelade Undertecknad. –”Nu har du problem…!” Så refererade han till ett mail som gått ut under kvällen. Det kom från den tänkte Carlsson-kreatören i Hemsöborensemblen… Undertecknad läste det när han kom hem… Det stod då att läsa (det går an att publicera det då det gått ut till resten av ensemblen):

Jag noterar att min fästmö har blivit petad ur ensemblen, helt utan förklaring?
Är detta någon slags kulmen av att ha fryst ut henne i snart ett år? Du har knappt hälsat på henne det senaste året.
Varför? Vad är det hon har gjort dig?

Trodde du inte att hon skulle märka att hon blivit petad? Tror du inte att vi pratar med varandra? Så fruktansvärt respektlöst att bjuda in mig helt naturligt, men inte ens säga ett enda ord till henne.

Hon har gått och varit så taggad på att spela Hemsöborna. Hon har sparat manus, alla mail, alla sångtexter, kläder hon köpt till ensemblen. Nu får hon reda på det på detta viset. Hade det inte varit för mig hade hon kunnat gå och vänta hur länge som helst på en kallelse som inte kommer. Hon känner sig så fruktansvärt ledsen, sviken och sårad.

Förra sommaren stöttade hon dig i allt. När aktörskollegan var ledsen över sin roll erbjöd sig hon att byta med henne, men det var det inte tal om.
När du ställde in så försökte hon säga några uppmuntrande ord i trädgården.
Anledningen till att hon åkte till styrelsemedlemmen var för att visa sitt stöd till dig. Vi borde förstått att du inte ville ha henne där då du vägrade svara när vi ville åka med dig, och då du bara körde förbi när vi släpade sonen i gassande sol.
Hon har enbart varit stöttande i ditt beslut att ställa in. Inte en gång har hon tyckt det var dåligt av dig.
Nu har du behandlat henne illa nog tillräckligt länge, och jag kan inte stå och titta på längre.

Du har behandlat henne som skit det senaste året. Du har undvikit henne som pesten, inte hälsat när hon hälsat. När jag hälsat till alla från fästmön har du inte sagt ett ord. Du har fryst ut henne totalt. Hon blev inte tillfrågad om julmässan ens. 
Personligen tycker jag att du borde kontakta henne och förklara vad det är hon egentligen har gjort för att bli behandlad på detta viset, men det är ingen idé. Till skillnad mot vad ni kanske tror så pratar vi med varandra och hon har uttryckt att hon inte vill ha med dig att göra mer. Hon vill inte ha någon förklaring.
Detta var droppen. Ditt sätt att behandla fästmön på det senaste året gör mig rosenrasande. Det är fan inte okej att mobba ut en person på detta viset. Du är för fan en vuxen man, du är vår ledare, vår regissör. Du ska för fan kunna ha stake att berätta för någon vad de gjort för fel, och lösa problemet. Inte mobba ut de på det här viset. Nu använder du din makt för att bestraffa henne. För vad vet vi inte.

Om allt detta handlar om när vi diskuterade uppställning av stolar på Slottsmöllan är det ytterst märkligt att jag och en annan aktör inte får samma behandling. Är det för att vi är män? Är det så att män får ta plats och komma med åsikter, men inte kvinnor? 
Det värsta med det hela är att hon gått runt och inte vetat någonting. Hon känner sig som en fullkomlig idiot, och det är tack vare dig Detta är inte bara respektlöst mot henne, utan mot mig och vår relation också. För dig kanske vårat förhållande bara varit trams och ett fjantigt påhitt, men där har du fel. Oj vad fel du har.
Du får leta efter en ny Karlsson. Jag kan inte stå och bara ta det när du behandlar min familj på detta viset. Ja, hon är min familj. Detta var droppen. Ditt sätt att behandla henne på det senaste gör mig så arg. Jag kan helt enkelt inte acceptera det. Jag måste sätta ned foten. Om du tror att jag tänker hjälpa dig med din vision trots detta är du bra jävla naiv.
Detta är ingen protest mot castingen som sådan, det är en protest mot systematiskt mobbing som pågått i ett år.
P.S. Jag har lagt till samtliga i ensemblen som kopia på detta mail. På det viset får de inte bara höra din sida av vad som hänt. D.S.

P.S 2. Till er som går i tankar om att han inte menade så illa ska veta att detta pågått i ett år. Ett år av utfrysning och mobbning. D.S

 

                Ja… hur ska Undertecknad reflektera uppå detta då?

