Schema och logg vecka 22, 2008

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 26/5

Tisdag 27/5

Onsdag 28/5

Torsdag 29/5

Fredag 30/5

Lördag 31/5

Söndag 1/6

Tid

08.00

 

 

 

 

 

Ledig dag

Ledig dag

08.00

09.00

09.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ansökningar och projekt-beskrivningar

09.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ansökningar och projekt-beskrivningar

09.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ansökningar och projekt-beskrivningar

09.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ansökningar och projekt-beskrivningar

09.00: Arbete på kontoret

 

 

09.00

10.00

 

 

10.00

11.00

11.00: Mot Tokalynga

12.00: Möte

 

 

11.00

12.00

 

 

12.00

13.00

 

 

13.00

14.00

 

 

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

 

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

 

 

17.00

18.00

 

 

18.00

19.00

19.30: Möte Gatuteater-festival

19.00: Föreställ. Övraby

 

 

19.00

20.00

20.00: Friskvård Tennis

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

Svårt att förutspå vad som kommer att hända den här veckan efter det att vi nu slutat vårt engagemang på Tokalynga. På tapeten är ett införskaffande av resedokument för Ryssland, möte med ABF och Gatuteaterfestivalen samt skrivningar av diverse projektansökningar. Sannolikt blir det något lugnare på kontoret en tid. Inga direkt pressande uppgifter eller dead lines att hålla uppsikt på. Det ska dock inte hindra oss från att driva på en del frågor som legat och släpat då Tokalynga tidigare krävt så mycket tid och ansträngningar… Några jobbansökningar kommer också att produceras.

 

Måndagen den 26 maj 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 22.00

Kontorsgöromål

Till skillnad från många andra måndagar blev det här en synnerligen kreativ sådan. Och en hel del hände som kommer att ha betydelse framöver. Bland dessa händelser kan nämnas mötet på kvällskvisten med Gatuteaterfestivalsgeneralen. Här beslutades det att Undertecknad far till Norge mellan den 12 till 14 juni för att övervara gatuteaterfestivalen i nämnda norska stad. Detta innebär att Rysslandsresa skjuts på framtiden och kommer först att bli verklighet den 17-18 juni. Det är viktigt att veta då visumansökan kommer att påbörjas inom de närmsta dagarna. Fram till dess blir det minst en resa till och den kommer att gå till Helsingör. Under dessa resor kommer Interreg-projektet för Gatuteaternätverket det Nordiska att få en reell putsning, eller bättre kalla det renässans. Resorna kommer att bli startskottet för höstens arbete med Interreg-ansökan. För nu kan vi göra oss förhoppningar om att en ansökan verkligen kan bli verklighet. Halmstads kulturnämnd har nämligen sagt ja till att ta på sig lead partnerskapet. Det skedde vid en sejour som nämnden hade den 21 maj.

Här ett utdrag ur protokollet fört vid nämnda möte:

Beslut i följande ärende:
Nordiskt Nätverk För Gatuteaterfestivaler
Text till protokoll:
Beslut:
Kulturnämnden beslutar att gå in som Lead Partner i projektet "Nordiskt Nätverk för Internationella Gatuteaterfestivaler" inom EU programmet "Interreg IV A -Öresund/Kattegatt/Skagerack".
Kulturnämnden ger förvaltningen i uppdrag att utreda oklarheterna i projektbeskrivningen.
Ärendet:

För första gången läggs Halland i ett regionalt stödprogram inom EU. Region Halland blir värdorganisation med sekretariat i Kungsbacka. Genom att använda detta ypperliga tillfälle att ansöka om medel till ett nordiskt nätverk för internationella gatuteaterfestivaler skulle Halmstad kunna placeras på kartan för internationell gatuteater i norra Europa. Förutsättningen är dock att kulturnämnden går in som Lead Partner i EU-programmet.
Yrkanden:
NN (m) yrkar att kulturnämnden ställer sig positiv till att gå in som Lead Partner i projektet. Vidare yrkas att kulturförvaltningen får i uppdrag att utreda oklarheterna i projektbeskrivningen.
Beslutsgång:
Ordföranden (m) ställer proposition på yrkandet och finner att kulturnämnden beslutar i enlighet med yrkandet.

Det här är en helt fantastisk vändning i frågan! Så sent som för ett par månader sedan satte N.N. stopp för det här beslutet genom att enväldigt deklarera att nämnd och förvaltning inte klarade av dylika projekt… Inte hade kompetens… Fantastiskt – men vad har hänt? Det kan man verkligen fråga sig. Nu har det hur som helst löst sig på ett positivt sätt och för oss innebär det att vi kan gå vidare på fullt allvar!

