Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 04, 2019

Tid

Måndag 21/1

Tisdag 22/1

Onsdag 23/1

Torsdag 24/1

Fredag 25/1

Lördag 26/1

Söndag 27/1

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering Kontrolluppgifter

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Kontrolluppgifter

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Förberedelser

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdateringar Förberedelser

 

10.00

11.00

11.20: Pass Polismyndigheten

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdat

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering

13.00: Kultur Nycklar Najaden

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Publikorg W

15.00: Plenum FunkisGruppen

15.00

16.00

16.00: Samling Mord På Wapnö

Publikorganisation

16.00: Publikorg W

16.00

17.00

17.00: -> Falkenberg

17.00: Samling Mord På Wapnö

 

17.00

18.00

18.00: Plenum FunkisGruppen

 

18.00

19.00

 

 

19.00: NY-PREMIÄR

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

 

19.00

20.00

 

20.00: -> Halmstad

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 6 Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

Evighetsarbetet med att säkerställa förra årest bokslut fortsätter in i denna vecka. Bäst hade varit om det kunde gå att få en sittning med Revisorn… helst denna vecka. Lönerapporterna måste ju också in… Herr Ordförande gissar att hela den ekonomiska biten står klar senast onsdag… och så är det ur världen. Veckan innehåller också en nypremiär. Nu börjar Wapnösäsongen på fullt allvar. Två föreställningar denna vecka och enligt utsagor från Wapnödirektionen så får vi 60 gäster till fredagens föreställning och drygt 90 till lördagens. Sen ska det mala på till långt in i mars. 13 föreställningar allt som allt under våren. Annars ser det lugnt ut… - säkert dyker något upp som har att skaffa med Husknuten… det återstår att se. Men målgruppsmötena borde ju komma igång… inte bekräftat men en kvalificerad gissning är att vi valsar vidare med FunkisGruppen redan på tisdag. (Ja, nu kan det nämnas – Två målgruppsmöten, Falkenberg – Halmstad, för funkislotsen.se) Så får det gärna bli… För detta allt och allting annat ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 21 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering

                Hela kontoret fullt av kvitton, fakturor, reseredovisningar, hemliga kuvert… tejpremsor, papper med klistrade kvitton, redovisningsblanketter… Hälften av tiden för att få allt i ordning (datum) och hälften av tiden för att slå in det i datorn och ett excellark… Inget som är gjort i en handvändning. Och så kommer vi till teaterkamraternas kontrolluppgifter…!

                En helt vanlig januarimåndag på kontoret

Hatte Bärtilsson    

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 22 januari 2019  

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Falkenberg

08.00 – 21.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering11.20: Pass – Ansökan och utkvittering – Polismyndigheten i Halmstad17.00: Mot Falkenberg18.00: Planeringsplenum – FunkisGruppen – IOGT-NTO – Falkenberg20.00: Mot Halmstad

                No, no terrorist – t u r i s t… Fotot till nya passet såg för djäkligt ut. En fet, gammal gubbe. Det är nog bara att acceptera att det överensstämmer med verkligheten…

                       

                Bara för att det snöat ägnades trottoaren halvannan timme… puckelis… inte lätt för någon att balansera på. Det skapades bort med hjälp av förfädernas gamla renshacka… Hackan har gått på åkern i Ysbybarndomshem en gång för länge sen… Gammal pryl som kom väldigt väl till pass. Frisk luft på köpet!

 

                Till Falkenberg. Undertecknad hade ingen aning om vi skulle kunna komma in på IOGT-NTO… men meddelandet och schemat hade gått fram och dörren stod öppen för vår Falkenbergslokal. Här samlades denna kväll fem personer för att spåna vidare på upplägg för våren. På vita tavlan kom det också mycket riktigt några goda idéer. Vi spekulerade i om vi skulle kunna göra en reklamfilm för funkislotsen.se… Ingen dum idé. Vi skulle alldeles säkert kunna öka kunskapen om våra förehavanden. Det är heller inget som inte skulle låta sig göras. Mer idéer runt det redan påbörjade projektet med ”Förlåt-filmerna”… och till sist blev vi riktigt modiga! Som ur ingenting alls började vi spekulera i adventskalländrar – de som varit på Tv under uppväxtåren. Åh, då… ja varför skulle inte vi kunna göra en adventskalender med frågor gällande funktionsnedsättningar… Runt detta uppehöll vi oss en bra stund och spånande hej vilt… och tiden är ju alldeles perfekt. God framförhållning… skulle man kunna säga. Nåväl. Det där är ett stort projekt… som kräver en massa förkunskap vad gäller det tekniska. Men… om man bortser från det – så är det ju en alldeles, fantastiskt, spännande idé!

