Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 05, 2020

Tid

Måndag 27/1

Tisdag 28/1

Onsdag 29/1

Torsdag 30/1

Fredag 31/1

Lördag 1/2

Söndag 2/2

Tid

07.00

 

 

 

* Födelsedag *

 

 

* Ledig Dag *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Röjning av lägenhet

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

09.00: Mot Hishult

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Boupptäckning Swebank Mäklare

10.00: Arbete på kontoret

10.30: Hishults kyrka Begravningsakt

 

 

 

10.00

11.00

 

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbets-plenum Husknuten

12.00: Arbete på kontoret…

 

15.00: Wapnö Publikorganisation

 

12.00

13.00

13.00: Röjning av lägenhet Vallås

13.00: -> Halmstad

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

 

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Gäster anländer – Konstnärligt kvällsplenum

 

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Kulturskolan

17.00: Ensemble-samling Wapnö

 

17.00

18.00

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING MPW Wapnö Gårdsscen

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

!!!

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

Nu är det som det är… Bemärkelsedagarna faller tätt denna vecka! Det är frestande att tro att slumpen skördar syniskt… men Herr Ordförandes 65:te födelsedag sammanfaller med dennes fadersbegravning. Således kommer större delen av dagen, de 30 januari, att framlevas i Hishult – en ort som inte alltför ofta eljest besöks. Härifrån till att tänka på annat är det långt. Men med begravningen kommer också en hel del praktiska saker att klara upp. En lägenhet på Vallås ska skingras och städas upp… sönerna ska på boupptäckning med sin syster, som kommer ner från Falkenberg att övervara akten… och rent verksamhetsmässigt blir det ännu en föreställning på Wapnö som diverse möten och arbetsplenum. Det som känns mest akut är att få iväg en slags inbjudan till ”Le Grand Sorti” som eftermäle till en annan sak som går i graven denna säsong… ”Mord På Wapnö”. Vi siktar in oss på den 4 april (4/4) för den begivenheten. Kanske, kanske kan vi även hålla ett arbetsmöte inför det som komma ska efter Wapnö. Brodern och hans son… måhända kan vi göra en sammanställning av de uppgifter som vi haft att ta med oss till denna sammanstrålning… måhända går det lösa resonemanget vidare. Det återstår att se i skuggan av det som kommer att hända i Hishult torsdag förmiddag. Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 27 januari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret16.00: Gäster inför konstnärligt kvällsplenum -> Pilefeltkontoret

(…)
                Gästerna anlände… inkvarterades. Eftersom timmen var sen och magen tom var vi strax på väg mot näringsställe. Efter intagen middag blev det sporadiskt resonemang… som väl egentligen inte ledde till något speciellt – inte ens en överenskommelse om hur vi kan gå vidare. Det är inget som förtvivlar… det finns några dagar till resultat – om det nu är det vi är ute efter?! Det viktigaste med det här besöket är ändå det som ska ske i morgon. Uppdelningen av kvarlåtenskap och förskingring lösöre! Kring detta fastnade resonemangen ideligen…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 28 januari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

En hel dag inför boupptäckningen…

-

Halmstad

08.00 – 19.00

08.00: Lägenhetsförskingring – 10.00: Boupptäckning -> Swedbank

                Så enormt smidigt. Sex personer som fläktar i en lite trea på Vallås… och innan lunch var det mesta gjort – utan att någon egentligen förtagit sig. Två fulla släp… Det mesta till Erikshjälpen… resten till tippen, återvinningscentralen. Klockan fyra släpade vi ut det sista från källarförrådet… och så var ett helt liv utraderat… eller vad man ska skriva. Sorgesamt… så sorgesamt att det är svårt för en trögfattad hjärna att ta in allt detta… att greppa det! Men saker som dessa måste göras och egentligen är det bara att bita ihop… Sen kan man inte låta bli att tänka på hur det kommer att bli den dagen locket ska läggas över Undertecknad… Han har ju ett helt hus och ett arkiv som han propsar på ska behållas på ett eller annat sätt – kanske skulle man börja redan nu! Rensa upp och slänga! Vem kommer att vara intresserad av det som han till dumdristighet har gått omkring och sparat på… Fall i fall han skulle bli intressant för eftervärlden. Dröm om det pysen! Börja döstäda (tydligen ett begrepp där allmän uppröjning står på dagordningen innan man faller av) redan nu! Ty det enda en kan räkna med är att de efterlevande kommer att stå där med allt det som på en momang blivit skräp och villrådigt och med viss ironi kämpar med drivorna som ju skulle blivit en bok över ett liv… eller något… Nåväl…

