Kulturkompaniet Kronor & Nycklar --¤-- Schema och logg vecka 37, 2018

Tid

Måndag 10/9

Tisdag 11/9

Onsdag 12/9

Torsdag 13/9

Fredag 14/9

Lördag 15/9

Söndag 16/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

09.30: Filmarbete Studio Timmerman Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Husknuten Arbetsplenum

10.00: Friskvård Paddel #115 Söndrumshallen

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Pappaledigt Kulturskolan Cello

 

16.00

17.00

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

17.15: Repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Sal

 

K o n t o r e t

>>>>>>> 

17.00

18.00

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis #116 Söndrumshallen

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

***

*

**

**

***

*

*

*

11– 1,57

När vi tagit oss igenom veckans repetitioner av Mord På Wapnö har vi ytterligare två veckor på oss… inte så mycket att vifta runt med… men för den skull ingen panik. Vi ligger i paritet med det som krävs och det som planerats. Det är klart att det är mycket text att slå in för aktörerna… men i princip är hela pjäsen satt till scen… något lite i tredje episoden… och ett kort parti av fyran återstår. Det känns inte som om det kommer att bli övermäktigt… sen får vi väl göra som alla andra år tidigare. Vi får spela oss i form. Det kommer med föreställningarna… så fram i november går det att elda alla motorerna på högvarv. Lite friskvård och en vända om Husknuten… annars är det just Mord På Wapnös motorer vi eldar på… Till detta kommer ett par Davaij! Davaij!

 

Måndagen den 10 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – Projektrepportering - Husknuten

                Repetitionsschema… och ännu en sittning på Husknuten där det gällde att få kolla på projektbudgeten. Vi har övertrasserat vissa av budgetpunkterna… och måste räkna för att se om vi kommer under 20%-spärren för att flytta över från den ena posten till den andra i ansökan. Detta för att det aldrig varit någon riktig ordning med den ekonomiska redovisningen gentemot oss och för att vi struntat i att följa upp. Nu sitter vi där… men extraarbetet blir ändå inte över hövan stort. Vi är på väg mot en projektrapport som ska vara inne i slutet av innevarande månad. Ekonomin, idag, var steg ett…

 

                ***** Annars repetitionsschemat, som sagt, för veckan och Mord På Wapnö!

Hatte Bärtilsson 

Vädret veckan ut

Repetitionsschema MPW

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 11 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret10.00: Frisksport – Paddel – Söndrumshallen17.15: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen21.00: Frisksport – Tennis – HTK - Söndrumshallen

Mycket friskvård idag… och lite repetitioner. Förmiddag med paddeltennis och ett kvällspass med ortodox dito på stor bana. Allt till en kostnad av två helt genomsvetta t-shirts. Härligt… men bäst av allt, gubben Undertecknad håller ihop även för fysiska ansträngningar som dessa… ett riktigt gåbbadomsprov!

 

Repetitionerna haltande då en aktör borta. Det är ingen idé att gå på djupet… skrapa runt för att om möjligt bli säkrare på rörelseschema och riktningar, identifiera problem och var intensitetstöten ska sättas in… Undertecknad hoppade än dit, än hit. Det omöjliggjorde regiinsatsen. Den uppgiften sträckte sig inte längre än till att hålla resonemang och koll på aktörerna när minnet svek om uppställningar och temposkillnader. Rent tekniskt med andra ord. Ändå… det är förbannat roligt att vara med den här gruppen… så det skrattas och så lätt det är i den sociala delen av arbetet. Det lättar upp… men Undertecknad saknar det där spännande när aktörerna börjar söka sig fram med hjälp av samspel, känslor och temposkiftningar. Som i kväll var det omöjligt att veta konkret vad resultatet var värt…?!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 12 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret17.15: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen

                Hallarna… inte vad det var en gång i tiden… Tråkigt! Nu ett samlingsnamn för en massa butiker på Stenalyckan… Riktigt tråkigt det där då Hallarna aäätid kommer att vara förknippat med den förening Undertecknad en gång i tiden började sin teaterbana i!! Men nu fick det göra tjänst för teatern igen. På Hallarna sökte Undertecknad sin kostym för rollen som ”Berättarrösten”… (åh, sicketett tråkigt namn). På känd varuhuskedja köptes hel kostym, fluga och näsduk. De sistnämnda attiraljerna i knallande rött. Färgkoden denna gång ; Svart och rött… Det hoppas man ska dra uppmärksamheten och associativa tankar till och med sig!

                Tredje episoden. Kom trögt igång. En av aktörerna jobbade över för att låsa dörrar på sin arbetsplats. Vi övriga läste tredje episoden och diskuterade. Ska sanningen fram så ägnade sig ensemblen åt att mumsa kakor och dricka kaffe… med manusen uppslagna… Sen ringde aktören och Undertecknad gav sig åstad att hämta upp med Silverfaran.