 

I övrigt har det sökts arbete; På Katrinebergs Folkhögskola och (hör och häpna) Teater Halland. Meningslös göra – ty det kommer inte att resultera i någonting…

Möten har bokats. På torsdag går vi vidare med ABF-projektet. Det blir en del att förbereda inför den sessionen. Förhoppningsvis får Undertecknad en gammal projektbeskrivning mejlad från Ryssland. Det skulle underlätta då det redan finns idéer…

Och så dagens stora prestation. ”Kultur & Entreprenörskap landsbygd Halland”. De första stegen är tagna på en förberedande projektskrivning. Undertecknad hoppas kunna presentera den i morgondagens loggboksanteckning.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 27 maj 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontorsgöromål

Nej, det blev inte alls som Undertecknad hade tänkt sig. Var det ett hysteriskt arbetande igår blev det aningen mer avslaget idag. Här anteckningar från den privata dagboken…

 

Vid pass halv tolv gick strömmen i hela Halmstad. –”Känn dig som hemma”, meddelade modern. Ja sannerligen… som hemma i gamla goda Ryssland. Vid förhör vad strömavbrottet skulle kunna bero på och hur länge det möjligen skulle kunna pågå vet ingen något bestämt om detta. Alltså… Till och med värre än i Ryssland – där det fanns ett generellt svar på dessa frågor: Allt nedslitet, uppmultnat, förstört… Ni kommer att vara utan ström i fyra, fem dagar, förmodligen längre.

Strömmen tillbaka kvart över tolv – det var snabbare än i Ryssland. Gamla goda Sverige!

Undertecknad unnade sig en stund i solen. Efter lunch hamnade madrassen på gräsmattan där Undertecknad somnade efter en god Carbonaremiddag. Måhända det allra viktigaste idag – ty ställtiden har varit dryg och det har känts svårt att komma igång med de viktiga saker som ändå väntar på omedelbar kreation. Hur som helst fick Undertecknad iväg den fax som ska leda fram till inbjudan och visum för Ryssland. En resa som nu ser ut att bli av först vecka 25. Det var tredje försöket och äntligen lyckades det att nå fram med passkopian till svenska generalkonsulatet i Kaliningrad. Smög in på Region Halland och faxade i största hemlighet – var ingen där att fråga om lov. Skedde ändå – gick artigt hälsande ut… Första steget mot Ryssland och familjen är så expedierat.

Detta skrivit under rubriken: Solstrålar på blekan kropp…

 

En långtidsplanering blev också gjord – den kan man ta del av på länken nedan… Annars… ja, det här får bli den långa ställtidens dag… Då blir det förmodat bättre i morgon – Rappa på!

Hatte Bärtilsson 

Vädret veckan ut

Långtidsschema

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 28 maj 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 19.00

Kontorsgöromål

Se där – det blev verkligen en del gjort idag! En projektbeskrivning – Var så goda:

 

Kultur och Entreprenörskap

Ett projekt för unga på landsbygden

 

Projektet är indelat i fyra skeden med en inledande projekteringsperiod. Projektets syfte är att lära unga människor hur man förbereder, arrangerar och rapporterar ett kulturevenemang. I förlängningen lär man sig att hantera vilka projekt som helst då arbete med kulturella aktiviteter kan tjäna som stigfinnande exempel. Genom learning by doing går man den långa vägen och lär sig steg för steg hur man bygger ett projekt – ett kulturevenemang.

Man söker också upp kulturutövande ungdomar i sin egen hembygd och hjälpa dem fram till deltagande i en tänkt ungdomskulturfestival, vilket är projektets slutliga mål. Förhoppningen är att genom detta projekt också kunna bilda ”ungdomsbyaråd” för att de i framtiden ska kunna genomföra dylika arrangemang utifrån en sådan egen organisation.

Ett annat mål är att bygga nätverk mellan olika organisationer eller ungdomsgrupperingar över hela Halland. Ett slags regionalt ungdomsnätverk eller om man så vill ett regionsbyaråd för unga. Ett sådant råd kan i framtiden användas för att koordinera dylika eller andra arrangemang eller helt enkelt fungera som ett samordningsorgan för ungas aktiviteter på landsbygden.

