Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 27, 2019

Tid

Måndag 1/7

Tisdag 2/7

Onsdag 3/7

Torsdag 4/7

Fredag 5/7

Lördag 6/7

Söndag 7/7

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

08.30: Friskvård Sjukhusbesök

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:
Manusbearbetning Mord På Wapnö

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:
Manusbearbetning Mord På Wapnö

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00

12.00

12.00

13.00

13.40: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 71 & 72
Därpå:
Trädgårdstjänst Pilefeltkommandot

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 70

16.00

17.00

17.00: Film-gruppen MPW Analyssittning

 

 

17.00

18.00

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Här en kort redovisning av förra veckans friskvårdsaktiviteter: Tisdag 25 juni Golf Tönnersjö Golfbana # 65. Onsdag 26 Golf # 66. Fredag 28 Golf och Trädgårdstjänst # 67 & 68. Söndag 30 Golf # 69

Första veckan efter några dagars ledigt. Fast det vet i böljan om det ska bli så kul att komma igång med arbetet igen. Eller om det kommer att bli så givande. Det är fåtalet aktörer som meddelat att de kan delta… i all fall i början av veckan. Till helgen skymtar mer fullt manskap. Men Herr Ordförande vet ju exakt hur det är. Det ser inte så lockande ut – särskilt efter lite ledighet – men så när han strålar samman med duktiga aktörer så får brasan fart och den självförbrännanden regissören är strax eld och lågor! Ja… det är väl bara att utbrista i det traditionella Davaij! Davaij!! Ja, si sådär, då börjar sommarjobbet!

 

Måndagen den 1 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                Ah… semesterrutinerna hänger vid. Det blev inte särskilt mycket gjort… trots mycket på att-göra-listan… Längtar efter liv utan pressande ambitioner!

Hatte Bärtilsson   

Repetitionsschema V 27 – Mord På Wapnö

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 2 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret

                Samma som igår, måndag! Ambitioner som gick i kav bleke! I bästa fall var det den ställtid som behövs… men det kan lika gärna innebära katastrof…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 3 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret16.00: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana

                Ah, nu släppte det! Det blev en hel del gjort – bland annat den långtidsplanering som oroat Undertecknad under tid… då det känts som om det inte fanns någon som helst kontroll. Allt det där – oron, bekymren, den kreativa ångesten – släpptes ju i samband med förra veckans semester… När vi gick in i denna vecka lades allt det där tillbaka på Undertecknads axlar… och plötsligt var allt dubbelt så tungt. Måhända är det just därför som det varit så trögt att komma igång. Nu släppte den tyngden, den spärren och onsdagen signerar en bra och kreativ dag! Och så hann vi med en go runda golf också… i goda vänners lag. Gott för både kropp och sinne… mest för kroppen som får kämpa sig igenom de tiotusen stegen… Ah!

                Vi är tillbaka på banan… och med det kommer en djäklans massa nya problem, som ständigt poppar upp på dagordningen… Det är väl det som är gott – bara Undertecknad orkar med att hålla sig själv i tukt och förmaning!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 4 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret 17.00: Filmgruppen – Läsning – Analys -> Wapnö Gårdsscen

                Eftersom ingenting är riktigt färdigt med filmmanus tillika var vi ska spela in så bestämde kvällens möte att vi gör drastiska förändringar i filmplanerna… Således blir det ingen filmning nästa vecka som planerat Det finns en hel del annat som stör utöver redan nämnda och som är mer av mer personlig karaktär. Vi har helt enkelt inte vår filmare med oss nästa vecka… och så saknas det fortfarande en roll… som känns osäkert om den är besatt eller inte. Med andra ord finns det inga möjligheter att följa de ursprungliga planerna. Därför ägnades kvällens möte mer till att komma underfund med hur möjligheterna ser ut framöver. Undertecknad måste lägga sig vinn vid att få till det scenschema som ska ligga tillgrund för eventuella ändringar i filmmanuset. Det ligger på hans axlar att även se till att just det manuset blir relevant i förhållande till de resonemang som tidigare förts. Det var inte för bittra miner bland aktörerna utan den här sura karamellen får vi helt enkelt tugga i oss allihop allihop.  När de nya planerna var snickrade och alla ansåg dem realistiska bröt vi upp mötet för att samla oss inför de nya sättet att se på filmandets framtid. Bäst så här… och det innebär ingen större oro!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 5 juli 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 18.00

Kontoret08.30: Friskvård – Sjukhusbesök… - 13.40: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfklubb --- Därpå Trädgårdstjänst - Pilefeltkommandot

                Mycket frisk luft idag. Det främjar hälsan och förståndet tveklöst. Det blev också ordning på mycket i trädgården. Pilefeltkommandot kunde lätt konstatera att det som legat och släpat plötsligt var gjort. Det är sådant som lyfter stenar från axlarna! Punkt!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 6 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 17.00

 

Kontoret -- Manusbearbetning – Mord På Wapnö

 

