Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 11, 2020

Tid

Måndag 9/3

Tisdag 10/3

Onsdag 11/3

Torsdag 12/3

Fredag 13/3

Lördag 14/3

Söndag 15/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

* Ledig Dag *

07.00

08.00

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Silverfaran under lupp Dr Bil

 

 

08.00

09.00

 

09.00: Ansökningar Arbetsplenum funkislotsen.se

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Friskvård Tennis # 7 Söndrumshallen

10.00: Husknuten funkislotsen.se

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

* ARBETS-
LUNCH *

12.00: Arbete på kontoret…

 

15.00: Wapnö Publikorganisation

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Nu börjar det mödosamma arbetet med ekonomin

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Nu börjar det mödosamma arbetet med ekonomin

 

14.00

15.00

 

15.00

16.00

 

16.00

17.00

17.00: ”Le Grand Sorti” Plenum Halmstad

 

17.00: Ensemble-samling Wapnö

 

17.00

18.00

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING MPW Wapnö Gårdsscen

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Sant som det är sagt! Den ena veckan är den andra lik. Ansökningsarbete (tisdag) ”Le Grand Sorti” (tisdag kväll, till och med), lite tennis (torsdag som vanligt, fast på förmiddagen), funkislotsen.se (fredag, som vanligt… nu emellertid med något nytt för veckan), Mord På Wapnö (lördagsgöra – det är vi ju vana vid sen år tillbaka) och så lite ledigt på söndag – som egentligen aldrig utnyttjas… alltid något att ordna och pilla med. Det känns ju föga upphetsande! Rutinlunken… som förföljer denna vecka som den förra, som den förra... osv. Då blir fredagens plenum på Husknuten något alldeles extra. Vi får nämligen finbesök från Göteborg! Den person som avhöll ett så spännande föredrag den 7 februari i Arenahallen kommer för ett resonemang om ett närmare samarbete med den organisation han företräder. Vi får se… men det hade kunnat ge lite inspiration inför det fortsatta arbetet med FunkisGruppen och funkislotsen.se. Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 9 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret

                Nu är programmet och körschemat klart till ”Le Grand Sorti” Jo… Det tog hela dagen! Ta del av det på länken nedan! Helt klart är väl programmet inte. Det blir säkert väl manglat vid mötet i morgon kväll…! Just som tänkt!

Hatte Bärtilsson

Förslag körschema ”Le Grand Sorti”…

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 10 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ansökningsarbete -*- LGS

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 20.00

Kontoret09.00: Arbetsplenum – Ansökningsarbete – funkislotsen.se -> Husknuten17.00: Arbets- & Planeringsmöte – ”Le Grand Sorti” -> Oskarström

                Det är kanske bättre att börja lite tidigare… det där är Undertecknad direkt motståndare till… men kanske är det så att han får krypa till kors. För dagens ovanligt tidiga arbetsstart gav gott resultat tillika en ökad kreativitet och harmonisk trivsel. Det gick således som en dans och vi kläckte både en huvudidé som kom överens om att vi måste få till en förberedandepeng för att kunna få till de första dragen i det tänkta huvudprojektet. Vad gäller det hela då…? Jo… En film- & ljudfestival med, om eller av personer med funktionsvariationer. Efter lite strövanden i idélandskapet kom vi till och med på en datum för festivalen. Den 14 februari… årligen återkommande under namnet ”Allahjärtans ljud- & Filmfestival”(om det nu inte redan är taget…?) Förbaskat bra och till det fick vi till en överenskommelse att i förstone söka ett bidrag för ett förberedande arbete. Ett miniprojekt som skulle kunna ta oss runt i Halland för att söka upp intressenter och introducera dem för idén. Det är ju inget annat än förbaskat bra! Och så får funkislotsen.se genom detta också ett uppdrag! Bra! Bra!

 

                Till kvällen upp till Oskarström för planeringsplenum inför ”Le Grand Sorti”. Fem runt bordet med kaffe och kanelbullar att smaska på. Men även om vi inte kom från plenumet förrän klockan passerat åtta så var vi sällsamt effektiva (se där… hängde den effektiviteten också ihop med den tidiga morgonen…? Fast just det är väl ändå för otroligt!).