                Bäst av allt denna dag var att det juridiska gick så bra och snabbt som det ändå gjorde. På under timmen var bouppdelningen klar och vi gick just ut från mäklaren där det inte heller varit några problem. Nu är det pusselbitar som ska falla på plats där vi fyra syskon inte har mycket att komma med även om vi skulle vilja justera. Papper ska fram och tillbaka till skattemyndigheterna och lägenheten ska försäljas… Ja… så var det med det! Otroligt skönt att allt detta blev gjort och att det gick så smidigt som det gjorde… ty det har bävats en hel del inför dessa mått och steg!

                Ett sinne tyngt av sorg – från det gäller det att ta sig vidare utan att förvanska minnena…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 29 januari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                Det blev ett resonemang i alla fall. Vi åt lunch tillsammans och med det vaknade lusten till att göra något… eller i alla fall spekulera. Måhända är det Gospelmusikalen – är det rätt namn på det vi nu kröp något närmare eller… Det duger som arbetsnamn hur som… som vi ska satsa på?! Det låter spännande hur som… och vi är ju redan ett snäpp eller till och med två in i de planerna. Det var ju det som Undertecknad och Brodern resonerade om under dagarna i Husqvarna. Då bestämdes inga åtgärder – där var vi ännu lösare i tänkandet… Nu – om entusiasmen fick bestämma – så finns det anledning att tro att vi kunde komma något närmare en lösning på projektet. Det finns med dagens resonemang en arbetsfördelning som skulle kunna leda till något… även om inget blev bestämt på riktigt! Så där på riktigt med deadlines för komposition och författande… Men ändå; Det känns som om vi skulle kunna få fart på händelsekedjan om vi bara är fingerfärdiga nog!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 30 januari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Begravning .*.

Födelsedag nummero 65

-*-

Hishult - Halmstad

08.00 – 19.00

-*-*-*-*-*- 10.30: Begravning -> Hishult Kyrka

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 31 januari 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

12.00 – 19.00

Kontoret12.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

                Första dagen på jobbet som pensionär… Och det är sant! Undertecknad känner sig verkligen som pensionär, avdankad, grå, trött, glåmig… utan kraft i svar eller frågeställningar. En överhängande önskan vilade över Undertecknad engagemang detta lunchmöte… att få gå hem och rulla tummarna… när han nu äntligen lärt sig rulla åt båda hållen… Det är på något vis som om Undertecknad tappat identiteten, eller åtminstone inte kommit tillrätta med en ny livsstil, därigenom blivit identitetslös… Det är förfärligt då det påverkar självförtroendet – och tankar tänks som utgår från; Vart är vi på väg? Hur kommer framtiden att formulera sig!?

                Tre timmar satt vi av. Sista mötet före nästa fredag då vi avhåller vår stora föreläsningsdag. Det är företrädesvis Fotografkollegan som råddat i detta – och gjort det på fullt allvar och framgångsrikt. Fyra – fem föreläsare… och därtill ett tjugofemtal som anmält sig att delta. Inte illa… men inte särskilt bra heller. Det ligger en hel del arbete bakom, som förhoppningar om att detta ska bli en givande dag… med föreläsningar, middag och på det en biljett till Funkisfestivalen. Men så där överdrivet populärt blev det inte.

                Dagens möte tog tag i de sista organisatoriska frågorna. Vi kommer att ha ett informationsbord i Arenahallen… frågesport med helt okluriga frågor… reklammateriel för funkislotsen.se… Ja… och så vem som står vid bordet och vilka tider som gäller för samlingar och föreläsarna. Tre timmar… det är klart att vi pratar en hel del bredvid också. Det hör till och så fick vi var sin landgång också. Lång tid men trevligt! Nu är vi på väg mot vår föreläsarfredag!

                Till sist var dock Undertecknad riktigt trött!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 1 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 23.00

 

Kontoret c:a 13.00: Publikorganisation - > Wapnö17.00: Ensemblesamling – MPW -> Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

 

                Atmosfäriska störningar… kommer ni ihåg? Så hette det förr när TV:n krånglade eller signalen inte nådde fram… Det var väl det som drabbade oss denna kväll! För först sent om sidor kom vi igång till förnöjsamhet. De två första akterna kändes sega och loja… och publiken – eller rättare vår upplevelse av publiken, var att de inte heller hängde med. Trötta, ointresserade. Hur som så var det inte särskilt mycket de gav oss att hänga på och få fart av. Från den tredje eposoden lossnade emellertid allt och känslan var trots allt att vi kunde lämna den här föreställningen med någorlunda gott betyg… men det hängde som sagt på ett hår. Man kan ju undra vad det är som gör att det blir på det här viset… och att det drabbar oss kollektivt?

