Kulturkompaniet * Kronor & Nycklar

Schema och logg vecka 1, 2021

 

 

Välkomna till Kronor & Nycklars Loggböcker för 2021. Det här är föreningens 23 verksamhetsår!

 

 

Tid

Måndag 4/1

Tisdag 5/1

Onsdag 6/1

Torsdag 7/1

Fredag 8/1

Lördag 9/1

Söndag 10/1

Tid

07.00

 

 

 

 

 

* Lediga Dagar *

07.00

08.00

08.30: -> O-ström

08.00: Kontoret Förberedelser

 

 

 

08.00

09.00

09.15: Läkarbesök Sjukstugan Oskarström

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Planerings-möte Nya podden -> Husknuten

10.00: Kontoret Förberedelser

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Plenum funkislotsen.se -> Husknuten

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

 

 

13.00

14.00

 

 

14.00

15.00

 

15.00: Plenum STRÖMTEATERN FH -> O-ström

15.00

16.00

 

16.00

17.00

 

17.00

18.00

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Egentligen skulle det varit ledigt även denna vecka. Ett slag baksmällekarantän efter jul och nyår… Men det finns att göra och dessutom gör kreativitetsångesten sig gällande. Så vi smaskar igång… fortfarande med juleskinka och grönkål mellan tänderna. Skönt att få stöta på och komma samman med kreativa kamrater för nya upplägg och ny lust inför framtiden. Det blir samma program som innan bokslut före jul. Husknuten och STRÖMTEATERN. Två pålitliga element – med föreningens ledande samarbetspartners vid roder eller segel. Det är bara att ta upp tampen där den lades vid brädgången innan helgenarna. Sen får vi se vart flyttyget ställer sin kosa… Herr Ordförande är ju med vid varje sväng så något kommer han säkert att kunna påverka. Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 4 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
Hälsan… Konsultation

Kronor & Nycklar

Halmstad - Oskarström

08.30 – 19.00

Kontoret08.30: > Mot Oskarström09.15: Läkarbesök – Sjukstugan --> Oskarström

                Så där minsann… Fortfarande ledigt – enligt manuallen – men nu duger det ej att hålla låda i horisontalt läge… Både gott… och synd! Det är inte så illa – i alla fall inte för en man som tjänat sina år för att med rent samvete fatta att det går att ta det lugnt. Och ändå… Det finns att göra och det är tillräckligt spännande för att stiga upp ur bingen och lämna värmelakanen för en lika het men kreativ framfart. Vi är där nu… även om trettondagen också ska firas som del i julledigheten!

 

                Så först ut. Doktor Oskarström för en rundvandring bland artärer, blodomlopp, knackiga leder, hjärtsvikt och ömma bröstvårtor. Med mjuka fingra förflyttar han sig runt, med Undertecknad som smärtciceron och tryckt än här än där. Med stetoskop och blodtrycksmätare kommer han närmare hjärtat för att till sist utmäta domen. Det är inget fel på Herr Bärtilsson… kliniskt sett i alla fall. Och så bytte vi medicin för att måhända komma underfund med varför bröstvårtorna ömmar… Och kanske annat med i en kropp som inte vet några gränser för att riktigt plågar Undertecknad tillräckligt.
                En stund utanför laboratoriet. Det är bara Undertecknad och en rad äldre pensionärer som håller mottagningen vid liv. Väl i blodprovsstolen ett raskt stick och om någon dag kommer resultatet per brev till Pilefeltkontoret. Sen var det bara att kavla ner skjortärmen och åka hem…

 

                På kontoret tog Husknutens program för Webbvision form och på någon timme var det färdigtänkt i frågan… Det blir 15 program som ska ut under våren – sista i början av maj… Nu gäller det bara att hitta finansiering så att det ger något mer än den glädje Undertecknad har förhoppning om att projektet ska generera…!