                Undertecknad började med att föredra det körschema som han färdigställde igår… eller förslag därvid för diskussion. Under presentationen kommenterade han schemat som gjorde en kritisk analys… Bland det som Undertecknad ställde sig mest frågande inför var att middagen skulle komma att serveras väl sent. Den kritiken fick bifall så samlingen gjorde en snabb bedömning och så flyttades matpausen fram så att middagen kommer att servers en timme, lite mer, in i programmet. Det blir nog mer lagom det. Andra frågor som kom upp var frågesportstävlingen… vissa frågor har Undertecknad känt vara alldeles för svåra eller har inget entydigt svar… och så saknas det två frågeställningar att föra in. Priser till den som vinner? Mer frågor penetrerades… Vad ska vi tala med dem som ska bli intervjuade och vilka frågor generellt kan vara relevanta. En ledamot av styrgruppen har haft detta som uppgift… och hon presenterade sina förslag som strax föll i god jord. Ja, det finns verkligen en hel del att tänka igenom och som så småningom också måste förberedas. Till sist satte vi ut den 25 mars som nästa plenumdatum. Och så ut i det där iskalla regnet som oupphörligen faller över oss och hem! Bra kväll i Oskarström… för att inte prata om vilken hög mysighetsfaktor värden erbjuder i sitt ombonade och hulda hem!

 

                Väldigt vilken kreativ dag… som en smärre explosion! Bra för ett delvis stukat pensionärssjälvförtroende... framgång föder framgång i ett arbete som delvis ger sig självt. Det är alltså bara att tuta på!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 11 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret

                Egentligen bara administrativt sysslande idag. Gårdagens möte i Oskarström gav en del merarbete. Det körschema – program, som Undertecknad suttit och pillat på genomgick ju en del modifieringar. Schemat har nu korrigerats efter överenskommelse och är ivägskickat till styrgruppsmedlemmarna.

                Den föranmälan och projektbeskrivning som gjordes under förmiddagen igår genomgick också en uppdatering. Grunden för detta arbete var att Undertecknad fick tag i den person på Region Halland som vi, Filmkollegan och Undertecknad, i förstone sökte för att få råd och rön vart en ansökan skulle kunna adresseras. Han rådde oss att skicka grundidén vidare till filmkonsulent på Film I Halland. Så Undertecknad tog sig tid att korrigera upp projektbeskrivningen samt bifoga en budget till skrivelsen. Själva överräckandet av skrivelsen till Film I Halland anförtroddes Filmkollegan… Nu får vi se vilken respons det hela ger… men om Undertecknad får komma med ett tips så faller nog vår idé rakt igenom och hamnar så småningom i en papperskorg. Det brukar vara så… tyvärr. Men försöker man inte kan man inte förvänta sig vare sig respons eller tillskriva sig någon möjlighet.
                En telefonkonferens avhölls också. Detta angående en koordinering av de som anmält sig på Facebook och de som mailat in sina anmälningar till den 4 april och ”Le Grand Sorti”. Det ser nu ut som om tillräckligt många kommer för att ge värdighet åt evenemanget. Till dags dato det exklusiva numeräret av 41 gäster. Bravo… och ännu några dagar till sista anmälningsdatum (20 mars)!

                Så de vanliga uppdateringarna. Ibland är det oerhört skönt att få rasta huvudet med webbloggen. Med detta kommer en massa tankar. Tankar som aldrig tänkts om Undertecknad inta haft den sortens terapi…! Så är det!

Hatte Bärtilsson

Bearbetat körschema ”Le Grand Sorti”

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 12 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Friskvård – Tenns -> Söndrumshallen

                Ännu en tennismatch och storstryk. Den här gången blev det 3 – 9… Ja, ja. Det finns andra vinster än vinster i den här sporten… i all fall för Undertecknad! Bra bara att orka med… och känna att benen till sist även de kommer igång! Svett och ännu svettigare i bastun efteråt! Ah, det är ju inget annat än härligt!

 

                Som plåster på det såret – om det nu behövs tennisplåster – så kom ett SMS från Filmkollegan som fått svar från Film i Halland. Något kryptiskt… men det går att tolka som positivt… Läs och döm!

 

                ”Vilken fin idé!

                Ja, det går alldeles utmärkt! (ang. ett möte i nästa vecka…) Jag kan exempelvis på onsdag kl. 11.00. Funkar det? Annars återkom med förslag, jag kan både torsdag och fredag.

                Jag vill gärna prata med er om idén med workshopträffar med andra filmare, du vet. Vi har pratat om det med filmlinjen (Katrinebergs FHS) osv men har lite svårt att hinna med på ett smart vis just nu. Men vill ändå puffa det vidare!

                Men framför allt först prata om Allahjärtans ljud- & filmfestival!

                Ha det fint! Filmkonsulent på Film i Halland”

 

                Men va´ fasen… Vår skrivelse föll ju inte alls igenom bordet och hamnade i någon papperskorg. Oj, oj, oj… Det här kan kanske bli något… och det vore, rent ut sagt, förbenat skönt!

