Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 07, 2019

Tid

Måndag 11/2

Tisdag 12/2

Onsdag 13/2

Torsdag 14/2

Fredag 15/2

Lördag 16/2

Söndag 17/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

Fokus:

”Once upon a time in Brusered

08.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Manusarbete ”Once upon a time in Brusered”

* Allahjärtansdag *

 

 

 

08.00

09.00

09.00: Pappaledigt

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Husknuten Arbetsplenum Funkislotsen

10.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Manusarbete ”Once upon a time in Brusered”

10.00: Husknuten Avstämningsmöte Funkislotsen

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdateringar Förberedelser

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Webbuppdateringar Förberedelser

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Barnteater-föreställning FH

12.00

13.00

* Lunch *

* Lunch *

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Uppstädning, ordningsamhetande kontoret

14.00: Friskvård Tennis HTK # 13

14.00

15.00

15.00: Plenum FunkisGruppen

15.00

16.00

16.00: Publikorg W

16.00

17.00

17.00: Samling Mord På Wapnö

 

17.00

18.00

18.30: Storkören KH Najaden F-scen

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 12 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

En föreställning på Wapnö… medger en ledig fredagskväll… och annan favoritsysselsättning kan prioriteras och idkas. Att göra föreningen ett riktigt gott middagsmål. I övrigt – och nu är det skarpt läge – måste ett manus stå klart till onsdagkväll och Storkörens repetition samma afton. För i och med den repetitionen står kören inför en månad med teaterrepetitioner. Och därefter… ja, intensivt lär det bli med mixade repetitioner där agerandet blandas med sångövningar. Så det här får bli Storkörens vecka med examina på onsdag. Två möten på Husknuten… en med räfst då funkislotsen.se legat nere i flera dagar och ingen vet vem som ska betala för webbsidan… Så någon form av rannsakning måst säkert till… men också en långsiktig strategi för hela funkisarbetet. På fredag blir det avstämning hur det gått med lotsen som anställd. Arbetsförmedlingen kommer på besök på Husknuten. Då får vi se hur vi formulerar oss… I övrigt, som skrivit, mycket avskildhet på kontorskammaren för framför allt manusarbete. Till detta näster vi ett Davaij! Davaij!! 

 

Måndagen den 11 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport >>> Manusarbete 09.00: Pappaledigt – Utvecklingssamtal – Österskolan10.00: Arbetsplenum – Funkislotsen – Husknuten13.00: Planeringslunch

                Ja… det mesta gick ut på det förargliga att funkislotsen.se stängdes ner förra veckan… och vad det nu berodde på. Men någon riktig klarhet i varför eller om det var så att obetalda räkningar stod i vägen blev aldrig klarlagt… Att det var högst olämpligte var det nog ingen som sa emot. Förargligt! Nu kommer det att forskas vidare i fallet och så får vi se vad det kan leda till… om det verkligen är en obetald räkning… då är vi tillbaka på ruta ett med ekonomiknallarna på Husknuten…

                På det hela taget var det ett bra möte. Det vi skissade på i går vid söndagsmötet med FunkisGruppen togs också upp till behandling. En liten reklambroschyr debatterades och det blir säkert verklighet vad det lider… och att få lov att bilda förening med styrelse och allt för funkislotsen.se. Även den idén föll i god jord… Den måste dock först och främst  beslutas om vid ett styrelsemöte på Husknuten. Vi får se… men det vore nog inte dumt om just det kom till verklighet. Funkislotsen.se är en organism som kravlar för egen maskin… rätt långt från Husknutens överförmynderi. Vi får se även med den frågan… Något lite skavde vi även runt frågan om mötet på fredag. Då ska vi nämligen avhandla och utvärdera vår lots första veckor på jobbet. Vi får inte vara alltför nöjda med honom… då kostar det mer pengar att ha han anställd vad det lider... Så dumma är reglerna… för i ärlighetens namn är vi mer än nöjda med den unge adepten, som gör väl ifrån sig och dessutom är mycket trevlig! Angenäm!

 

                Eftermiddag med manus och räkenskaper – för att nu inte nämna den vanliga måndagslunken med föreningens egna hemsida!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 12 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport >>> Manusarbete – Once upon a time in Brusered”12.00: Barnteaterföreställning – Folkets Hus

                Hela räkenskapsåret 2018 är färdigt. Vi har slagit igen pärmen och nu öppnas den inte förrän i juni då det är dags för deklaration.

                Dags att köpa en ny att förvara 2019 års räkenskaper i…!

                Oändligt skönt… om sanningen ska fram. Grå pärmen gör sig bäst i arkivet!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 13 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

60-talsmusikal

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret18.30: Körrepetition – Storkören – Kulturhuset Najaden>Foajéscenen

                En hel del slit med manuset till  Once upon a time in Brusered”… och Undertecknad – som älskar att skriva dialog – kom också mycket riktigt igång och fick till tre av sina fyra scener. Dessutom, utan prut, ett generalrepetitionsschema som diskussionsförlaga inför de stundande (kvällens) repetitionerna.