 

Projektet vänder sig huvudsakligen till unga, aktiva människor på landsbygden. Men inbakat i idén finns också ett fortbildningsprogram för ungdomsledare. Det löper parallellt och är förankrat i ungdomsdelens aktiviteter. För ungdomsledarna syftar arbetet till hur man kan hjälpa ungdomar och unga människor med de frågor som är aktuella under projektets gång. Tanken är att de unga deltagarna och deras ungdomsledare tillsammans ska kunna verka självständigt efter projektets slut och arbeta vidare med egna uppslag. Man kan också tänka sig att några av de unga deltagarna själva vill förkovra sig för att i framtiden kunna ta ett ledaransvar och driva projekt själva.

 

Projektlängd: 2 år med start hösten 2008 – avslutning våren - sommaren 2010

 

Deltagare: Deltagarna kommer från fyra mindre samhällen på den halländska landsbygden, helst fördelade över fyra kommuner. Geografiskt får gärna samhällena vara ”huvudorter” med mindre byar i dess omedelbara närhet vars ungdomar också kan delta.  Till exempel Ullared med Ätran och Rolfstorp bara några mil bort eller Knäred med Skogaby och Hishult nära.

 

Målgrupper: Unga människor som redan är organiserade i olika form eller vill bilda någon slags förening i åldern 13 till 25 år.

Ungdomsledare eller personer som leder organisationer för unga människor.

 

Syfte och konkreta mål: Att lära unga människor och ungdomsledare att arrangera ett större lokalt kulturarrangemang. På vägen får man kunskap i hur man hanterar ett projekt. På ett konkret sätt lär man sig att arbete med organisationsfrågor, nätverksbygge, att göra en projektbeskrivning, budgetberedning, att ta fram ansökningar, att arbeta med marknadsföringsfrågor, genomföra sina idéer och rapportera resultaten. I slutet av projektet arrangerar ungdomarna sina egna lokala ungdomskulturfestivaler gärna i samarbete mellan de övriga deltagande samhällena. Här kan måhända ett embryo till ett regionalt ungdomsbyaråd skönjas.

Under arbetets gång så tar man också fram en teaterföreställning per samhäll som deltar. Att arbeta med teater i ensemble lär deltagarna att samarbeta och att varje medlem i gruppen är viktig för resultatet. Dessa fyra föreställningar turnerar sen runt på de olika ungdomskulturfestivalerna.

En webbsida öppnas för information om projektet likväl med uppdateringar och rapporter. Del av webbplatsen kommer att innehålla möjligheter för deltagarna att meddela sig med varandra på chattsidor och lokala sidor.  

 

Förprojektering:

Under sommaren och förhösten 2008 gör man en undersökning vilka samhällen och byar som kan tänka sig delta i projektet. Samtidigt utreds etablerade strukturer som finns för ungas engagemang på de mindre orterna. Finns det redan organisationer där man kan plantera projektet? Hur ser det ut på skolor och ungdomsgårdar?

Under denna period introducerar man projektidén och låter den utvecklas tillsammans med de tänkta deltagarna.

Vid detta arbetes slut är projektet väl förankrat och deltagare rekryterade. Därefter kan arbetet startas upp med den första av fyra projektperioder.

 

Projektet indelat i period för period:

 

Första perioden – Hösten 2008

(teambuilding genom drama och teater – Varför en förening?)

Fyra intressekonferenser, en i varje engagerat samhälle. Här vidareutvecklar man projektidén tillsammans med dem som nu anmält sig att medverka.

Huvudtema under dessa konferenser är: Vad är en förening? Varför bilda en förening? Hur utvecklar man sin förening? Demokrati inom föreningen. Hur bygger man, utvecklar och underhåller nätverk?

Hur kan man använda Teater/Drama/Kultur som instrument i olika projekt.

Vi arbetar med dramaövningar och improvisationer för att bygga teamen och redovisa vad vi kommit fram till.

En första grund läggs för det slutliga resultatet. Diskussioner runt vad festivalerna ska ha för inriktning och vad de tänkta teaterföreställningarna ska handla om.

Som avslutning på denna period samlar man alla deltagare från de fyra samhällena för en gemensam konferens där frågor om samordning och organisation av festivalerna tas upp.

 

Tidsperspektiv för förprojektering och första perioden hösten 2008:

Möte med representanter för de fyra deltagande samhällena sker under september - oktober månad. Introduktion av projektets idéer och huvuddrag.

