Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 09, 2019

Tid

Måndag 25/2

Tisdag 26/2

Onsdag 27/2

Torsdag 28/2

Fredag 1/3

Lördag 2/3

Söndag 3/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Friskvård Läkarbesök

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00: Repetition Storkören Wapnö

13.00

14.00

14.00: Friskvård Tennis HTK # 17

14.00

15.00

15.00: Plenum FunkisGruppen

15.00

16.00

16.00: Publikorg W

16.00: Publikorg W

16.00

17.00

17.00: -> Falkenberg

17.00: Samling Mord På Wapnö

17.00: Samling Mord På Wapnö

 

17.00

18.00

18.00: Plenum FunkisGruppen

18.30: Repetition Storkören Najaden

 

18.00

19.00

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” # 18

 

19.00

20.00

 

20.00: -> Halmstad

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 16 Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK Söndrumshallen

 

 

21.00

22.00

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

23.00

Det känns som om tiden bara springer iväg… att en aldrig hinner med djupare begrundan. När ett problem är löst väntar nästa och nästa och hysterin för att inte hinna med. Det är klart att denna press maler ner en… Förväntningar – egentligen från flera håll – ställer till det på så vis att en slutar tänka själv. På det viset var trippen till Polen en rikt begåvad händelse. Där – i en annan miljö – gavs klarsynen en chans. Och där fick föreningen möjlighet att hålla mer djupgående resonemang om vårens och sommarens engagemang… verksamhet. Två saker kom fram och stod som klart lysande när summeringen gjordes. Det blir ingen större sommaruppsättning – Alltså skrotas ”Hairless”… eller åtminstone läggs i sådan malpåse att knuten måhända kan knytas upp över tid. Det andra… och kanske det viktigaste. Herr Ordförande har länge ignorerat sin egen hälsa. Nu ska den sättas i första rummet tills det är klart vad han lider av och hur man ska kunna hantera det.

Men under tiden rullar den ordinarie verksamheten vidare. Tre tunga tennismatcher vänta den här veckan… Storkörens teaterrepetitioner rullar vidare – efter söndagens kollationering – med två repetitioner. En i Kulturhuset Najaden en på Wapnö. På Wapnö flåsar vi vidare med morden. Två föreställningar den här veckan. Det blir det 20:e och 21:sta framträdandet med ”Hovsjömordet”. Det är verkligen inte illa. Och det väntas helt säkert fulla hus. FunkisGruppen går vidare med sitt arbete för att få till stånd en riktigt intressant och levande hemsida = funkislotsen.se… Ja det finns att göra… och tiden bara springer iväg… och det gäller att utnyttja den så effektivt som möjligt! Därför: Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 25 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret – med en hel del att räta ut och ordna med

                Måndagar får gärna gå åt till att chilla… ställa tid… fundera utan krav… samtidigt som veckouppdatering och planering sker. Så är det, så har det väl alltid varit… så får det väl bli framtiden också… så var det idag!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 26 februari 2019  

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret10.00: Friskvård – Läkarbesök17.00: Mot Falkenberg18.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – IOGT Falkenberg20.00: Mot Halmstad21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Till Falkenberg! Vi är i den vanliga trallen… således! Och allt följer de vanliga rutinerna. Vi stannar till vid Torggrillen för en bit. Idag varierade vi oss ändå. Det blev kebabrulle för Fotografkollegan och Undertecknad – och de lät sig väl smaka!

                Därpå… IOGT-NTO… och det är för all del mysigt… men minnestärda lokaler. Här har vi hållit till – det lilla rummet i trapphushallen – de senaste åren… och vi sitter alltid på samma stol från gång till gång. Det är så välbekant och tryggt… ja, så det sakta men säkert slunkit in en slags medelmåttig arbetsmoral. Det här gäller måhända alla… men särskilt Undertecknad – det ska ha inte sticka under stol med. Hur som så gick det ovanligt hett till i kväll. En av våra deltagare hade vunnit Funkisfestivalen vid tävlingarna förra veckan. Så nu får han sjunga i Stockholm fram på vårkanten. Detta uppmärksammade vi mest hela tiden under kvällen, med en rungande applåd som klimax på firandet. Annars… vi hade en del manusarbete att redovisa. Nu börjar det ta sig och man kan skönja hur arbetet kommer att formuleras sig framöver med vår ”Musikal”… Undertecknad skämdes som inte producerat vad han själv suttit och administrerat. På det hela taget så fattas nu inte ens hälften för att stå där inför en ny planering och ett nytt äventyr. Den här gången blir det allt lite mer komplicerat – det konstaterade vi runt bordet innan vi bröt upp vid pass kvart i åtta.