 

                Halv sex samlades skribentklubben för att gå igenom tekniska detaljer i manusarbetet. Ännu saknas två, tre scener… dessutom måste manuset tvättas… osv… osv! På det hela taget syns dock ljuset i tunneln! Det ser dessutom riktigt roligt ut… fast det behandlar sorgeliga saker! Tragikomedi… heter det så? Generalrepetitionsschema fick också sin mangling. Det var kanske inte så mycket att diskutera… bara stadfästa i egna almanacker…

 

                Timmen efter kom kören och de hundra damerna som deltar i övningarna. För all del… en och annan herre skymtar också i mängden. Körledaren körde hårt med adepterna och experimenterade med olika uppställningar. Och… ja… vad vill Undertecknad anmäla? Jo! Det lät riktigt bra om än en aning svagt och virrigt på något ställe. Och kör och Körledare höll med. Undertecknad hoppas inte någon tog omdömet på för djupt allvar… och Undertecknad garderade sig också med mängder av rättskaffens beröm!

 

                Efter ordinarie repetitionstid samlade så Undertecknad de som meddelat att de vill vara med och agera. De delar av manus som var klart och utskrivet delades ut till berörda aktörer. Särskilt angelägen var Undertecknad att se till att ”Frisökskan” fick sin del då det är tre längre monologer hon har att framföra. Annars nogsam genomgång av det som gäller framöver. Inte minst generalrepschemat besiktigades. Någon meddelade att de inte kunde komma på kollationeringen, som avhålls söndag nästa vecka (sportlovsveckan)… i övrigt var det nog inte så mycket problem med närvaro… och absolut inte med lusten till detta nya arbete. Det var många som demonstrerade sin entusiasm… och Elin Svipdag-föreställningen kom upp som exempel (ett gott sådant) av vad vi nu har att förvänta oss… och kanske fodras, av detta nya vi nu ska kasta oss in i. Det ser lovande ut! Och så upplöstes gruppen för en och en halv vecka… Då blir det järngång!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 14 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

* Alla Hjärtans dag *    Kontoret20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Ibland går latheten före kreativiteten. Det är bara att acceptera. Det är väl som när man är hungrig! Man stoppar i sig även om man håller på att spricka. Svårt att hosta upp något när anden är tom… Ja, ja…

                Man kan också vila sig i form…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 15 februari 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Avstämningsmöte – Funkislotsen – Arbetsförmedlingen – Husknuten - 13.00: Planeringslunch

                Ja… som arbetsledare (eller vad man nu ska kalla det för…) så får man stå ut med alla slags konferenser… När skolan lockade med arbete, en gång i tiden, var en av de mest motbjudande saker man utsattes för, de så kallade betygskonferenserna. Undertecknad har aldrig funnit nöje i att bedöma andra och sätta betyg… Och nu… ja nu är det till och med så att vi måste lämna en tråkigare bedömning än den verklighet vi känner. Detta för att i görligaste mån finna finansiering för vår Lots. Men när sanningen inte längre förmådde vila sig på falskan grund kröp det ändå fram vilken framgång vår Lotskamrat gjort. Sen har det varit en aning svårt för oss att dirigera honom… detta mestadels beroende på ovana vid att vara direkta arbetsledare (för anställd…). Detta gäller Fotografkollegan och i ännu större utsträckning Undertecknad…! Som måste lära sig hantera dylika situationer också. Fotografkollegan är klart bättre på det där… och därför bestämde vi att han får spänna hanen och se till att hemsida och andra arbetesuppgifter kommer till skott!

                Ja… det gick undan och vi kom lindrigt undan. Undertecknad har en känsla av att alla de små frågetecken som rullade med under mötet kommer att lösa sig. Vi får med allra största sannolikhet behålla vår Lots och vi som fick ansvar kommer att bättra oss… om inget annat så när vi blir varma i skorna. Bra ändå… ett möte som detta betyder ju också att människor bryr sig om varandra och det på riktigt! Det är gott…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 16 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret14.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen - 16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Enastående tennismatch… där Undertecknad gick av plan med mest poäng… Det kostade på men Undertecknad var klart imponerad av spelet i det första setet. Sicken en fart, vilken fläkt. Den 100 kilo tunga kroppen flög formligen fram över ljusblå mattan… och det gav som sagt resultat. Bästa matchen för året 5-2, 2-4! Efter en sådan svettsinus var bastun extra välkommen - där satt Undertecknad länge, utan brådska… men med kvällens föreställning i sinn… Åh, skönt, skönt, skönt!

 

                Ner om staden för att hämta upp teaterkamraterna. En plockades på Södra vägen, den andre på Fredrik Ströms gata. Alldeles som brukligt.

                Enda uppseendeväckande för kvällen var det gamla vanliga. Någon på Wapnö hade lyckats klödda till anmälningslistorna så 93 till sist blev 84 gäster. Det är väl ändå underligt att man inte lyckas sköta det mest elementära som ändå är så basalt enkelt…?