Hatte Bärtilsson  

Husknutens webbtv-program

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 5 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival- TV-Husknuten

Kronor & Nycklar
Halmstad Kommun

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Planeringsmöte – Nya TV-Huknutenprojektet --> Husknuten

                Det är jullovet som är boven… Fruktansvärt att komma upp nu. Första väckningen satt till klockan 8! Det hjälpte inte! Vaknade gjorde Undertecknad först halv tio och då blev det bråttom… alldeles för bråttom.

                Kvart i var det bestämt. Undertecknad äntrade Husknutens faciliteter först fem i tio… i lindrig skam.

                Hela Husknutens personal församlade i ”Storstugan” – enda salen stor nog att hålla Coronaavstånd i. På behörigt avstånd höll Undertecknad låda med utgångspunkt från det förfärdigade programmet sen igår. Punkt för punkt, programinslag efter programinslag. Det lilla oratoriet stannade vid vissa frågor men på det hela taget föll helheten i väl signad jord. Det rönte till och med visst beröm. Men det som ansågs viktigast var att det nu finns en plan för att få Husknutens personal mer aktiv. Det påpekades vid flera tillfällen. Efter Coronasordin har aktiviteterna fallit ihop och allt kommit i fäfot. Alla går bara och drar. Inte så mycket för att det inte finns kraft och energi… utan för att det inte går att göra något fysiskt. Och våren ser ut att stanna i den stiltjen. Om så sker finns risken för indragna bidrag och ett ifrågasättande av verksamheten och behovet av lokalerna över huvud taget… Webbtv-programmen bedöms – och det påpekades nogsamt – som en räddning för hela etablissemanget.

                Efter satt Fotografkollegan och Undertecknad och spekulerade i hur vi ska kunna dra försörjning ur detta. Undertecknad anser att vart och ett av programmen skulle kunna generera 3000 kronor var till upphovsmännen – till detta ställde vi måttliga förhoppningar… men enades om att envisas åt det hållet. Någon ekonomisk vinning måste till då detta mer är ett uppdrag än ett eget hittepåprojekt. Vi får väl se?! Hade det slumpat sig så, ja, då finns det möjlighet att ställa förhoppningar om någon lite lön att utkvittera ut från föreningen…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 6 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret

                Det är värst ändå… En uppgift… En uppgift är vad Undertecknad orkar med nuförtiden. Sen är det som om fokus inte längre ville häfta vid… att det ligger närmare till hands att anse dagen gjord än att fatta redskap och komma igång med annat åliggande! Ändå… något har kommit ut av dagens ”offervilja” – inte mycket… men nog ändå. Undertecknad tänker att bara han kan stoltsera med något så kan han sen i viss mån vila i förnöjdsamhetens förrädiska famn!  Nåväl…?!

                Mest uppdateringar och förberedelser. Nu gäller det i morgon…!...!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 7 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 8 januari 2021

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Funkislotsen.se – ”Väck Den Björn Som Sover”

Kronor & Nycklar
Halmstad Kommun

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Planerings- och Arbetsplenum – ”Väck Den Björn… ” -->Husknuten – funkislotsen.se

                Äntligen – Efter två bedrövelser och säkert några avoga tankar kom vi i kontakt med vår Sexolog. Kanske så att avogsamheten berodde på att Undertecknad visste att när vi väl kommer till skott så kommer projektet att blomma ut. Fram tills nu har det således stått utan utveckling och allt efter att de digitala mötena ställts in har frustarationen växt. 

                Nu blev det ytterst produktivt – vi satt där för att via WhatsApp komma på några teman att gå vidare med inför stundande manusarbete… och på detta sätt samlade vi på oss en hel del att börja med. Här några exempel:

 

* Någon ber att få hjälp med att onanera. Ska man erbjuda tjänster grundade på sympatier och medkänsla. Är det ändå lika med prostitution- Hur känner den som ska genomföra akten?

* Någon som (naturligtvis har samma behov som alla andra) men har ingen möjlighet att sköta det själv.

* Möte med föräldrar som menar att man inte ”Ska Väcka Den Björn Som Sover”
* Blinda vet inte hur det motsatta könet ser ut. Men det finns andra sinnen att upptäcka det med.