Work shop/konferens #1: fredag till söndag i slutet av oktober månad 2008

Work shop/konferens #2: fredag till söndag i början av november månad 2008

Work shop/konferens #3: fredag till söndag i slutet av november månad 2008

Work shop/konferens #4: fredag till söndag i början av december månad 2008

Avslutande konferens: lördag till söndag i mitten av december månad 2008

 

Andra perioden – Våren 2009

(probleminventeringsperiod)

Vad har unga människor för problem i mindre samhällen idag? Om de fick vara med och besluta och påverka vad hade de först sett till att förändra? Hur får man ett mer aktivt fritids- och föreningsliv? Hur kan man praktiskt gå tillväga för att påverka de frågor som är intressanta? Hur vill man förändra sina förutsättningar till det bättre?

Vi använder kulturen som verktyg i detta undersökande arbete. Utifrån problemställningarna börjar vi med att improvisera för att därefter skriva på de manuskript som ska ligga till grund för teaterrepetitioner och en färdig föreställning till sommaren 2010.

Under de lokala samandragningarna försöker man komma fram till ett resultat som man öppet redovisar för en allmän publik. Det kan vara en utställning på temat Ungas problem eller ett kort teateruppspel för publik med efterföljande diskussioner.

En kortare sittning med de ungdomsledare som deltar för att analysera, sammanfatta och utvärdera perioden i sin helhet.

I slutet av denna period samlar man alla deltagare från de fyra samhällena för en gemensam konferens där probleminventeringen redovisas för samtliga och samtal om framtida lösningar diskuteras. Här belyses även frågor runt festivaler och teaterföreställningar.

 

Tidsperspektiv andra perioden våren 2009:

Under dessa möten diskuterar man problem som unga människor lokalt stöter på i sin vardag och vad man kan göra för att förbättra deras situation.

Work shop/konferens #1: fredag till söndag i slutet av januari månad 2009

Work shop/konferens #2: fredag till söndag i mitten av februari månad 2009

Work shop/konferens #3: fredag till söndag i mitten av mars månad 2009

Work shop/konferens #4: fredag till söndag i mitten av april månad 2009

Avslutande konferens: lördag till söndag i början av maj månad 2009

 

Tredje perioden – Hösten 2009

(hur gör man ett projekt?)

Den tredje delen av projektet kommer att koncentrera sig på projektkunskap. Detta för att lära de unga deltagarna, så väl som ungdomsledarna hur man gör ett projekt med utgångspunkt från de festivaler som framgent ska arrangeras.

Till de första fyra veckoslutskurserna utgår man från ett projekt motiverat av frågorna som kom fram under probleminventeringsperioden.

Vad finns det för behov för ett projekt? Hur formulerar man det? Hur skriver man en projektbeskrivning med syfte, mål och verksamhetsplan? Vad bör man tänka på då man tar fram en budget? Var kan man söka pengar och support? Hur kan man utnyttja sitt nätverk? Hur förbereder jag min förening och organiserar medlemmarna inför genomförandet? Rapportering med positiva och negativa erfarenheter. Detta är frågor som kommer att penetreras under de första mötena under hösten.

Under mötena avslutas arbetet med de manuskript som varje grupp/samhälle ska framföra under festivalerna.

Ett stormöte avslutar höstens work shops. Här drar man upp de första riktlinjerna inför vårens arbete fram mot ungdomskulturfestivalerna. Under mötet avsätts också särskild tid för ungdomsledarna för att kunna dra upp riktlinjer för hur arbetet ska gå vidare tillsammans med ungdomarna lokalt.

 

Tidsperspektiv för tredje perioden hösten 2009:

Målet under dessa möten är att ta fram konkreta – om än måhända fingerade – projektbeskrivningar för att lära sig gången vid en ansökan.

Work shop/konferens #1: fredag till söndag i mitten av september månad 2009

Work shop/konferens #2: fredag till söndag i början av oktober månad 2009

Work shop/konferens #3: fredag till söndag i slutet av oktober månad 2009

Work shop/konferens #4: fredag till söndag i mitten av november månad 2009

Avslutande konferens: lördag till söndag i början av december månad 2009

 

Fjärde perioden – våren – sommar 2010

(Vi arrangerar en ungdomskulturfestival)

Nu börjar arbetet mot det slutliga målet. Detta blir den mest intensiva perioden av projektet. Vi ska arrangera en ungdomskulturfestival och samtidigt repetera in ett eget stycke att visa på dessa festivaler.