                Mitt i bordsplaceringen kommer en av Kamraterna fram och meddelar att en annan inte mår så bra. Panikångest… ett anfall som lamslog vederbörande så att han inte kunde vara med vid serveringen av soppan, förrätten. När Undertecknad tittade till honom var allt attacken på väg att hävas… för det första Undertecknad fick vid konfrontationen var ett matt men tröstande leende. Åh, en skälvde ändå… Hur ska det gå…? Hur ska det gå?

                Men allt föll på plats! Det kändes ändå som om ensemblen trevade, höll igen till att börja med… Hur skulle Kamraten hantera detta? Men efter hans första utbrott förstod alla att det bara var att köra på. Och så blev det… ännu en begåvad föreställning på Wapnö!

Hatte Bärtilsson

Publik 84

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 17 februari 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret15.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – Föreningshuset Husknuten

                Ja… Vad ska man säga… eller tänka för den delen ock. Undertecknad brukar hämta upp Falkenbergarna vid järnvägsstationen inför söndagarnas möte med FunkisGruppen. Nu har en av deltagran lierat sig med en Halmstadkille som hon åker ner och besöker före mötet på Husknuten. Då får en annan av deltagran klara sig själv… och det är inte självklart… Som nu… denna vårlika söndag. Han hade bytt tåg mot buss och blev fullständigt vilse när han steg av vid Regionbussterminalen. Det tog en tjugo minuter eller mer innan vi hittade varandra. Då var det de stora kulörta lyktorna som blev räddingen… Dit hittade han och där hittade Undertecknad honom.

                Det är i sanning inte lätt… När FunkisGruppen är i farten får man utrusta sig med tålamod och stor mänsklig värme. Allt kan hända… och händer. Det är omöjligt att vara tillräckligt förutseende. Bara att ta det som det kommer… Att inte hitta, springa vilse, är ett minimalt problem som inte ställer till mer oro än att man kan hantera det. Samtidigt måste man ha klart för sig att den som inte hittar kan se problemet på ett helt annat sätt… Då gäller det att man är rar och tröstande. En av våra deltagare brukar exemplifiera sin åkomma med sentensen… ”En gång i tiden begrep jag inte… Mjölken har gått ut. Den var sur!” Nej, det kan ju bli något helt annat som inte Undertecknad förstår!

                Hur som kom vi sannskyldigt sent till mötet. Det blev – under den tid Undertecknad var med – kreativt och fyllt med nya upptåg. Vi delade också ut uppgifter att sköta under den tid som nu följer utan möten. Sportlov nästa vecka! Undertecknad har bland annat att skriva en episod till musikalfilmen. Det känns bra! Samlingen lockade 8 deltagare och nu ligger framtiden lite mer konkret utstakad… gott att ha något att hålla sig till. Bara att köra på!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 7, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2008 >>>

Till Århus för INTERREG och ansökningsarbete på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 7, 2009 >>>

Alla Hjärtans Dag med brasa i skogen. Ansökningsseminarium Interreg. Kast mellan förtvivlan och hopp…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2010 >>>

Intensiva repetitioner och premiär med Teater Husknuten. Minnesstund över bortgången skådespelarkamrat

 

 

Detta hände Vecka 7, 2011 >>>

Sista veckan med lärarvikariat. Uppstart med deltagarna vid Laholms Daglig Verksamhet. Bra work shop på Högskolan. Scenografin till ”Trollkarlen” börjar ta form. Stort arbete med INTERREG som tog oss till Grenå, Danmark till helgen. Upp på golvet med Teater Husknuten. Intensiv vecka!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2012 >>>

Laholm, Körprojektet och ”Spöksonaten”. Det tar sig!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2013 >>>

Mycket tid på kökskontoret. Pilkingtonspäket föddes här. Men också byggarbete på Heagård och Högskolajobb i vintervecka som hållit oss i ett järngrepp med kyla och snö

 

 

Detta hände Vecka 7, 2014 >>>

Avslut på Högskolan efter mycket givande work shop med lärarkandidater där. Fridfull och bra föreställning på Wapnö. Och så övermåttan olympisk lek med Guld, Silver och Hockey…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2015 >>>

Intressant intervju, skrivarverkstad på 2 håll och 2 intensiva dagar i BARCELONA

 

 

Detta hände Vecka 7, 2016 >>>

Plötsligt regiuppdrag för Eldsjälsgalan och två bra föreställningar på Wapnö. Tuff vecka!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2017 >>>

Alla Hjärtan och Eldsjälsgalan. Rapport och ny projektbeskrivning klar. Wapnö som vanligt. Tennis inte att förglömma. En vecka med viss galans!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2018 >>>

Rekordlite publik på Wapnö. Bra föreställning hur som för naggande publik! Stort arbete med AA-Ansökan – ett jobb som aldrig tycks bli klart… Vårstart med FunkisGruppen och uppfriskande vända på Högskolan. Några rader i Svipdagmanuskriptet blev det ändå. Alla Hjärtan med blommor och blad…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>