                Så… vad man än säger så gör vi något varje gång vi håller plenum. Hade Undertecknad haft den kraft och energi som fodras så hade dessa möten varit bättre planerade och därigenom en aning mer konstruktiva. Och samtidigt. Kanske är det så att vi hittat ett lagom tempo för att alla ska hinna med, känna sig delaktiga och betydelsefulla och få utlopp för sin kreativitet. Japp… så är det, så ser det ut!

                Mitt under mötet får Undertecknad ett SMS… om kvällens planerade tennismatch. Kontrahenten hade fått förhinder… vilket grämde, då tennissugenheten vuxit under Polenkallaset… Undertecknad behöver röra på sig för att åtminstone få luft att driva det mest nödtorftiga framåt…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 27 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

60-talsmusikal

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret18.30: Körrepetition – Storkören – Kulturhuset Najaden>Foajéscenen

                Hela dagen åt sluttvätten av manuset till Once upon a time in Brusered”! Mycken möda… då Undertecknad hade att författa två avsnitt ännu ej införda. Att vara kreativ, att hitta på… ja, ja. Det är fruktansvärt roligt men det tär. Vid pass tre kastade manuset ankare. Då hade Undertecknad även fått till en måttligt snygga förlagsida. Kontakt tog med Kulturskolans Rektor som vid telefonsamtal från igår lovat att hjälpa till med att skriva ut det hela… men då eftermiddagen var förliden hade han endast tid att skriva ut en kopia… så Undertecknad for utan söl till Kulturskolan att kopiera det hela. 18 kopior… det tog sin stund… mekaniskt arbete upplevs dock sällan som drygt. Under tiden fick Undertecknad sig en pratstund med Kultursekreterare. Här meddelade Undertecknad sin belägenhet och att alla planer på en större sommaruppsättning helt skrinlagts. Så kom samtalet in på Undertecknad kondition… och de krämpor och den trötthet som förföljt honom under avsevärd tid nu… Kultursekreteraren lät då meddela att hans hustru lidit och lider under samma syndrom… och namngav en sjukdom Undertecknad aldrig hör talas om. Något med sköldkörtlarna… Efter kopieringen hastade Undertecknad hem att googla på nämnda symtomkomplex… och se…. och se…  Det stämde ju på pricken. Tröttheten, koncentrationssvårigheterna, sömnbesvären, ledverken, den brummande stämman (hesheten), den torrtunna huden… allt fanns beskrivet där… och bara det… det att det fanns ett namn på detta syndrom… gjorde att Undertecknad plötsligt kände sig mycket bättre. Märkvärdigt, va?!

                Med manuskopior i högsta hugg hälsade Undertecknad ensemblen välkomna till kvällen sittning och lycka till med arbetet generellt. Och med var och en sittande med varsitt manus gav vi oss i kast med att läsa oss igenom stycket och bilda oss en mening om det hela… som vid påhörning, på detta vis, känns en aning knäppt… icke utan humor… ja, viss stämning, vemod… men framför allt knäppt med sina snedsprång från en tidsepok till annan. Spännande. Eller som Undertecknad fick förklara. All logik utgår inte från hjärnan, förståndet… den kan också bildas i en annan förståelse… ett annat sätt att tänka, förnimma… där tänkvärdheterna kommer ur stämning och känslolägen. För det manus som nu föreligger oss är då långt ifrån logiskt – vilket också påpekades.

                Efter läsningen i smågrupper för att lösa de minnesbilder som ska föreställa Storbettans tankar tillbaka till sin barndoms 60-talsnyheter. Mordet på Kennedy, Högertrafikomläggningen och annat. Vissa i ensemblen klagade på att de inte upplevt detta… för sent födda… men andra liksom Undertecknad förklarade i olika färger var de varit när de fick reda på händelserna eller vad som skett dem när det hände. Väldigt roliga diskussioner… och en hel del kom ner på papper för Undertecknad att sammanställa… Så förled tiden… och plötsligt var alla borta… kul… och Undertecknad fick en känsla av att det hade varit roligt att fortsätta – men alla bara lämnade – liksom lite snopet. En haffade Undertecknad och så fick vi bestämt med Fotografkollegan i telefon tider för nästa veckas ansökningsansträngningar. Det arbetet föll på onsdag förmiddag och torsdag eftermiddag… då vi får hjälp av den haffade – Ansökningsspecialisten!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 28 februari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Lite ekonomipill… Fakturor till Wapnö – och det är gott nog! Det fyller på en annars skral kassa efter löneutbetalningarna till ensemblemedlemmarna… En del med gamla kvitton också… så får Undertecknad beteckna dagens gärning som god och i ekonomins tecken

