Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 36, 2019

Tid

Måndag 2/9

Tisdag 3/9

Onsdag 4/9

Torsdag 5/9

Fredag 6/9

Lördag 7/9

Söndag 8/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: MPW Filmmontage Kronobränneriet

10.00: MPW Filmmontage Kronobränneriet

10.00: MPW Filmmontage Kronobränneriet

10.00: Styrgrupp Husknuten

 

10.00: MPW Teatergruppen Sångrepetition

10.00

11.00

11.00: MPW Teatergruppen Sångrepetition

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Film-tagningar

MPW

Wapnö

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana 9-hålsbanan # 112

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

17.40: Pappaledigt Kulturskolan

16.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana 9-hålsbanan # 113

16.00

17.00

 

17.00

18.00

 

18.00: MPW Teatergruppen Repetition

18.00: MPW Teatergruppen Repetition

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Nu blir den ena veckan den andra lik! Så gott som samma program nu som förra veckan. Filmmontage på förmiddagarna, repetitioner på kvällarna, filminspelning till helgen, styrgruppen kommer samman på Husknuten fredag förmiddag… Bara ett bryter klart av och det är att det blir sångrepetitioner till helgen… Och så in i mellan lägger vi några svettiga timmar på Tönnersjö golfbana. Något ska vi våndas på kontoret också… men verksamheten där får ge sig allt efter som veckan fortlöper. Så har vi bara en tuta så är det inget annat att göra än att tuta och köra på… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 2 september 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret15.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

                Inget repschema denna vecka… Det gjordes ett förra veckan som täcker arbetet även denna vecka. Tid för golf! Höstgolf… ty nu börjar det kännas att kortbyxor är just korta byxor…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 3 september 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.00: Filmmontage – MPW-filmerna -> Kronobränneriet

                Dagens session, montageting, markerade början på det dryga arbete där färdigställandet av Mord På Wapnö-filmerna är slutmålet. Nu allt huller om buller där vi egentligen bara visste från vilken filmdag som klippen härhörde. Men en del av scenerna är inte inspelade ett och samma tillfälle, en och samma dag… så sittningens huvsakliga syfte var att få ordning på materialet scen för scen… Ytterst ångestframkallande arbete. Ty när man börjar ett sådant sorteringsarbete tycks materialet vara så omfångsrikt att uppgiften verkar hopplös. Dessutom har Undertecknad väldigt lätt för att ramla ur koncentrationen och somliga tider rakt av falla i sömn. Kanske inte så konstigt, då det är Fotografen som sköter allt det praktiska arbetet medan Undertecknad sitter vid sidan av mer eller mindre sysslolös.  

                Allt efter som dagens arbete fortskred hittade vi dock rätt och fick till mappar av materialet som vi efter hand döpte till Scen 2H, 2H2, 3D o.s.v. Att få ordning på kronologin blev alltefter lättare och enklare då fler och fler filmstumpar hamnade i dessa mappar… Till sist var allt sorterat och vi lättade ankar från Kronobränneriet. Fortsättningsvis kommer vi att sitta hemma hos Fotografen där vi kan dra på rent volymmässigt. I Kronobränneriets öppna kontorslandskap gäller det att vara som en mus så tyst för att inte störa de övriga som sitter där i arbete. Hur som… ett bra och helt grundläggande arbete blev färdigställt… dagens skörd bärgad!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 4 september 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret - 10.00: Filmmontage – MPW & Klaraskolan – Kronobränneriet18.00: Teaterrepetitioner – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

                Första dagen med filmmontering på allvar… Nu hemma hos Fotografen som välkomnade med kaffe till det köpebröd som Undertecknad handlat in sig på. Sen satt vi klistrade vid datorn i tre timmar mer. Det är ungefär vad man orkar hålla upp den speciella koncentration som arbetet kräver. Bra resultat!

