Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 48, 2020

Tid

Måndag 23/11

Tisdag 24/11

Onsdag 25/11

Torsdag 26/11

Fredag 27/11

Lördag 28/11

Söndag 29/11

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

1 ADVENT

07.00

08.00

 

 

 

 

 

* Lediga Dagar *

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret.

På grund av rådande pandemi (Corona) läggs sordin på allt externt… Det drabbar oss i mitten av denna vecka! Det blir till att sitta och trycka på kontoret!

10.00: Planerings-plenum Husknuten ”Allahjärtans…”

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

 

 

12.00

13.00

14.00

13.00: Husknuten Projektmöte ”Sexologen”

 

Torsdag dock 10.00: Arbetsutskottet STRÖMTEATERN Oskarström Bibliotek

12.30: Friskvård Golf Tönnersjö GB

# 135

 

 

13.00

 

 

14.00

15.00

 

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Arbete på kontoret

 

 

16.00

17.00

 

 

 

 

 

17.00

18.00

 

 

18.00: Digital repetition Radioteater-projektet

18.50: Pappaledigt Kulturskolan

18.00: Digital repetition Radioteater-projektet

 

18.00

19.00

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Coronafängelset. Det är bara att krypa in och låta sig omsvepas av de sordinska klangerna! Tre externa möten denna vecka… Alla i Föreningshuset Husknuten. ”Allahjärtans Ljud & Filmfestival” upptar två av dessa plenum… (som sagt… det har blivit en viss stiltje i det arbetet emedan vi inte kan komma ut för att hålla inspirerande möten – kanske skulle man kunna säga att de traditionella tisdags- och fredagsmötena är tämligen meningslösa…!?) På måndag är det meningen att vi ska öppna ett nytt projekt – vi kan kalla det ”Sexologen – Väck den björn som sover”. Då är tanken att vi ska träffa en sexolog i rullstol – så att säga. Hon är nyckeln till projektet. Dock har vi inte visualiserat vad projektet ska innehålla. Herr Ordförande har som vanligt sin bild klar för sig… men han är inte ensam om att bestämma. Nåväl: Vi säger väl Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 23 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Nytt projekt: ”Sexologen – Väck Den Björn Som Sover”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret13.00: Projektöppningsplenum – ”Sexologen – Väck Den Björn Som Sover” > Föreningshuset Husknuten

                Skönt för Undertecknad att få förmiddagen på sig. Då hann han skriva färdigt hela projektbeskrivningen. Det blev till och med lite tid för diverse korrigeringar. Helt utan stress genomfördes förmiddagens arbete – trots (egentligen) han haft två – tre dagar till ställtid för det här konceptet. Nu – halvtimmen före klockan ett – var det bara att skriva ut och ta det med sig till mötet på Husknuten! Gott!

 

                På Husknuten var det uppkopplat och klart för det digitala mötet med Sexologen. Undertecknad vet inte säkert men denna kloka och ordningsamma kvinna satt någonstans. Måhända norröver i vårt avlånga län. Det har nu ingen som helst betydelse. För oss satt hon på skärmen i ena änden av Storstugan, Husknuten. Vi satt nedanför… och på det viset konfererade vi. Mötet gick väl först och främst ut på att få Sexologen intresserad av vårt koncept. Det anade vi att hon skulle kunna bli – på det få henne att förstå sin roll i projektet så som vi ser det. Det var inte alls svårt. Inte så konstigt kanske. Det vi vill ta upp är ju så gott som ickefrågor… ingen talar om den problematiken längre… och görs det, är det med svag röst och i skuggan av allt annat som vi drunknar i rent massmedialt. Nu har vi faktiskt ett utgångsläge som är relativt spektakulärt – säkert kan dra en viss uppmärksamhet till sig men framför allt kan tjäna som undervisnings och debattskapande utgångsmaterial. Det är väl det som är det viktigaste – ty vi tror och sexologen tror att det finns ett stort behöv att prata om de här frågorna. Många undrar, många tänker, många skräms, många skäms… Det finns ett stort behov att gå igenom de här frågorna… inte minst för de som jobbar i vården, vårdar dem vi vänder oss mot.