                Var det atmosfäriska störningar över oss så måtte det ha varit än värre för en grupp från Laholm. De skulle ta tåget in till Halmstad och på Centralstation stod ”Londonbussen” och väntade dem. Men inga Laholmare klev av tåget söderifrån… och när det gått en kvart ringde chauffören och undrade om de tagit sig till Wapnö på egen hand… Nej, vi saknade fortfarande det här sällskapet på 15 personer. Oroade över dessa gästers öde sökte vi dem på det telefonnummer som stod på bokningslistan… Den som svarade påstod att det var förra helgen som de varit hos oss… Omöjligt! Det var ingen grupp om 15 förra helgen… men vi lät oss nöjas med det svaret. Undertecknad tänkte att det där kommer att bli svårt att förklara för arbetskamraterna på måndag… men det var i stort sett inte vårt problem. Senare skulle det visa sig att blamagen var Wapnös. Gruppen i fråga – från en större mataffär i Laholm – hade bokat denna lördagen… men fått förhinder och ringt och bokat om. Det hade inte berörd på Wapnö låtit registrera varför denna fadäs uppstått… En klassisk Wapnö-tabbe… om man säger som så!

Hatte Bärtilsson

Publik 60

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 2 februari 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag…

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 5, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 5, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 5, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 5, 2008 >>>

I Helsingör för INTERREG. På Tokalynga för styrgrupp och nya uppgifter

 

 

Detta hände Vecka 5, 2009 >>>

Work shop på Alla Hjärtans Hus och viktigt möte för INTERREG och Gatuteaterfestivalen

 

 

Detta hände Vecka 5, 2010 >>>

Mycket snö och röjning. Lärarvick på stans gymnasium samt fullt drag med Teater Husknuten. Till helgen till Danmark

 

 

Detta hände Vecka 5, 2011 >>>

Kändes som första veckan på vårsäsongen då arbetet kom igång på allavar. Vikariat som teaterpedagog upptog mycket av tiden. Kvarneriet det mest spännande projektet men även en första genomgång av INTERREG inför vårens ansökan samt ett reellt nappatag med Hallarnas Klädförråd.

 

 

Detta hände Vecka 5, 2012 >>>

Konfirmerande möte för körprojektet. Manus nu klart. Presskonferens för ”Spöksonaten” som följdes upp med bra repetitioner. Sorg efter att ha följt en mycket god kollega till graven… Första steget att få Kalfaktorn legitimerad. Härliga repetitioner i Larsfridssalen! En riktig hemmaplan!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2013 >>>

Filmarbetet i papperskorgen…

 

 

Detta hände Vecka 5, 2014 >>>

Enastående vecka – Krävande men fantastisk! Två dagar med konflikthantering på Högskolan. Repetitioner, nypremiär och föreställning med ”Viskar Om Mord” på Wapnö. Filmvisning på Heagård och mycket annat av den sort som inte alltid syns…

 

 

Detta hände Vecka 5, 2015 >>>

Sista repetitionerna på Wapnö, nypremiär och föreställning… Bra jobbat! Med nypremiären firades också en 60-årsdag. Härligt!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2016 >>>

SyrSwed, Projekt Husknuten, Radioframträdande, tre tuffa tennismatcher och två fabulösa föreställningar med Mord På Wapnö. En hel del denna vecka!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2017 >>>

Grattis! 62 år tror jag visst att det var… Men inte bara det… Funkismellon i Arenahallen. Filmfördrag på Katrinebergs Folkhögskola och två föreställningar på Wapnö. Allt gick bra!

 

 

Detta hände Vecka 5, 2018 >>>

Tre dagars på totalt meningslöst skrivarläger. Ändå en del idéer till Elin S. Bra på Wapnö och så var det en viss kämpe som blv 63…

 

 

Detta hände Vecka 5, 2019 >>>

Fantastisk filmvisning i Klarasalen. Veckans pik… kanske hela vårens… Vi plöjer på Wapnö. Två fantastiska föreställningar, självklara och sköna! Revisorn godkände alla skatteinbetalningar! Och så var det visst en grabb som blev 64

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>