                Därvid strandade kvällens förhandlingar… och bilen ställde kosan hemåt igen. Lite lurigt nu när det plötsligt blivit kallt… därför ett lugnt återtåg!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 23 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering

(…) …   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 24 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Det är en fankens ställtid för att få ordning på alla kvitton… och arbetet masar sig fram… verkar rent paralyserande… och ju längre in i det en kommer ju mer tycks det återstå. Ännu ingen skymt av ljuset i tunneln…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 25 januari 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

Kontoret13.00: Kulturförvaltningen – Utkvitterande av nycklar till Kulturhus Najaden… - 15.00: Publikorganisation – Wapnö16.00: Ensemblesamling19.00: NYPREMIÄR – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Genomgång på kulturförvaltningen… rörande Storkörens framfart på Kulturhuset Najaden. Egentligen inte så märkvärdigt. Undertecknad utvecklade sina idéer om hur en enkel scenografi skulle kunna appliceras i foajésalen… tider för repetition och andra regler att följa. Trevlig sittning… och fram och tillbaka för att inspektera repetitionssalar… i ett otroligt fräscht Kulturhus som fått namnet efter en gammal båt som låg och skrotade i hamnen… Nu har vi kolla på detta med! Dessutom… så föll några ord om Undertecknads sommarprojekt. ”Hairless”… så nu måste vi väl ta oss an en strängsommar till… eller… ja, se fram emot ett nytt spännande uppsättningsarbete!

 

                Jaha… och så var nypremiären över. Vi har makat oss in till vårsäsongen och andra delens 13 föreställningar. Och det gick väldigt bra! Det kändes redan vid repetitionerna för en vecka sen. Tryggt… med god potential att utvecklas vidare… Och så skedde när nu goda aktörer fick publik. Från Undertecknads position, bakom datorerna i Loge 1, kändes det som om alla var på ett strålande spelhumör… med mycket skratt och stora hjärtan. Det föll igenom på ett par ställen – icke värre än acceptabelt – som med tiden reparerades hjälpligt. Ja, det gäller att få med all text – det är viktigt, om man som publik ska kunna lösa gåtan! Ändå… på det stora hela kändes det väldigt text-tryggt… och utspelet fanns det ingenting att klaga på. Kom de bara upp i det som Undertecknad synade under repetition här för leden… då armhåren reste sig och tårar stockade sig – så då får publiken övermåttan av gott agerande, kryddat med full förståelse för vad det är man håller på med.

                Fyrtiosju till borden… nytt från föregående säsong är att vi har att servera soppa till förrätt. Det går det med… även om risken finns att det skvalpar över.

                Ja, så var nypremiären över… och det finns anledning att vara stolt – att se fram emot ytterligare bataljer i slottsalen ända fram till mitten av mars. Då kan vi gå hem och ana våren… ikväll var det bitande kyla och en eller annan snöflinga i luften!

 Hatte Bärtilsson

Publik 47

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 26 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Nypremiärhelg… fast det märks då rakt inte. Föreställningen sitter som berg och klockas på minuten över alla mellantider. Enastående! Dessutom ett allt mer levande spel… och trots det bra lyssning… gott om hänsynstagande inom ensemblen. Det är så det ska vara!

                Mest häpnadsväckande denna kväll var den unga fröken som kom in för att hälsa på ensemblen under huvudrättspausen. Hon undrade var den andre fransmannen tagit vägen och åsyftade på fullt allvar tvillingbrodern Clusaz. När vi förklarade att de båda rollerna görs av en aktör såg hon närmast chockad ut… Det får väl gå som ett osedvanligt gott omdöme om aktuell aktör. Det var roligt… inte så vi skrattade men så att det väckte vår fantasi för att försöka se att vi verkligen kan manipulera vår publik… även om inte alla gäster är lika lättfångade.