                Tennis till kvällen – FFC – oavgjort i par med Mästaren… Men det var inte det som var det mest begrundansväckande… Undertecknad spelade i en sådan andfåddhet att det ett tag kändes som om det inte skulle gå att genomför matchen… Därför just ; Gott med läkarbesök nästa vecka!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 1 mars 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

Kontoret16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

                Det här var en väldigt rolig föreställning! Inte bara för att det fanns mycket känt folk i publiken – Undertecknad hade utnyttjat så gott som alla sina fribiljetter liksom många andra i ensemblen. Nej, det fanns reellt med goa, roliga, pigga, rara människor i publiken. Bland annat ett gäng som klätt ut sig i 40-talskläder och kammat skalpen i samma stil (de fick pris för bästa utstyrsel). Mycket trevliga, där för att fira en kamrats födelsedag. Och de fick se en föreställning som spratt av iver och spellust. Alla på gott humör efter sportlovsuppehållet. Undertecknad bror, som var där med stora delar av sin familj, var högljutt lyrisk över det han upplevt. –”Bästa föreställningen hittills!” Det var hans spontana kommentar både i huvudrättspausen och efter föreställningen vid trappfrukvisten. Och där fick vi acceptera en hel familjs – uppradad framför oss – beröm… Trevlig för oss alla men mest för duktiga aktörer som behöver den typen av bränsle… inte minst så här långt in i säsongen. Men det var inte bara de nämnda som furnerade beröm. Det var en så go stämning i slutet att det liksom vibrerade i hela salen. Vi, på ett strålande humör, drog ändå kortaste strået i förhållande till en publik som högljutt gav oss ovationer. Härligt!

                Men det ska sägas. Det här är en samling helt underbara människor! Det är så roligt att stråla samman sisådär ett par timmar före föreställning. Skämta, stå och skratta… och samtidigt ladda inför den väntande uppgiften. Det är en enorm upplevese! Det är som att lägga sig på ett lustmoln och bara låta sig föras med åt vilket hål nu skrattsalvorna än vill för en. Tryggt, stabilt, lustfyllt, roligt, entusiasmerande, ansvarsfullt, harmoniskt… Det är klart att det blir en förbenat bra föreställning med den uppladdningen!

                Och grattis Alla, till första vårdagen! Det känns åt vilket håll det lutar… och ljuset. Det är ju ljust när vi kommer till Wapnö… och ljuset håller sig kvar en bra stund medan vi byter om och förbereder oss – Det ger kraft! Leve våren! Hurra!!!

Hatte Bärtilsson

Publik 78

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 2 mars 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret14.00: Friskvård – Tennis – HTK – Söndrumshallen - 16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Tennis: Undertecknad hostade bort en given seger… mer är det inte att säga om debaclet i Söndrumshallen. Förlorade första set i tiebreak… Fy bubblan! Och lyckades sen slarva bort ytterligare en poäng genom att förlora andra set med 0 – 1. Helt flådåligt misslyckat! Den här kontrahenten ska Undertecknad bara slå!

 

                På Wapnö först och främst få till en bordsplacering för 95 gäster. Den här sysslan är Undertecknad väl bekant med. Bara att hitta ro och koncentration. I lilla rummet bak baren fann Undertecknad vad han sökte… och sen var det bara att lotsa gästerna på plats.

                Det började lite mindre lyckat med en på låtsas förtrogen diskussion om diverse utsvävningar under föreställningarna. Man ska kanske hålla sig från det även om det hela hålls generellt. I alla fall om initiativet kommer från aktörerna. Alltid någon som känner sig tåtramapad… tar illa vid sig… särskilt då om ämnet får möjlighet att gro… och ännu mer så, om man använder tabbar under spelet för att hävda sin oskuld eller rätt. Samtidigt är det svårt att stävja dylika resonemang. Det är ju förallandel Undertecknads arbete att se till det… Men svårt! Nu hängde det här med ut på scen, även om ingen ville det gud bevars… Det fanns en annan faktor som gjorde spelet spänt och stelt – överdimissionerat – under den första delen av första akten. Det satt aktörskolleger i publiken… ett större antal. Det är möjligt att man ville visa sig på styva linan inför dem… men som vi alla vet kan styva linan lika gärna bli till ett fallrep. Efter de inledande scenerna tog det dock fart… eller fann sin rätta temperartur och det blev i den sista änden ännu en välspelad föreställning!