                På golvet fick vi till den tredje akten… och körde på med Undertecknad som stand in i saknade aktörers ställe. Det blev rörigt… väldigt rörigt! Ibland gav den stackars regissören upp och gick och ställde sig där en regissör bör stå. Svårt att få överblick över regin när man skymmer sig själv med en roll. Vi tog ändock oss igenom… och som tidigare… tack vare minneskompetenta aktörer så klarade vi av ett… måhända inte alltför komplicerat, rörelsescenario. Det gav trygghet… och energi för fortsatta studier. Vi har kopplat greppet om pjäsens tre första akter… låt vara att vi inte varit fulltaliga den här veckan – vi gör så gott vi kan och någon nytta kramar vi säkert ur den här eftermiddagen trots allt. Dessutom är det skamlöst roligt! Och kakorna var goda…! Det känns bra med Wapnö… det är lite av glidarliv man lever där!

Hatte Bärtilsson     

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 13 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

09.30 – 21.00

Kontoret09.30: Inspelning – Berättarröst – Timmerman Studios – Mord På Wapnö17.15: Röstinspelning – Mord På Wapnö – Wapnö gårdsscen

                Hollians tidig morgon för filmarbete. Ut, till alla dessa firmor som har säte invid Flygstaden. Vårt mål var en Mediaverkstad där vänner och samarbetspartners huserar. En gång i tiden en stor fotoateljé… Nu på avveckling – Va fanken, alla kan ju fotografera med sina mobilkameror… Hur ska man orka konkurera med vår tids ideal och möjligheter. Ja, ja… Det vi var ute efter var en så kallad green screen för att filma in det som behövs för Mord På Wapnö. Undertecknad med sin nyinköpta kostym och en lånad bok från Wapnö i högsta hugg och kollegan med sin kamerautrustning. Men det blev en besvikelse. I alla fall för Undertecknad… Den där gröna skärmen motsvarade inte alls förväntningarna… och Undertecknad fick hemska bilder och frågor i huvudet. Blir inte detta lätt till ren och skär amatörism. Nåväl… Undertecknad är väl inte kommen så långt på filmbanan… men detta kändes långt ifrån rätt. Så medan Undertecknad for för att handla ett par nya glasögon tänkte han om helt och hållet. Det blir ett kort parti framför skärmen… resten sätter vi på Sturegymnasiet i en blackbox eller dylikt. De bilder vi såg användning för är de som ska ligga mellan sticken av de andra filmerna som vi redan tagit… Filmkollegan höll med – Så reste vi all nödvändig utrustning och körde in det som behövdes… egentligen utan större svårighet… Några stakningar från Undertecknad sida föranledde mer än två tagningar… och strax var vi ute ur den före detta fotoateljén. Nöjda? Javisst! Framför allt med beslutet att resten ska filmas i en blackbox…

 

                Till kvällen mer inspelningar… nu ljudupptagningar. Detta till sista scenen som voice over till filmbilder från en kyrkogård, alladelse i slutet av mordföreställningen. Textgenomgång… vi la om och ändrade där meningarna blev för långa. Kaffe och diskussioner på nedre plan. Nogsamhet! Om och om igen. Dramaturgisk uppbyggnad… ord att trycka på… passeringar, pauser. Upp till andra våningen… där fann vi inget rum utan oljud… en förbenad motergräsklippare dundrade utanför. Till sist placerade vi oss på en av toaletterna i smala korridoren… stängde dörren och fann lugn. Och så rullade bandspelaren. Vi lyssnade igenom det uppfångade och förklarade oss nöjda! Kommer den här ljudupptagningen att gå till historien som toalettinspelningen… va? Tre herrar lämnade det trånga utrymmet mer än nöjda – hur som helst!

                Resten av kvällen gick Undertecknad igenom texten med Gilbert-kreatören… En givande repetition. Om och om igen provade vi oss igenom hans text och hann igenom nästan en tredjedel av textmassan. Sådan här enskilda repetitioner framkallar en alldeles speciell kreativitet… och så får man tid att diskutera igenom saker som aldrig får tid att komma på tal en ordinär repkväll. Meden mörkret sänkte sig utanför malde vi på. Klockan åtta fann vi för gott att vika ihop manuskriptet och ta Silverfaran hem… Bra! Det här var en mycket trevlig och givande tumanhand-samling!