                I övrigt – även om det omdömet kommer efter varje tillfälle – den bästa föreställningen hittills! Och så var nypremiärhelgen över med ett utfall till belåtenhet!

Hatte Bärtilsson

Publik 90

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 27 januari 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Halmstad

12.00 – 17.00

Kontoret15.00: Planeringsplenum – FunkisGruppen – funkislotsen.se - Husknuten

                Tåget försenat… så Undertecknad stod utanför Halmstad Central och väntade i snöslasket för att sladda ner Falkenbergarna till Husknuten. Där väntade Halmstadkontingenten som denna eftermiddag räknade tre deltagare… Och så var ett högst ordinärt möte med FunkisGruppen igång. Resonemang än hit än dit… det är det vi ska göra nu… för att få grepp över vad vi vill göra till våren… när den inträder. Tack vare att tåget kom in sent blev sittningen inte mycket mer än en timme långt. Men det var nog… ty alla kände att de satt under tidsnöd och levererade därför i tur och ordning. Några ingenting alls… andra mer med den tyngd och allvarsamhet som man kan förvänta sig av dem. Två av deltagran bröt upp innan tiden ändade. Vi är en grupp, som även under lyckliga omständigheter, aldrig är rakt av kurranta. Det får man ha med i beräkningen. Att vi lyckas komma någon stans får räknas som ett under… Ett under som företrädesvis blir verkligt gång efter annan. Så att konstatera denna gråa söndag: Vi kom fram till nya idéer, vi utvecklade gamla och några fick uppgifter med sig hem… Sen sladdade bilen ner till Halmstad Central igen…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 4, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 4, 2006 >>>

Riktig vinter…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 4, 2008 >>>

Sista dagen i Ryssland… Sista dagen i Gwardejsk…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2009 >>>

Århus var veckans stora ansträngning. Tio timmars resa, en och en halv timmes möte…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2010 >>>

55 år i gott firande! Teater Husknuten i full fart med bra helgrepetitioner. Vintern håller i sig!

 

 

 Detta hände Vecka 4, 2011 >>>

Progress! 56 år i gott firande. Hallarna på väg mot ”Trollkarlen”. Interreg tog ett reellt språng. Vintern håller i sig!

 

 

Detta hände Vecka 4, 2012 >>>

Svart vecka! Datorhaveri. Lidande och död. Till helgen enda ljusglimten; Bra repetitioner med ”Spöksonaten”

 

 

Detta hände Vecka 4, 2013 >>>

Repetitioner och nypremiär med föreställningen på Wapnö. Filmarbetet igång på riktigt. Dryga tagningar av öppningsscenen. Caféutrustning till Heagård

 

 

Detta hände Vecka 4, 2014 >>>

”Titanic” gick till botten innan den var sjösatt. Ett besök i Arenahallen ordnade det… Nåväl en livbåt blev det kvar… Något nytt syns dock vid Våxtorphorisonten…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2015 >>>

Wapnö (morden) kryper närmare. Repetitioner och textarbete. Ledare för körprojektet möter upp och planerar. En första förnimman av vintern… Höga fina dagar som ändå bar sorg med sig…

 

 

Detta hände Vecka 4, 2016 >>>

Första reella arbetsveckan för året. Nya projekt initierade, repetitioner och nypremiär för ”Tills Döden Skiljer Oss Åt” på Wapnö scen. Högskolan med exceptionellt bra Work Shop och så en man som blev 61 år gammal… Skål!

 

 

Detta hände Vecka 4, 2017 >>>

En tusan så bra vecka! Härliga lektioner på Högskolan! Ordentliga repetitioner med ”Gycklaren”! Vi är så gott som färdigrepeterade i Martin Luther Kyrkan. Nypremiär och utmärkt föreställning av ”När Fällan Slår Igen”. Vårsäsongen igång på Wapnö! Riktigt gott mos…!

 

 

Detta hände Vecka 4, 2018 >>>

Nypremiär på Wapnö och så har M/S Lycka lagt ut för vårseglatsen. I goda kamraters lag tar vi skutan framåt med bravur! Hyfsat på Högskolan och två bra ansökningsplenum på Husknuten. Enda floppen signeras Elin Svipdag…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>