- ”Jag bortser från din rundskrivning och accepterar att du tackar nej till Karlsson och ”Hemsöborna”!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 4 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen
”Fler än du ser”

JUBILEUMSKVÄLL

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 –

 

23.33

Kontoret12.00: Styrgruppsmöte – Nya Projekt Husknuten – FUNKISLOTSEN – Husknuten19.00: Jubileumskväll – Grattis - Pilefeltkontoret

                Ja… nu – och i och med att det nya bidraget beviljats – så börjar det bränna under fötterna. Endast en reflektion på detta… Vi har fram till dags datum plockat ihop en farlig summa pengar att bolla med. Över halvmiljonen… Just därför samlades Styrgruppen för Nya Projekt Husknuten ; Att diskutera nästa steg i arbetet! Det är gott och väl att vi håller ihop Målgruppen med filmarbete men vårt främsta mål är ju utan tvekan Funkislotsen. Så vad blir nästa steg? Kort och gott att få till den webbsida som ska ligga till grund för konceptet och som allt arbete ska utgå ifrån. Det där är knappast något som Styrgruppen kan hantera och vi har ju tidigare konsultetrat personer för att förhöra oss om möjlig hjälp. Således egentligen bara att samla en grupp som kan de här verktygen och hålla en första diskussion – eller för att spåna på ett upplägg som skulle kunna var relevant och fungera utifrån de planer som vi angivet i ansökningarna. Vilka skulle kunna ingå i en sådan här ”Webbgrupp”?  Diskussioner och så kommer vi fram till två, för Styrgruppen, redan kända personer… och under mötets gång tog vi kontakt med dem och fick acceptans för en första träff. Sammanstrålningen sattes till nästa vecka den 11 april. Gott och väl!

                Vad mer att reflektera över efter ytterligare ett Styrgruppsplenum. Kanske då bara, att det är ofantligt trevligt att bara låta spekulationerna gå. Lunch ihop och sen kan vi sitta utan stress för att komma fram till det vi anser vara nödvändigt… Härlig stämning samman med mogna medarbetare!

 

                Till kvällen anlände gäst från Moskva – inte illa… och så blev det just en sådan fest där efter! Grattis… men det är först näst år vi sätter åt alla knutar för att fira den som firades ikväll!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 5 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret17.30: KOLLATIONERING – Sommarteatern – ”Hemsöborna” – Fjelldalens Slott20.00: Friskvård – Tennis – FFC – Söndrumshallen

                Kollationering… och vilken glädje att möte nya ensemblen… ty från morden (teaterdelen) är vi bara tre som följer med till Hemsö. Så därför förenades det en hel del nya kontrahenter till detta första möte. Och det är osedvanligt trevliga människor och aktörer som nu kommer att driva detta projekt framåt! Något att se fram emot med stor tillfredställelse och spänning! Spännande! Spännande!

                Först ut i regnet att låta oss fotograferas… Det traditionella fotot av den traditionelle fotografen. Runt ett bord i Magasinet – där vi kommer att hålla till med repetitioner och föreställningar… och så på Slottstrappan. Det regnade på oss…!

                Inne igen i Magasinet fick vi en snäll presentation av Fjelldalens Slott, deras verksamhet och deras förhoppningar på detta samarbete. Det var Sonen i huset som levererade och vi tackade. Det är bra att vi fick ett samanhang till det arbete som nu väntar.

                Sen gick Undertecknad igenom den agenda som gick ut med kallelsen till kollationeringen. Vi hoppade presentationen av varandra ty alla är bekanta och till mild och redig grad…! Generalrepetitionsschema med tider för repetitionsbar tid och föreställningar. Vi bildade ett litet produktionsråd för nu gäller det att ta tag i frågor som vi inte behövt bry oss om på Wapnö… då inte minst marknadsföringen av spektaklet… och vår spelplats. Vem vet var Fjelldalens Slott ligger?… Det måst vi se till att folk får upp ögonen för. Vidare rollfördelning… och här kom vi till den knepiga frågan om vem som ska kreera ”Karlsson” efter det dramatiska avhoppet tidigare i veckan… I bilen upp till slottet diskuterade Undertecknad frågan med två av ensemblens aktriser… och de hade ett djärvt förslag… som Undertecknad nappade på. Från M/S Lycka-ensemblen Mårten-kreatören… som väl närmast blev chockad av propån… men accepterade (till lycka) rolltilldelningen. Hurra! Ty denna numera ärrade aktör kan med talang och erfarenhet till råge gå på detta stora äventyr! Dessutom, som en joker i ljusblå rockärm, dra fram den erfarenhet som krävs av en mer omfångsrik roll då han kreerat Lopachin i ”Körsbärsträdgården”. Karlsson och Lopachin är väl på sätt och vis släktingar… även om det är på långt håll… så långt som det är mellan Strindberg och Chekhov…

                Ja… det var väl allt även om annat mellan himmel och jord avhandlades under den en och en halv timme kollationeringen höll oss kvar i det Magasin som nu ska se oss svettas en sommar.