Hatte Bärtilsson

Publik 95

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 3 mars 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

60-talsmusikal

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret13.00: Körrepetition – Storkören – Wapnö – Mejerisalen15.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – funkislotsen.se - Husknuten

                Wapnö… och Mejerisalen. Där känner sig alla hemma även om den rent akustikmässigt inte är den bästa salen i världen. Dessutom är den så här i kallvårtider en aning kylslagen…

                Undertecknad börjar med att gå igenom de 5 V:na… Mycket enkla tumregler att känna till när man bygger en karaktär. Många i gruppen har varit med om det här förut – de flesta kommer från aktörskadern som genomgick Elin Svipdag-arbetet och har således en viss beredskap, vana. Men inte alla… därför denna teoretiska genomgång.

                På detta upp på golvet. Undertecknad hade tänkt sig fyra scenen… det blev tre… men det var väl investerad tid och möda. Det var riktigt roligt… och när vi väl stod där på golvet gick det som en dans. Ändå… och det var det en del som skällde… Det tar sin lilla tid och tiden är knapp. Kändes som om Undertecknad ville lägga ut fler repetitionstillfällen… men inget han tog upp vid denna repetition. Tre scener (av tolv) får ändå anses gott. Nu är det bara att köra på. Gruppen hänger gott med!

 

                Mest teori med FunkisGruppen. Vem skriver vad (det gäller manus till Filmmusikalen) – o.s.v.? Därpå uppläsning av det som kommit per mail i veckan. Det rör på sig… men till skillnad från Storkörens aktörer så känner Undertecknad ingen stress vid arbetet med FunkisGruppen. Här får allt ta den tid det tar… och det gör det också. Skynda långsamt… regel nummer ett. Och så får man göra det mer grundläggande arbetet på egna kammaren… Bra ändå… och väldigt gott att så många kommer till våra möten – antingen vi är i Falkenberg eller som idag på Husknuten. I eftermiddag samlade vi 9 personer!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 9, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 9, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 9, 2007 >>>

Gwardejsks veteraner med erfarenhet från 1946

 

 

Detta hände Vecka 9, 2008 >>>

Konst För En Bättre Värld och Interregmöte i Helsingborg

 

 

Detta hände Vecka 9, 2009 >>>

Nu börjar Gatuteaterprojektet ta form – men mycket arbete återstår

 

 

Detta hände Vecka 9, 2010 >>>

Retorikprojektet igång på Högskolan. Sopplunch på Husknuten och svettigt sångaräventyr där. Projekt Respekt! på väg mot ny budget. Sommarkvällars första intensiva repetitioner. Hetast går det till på Kulturhuset

 

 

Detta hände Vecka 9, 2011 >>>

Mycket med Kvarneriet denna vecka. Projektbeskrivning, budget och resonemang. Intensivt arbetet med Hallarnas Rådslag. Strindbergtema startade upp på Teaterkursen

 

 

Detta hände Vecka 9, 2012 >>>

Härlig premiär på körprojektet ”Snurra Min Jord” och nykollationering av ”Spöksonaten”

 

 

Detta hände Vecka 9, 2013 >>>

Bra avslut på trivsam work shop på Högskolan. Samtliga teaterkurser på Heagård inställda. Anledning; Inga deltagare… Det knakar i Kulissfogarna…

 

 

Detta hände Vecka 9, 2014 >>>

Första avvecklingsarbetet på Heagård. Sorg och lättnad. Demonerna dikterade helgens föreställning på Wapnö. En projektbeskrivning och en ansökan klar

 

 

Detta hände Vecka 9, 2015 >>>

Regianalys av Körsbärsträdgården, repetitioner på Kulturskolan och med Storkören. Två fantastiska föreställningar på Wapnö! Mycket blandat denna vecka

 

 

Detta hände Vecka 9, 2016 >>>

Ekonomiskt paradimskifte, närmast en kulturrevolutioner inversion… I sällskap med askultant på Högskolan, mycket tennis med nämnde och två bedårande föreställningar på Wapnö. Jobbar på… ändå hinns inte allt med…

 

 

Detta hände Vecka 9, 2017 >>>

PREMIÄR! ”Gycklaren” Martin Luthers Kyrka den 27 februari kl. 12.20. Gott jobb – Bra föreställning. På Wapnö har publiken kommit tillbaka. Allt som vanligt på Slottet, som på Högskolan där lärarkandidaterna fick något att tänka på

 

 

Detta hände Vecka 9, 2018 >>>

Isig vecka! Kallt på riktigt! Högskolan en värmande aktivitet, liksom lördagens föreställning av Mord På Wapnö… Kallt var det däremot i Mejerisalen, Wapnö när Svipdag-äventyret drog igång med de första repetitionerna

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>