                Kollosalt bra möte… som också initierade och legitimerade detta nya uppslag. Det var första gången vi luftade idén utanför funkislotsstyrgruppen. Och det kändes bra – det kändes på riktigt!

                Läs projektbeskrivningen här under (PDF)!

Hatte Bärtilsson

Väck Den Björn Som Sover

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 24 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Corona -*- sordin

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret

(…)

                Var det ”Väck den björn som sover” igår… så lät Undertecknad honom sova vidare idag. Det blev lite plock på kontoret. Det genomfördes utan större frenesi – en dag i masandets tecken!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 25 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Corona -*- sordin

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 26 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

STRÖMTEATERN – i övrigt Corona -*- sordin

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret10.00: STRÖMTEATERN // Arbetsutskottet – Planeringsplenum > Oskarströms Bibliotek -*- 18.00: Digital repetition – Radioteaterprojektet – Podd

                Vi skulle egentligen ha samlats på Biblioteket i Oskarström. Strömteaterns Arbetsutskott. Men när Undertecknad äntrade den kommunala kulturinstitutionen skulle det visa sig att allt att samlas kring – bord och stolar – var borttaget. Ingen skulle få ens chansen att tänka att Biblioteket är någon samlingspunkt. En Coronaöverdrift…? kanske. Men när vi försökte att ta plats i den lokala ICA-affären var det likadant där. Borden var uppställda i ett prång väl avskärmade. Inga folksamlingar – varken här eller där! Basta! Så vi gick hem till Sekreteraren och folksamlade oss i hennes kök. Där blev det till och med en kopp kaffe – Gott!
                Här, i kaffegemytet, tog vi oss an de frågor som bränner allra mest just nu. Vi har att marknadsföra våra tänkta kurser! Teaterkurser för barn – ungdomar – vuxna. Kören måste också reklameras. Så tog vi upp frågan med skolsamarbete och letade reda på rektorerna på respektive skola i Oskarström. Den uppgiften blir Undertecknads – att ringa runt alltså! – Vi skissade också på en sporlovsverksamhet att erbjuda kidsen. Där meddelade Undertecknad att han känner berör tjänstekvinna på kommunen och tog på sig uppgiften att söka kontakt. Sportlovet ligger långt fram i tiden – ändå känns det som om det brottar något helt otroligt, om man vill vara med och erbjuda något.

                Så gick två timmar liksom i ett nafs och Undertecknad for i Silver Faran längs riksväg 26 mot kontoret. Här konstaterade han att han ryser vid tanken på hur fort tiden går…

 

                Till kvällen något alldeles nytt. I Covod-19:s fotspår dyker allt möjligt upp. Ibland blir det riktigt festligt. Som i kväll… Vi samlades för att gå igenom texten till det nya radioteaterprojektetet – Poddteater! Alla satt hemma uppkopplade och på det viset läste vi oss igenom texten. Självklart hade det varit roligare att ses… men när det nu inte är möjligt så var det här ett utmärkt alternativ. Kanske till och med bättre även när tiderna blir normala igen. Detta farande fram och åter i var sin bil… vad säger naturen om det. Här kan alla stanna hemma och ändå ses. Men det går inte att prata i mun på varandra. Då blir det bara gröt. Tala i mun på varandra är fullt möjligt och ändå förstå… om man sitter mitt i mot varandra. Det är klart att det är bättre!

                Ja, vad säger Undertecknad om text och roll då? Undertecknad förklarar sig nöjd och engagerar sig i uppgiften!

Hatte Bärtilsson

Samling Bild 1 (I)

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 27 november 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival

Kronor & Nycklar

Halmstad Kultur

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret - 10.00: Planeringsplenum – Allahjärtans // funkislotsen.se -> Husknuten12.30: Friskvård – Golf – Mitt i dimman på Tönnersjö Golfbana…!

                På Husknuten hölls mötet kort. Vi började senare än vanligt… och slutade prick tolv – vilket är väldigt ovanligt! Det som avhandlades var det nya projektet: ”Väck den björn som sover”. Bland annat verkade det som om vi saknade en referensgrupp eller beskrivningen av en samma i skrivningen. Det är svårt att hitta en referensgrupp i traditionell bemärkelse… Kanske ska vi försöka få till en adjungerande… en ambulerande samling som alltså egentligen inte är någon grupp i ordets rätta bemärkelse utan kallas enskilt vid konsultationsbehov. Varför inte?! Vi har just nu svårt att definiera målgruppen… Är det funkisar eller är det vårdpersonal som vi ska rikta oss mot!? Undertecknad lutar mer åt det senare. Både funkisar och vårdisar… men behovet verkar större på vårdinrätningar där personalen verkar ställa sig dessa frågor i parti och minut.