 

                Och så gällde det ju att komma igång med den ekonomiska deklarationen… men det har varit lite trögt på den fronten…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 13 mars 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret08.00: Silverfaran under lupp -> Doktor Bil10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten12.00: Arbetslunch – Funkisprojektet

Ja… visst, det här var värt att se fram emot! Två killar i rullstol från Göteborg… lite av hjältar sen de sist var här i Halmstad. Den ena av dem höll ju ett beryktat föredrag när vi arrangerade vårt seminarium i Arenahallen, i början av februari. Nu var de på besök… jo, inbjudna – för att lyssna på oss och vårt arbete… inte bara runt funkislotsen.se… egentligen hela vår historik… men också för att vidarutveckla sina tankar och planer för oss… Och det blev en mycket trevlig och givande förmiddag på Husknuten. Det kretsade mest runt våra idéer, vårt arbete, vara utgångspunkter, våra tankar, om med- och motgång, bekymmer och strategier. Om det finns någon chans till ett framtida samarbete så skulle det väl vara att knyta ihop ett paket runt vårt senaste koncept – den tänkta Filmfestivalen. Men om detta vet vi ju ingenting i skrivande stund… det ger sig på torsdag nästa vecka.

                Underbart är kort. Undertecknad vill gärna beteckna detta som några underbara timmar i en inspirerande rundabordsamtalston. Inte mycket konkret kom ut av det – det var kanske inte heller syftet. Nej, just inspiration var det som Undertecknad sett mest fram emot. Att få möjlighet att suga åt sig under detta sällsamma möte, av dessa säregna människor. Det blev det nu rika möjligheter till.

                Så åt vi lunch tillsammans. Mat hämtades från en närbelägen Asienfoodkiosk… Alldeles för het för Undertecknad som när han äter alltför kryddad mat blir till ett snörvlande svin… (dessa djäklans vätskedrivande mediciner…). Därför avbröt han sin måltid för att inta den hemma, i ensamhet. Mer passande!

                Ett gruppfoto togs till minne av dagen… och så upplöstes samlingen. Den interna styrgruppen satt en stund för att summera sammankomsten och för att klarlägga konceptet runt ”Allahjärtans ljud- & filmfestival”. På något sätt måste allt, i den sista änden, välsignas av Region Hallands styrgruppsrepresentant. Åh, det är rätt så… inte av någon Region Halland princip – utan för kamratskapet inom styrgruppen! Nu har den välsignelsen inhöstats… och på torsdag nästa vecka går vi vidare… med goda förhoppningar, väckta av det snabba svaret från Film i Halland.

 

                Så mycket mer blev inte gjort denna dag. Det enda som förbjuder detta är de i högar liggande kvittona för förra säsongens ekonomiska redovisning… Suck!!!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 14 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 23.00

 

Kontoret c:a 15.00: Publikorganisation - > Wapnö17.00: Ensemblesamling – MPW -> Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

 

                Vi måste nog ge lite bakomliggande historia till den här föreställningen. Sverige… ja, hela Europa… kanske hela världen har drabbats av en virushysteri utan dess like. Undertecknad har aldrig varit med om något liknande… Det är det beryktade Coronaviruset som bröt ut i Kina och som nu spritt sig över världen så att det betecknas som en pandemi. Många länder i Europa har stängt sina gränser och i Sverige har man tex. begränsat publika evenemang till en publik på 500 personer… Inga större folksamlingar, tack! Det är ju inget som direkt påverkar Mord På Wapnö… och ändå. Till i kväll hade ett sjutiotal personer beställt biljetter. Under dagen smälte det antalet ner till strax under fyrtio… Till sist bänkade sig 38 gäster för att se oss… Nu är frågan om det här kan komma att vara den sista föreställningen över huvudtaget. Ty ingen vet om ytterligare restrektioner kommer att införas… så som att alla publika tilldragelser kommer att förbjudas fullt ut. Det är inget som skulle förvåna… direkt. Ty allt har förvandlats till en hysteri utan motstycke… och även om det kan vara av högsta betydelse att vara försiktig så har det här dragit med sig en hamstringsvåg som i stort har tömt våra varuhus. På sociala medier är tonen rå och hotande… om man nu inte driver med fenomenet. Folk i allmänhet har tagit detta på största allvar… så det är inte så konstigt att man väljer att stanna hemma i stället för att gå på mordgåta på Wapnö. För vår del fanns det ingen som helst anledning att ställa in… det är för övrigt Wapnö som bestämmer det… och vilket beslut de än tar så har vi bara att rätta oss efter det. Så ikväll blev det föreställning… hur det blir framöver återstår att se…

                Ja… och vi har andra problem… här onämnbara men som stör lust och ordning.  Ställer till osäkerhet på scen och kväser det gemensamma utspelet, inlevelsen, engagemanget. Det hela har blivit till nyckernas paradis… Undertecknad vet inte från stund till annan vad det hela ska landa i. Och Undertecknad är för feg att säga ifrån…!