 

                Kvällens repetition i rasande tempo. Blandad kompott i ensemblen. En del på riktigt gott humör… någon annan kämpade sig till Wapnö efter arbetsamheter. Men när vi väl stegade upp på den scen som nu är både färdigbygd som svartmålad blev det fart på alla… Andra episoden på programmet. En efter en malde vi ner episodens scener och gick igenom dem i detalj. Två timmar in i repetitionen kom Fotografen lustigt på besök. Vi satte honom på en stol och för honom körde vi sen igenom alla scenerna i ett svep… och se… utan någon märkvärdig lyssning men med full kontroll på scenoron kom vi med beröm godkänt igenom det hela. På sina ställen blixtrade det också till… men det är klart, alla stod med näsan i manusen och med och motspelare kom bara hjälpligt in i aktörernas medvetande. Hur som så är vi där vi bör vara vid den här tidpunkten av arbetet. Vi börjar koppla greppet… och… ja, vad tyckte fotografen då? Visst vi fick godkänt och till och med lite smicker. Gott – en bra kväll på jobbet… Nu växer förtröstan! Känslan av att vi är på väg har etablerat sig… Nu mal vi på så har vi god skörd om en månad prick då det vankas premiär!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 5 september 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret - 10.00: Filmmontage – MPW & Klaraskolan -> Kronobränneriet18.00: Teaterrepetitioner – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

                Allt efter sätts det filmade materialet på plats. Och vi är redan framme där vi har börjat titta på millimeterprecision, spekulera i tajming och hur vi kan låta ljud och bild löpa över från det ena klippet till det andra… Otroligt spännande och roligt arbete. Men det slukar tid! Och ork då det kräver en extra ordinär koncentration. Men det är en glädje för Undertecknad att vara involverad i denna process! Fram till klockan ett var vi helt inneslutna i det långa scenavsnitt som avslutas med upphittandet av regissör Larry Assarssons dagbok. Där var en hel del att vända och vrida på… Glädjande nog ; Bra bilder och bra ljud. Tillfredställande att vi verkligen försöker uppnå dagens arbetsmål… som just idag, att färdigställa detta längre scenavsnitt.

                Till kvällen var vi en man kort till repetitionerna. Då lamslås det arbetet… ty lejonparten av teaterscenerna är avhängliga av att hela ensemblen är närvarande. 95% av scenerna är samtliga på scen… och faller en faller alla. Så i kväll fick vi gå inför att läsa oss igenom de två första episoderna. Två scener fick vi upp på scen… Den allra första och den sista i andra episoden. De båda partierna var de enda vi kunde sätta på scen inräknade de som anslöt till kvällens arbete. Båda scenerna fick reella genomgångar… men på bekostnad av att övriga fick sitta sysslolösa… ja, förutom läsningen då.

                Det är kvällar som dessa som ger Undertecknad ångest… Vi kommer ingenstans… Det bekymmersamma att hela ensemblen måste vara disponibel för att få kvalitet i sittningarna. Kanske hade det varit bättre att blåsa av hela repetitionen… men Undertecknad resonerade att det ändå ger något – läs läsa – än att vi inte träffas alls… Det kommer måhända till resonemang om kläder och rekvisita… eller andra problem som måste lösas. Så var det ikväll… men det innebär massor av spekulationer, eller babbel… som bara delvis leder någonstans. För Undertecknad uppstår det ett tryck som sätter sig över hjärtat och mot solarplexus. Ett tryck som, som sagt, stavas ångest!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 6 september 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.30

Kontoret10.00: Styrgruppsmöte – Projekt Husknuten – Funkislotsen.se -> Husknuten12.00: Friskvård – Golf –(alt. Trädgårdstjänst) – Tönnersjö >> Regn - Kontorsarbete 17.40: Pappaledigt - Kulturskolan

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 7 september 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

11.00 – 19.00

 

Kontoret11.00: Sångrepetiton – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Mejerisalen, Wapnö16.00: Teaterrepetitioner – Mord På Wapnö -> Mejerisalen