Undertecknad lovade att skriva till en rubrik och förklara våra tankar runt just en referensgrupp.

                       

                Sen bar det iväg för att spela golf. Det var en evighet sen. Fantastiskt friskt på en helt diminsnärjd golfbana i Tönnersjö. Kallt… men efter ett tag hade man vant sig. Då blev det plötsligt bra spel och stort njut!

Hatte Bärtilsson

Samling Bild 2 (II)

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 28 november 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

Ledig dag… -*- 18.00: Digital repetition – Radioteaterprojektet – Podd

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

                Vi fick till allt adventspyssel i trädgården. Ljusdekorationer. Nu har vi ljus här i vår täppa…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 29 november 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 48, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 48, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 48, 2007 >>>

Möte med HP:s korrespondenter

 

 

Detta hände Vecka 48, 2008 >>>

Generalrepetition med Teater Husknuten. Förberedelser inför en ansökan till LEADER-fonden

 

 

Detta hände Vecka 48, 2009 >>>

En hel del gjort… Interreg-kontakt med Danmark. Planläggning av Högskoleprojektet och till helgen julpynt på kontoret…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2010 >>>

En vecka i skolvärlden. Stort jobb på Högskolan och ovärderlig hjälp från Östergårdsskolan för Projekt Respekt! Sista detaljrepetitionen i Laholm med de funktionshindrade. I övrigt allt som vanligt; Hallarna, Teater Husknuten, Projekt Respekt! och Friskvårdstennis.

 

 

Detta hände Vecka 48, 2011 >>>

NEJ!... till Kulturnämndens Kulturhusupphandling… Sångcollage på Lasarettet och bra repetitioner med ”Spöksonaten”… i en bedrövelsens vecka.

 

 

Detta hände Vecka 48, 2012 >>>

Icke utan beröm godkänd Jul show x 4 på WapnöJulMässa. Talk show i Immanuelkyrkan och styva förhandlingar på Wapnö och Heagård

 

 

Detta hände Vecka 48, 2013 >>>

En vecka för framtida planer. Möte med gammal projektvän och till helgen fantastisk konsert och ljuspynt av kontoret… I adventstider…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2014 >>>

Konstiga, stränga men bra föreställningar – de sista för hösten – på Wapnö. En del ströpyssel men bäst av allt konsert för de yngsta på Kulturhuset. Första Advent…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2015 >>>

”En Julsaga” på tapeten. Tre sista morden på Wapnö för hösten. En i Magasinet för 200 kommunanställda. Det har varit slutsålt varenda gång vi mördat…

 

 

Detta hände Vecka 48, 2016 >>>

Sommarteatern är död… Länge leve Sommarteatern! Två fruktansvärda Jultallrikföreställningar med morden på Wapnö!

 

 

Detta hände Vecka 48, 2017 >>>

Två filmförevisningar – En i Hylte för totalt ointresserade handikaprepresentanter. Jullov från Högskolan efter bra Work Shop x 3. Jultallriksmord på Wapnö gav innerlig föreställning. Julavslutning på Verona i goda arbetskamraters lag

 

 

Detta hände Vecka 48, 2018 >>>

Icke utan beröm godkänt Julspäk x 3 (egentligen x 7 dagar) på WapnöJulMässa! Skapande Skola tog sig och blev bra på riktigt! Fjelldalen betalade hela kalaset från i somras. Hemsöborna ekonomiskt i hamn

 

 

Detta hände Vecka 48, 2019 >>>

Wapnö Gråtomtar! Regionalt kulturstrategimöte i Falkenberg (en undrar varför anordnas sådana möten?) Måhända ny Lots till Husknuten. Men det som upptog mest kraft denna vecka var helgens julsång på Wapnö. Årets Julmässespäk, högkaratigt!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020>>>