                För övrigt – trots detta – så gick det mesta väl även denna kväll. Vi hälsade våra synskadade välkomna till bords och de var lika positiva som alltid. De passade på att tacka oss genom att bjuda in till deras sommarstuga när sommaren går mot höst! Det är faktiskt lite ärofyllt att de besöker vår föreställning år efter år… det är ett väldigt fint sätt att visa att vi har en produkt som de uppskattar. Och i övrigt var det en väldigt tacksam publik. Trots att de var relativt få kändes det som om de följde med och gav oss också respons. Bifallet vid applådtacket kändes extra värmande… när nu annat ligger och pyr under våran yta. Det där pyromaniska suger, det förtar den där glädjen över att ha klarat av ytterligare en föreställning. Nu är det tre kvar! Man undrar hur det ska gå… på många sätt.

                Hem via Veinge. Intressanta samtalsämnen! Många frågor…

                Och så ; Nu anar man att natten har något som möjligen skulle kunna liknas vid vår… Det knoppas i snåren! Det känns i hela kroppen! När så förmärks glömmer man lätt pandemi och andra bekymmer! Det är hjärtats refräng!

Hatte Bärtilsson  

Publik 38

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 15 mars 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 11, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 11, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 11, 2007 >>>

60 år av minnen – Teater work shop i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 11, 2008 >>>

Stort internationellt möte med deltagare från Sverige, Norge och Danmark - INTERREG

 

 

Detta hände Vecka 11, 2009 >>>

Veckan då alla Interregansträngningar gick i graven…

 

 

Detta hände Vecka 11, 2010 >>>

Säsongens första flygbladsutdelning. Scenografibygge och repetitioner med Hallarna. Projekt Respekt! fick sitt första erkännande. Föreläsning förde till Lv 6 i Retorikprojektets namn

 

 

Detta hände Vecka 11, 2011 >>>

Möte med Halda, sponsorträff på Slottsmöllan och första repetitionen betydande steg i rätt riktning för ”Trollkarlen”. Förutom allt det vanliga med teaterkurs och kontorsarbete fiaskosuccé med work shop på Medborgarskolan och energiprojekt på Folkets Hus. Tronskifte i Hallarna som fick ny ordförande vid söndagens årsmöte

 

 

Detta hände Vecka 11, 2012 >>>

”Spöksonatens” andra och tredje akt under lupp med gott resultat. Hallarna avhöll årsmöte med diverse skiftningar i styrelsen

 

 

Detta hände Vecka 11, 2013 >>>

Teaterkurs, Butiksteater och ”Spöket På Heagård”, var nya projekt som såg dagens ljus denna vecka. Lång resultatlös filmdag och lördagsföreställning på Wapnö andra komponenter i en vecka då verksamheten behagligt kom igång på allvar under köldslagen marsvår…

 

 

Detta hände Vecka 11, 2014 >>>

Rysk soppa och föredrag på IOGT-NTO. Två mordföreställningar på Wapnö. Förberedande arbete med ”En Midsommarnattsdröm”. Manusarbete och fantastisk första repetition i Arenahallen med Titanic-projektet. Tuff vecka som gav mycket att glädja sig åt i gengäld

 

 

Detta hände Vecka 11, 2015 >>>

Nu är vi framme vid desserten på Wapnö. Det med publikrekordsföreställningar! Ungdomsgruppens manus färdigt och vi tar oss väl fram med körprojektet.

 

 

Detta hände Vecka 11, 2016 >>>

Förberedande arbete med ”Cabaret” och sista föreställningarna av ”Tills Döden Skiljer Oss Åt”. Fjärde mordsäsongen på Wapnö tillända

 

 

Detta hände Vecka 11, 2017 >>>

Dalsjöfors och 400 ungar som kollar filmen. Mer filmvisning för Region Halland se. En intressant sittning. Nya Projekt Husknuten i ett första riktigt arbetsmöte. Två föreställningar på Wapnö. Den första superbra, den andra fallerade

 

 

Detta hände Vecka 11, 2018 >>>

De sista dubbelföreställningarna på Wapnö.  36/84 i publiken. Svipdagmanuset helt klart… Äntligen! Friskt manusarbete med FunkisGruppen! Steg för steg… det ljusnar på duktighetsfronten!

 

 

Detta hände Vecka 11, 2019 >>>

Avslutning med FunkisGruppen – Vi har vad som behövs: Ett manus. Två föreställningar på Wapnö… och så den vanliga lunken. Våren dröjer

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>