 

                Tennis till kvällen gav Undertecknad två game i svettig TreTennis… så även dagens punkt blev lyckosam! Nu kan vi vila på hanen ett tag… mot Isaberg… ty så blev planerna för annalkande helg när de drogs upp sent om aftonen…

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 6 april 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag! -- Ledig dag -- Ledig dag -- !!!15.00: Mot Isaberg…

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 7 april 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

 

KontoretStrindberg i Isaberg…

 

                Rakt igenom Hemsöborna ett par gånger – anteckningar… en och annan god idé och några funderingar. Långa promenader… riktigt långa… Ortodox Påsk med helgad tårta och färgade ägg. I samvaro med Moskva och en djäkla massa frisk luft. Man kan väl även nämna något om en vår som står och vinkar runt hörnet… Kunde varit värre! Nej, nej… En bra första helg med den evige och alltid lika intressante Strindberg…

                Av frisk luft somnar man lätt och sover gott. I drömmen en ö i Stockholms yttre skärgård omringad av saltsjön… Ett gäng aktörer och en sommar som rent marginellt skymtar förbi… Att man kan drömma så…?!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 8 april 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater

”Hemsöborna” på Fjelldalens Slott

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

KontoretStrindberg i Isaberg… - 11.00: Åter Pilefeltkontoret…

                Samma som lördag… Fast mest att få ordning på bostället och bila hem…

                Till kvällen fick vi även ett gäng Svipdag-tavlor till utställningen på Strandgatan 20… Café… Oh vi fick också till en utställning… hängning av verken… Det blev riktigt trevligt! Alstren ska hänga där under tiden vi spelar Pjäsen/Körverket om hennes liv en våning upp, i kyrksalen. En sal vi kommer att vända bak och fram och spela mot de stora fönstren i fonden…

                Moskva har åkt hem till Ryssland. Allt blir som vanlig men ändå… Det känns som om livet vänder runt ett landmärke just nu. Snart är Svipdag tillända och nästa vecka lämnar vi Wapnö för den här säsongen… sen vänta han som följde med till Isaberg… och på allvar Funkis-projektet… och på allvar något nytt som måste tas på allvar… som med allt!

Hatte Bärtilsson

Vårvinter i Isaberg

Väder Isaberg 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 14, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 14, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 14, 2007 >>>

Påsken dominerade denna vecka. Traditionell brasa

 

 

Detta hände Vecka 14, 2008 >>>

Kulturkompaniet 10 år! Konst För En Bättre Värld

 

 

Detta hände Vecka 14, 2009 >>>

Mycket att fira denna vecka. Föreningens 11-årsdag. Bärtilsson-Kovalyova jubileum… Grattis!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2010 >>>

Fyra underbara föreställningar med ”Sommarkvällar”. Fantastisk work shop på Högskolan. Meningslöst möte i Varberg runt Halländsk Kulturutredning

 

 

Detta hände Vecka 14, 2011 >>>

Jubileum, Laholm, Hallarna, Teater Husknuten och lite ”Trollkarlen” till söndagen i en lagom hård vecka som till och med medgav lite grill i underbar vårkväll

 

 

Detta hände Vecka 14, 2012 >>>

Laholm, ”Spöksonaten” och Robin Hood: Manuset klart, programblad under arbete och reell sponsorintäkt i nämnd projektordning. Men viktigast av allt; Behövlig Påskvila! och första utetennismatchen…

 

 

Detta hände Vecka 14, 2013 >>>

Inställd Butiksteaterpremiär… (surt)… Bra work shop på Högskolan, ett synopsis ”Spöket På Heagård” klart men framför allt ett glädjande besök på vår teater av prominent gäst ur politikerledet. Våren dröjer…

 

 

Detta hände Vecka 14, 2014 >>>

Analys, analys… för att få klarhet i Shakespearekomplexet. Viss framgång i frågan. Jubileumsåtagande då Kulturkompaniet blev 16 år. Kontaktannons mot Polen för nypremierade Ungdomsprojektet… Elefantiasställvecka

 

 

Detta hände Vecka 14, 2015 >>>

Åska- och hagelstorm i påskvecka med två jubilarer. Lite ledigt ändå!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2016 >>>

Whiskmässan… som att vandra i Vapnödalens skugga. Bästa Work Shopen på Högskolan någonsin! Bergådalbanevecka!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2017 >>>

Två underbara framförande av Storkören i Immanuelkyrkan! Succé och gillande från alla och en var. Kvartalsrapporten som ett åskmoln men sol till helgen med bröllop och Strindberg i Göteborg

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>