Vårens första möten kommer att innehålla diskussioner vad man vill presentera på festivalerna. Vilka artister och kringarrangemang man vill engagera och visa upp. Vad finns det lokalt för artister som ska vara med på festivalen. Vad ska man fokusera på? Rock eller diktuppläsning? Barnteater eller spelmanslag?

Nu kommer tusen frågor att diskuteras. Viktigt är nu att man gör en projektbeskrivning och ansökningar. Ungdomarna ska/bör göra ett par förfrågningar och ställa dem till sina kommuner och ev. Region Halland.

Hur kan man samarbeta med de andra festivalerna. Kan man engagera artister som åker till varje festival för att på så vis hålla ner kostnaderna? Vilket ”dragplåster” vill man ha med för att öka attraktionskraften på festivalen? Hur ska man marknadsföra och fånga upp en publik? Massor av frågor vars svar ställer höga krav på det praktiska arbetet. Här är det viktigt att ungdomsledarna tar ett stort ansvar.

Samtidigt med detta ska ett teaterstycke tas fram. Utifrån de egenproducerade manuskripten repeterar man in en föreställning som ges under festivalerna. Teaterprojektet turnerar runt till alla festivalerna.

Varje grupp ska också ta fram ett programblad som täcker festivalernas aktiviteter och som fungerar som information för publiken. Men dessa skrifter ska också innehålla en presentation av hela projektet där plus och minus redovisas.

Våren och sommaren blir således en intensiv period!

 

Tidsperspektiv för fjärde perioden våren - sommaren 2010:

Nu är siktet helt inställt på att dra nytta av den lärdom man fått under projektet och med hjälp av den producera en festival och ett teaterstycke per grupp/samhälle.

Work shop/konferens #1: fredag till söndag i mitten av januari månad 2010

Work shop/konferens #2: fredag till söndag i slutet av januari månad 2010

Work shop/konferens #3: fredag till söndag i början av februari månad 2010

Work shop/konferens #4: fredag till söndag i mitten av februari månad 2010

Konferens: lördag till söndag i början av mars månad 2010

Under denna avslutande konferens samordnas de gemensamma aktiviteterna under festivalerna. Festivalerna bör ligga så nära varandra i tid som möjligt för att underlätta samordning.

 

Repetition #1: fredag till söndag i mitten av mars månad 2010

Repetition #2: fredag till söndag i slutet av mars månad 2010

Repetition #3: fredag till söndag i början av april månad 2010

Repetition #4: fredag till söndag i mitten av april månad 2010

Work shop för ungdomsledarna: lördag och söndag i slutet av april 2010

Under handledning av projektledaren repeterar man en helg tillsammans. Det är här viktigt att ungdomsledarna tar ansvar för att arbetet därefter lokalt fortsätter under deras ledning. Under work shopen med ungdomsledarna går projektledaren igenom viktiga detaljer gällande festivalarrangemangen och repetitionsarbetet. Work shopen bör ses som möjlighet till avstämning och eventuellt stöd inför det lokala arbetet. Det finns möjlighet att konsultera projektledaren om oöverstigliga problem uppstår i det lokala arbetet under våren.

 

Under sommaren kommer sen projektet att få sin final i och med festivalserien och att teaterpremierna går av stapeln. När allt är genomfört samlas man gemensamt för ett utvärderande möte. Här skriver de deltagande ungdomarna och ungdomsledarna sina utvärderingar för projektets avslutande rapport. Här diskuterar man också vad man vill gå vidare med i framtiden. En debatt som måste vara levande under hela projektet. En viktig fråga här är om det finns behov av ett regionalt ungdomsbyaråd… och hur man i så fall ska gå vidare med den frågan inom det nätverk som projektet rimligen bör har skapat.

 

Utvärderande stormöte: söndag i början av augusti 2010

 

Tänk om detta fann acceptans – tänk om detta blev verklighet – då kunde vi blicka fram mot spännande erfarenheter - då vore föreningens ekonomi räddad för överskådlig framtid!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 29 maj 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 19.00

Kontorsgöromål

Efter urladdningen igår gick arbetet vidare idag. Budget och rättning av texten upptog mer än halva dagen. Men vi har nu en helt formulerad ansökan och fullständigt beredd budget. Nu gäller det att plantera detta för framtiden och helst innan resan till Ryssland nästlar in oss i annan intressesfär.

 

Eftermiddagen ägnades i stress åt ABF-ansökan. Den expanderade också under några timmar även om det alls inte kändes särskilt genomtänkt eller grundat.