* Försäljning av sexleksaker. Situationen är den att man skäms för att köpa, slingrar sig och kommer med ursäkter.

* Akta dig för att bli gravis… Man pratar om blommor och bin men för den talat riktar sig till blir allt abstrakt och obegripligt. Istället benämna saker vid sitt rätta namn…

* Att bygga upp en fantasivärld – långt ifrån den verklighet som föreligger. –”Du kommer att få hur många män som helst! Så vacker som du är…!” –”Kvinnorna kommer att bli som galna i dig!” – Social kompetens… Hur rimmar verkligheten med fantasierna man har?

* Trafikskadad med livslång funktionsnedsättning. För partnern gäller det att acceptera den nya livssituationen. Kanske har man lovat att stå sin partner bi men det blir allt svårare… Det handlar om det sexuella lika mycket som allt annat praktiskt.

 

                Ja, det blev en hel del att i förstone diskutera, göra ett upplägg av och så småningom komma fram till ett konkret manuskript med!

                Har man inte att göra så skaffar man sig! Bra hur som helst – och med dagens möte sköt projektet fart igen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 9 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 10 januari 2021

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

STRÖMTEATERN

-

-

-

Ledig dag… 15.00: Arbets- och planeringsplenum – STRÖMTEATERN --> Oskarström

Gråt och Daggordning
STRÖMTEATERNS möte
Söndagen den 10 januari 2021

§ Mötet öppnas i snabba ordalag. – Rundvandring på biografen främst ägnad körledaren Kören CAT
Efter rundvandring (annat ord för att gå i cirkel) samling i Festsalen Folkets Hus

§ Allmän och allvarsam diskussion runt Coronaläget!
Vi måste bestämma för att ha riktlinjer att följa och planera efter
§ Beslut om teaterkurser och Långtidsplaneringen – Körverksamheten och Kören Cats engagemang – Vuxengruppens teaterövningar osv.
Ekonomiska konsekvenser gentemot Folkets Hus och ABF

§ Sportlovsaktiviteter och annan kommunal verksamhet -*- Bidragsansökningar?!

§ Kreativ verksamhet framöver. Kan vi bilda en skrivargrupp?! Hur ska vi gå tillväga vad gäller planering av repertoar och arbetsplanering i konstnärlig riktning?

§ Arbetet med hemsidan och Facebook? Bildandet av en liten arbetsgrupp?!

§ Övriga frågor – behöver icke föranmälas och kan tas upp oaktat dagordningen i övrigt!

 

                Ja, kanske skulle man kunna kalla det ett krismöte. Det är alls inte orimligt. Våra spörsmål är föranledda av att skolorna nu stängt ner och kommer att hålla Coronakarantän fram till den 24 januari… kanske – eller mest troligt – än längre. Att då ställa sig och locka ungdomarna med teater- och dramakurser faller sig helt absurt. Rimmar ytterst dåligt med de restrektioner som politiken nu belagt oss med. Så vi lägger ner hela första delen av vår planering… och tittar framåt mot sportlov och veckan efter (vecka 8 - 9). Det var ingen – vi samlade 6 runt bordet – som hade något annat att anföra i frågan… Möjligen då att det är synd att denna Pandemi har fått så förödande konsekvenser för allt och alla… inte minst för de goda tankar vi tänkt med vårt arbete. Nu blir det i två månaders tid till just och endast tankar.

                Men det finns annat att se fram emot. Kulturförvaltningen har meddelat intresse att hjälpa till. Med tiden finns det möjligheter till både konkreta arbetsuppgifter som riktade bidrag uppenbara att ansöka om. Undertecknad förmodar att det kommer tillfällen för konsultation på nämnda förvaltning. Vi har i detta fall att invänta en eller ett par förfråningar

                Hemsida och Facebook måste läggas upp. Det har redan gjorts en del arbete på detta frontavsnitt… önskvärt är dock att gå vidare för att hitta de rätta formerna och i vilken riktning vi ska rikta oss (målgrupper). Nu finns det möjlighet att frigöra tid för detta arbete.