 

                Fetedag för Mord På Wapnö. Sammantaget ; Sex timmar… som tog arbetet framåt på många sätt. Mycket kvar att göra – Få lugn och harmoni i arbetet… så att aktörerna våga växla ut! Hitta det rätta tempot, finna skiftningarna, nyanserna. Få till det dynamiska och nå fram till dynamiten. Mycket hänger på aktörerna nu när vi i huvudsak lagt rörelsescenariot… mycket textläxa men också säkerheten på scen. Klarar de det? Emellertid så ser inget direkt hotande ut. Det är bara att repa av det ena efter det andra… ordna med det som behövs med kostym och scenografi… att vara systematiska. Bara att köra på, kämpa alltså! Sådana här fetedagar ger mod i barm och råg i rygg – hur det nu ser ut?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 14 september 2018

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret16.00: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Inget att reflektera över… Ibland går allt som i honung… det segar sig fram och efter ett tag släppte Undertecknad förväntningarna på sig själv, gled med ner i honungsburken och dog sött där… tills han kravlade sig upp igen för att laga kvällsmiddag och umgås med familjen… Då passade Undertecknad på att tänka tankar som ; Ja… någon dag ska man kanske ha ledigt också!

                Ändå…
                På banken idag för att konstatera att pengarna från Destination Halmstad och ”Hemsöborna” kommit. 10 dagars leveranstid utlovades… det tog en månad. Men Undertecknad är så van, så van. Har han någon gång upplevt att allt klaffar som det ska med Destinationen… Ack, nej, ack nej! På måndag levereras kulorna till Fjelldalens Slott… så är vi av med det bekymret fullt ut och på allvar!

                Över huvudtaget så har dagens ärenden gått i räkningarnas/bankens tecken. Allt som legat och skramlat i fakturahögen har löst sig och är inbetalt… känns när som när man storstädat. Detta skedde dock från botten av honungsburken…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 15 september 2018

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 16.00

 

Kontoret

 

                En hel dag på kontoret… Tänk bara att få sitta framför datorn en hel ograverad dag…! Då blir det mycket gjort! Uppdateringar och planeringsarbete. Sådant som legat och pressat på… Det pressade igår – idag blev det gjort! Inte så mycket att orda om… och det som inte blev klart idag går att skjuta på till söndag (delvis) och måndag. Viktigast då en övergripande planering av Mord På Wapnö-arbetet.

                När kvällen kom infann sig viss tillfredställelse!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 16 september 2018

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret13.00: Repetitioner – Mord På Wapnö – ”Hovsjömordet” – Wapnö Gårdsscen

                En får sitt arbetspass förlängt – en annan febersjuk. Sen tidigare ; En i Norge, en i Tyskland… Kvar två att kivas med… Jaha… där sprack söndagsrepetitionen. Undertecknad ställde in redan vid tiotiden och lade sen om sin egen dag. Uppdateringar… men tempot ska inte skrytas med. Snarare blev det en ledig söndag – punkt/slut!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 37, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2007 >>>

… och Tatyana B.-Kovalyova sitter med sina kvittohögar. Rapport: ”60 År Av Minnen”

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2008 >>>

Haltande Interregmöte (Gatuteaterfestivalen) på Sannarpsgymnasiet. Början till kollapsen…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2009 >>>

Ett ärrat ansikte på en älskad ensemblemedlem. En värre olycka kunde ha skett men scenografin till ”Sommarkvällar” växer fram trots incidenten

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2010 >>>

Stora bekymmer med Projekt Respekt! som fick sin kick off denna vecka som började med Danmarksbesök. Interregbudgetberedning i Laholm och Retorikkurs på Högskolan i arbetsöverhettad vecka.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2011 >>>

Teater Husknuten i gång igen och återföreningsknytkalas på Laxön för ”Trollkarlen”. Strindberg spökar i bakhuvudet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2012 >>>

Fortsatt hårt jobb med ”Mord På Wapnö”. Maratonrepetitioner och lustfylld hårklippning av gästartist. Kul!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2013 >>>

Wapnöspäket för hela slanten. Film- och teaterrepetitioner. Ömsom vin, ömsom vatten men vi flyter på mot målet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2014 >>>

Detektivfilmen färdig… och repetitionerna i full gång. Spännande på Wapnö!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2015 >>>

Mycket möda och gott resultat med Skördefestspäket… som ändå fick ett olyckligt slut. Övriga nyheter från Wapnöfronten är att mördandet går vidare

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2016 >>>

Det är hett och lätt suddigt i Mejerisalen, Wapnö… både inne och ute. På Kronobränneriet bränner vi ner vår film… ruta för ruta mot gott resultat! Bra arbetsvecka men där resultatet ändå står och stampar på stället

 

 

 

 

Detta hände Vecka 37, 2017 >>>

Mycket filmklipp denna vecka! Det ledde fram till intern filmpremiär en turbulent söndagskväll. Repetitionerna som vanligt tre veckor före premiär på Wapnö… Och en liten sväng till Falkenberg och Funkisgruppen

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2018 >>>