 

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 8 september 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret10.00: Sångrepetitioner – Mord På Wapnö -> Mejerisalen13.00: Filminspelningar – MPW -> Wapnö Gård

                En fantastisk helg som genomsyrades av sång och en Broder på allra bästa humör. Fantastiskt! Två dagar och med en ensemble som verkligen levde sig in i uppgiften – att sätta de två ”opera”-sångpartierna som vår mordpjäs bjuder på. Ja, det blev mycket bättre än man vågat hoppas på. Ty var och en, inkluderande Undertecknad, hade nog gått och oroat sig för hur den här uppgiften skulle lösas… eller ens om det fanns en sådan kapasitet i manskapet att sångerna skulle kunna framföras med den bravur som värvet krävde. Och Undertecknad undrar efter detta under om ens Brodern trodde så starkt på det. Han var visserligen förbered med en slags musikalisk grundstomme… men allt broderande löstes på plats med ensemblen… och det växte sannerligen fram på ett högst anmärkningsvärt sätt… där alla tog och gav. Så plötsligt, runt lunchtid, söndag middag stod sångpartierna klara och alla hade fått ordentlig duvning inför uppgiften… som det skulle visa sig att ensemblen visst hade kapacitet. Det hela blev helt fantastiskt, underbart bra… och nu ligger sångerna i var och ens mobiltelefon för vidare förkovran. Bravo!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 36, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2007 >>>

”To Be Or Not To Be”. Rysk urpremiär i Gwardejsk  9 september, 2007. Pjäsens Djävular: Ira K – Sacha K

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2008 >>>

I Alvesta för information om EU:s Socialfond

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2009 >>>

Scenografibygget till ”Sommarkvällars” påbörjat. Viss framgång med Interreg. Kontakter i Norge…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2010 >>>

Fantastisk premiär på Hallarnas Teaterkurs. Tvärt om med Teater Husknuten. Veckans viktigaste möte behandlade den Halländska Kulturutredningen och de fria Kulturentreprenörernas framtid. Hastig resa till Danmark och Interregöverläggningar där.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2011 >>>

Ännu en vecka utan större ansträngningar. Till helgen konstnärligt rådslag om framtiden för Hallarna. Gatuteatern höll årsmöte med Tre Juveler…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2012 >>>

Arbetet går vidare med Mord På Wapnö. Film och fotografering. Infokväll om Kaliningrad och scenprov i Larsfridssalen andra ingredienser i lagom ansträngande vecka

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2013 >>>

Möte på NBV, Wapnö, VTST (årsmöte) och med förvaltningsfolk på Heagård. Men mest av allt duvningar av ”Viskar Om Mord” med avslutande maratonrepetition på Wapnö Scen. Stora framsteg!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2014 >>>

Fantastisk filmvecka från morgon till kväll. Mord På Wapnö

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2015 >>>

Nya fantastiska lokaler med Kulturskolan. Skördefestspäket under repetition. Reguljära repetitioner med Wapnö-mordet följt av en lång, lång helg framför filmkameran

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2016 >>>

Fantastisk Brittsommar! I värmen delade Husknuten (film) och Wapnö (teater) på uppmärksamheten. Båda projekten tog stora kliv mot fullbordan. Ansenlig arbetsvecka!... men den sega sommaren var det som fastnade mest i sinnet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2017 >>>

Uppstart av Nya Projekt Husknuten. Möten i Varberg och Falkenberg. Film- och teater-del av Mord På Wapnö växer fram vid klippbord och på scen. Mycket att göra… ändå hanns det med lite friskvård i mycket regnblöt höstvecka…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 36, 2018 >>>

Mordepetitioner i jehu – Första filmerna framtagna – Ensemblen beskådar och gav gott beröm. Regissören vankar runt i sin igenkännbara bubbla… och det är skönt!

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>