                Undertecknad i trädgården för att ordna något med gräsfrön och minibuskar. Telefonen fick stanna på kontoret… därför uppfattar inte Undertecknad – förr än sent om sidor – att en av filmaktörerna ivrigt försökt få tag i honom. När detta blir uppenbart ringer Undertecknad upp… och får direkt frågan. –”Var är ni någonstans…?” Det blir uppenbart, med en gång… Aktören är på Wapnö och letar efter repetitionsgruppen… som ju inte är där efter det att vi ställde in helgens rep i torsdags. Det är första gången denne aktör kommer till repetition… och har därför missat alla resonemang och den omstrukturering som skett under den sista tiden. Och varför det då…? När Undertecknad förfrågade sig om hans medverkan första gången varade det telefonsamtalet i dryga 30 sekunder. Undertecknad fick ett jakande svar på sin förfrågan… sen har han inte visat sig… och ju längre tiden gått… ju mer har Undertecknad fått för sig att han drömt allt. All kontakt med denne aktör har skjutits på… och nu står han alltså på Wapnö och undrar var vi är…  -”Är du på Wapnö? Jag kommer med en gång..!” ty Undertecknad har en idé och tänker utnyttja tillfället för att undersöka om det finns möjligheter att förverkliga dessa tankar.    Undertecknad tvättar sig och slänger sig i bilen… om ett lekcenter för att hämta nycklarna av aktörens hustru… och sen upp till Wapnö. Det regnar. Nycklarna ifråga leder till Oskarströms gamla biograf som den gode aktören hyrt för renovering och så småningom en nystart som just biograf. Undertecknad har en förhoppning att det är det ställe vi letar efter som interiör för vårt Wapnö-filmarbete… och det var verkligen som att stiga in i femtiotalet… Perfekt! PERFEKT! Vi vandrar runt och aktören presenterar stället från topp till tå. Salong, scen, loger, källarutrymmen, godiskiosk, allmänutrymmen… och allt verkar på Undertecknad som just det vi sökt för vårt filmande. Vi resonerar… Undertecknad överlämnar manuskriptet… det hela för årets mordgåta… vi kommer överens. Här gör vi hela filmarbetet. Vi behöver en större byggnad för några enstaka filmscener… annars allt i Oskarströms gamla biograf. Tack för det! Ett enormt bekymmer ur världen. När Undertecknad ska lämna kommer det ett sällan skådat ösregn som fyller gatan utanför till översvämning.

                Undertecknad åker hemåt. Han kan han inte låta bli att ta kontakt med Filmkollegan… Vi är överens om att vi nu kommit ett bra stycke närmare realiseringen av årets film… Fantastiskt. Det bästa som hänt på länge… att glädja sig åt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 7 juli 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret -- Manusbearbetning – Mord På Wapnö

                Idag… Familjen hem från resa…

                Därför mycket att pyssla med. Dammsugaren fick göra jobbet…

                Gott att ha dem hemma igen efter en månad i Ryssland!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 27, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2006 >>>

Äntligen! Till sist lite lata dagar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2007 >>>

Stopp! Hur blir det med den annalkande Ungdomskulturfestivalen? Himmel eller Helvete? Helgens storm har vräkt ner skyltar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2008 >>>

Hjälp åt ung Kulturentreprenör inför konsert på Laxön

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2009 >>>

Inte så farligt men visst var det vemodigt att bryta upp Ruskabyensemblen. Sista föreställningarna under helgen. I övrigt Projekt Respekt!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2010 >>>

Det blev dåligt med publik på Ruskaby. Spännande besök från Stockholm. Två entusiastiska damer som gav mycket beröm. Projekt… Respekt! fick sin budget godkänd. Väntans tider till i höst då projektet drar igång på allvar. Premiär på Borgmästarfilm i Laholm. Hetta över stan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2011 >>>

Laxökollots andra vecka och nykollationering av ”Trollkarlen”. Chockrepetitioner på den nya, stora scenen och strul med tekniken innan det tog sig på tiljorna

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2012 >>>

Blöt första vecka med Laxökollot men torra föreställningar med ”Hood”…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2013 >>>

Ligo – Fantastisk sång- och dansfestival i Riga! Gamla kontakter för nya äventyr… sådant som framtiden får utvisa. En obeskrivbar upplevelse hur som helst, veckan i Lettland

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2014 >>>

Nära nu… och ändå så långt borta… Premiär och kvalitet

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2015 >>>

Hett i Magasinet – Bra rep men fruktansvärt varmt när ”Körsbärsträdgården” växlar in turbon. Nu går det för högtryck… så hett att inte ens en mjölkdrink kyler

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2016 >>>

Vi Cabarear på i Magassinet! Presskonferens och fotografering… Största steget till helgen då vi höll inofficiell generalrepetition med nyttig publikfeedback

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2017 >>>

Kollationering och de första sittningarna av Mord På Wapnö och pjäsen ”Döden går ombord på M/S Lycka”. Husknutenmöte efter bra kontakt i Ryssland. Sannerligen alla fronter i rullning… Fast mest tongivande var de många friskvårdspassen – Golf – Friskt för hälsan!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 27, 2018 >>>

Hårdrepetitioner med ensemble på väg… ja, men vart? Kollaps… eller en stundande succé? Strängt! Mycket vacklar! Ändå framåt! Ömsom vin, ömsom saltvatten… Stötestensscenerna lägger tuvor i vägen. Presskonferens utan en enda som brydde sig

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>