Vid halv tretiden – mitt i värsta ångeststressen – ringer man från ABF. –”Kan vi skjuta upp mötet tills på måndag nästa vecka – du vet, vi har stora problem här just nu som förrycker fokus. Vi brottas med uppsägningar och allt som kommer med det…  Visst… utan problem – fast Undertecknad har ett väldigt tätt schema de närmaste veckorna… men ABF måste petas in, måste!… Låt säga måndag vid fyratiden – Topp!

Därmed rann lusten av för fortsatt skrivande denna eftermiddag.

 

Till kvällen åkte Undertecknad och Undertecknad mor till Övraby kyrkoruin för att övervara en stunds organiserad ro och en stillsam föreställning arrangerad av vännen Festivalgeneralen. Kultur framfört av unga människor. Ett arrangemang med bravur! En stund för kontemplation…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 30 maj 2008

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 20.00

Kontorsgöromål

Ja, vad ska man säga? Någon lön för maj månads arbete på Tokalynga går inte att utkräva. Det finns helt enkelt inga pengar kvar i projektet. Hur det ska gå med de kommande festivalerna vet Teaterchefen inte heller. Undertecknad får väl skälla organisationens tillstånd för över måttan slarvig. Att inte ha riktig koll på hur mycket saker och ting kostar… att inte vara förutseende vid ansökningar och att inte balansera tänkt verksamheten mot de facto ekonomisk styrka får väl egentligen anses som riktigt ansvarslöst. Nu blev Undertecknad ändå lovad lön när pengar börjar strömma in igen. Dessutom lovade Undertecknad att fortsätta sin verksamhet för festivalserien men endast i mån av tid och framöver som ideell verksamhet. Undertecknad kan inte se den konstnärliga verksamheten gå om kull för snöd personlig vinning skull. Men det borde nog Undertecknad skämmas för – ty som Undertecknad själv benämner sig – en merkantil idiot – så är han tyvärr så konstituerad. De som drabbas av det här är hustru och litet barn. Ja, i sanning, skäms!!!

Efter maten som bjöds på Tokalynga tog Teaterchefen och Undertecknad en kortare promenad. Under den gassande solen berättade Teaterchefen om framtida planer och ett koncept som han tänkte utnyttja till skådespelarkursen i slutet av juni. Teaterchefen är en storstilad konstnär – kanske rent av genial - och när han delger sina konstnärliga tankar blir han yster som ett litet barn. Undertecknad får tillstå att han vid sådana tillfällen älskar denna kreativa skäl, denna idérika människa – men måste tyvärr också rekommendera honom en duktig och hängiven producent som kunde hålla i de praktiska och ekonomiska trådarna åt honom. Under dessa rubriker springer allt omkull för Teaterchefen och när det landat ligger det i en förfärlig oreda för hans fötter. Den typ av kreativitet som krävs för att få ordning på galoppen igen saknar Teaterchefen helt och ägnar sig hellre åt att spekulera i sin för egen hand planerade död. Att ta livet av sig effektuerar han naturligtvis inte, men visar på detta sätt tecken på viljeslapphet och oförmåga att lösa hopplösa lägen. Det är en talang som alla som arbetar med kultur måste vara rikligt utrustade med!

Som haver blev det ändå ett trevligt möte under den varma majsolen. På vägen hem tröstade sig Undertecknad med att lönen för mödan – det är verkligen inte mycket som efterfrågas på fakturan – kommer förr eller senare. Det viktigaste när allt kommer omkring är att verksamheten består och kan fortsätta, ty det är ett heroiskt företag som Teaterchefen tagit sig för och som betyder mycket för det halländska kulturlivet! Oerhört mycket! Det är viktigt att det fria kulturlivet visar framfötterna på detta vis – visar att det existerar och kan åstadkomma saker. Ett under i sig! Värt allt beröm!

 

I Halmstad igen vidtog ett fasansfullt stressande för att få allt på plats inför den stundade semestern. Två dagar har Undertecknad ledigt. Två dagars semester. Det vanligt folk kallar ett veckoslut kallar Undertecknad semester… Men veckoslutet verkar nu så på honom, att han kallar det semester. Inte sen vecka nio, i början av mars har två dagar samanfallit så att lite ledighet kan tas ut… Så är det att vara egenföretagare i kulturbranschen! Tänk på det alla ni som ser det som ett drömyrke!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 31 maj 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

 

Ledig dag

 

Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 1 juni 2008

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag

Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

Detta hände Vecka 22, 2005>>>

Detta hände Vecka 22, 2006>>>

Detta hände Vecka 22, 2007>>>