                Så kortfattat resonemang – medan övriga utanför Arbetsutskottet fortsatte den rundvandring som vi började dagens möte med – nu för att omkonstituera oss. Snabbt fann vi namn för detta nygamla arbetslag. Från och med nu samlas vi under namnet ”Konstnärliga Rådet”. Repertoar?… Lika bra att erkänna det. En fråga som helt glattat ur spår under arbetet med den övergripande organisationen. Nu… nu finns det tid… och med en gång får vi ett erbjudande om en närproducerad och nyskriven pjäs… Det blir Konstnärliga Rådets första uppgift. Läsa manuskript! Hurra, för fanken!!

                Ett mycket bra möte… Kanske inte så produktivt – eller vad man ska skriva – men ändå ett möte som stakar ut nya vägar… även om en del av dessa måste gås baklänges. Men nu är det som det är… och då förefaller det Undertecknad att lägga mest möda vid de vägar som uppmanar oss att gå rakt fram och på… Så får det bli! Ingen visar minsta tecken på misströstan, missmod. Det är allt för väl. Det öppnar för ett fortsatt starkt förtroende för både grupp som individ som åtagande! Det är också värt ett; Hurra!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 1, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 1, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 1, 2007 >>>

Målgruppsmöte i Gwardejsk och ledningsgruppen i Pionerskij… TACIS

 

 

Detta hände Vecka 1, 2008 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 1, 2009 >>>

Gott Nytt Kreativt År!!! 11 verksamhetsåret för Kronor & Nycklar

 

 

Detta hände Vecka 1, 2010 >>>

Välkomna till Kronor & Nycklars Loggböcker – Detta är det 12 året i föreningens historia

 

 

Detta hände Vecka 1, 2011 >>>

Välkommen till Kulturkompaniet Kronor & Nycklars loggböcker 2011 – Detta år är föreningens 13 verksamhetsår

 

 

Detta hände Vecka 1, 2012 >>>

Välkomna till Kulturkompaniet Kronor & Nycklars webblogg 2012! Detta är föreningens 14:e verksamhetsår!

 

 

Detta hände Vecka 1, 2013 >>>

Välkommen till Kulturkompaniets loggböcker jubileumsåret 2013! Det här är det 15 verksamhetsåret sen starten 1998. Härligt! Davaij!

 

 

Detta hände Vecka 1, 2014 >>>

Välkomna till Kulturkompaniet Kronor & Nycklars loggböcker2014! Det här är föreningens 16 verksamhetsår. Fantastiskt, va?

 

 

Detta hände Vecka 1, 2015 >>>

Gott Nytt Kreativt år och välkomna till Kulturkomapiets loggböcker för 2015. Detta är föreningens 17 verksamhetsår

 

 

Detta hände Vecka 1, 2016 >>>

Gott Nytt Kreativt År! Och välkommen till Kulturkompaniets loggböcker för 2016. Detta är föreningens 18 verksamhetsår. Otroligt!

 

 

Detta hände Vecka 1, 2017 >>>

Gott Nytt Kreativt År! Och välkomna till Kulturkompaniets loggböcker över 2017 års verksamhet. Detta är föreningens nittonde år i den kulturella verksamheten…

 

 

Detta hände Vecka 1, 2018 >>>

Välkommen att följa Kulturkompaniets verksamhet genom årets Loggböcker! I år är det föreningens 20 verksamhetsår och jubileumsåret firas med en ny paroll: ”Kronor & Nycklar – Fri kulturentreprenör i två decennier”… Otroligt! Till sist vill vi önska er alla ett Gott Nytt Kreativt År – 2018!

 

 

Detta hände Vecka 1, 2019 >>>

* Kultur * Konst * Bildning * Hälsa * i år är det  Kulturkompaniets 21 verksamhetsår. Ni ska alla vara välkomna att följa Kronor & Nycklar genom årets Loggböcker. Ett mycket gott nytt kreativt år, 2019!

 

 

Detta hände Vecka 1, 2020 >>>

-

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2021 >>>